Dnes je sobota, 27. apríla 2024, sviatok má Jaroslav

Vegetariáni

Špenátové guľky

Viete už, čo budete variť na Zelený štvrtok? Jasné, aby sme boli verní tradícii, malo by to byť niečo zelené a, samozrejme, chutné. Nemusí to však byť zase klasický špenát. Čo by ste povedali...

Ružičkový kel so syrom

Ružičkový kel je veľmi mnohostranná zelenina. Vynikajúco sa hodí do zeleninových polievok, k červenému alebo bielemu mäsu a po krátkom podusení je tiež veľmi chutný v šaláte. Ružičkový kel je tradičná príloha k pečeným mäsám,...

Hokaido špaldové placky

Suroviny na hokaido špaldové placky (rozpočet na porciu pre 2 osoby): 250 g hokaido, 1 porciu špaldy, ktorá nám ostala po príprave rastlinného mlieka (alt. ovsa, kamutu atď.), 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajíčka Postup: Cibuľu a...
Hrášková roláda

Hrášková roláda

Hrášková roláda - suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 1 lístkové cesto, 250 g zemiakov, 250 g mrazeného hrášku, 1/2 červenej papriky, 1 vajce, muškátový kvet, soľ, korenie, 2 lyžice sezamových semienok Postup: Zemiaky uvaríme v...

Sójové hubové rizoto

Suroviny na sójové hubové rizoto: 100 g sójových granúl, vodu, 200 g čerstvých húb, 40 g masti, 40 g cibule, 200 g ryže, soľ, mleté čierne korenie Postup: Sójové granuly namočíme do vody a necháme napučať. Huby...

Syrová torta so šalátom

Syrová torta so šalátom je výborná na obed ale aj na večeru. Rovnako chutná je aj k vínku. Syrová torta so šalátom - suroviny (rozpočet na 12 porcií): Palacinky: 1/4 l mlieka, 2 vajcia, soľ,...

Paradajková praženica

Paradajková praženica - suroviny: 2 veľké paradajky, 3 vajíčka, 1 čajová lyžička posekanej petržlenovej vňate, 1 polievková lyžica masla, medzi prsty soli, medzi prsty mletého čierneho korenia Postup: Na masle udusíme na štvrťky nakrájané paradajky asi 10...

Zelenina na provensálsky štýl

Zelenina na provensálsky štýl alebo ratatouille býva väčšinou servírovaný samostatne, často s chlebom, niekedy býva používaný ako náplň do palaciniek a len výnimočne ako príloha k iným pokrmom. K základným ingredienciám patria paradajky, cesnak,...

Falafel s jogurtovou omáčkou a s pita chlebom

Falafel sú vyprážané guľôčky z rozomletého cíceru, bôbu alebo oboch. Falafel je tradičné arabské jedlo, tradične podávané v pite, ktorá slúži ako vrecúško, alebo zabalené v placke známej ako lafa; falafel často býva pripravovaný...
Vegetariánsky burger

Vegetariánsky burger s paradajkovou salsou a bielymi fazuľami

Pripravte si najlepší vegetariánsky burger s paradajkovou salsou a bielymi fazuľami Suroviny na vegetariánsky burger s paradajkovou salsou a bielymi fazuľami: Hamburger žemle so sézamom, 200 g bielych fazúľ, 3 veľké paradajky, 1 červená cibuľa, 1 strúčik...