Marinovaný baklažán
Chuťovky, Grilovanie, Jedlá bez mäsa, Letná grilovačka, Vegetariáni, Zeleninové

Marinovaný baklažán

Suroviny na marinovaný baklažán: 800 g baklažánu, 4 strúčiky cesnaku, pálivá mletá paprika, oregano, 2 dl olivového oleja, 150 g čerstvej mozarelly, 320 g veľkých zrelých rajčín, čerstvá bazalka, šťava z jedného citróna, 160 g brokolice, 160 g karotky, 200 g tatárskej omáčky Postup: Baklažán najprv pozdĺžne nakrájame na plátky a jemne potrieme drveným cesnakom, […]

ryžový šalát
Bez lepku, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Ovocné, Vegáni, Vegetariáni

Karibský ryžový šalát

Energetická hodnota jednej porcie: 890 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 2 lyžičky oleja, 250 g natural ryže, klinčeky, mletá škorica, ½ čajovej lyžičky kurkumy, 200 ml kokosového mlieka, 300 ml zeleninového vývaru, 1 chilli paprička, kôra a šťava z jedného pomaranča a limetky, soľ, 2 lyžičky hrozienok, 2 lyžičky mandľových lupienkov, 1 mladá cibuľka, […]

Paradajková ryža s bazalkou
Bez lepku, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Prílohy, Vegáni, Vegetariáni

Paradajková ryža s bazalkou

Energetická hodnota jednej porcie: 677 kcal Suroviny (rozpočet pre 3 porcie): 1 cibuľa, 1 polievková lyžica oleja, 125 g ryže, 2 dcl zeleninového vývaru,  pol konzervy olúpaných paradajok, mleté čierne korenie, soľ, mletá červená paprika, 2 lyžičky bazalky Postup: Cibuľku očistíme, pokrájame na drobné kúsky a opražíme na oleji dosklovita. Pridáme ryžu, premiešame a chvíľu […]

Paprika v smotanovej omáčke
Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Omáčky, Prílohy, Vegetariáni

Paprika v smotanovej omáčke

1 porcia obsahuje: 1264 joulov (302 kalórií) Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 1 kg papriky, 2 lyžice – 80 g majonézy, 1/8 l smotany, 1 lyžica vínneho octu, 1 lyžička cukru, mleté čierne korenie, 1 lyžička kapár Postup: Papriky rozštvrtíme, zbavíme semiačok, povykrajujeme zvyšky stoniek a biele žilky. Pokrájame ich na rezance. Prevaríme 2 l […]

Makovo-ovocné ovsené lievance
Iné dezerty, Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá, Vegetariáni

Makovo-ovocné ovsené lievance

Suroviny: 3 a 1/2 PL ovsené vločky, 1 PL  špaldová celozrnná múka, 1/2 PL ovsené klíčky,  1 vajce, 1/2 PL med ( kukuričný, javorový alebo iný sirup ), 1 PL mletý mak, 1 ks jablko, 2 PL čučoriedok Postup: Jablko očistíme a pokrájame na malé kúsky. Takto pripravené vložíme do mixéra, pridáme čučoriedky, vajce a […]

Môj život bez lepku
Polievky, Vegetariáni

Cícerová polievka s cestovinami

„Lahodný zeleninový vývar s cícerom a cestovinami“. Suroviny (4 porcie): 400 g Capelli d’Angelo Schär, 1 malý kel, 200 g sušený cícer alebo 250 g konzervovaného cíceru, stonkový zeler, 1 malá mrkva, 1 zemiak, 1 paradajka, 1 malá cibuľa, 100 ml bieleho vína, ½ l zeleninového vývaru, 2 bobkové listy, soľ a čierne korenie, 3 […]

Môj život bez lepku
Cestoviny, Vegetariáni

Tekvicové ravioly

Tieto špeciálne tekvicové ravioly zo severného Talianska sa tradične pripravujú na Štedrý večer. Výborné chutia aj s paradajkovou omáčkou. Suroviny (4 porcie): 60 g Paniermehl – Breadcrumbs strúhanka Schär, 300 g cesto na prípravu cestovín Schär, 1 kg tekvica, ½ ČL čerstvo pomletého muškátového oriešku, 3 ČL postrúhaného parmezánu, 50 g masla, 5 šalviových listov […]

Brokolicová panvica s mrkvou
Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Prílohy, Vegetariáni

Brokolicová panvica s mrkvou

Suroviny: 1 kg brokolice, 750 g mrkvy, 3 lyžice mandľových lupienkov, 100 g Nivy, 250 ml mlieka, strúhaný muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie, 4 lyžice kyslej smotany, bagety, alebo biele pečivo Postup: Brokolicu očistíme, umyjeme a rozdelíme na ružičky. Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska. Mandľové lupienky nasucho opražíme na panvici do zlata a […]

bylinkové zemiaky
Bez lepku, Jedlá bez mäsa, Jedlá zo zemiakov, Oddelená strava, Vegetariáni

Jarné bylinkové zemiaky s paradajkami

Suroviny (rozpočet pre 3 porcie): 1 kg zemiakov, 4 strúčiky cesnaku, 9 ks paradajok, maslo, pažítka, tymián, bazalka, mleté korenie, bylinkové korenie (provensálske)  Postup: Umyté zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode a necháme vychladnúť. Paradajky nakrájame na hrubo, cesnak nasekáme nadrobno. Na rozohriatom masle osmažíme cesnak. Pridáme nakrájané zemiaky, ktoré opekáme asi 10 minút. […]

Plnené rajčiny bylinkovým tvarohom
Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Nátierky, Vegetariáni

Plnené rajčiny bylinkovým tvarohom

Energetická hodnota jednej porcie: 100 kcal Suroviny (rozpočet pre 4 porcie): 8 rajčín, 1 kg tvarohu, 1 zväzok petržlenovej vňate, 4 balíčky žeruchy, 4 plátky želatíny, 2 ČL postrúhaného chrenu, na hrot noža horčice, soľ, citrónovú šťavu, mleté čierne korenie Postup: Umyjeme rajčiny a odrežeme vrcholčeky. Vrcholčeky pokrájame na malé kusy. Rajčiny vydlabeme. Namočíme želatínu […]

womangalérie VŠETKY