Špenát s cícerom
Bez lepku, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Vegetariáni

Špenát s cícerom a drvenými paradajkami

Suroviny na špenát s cícerom a drvenými paradajkami: 1 menšia  červená cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, trochu olivového oleja, malý kúsok zázvoru (asi 1 x 1 cm), 1/2 kávovej lyžičky mletej čili papriky, 1 kávová lyžička rasce, 1 kávová lyžička kurkumy, 1 kávová lyžička korenia garam masala, 400 g sterilizovaného (alebo uvareného) cícera, 220 g listového […]

RAW - šampiňónová nátierka
Nátierky, RAW recepty, Vegetariáni

RAW – šampiňónová nátierka

Suroviny na RAW – šampiňónová nátierka: 250 g šampiňónov, 3 strúčiky cesnaku, 1 menšia cuketa, 4 ks sušených paradajok naložených v oleji, Postup: Šampiňóny umyjeme, očistíme a spolu s cuketou a sušenými paradajkami pokrájame na drobné kúsky. Pridáme roztlačený cesnak a všetko dochutíme soľou, koreníme a podľa potreby pridáme prípadne trocha oleja zo sušených paradajok. […]

quinoa
Bez lepku, Nepečené, Vegetariáni

Čoquina, puding, torta, koláč?

Suroviny na čoquina:  500g quinoa, 1L* kokosového mlieka, 1dc* javorového sirupu, 4 PL* 100% kakaa, 2 PL extra tmavého karobu, mak, strúhaný kokos, domiešať čo máte: sušené slivky, jablká, marhule, goji, datle, mixnuté hrozienka, orechy…čo máte doma J Postup: Quinoa zväčší objem asi 2x, preto si na prípravu základu – pudingu, zoberte širší hrniec J […]

Vafle s tvarohovým krémom
Iné dezerty, Múčne jedlá, Vegetariáni

Vafle s tvarohovým krémom

Suroviny na Vafle s tvarohovým krémom ( rozpočet na 4 porcie ): 40 g zmäknutého masla, 220 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 lyžica trstinového cukru, štipka soli, 300 ml mlieka, 2 vajcia, olej na potretie vaflovača, 4 veľké (125 g)  Pribináčky Mixík karamel – vanilka, ovocie (banán, čučoriedky, maliny)   Postup: Maslo […]

müsli tyčinky
Koláče, Múčne jedlá, Vegetariáni

Müsli tyčinky, recept na flapjack

Vyrobte si doma vlastné müsli tyčinky. Nie len ušetríte ale zároveň si budete istí tým, čo obsahujú. Fantázii sa medze nekladú, tak do nich pokojne pridajte všetko, čo vám chutí. Ponúkame vám jeden z receptov. Suroviny na flapjack müsli tyčinky: 50 g masla, 50 g trstinového cukru, 2 PL medu, 200 g ovsených vločiek (čistých, […]

jablkový pšenovník
Bez lepku, Koláče, Múčne jedlá, Oddelená strava, Vegetariáni

Jablkový pšenovník

Suroviny na jablkový pšenovník ( rozpočet pre 8 osôb ): 250 g pšena ( lúpané proso ), 1 l jablkového muštu, štipka soli, podľa chuti javorový sirup, 2 vajcia, 3 ks jabĺk, kokosová smotana Postup: Pšeno prepláchneme vodou, sparíme a zalejeme litrom jablkovej šťavy. Varíme pokým sa šťava nevsiakne a stále miešame. Hotovú kašu osladíme […]

Kofty z batátov a kelu
Jedlá bez mäsa, Jedlá zo zemiakov, Oddelená strava, Vegetariáni

Kofty z batátov a kelu

Suroviny na Kofty z batátov a kelu: 400 g batátov, 220 g kelu, 1 malé romanesco, 1 hrsť čerstvého koriandra, 150 g quinoa múky, 2 žĺtka, 1 lyžica ľanových drvených semienok, 3 strúčiky cesnaku,  1 malá lyžička soli, olivový olej Krém: 2 ks čerstvej kurkumy, 1 ks červenej cibule, olivový olej, 1 lyžica tahini pasty, […]

Plnená cukínka
Bez lepku, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Vegetariáni

Plnená cukínka

Suroviny na recept Plnená cukínka: 2 guľaté cukínky, 200 g pohánky, soľ, 1 vajíčko, trocha chili, 2 lístky šalvie, parmezán, pohánková múka, kokosový tuk, Postup: Cukínu zoberieme a zrežeme vršok. Vydlabeme dužinu. Pohánku uvaríme a pridáme k nej vydlabanú cukínovú dužinu. Pridáme vajíčko, trocha chili, posekanú šalviu, trocha pokrájaného parmezánu, ktorý vmiešame do zmesi. Ak […]

Slaný nákyp s pohánkou
Bez lepku, Jedlá bez mäsa, Vegetariáni

Slaný nákyp s pohánkou

Suroviny na Slaný nákyp s pohánkou: 300 g ricotty alebo kvalitného tvarohu, 150 g kozieho jogurtu alebo kvalitného kravského, 3 veľké lyžice pohánkovej krupice, 3 veľké lyžice cícerovej múky, 2 vajíčka, 1 lyžička medvedieho cesnaku pesta  v oleji  – ak nemáme, použijeme 2 strúčiky roztlačeného cesnaku, 15 hlavičiek ružičkového kelu povareného vo vode cca 10 minút, […]

Hruškový koláč s quinoou
Bez lepku, Koláče, Vegáni, Vegetariáni

Koláč s quinoou, hruškami a chrumkavým arašidovým maslom

Quinou radíme medzi pseudoobilniny, neobsahuje lepok a je teda vhodná aj pre celiatikov.  Má takmer dokonalé aminokyselinové zloženie, s vysokým obsahom vápnika, fosforu a železa. Môžete si ju pripraviť na sladko aj na slano, na studeno aj na teplo, fantázii sa v prípade quinoy medze nekladú. Suroviny na koláč s quinoou, hruškami a arašidovým maslom: […]

womangalérie VŠETKY