Plnené rajčiny bylinkovým tvarohom
Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Nátierky, Vegetariáni

Plnené rajčiny bylinkovým tvarohom

Energetická hodnota jednej porcie: 100 kcal Suroviny (rozpočet pre 4 porcie): 8 rajčín, 1 kg tvarohu, 1 zväzok petržlenovej vňate, 4 balíčky žeruchy, 4 plátky želatíny, 2 ČL postrúhaného chrenu, na hrot noža horčice, soľ, citrónovú šťavu, mleté čierne korenie Postup: Umyjeme rajčiny a odrežeme vrcholčeky. Vrcholčeky pokrájame na malé kusy. Rajčiny vydlabeme. Namočíme želatínu […]

Pečené zemiaky so zeleninou
Jedlá zo zemiakov, Oddelená strava, Vegáni, Vegetariáni

Pečené zemiaky so zeleninou

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby ): 150 g mrazeného hrášku, 1 ks červenej papriky, 1 ks zelenej papriky, 1 kg zemiakov, 4 lyžice olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, trocha rozmarínu, soľ, korenie Postup: Hrášok necháme rozmraziť, papriky očistíme a pokrájame na prúžky, zemiaky očistíme a pokrájame na väčšie kúsky. Na panvici rozpálime olivový olej. Nasypeme […]

Jogurtový krém s ovocím
Pudingy, Vegetariáni

Jogurtový krém s ovocím

Energetická hodnota jednej porcie: 385 kcal Suroviny: 12 dkg práškového cukru, 4 plátky želatíny, 1/2 l jogurtu, šťavu z dvoch citrónov, 1/4 l sladkej smotany, 4 kiwi, 2 pomaranče, 15 dkg malín Na zdobenie: 1/8 l sladkej smotany Okrem toho: práškový cukor, pomarančový likér Postup: Ošúpeme kiwi a pokrájame na hrubšie plátky. Opatrne umyjeme a […]

Paradajky s mozzarellou
Chuťovky, Oddelená strava, Predjedlo, Vegetariáni, Zeleninové

Paradajky s mozzarellou

Energetická hodnota jednej porcie: 175 kcal Suroviny (rozpočet pre 3 porcie): 6 paradajok, 125 g mozzarelly, 1 lyžička olivového oleja, 1 lyžička vínneho octu, mleté korenie, soľ, bazalka Postup: Paradajky a mozzarellu pokrájame na kolieska, poprekladáme ich striedavo na tanier, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a vínnym octom. Nakoniec posypeme bazalkou. Necháme stáť v chlade […]

Nektárinkové mištičky s kyslou smotanou
Iné dezerty, Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá, Vegetariáni

Nektárinkové mištičky s kyslou smotanou

Suroviny: 4 zrelé nektárinky, 3 vajcia, 300 g smotany na šľahanie, 50 g Hery + kúsok na vymazanie misiek, 50 g trstinového cukru + 3 lyžice na vysypanie misiek, štipka soli, 80 g polohrubej múky, 350 g kyslej smotany, 1 vanilkový lusk alebo vanilkový prášok, práškový cukor na posypanie Postup: Nektárinky rozpoľte, vyberte kôstku a […]

Ryžová kaša
Bez lepku, Iné dezerty, Jedlá bez mäsa, Vegetariáni

Ryžová kaša – ľahké a teplé raňajky

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 1 hrnček ryže, 4 hrnčeky mandľového mlieka, 1 lyžica medu, Džem Relax 100 % z ovocia Čierna ríbezľa, Hrsť nahrubo nasekaných mandlí Postup: Ryžu poriadne premyte v horúcej vode. Následne ju presypte do hrnca s hrubým dnom a zalejte mandľovým mliekom. Pridajte med a prikryte pokrievkou. V bode varu pokrievku […]

Zeleninová torta
Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá, Vegetariáni

Zeleninová torta

Suroviny ( rozpočet pre 6 osôb ): 4 vajcia, 50 ml mlieka, 50 g kyslej smotany, 1 väčší pór, 60 g šampiňónov z konzervy nakrájaných najemno, 70 g brokolice, 100 g strúhaného tvrdého syra, bazalku, majoránku, soľ, štipku čierneho korenia, rastlinný olej Postup: Pór nakrájame na jemné kolieska, ktorý podusíme so šampiňónmi na malom množstve […]

Pečené zemiaky s uhorkovou plnkou
Jedlá bez mäsa, Jedlá zo zemiakov, Oddelená strava, Prílohy, Vegetariáni

Pečené zemiaky s uhorkovou plnkou

Energetická hodnota jednej porcie: 217 kcal Suroviny (rozpočet pre 3 porcie): 8 stedne veľkých zemiakov, 1 šalátovú uhorku,  l jogurtu, 1 polievkovú lyžicu kôpru, 10 strukov cesnaku, soľ, korenie, mladá cibuľka na ozdobu Postup: Rúru na pečenie predhrejeme na 200 °C . Zemiaky umyjeme (prípadne použijeme aj kefku) a cca 1 h pečieme v […]

Tvarůžková nátierka s opečenou hriankou
Bez lepku, Kulinárium, Nátierky, Vegetariáni

Tvarůžková nátierka s opečenou hriankou

Nátierky na všetky možné spôsoby patria k raňajkovej klasike. Do našej tvarůžkovej sme pridali čerstvé reďkovky a vajíčka, ktoré sú, rovnako ako tvarůžky, ďalším skvelým zdrojom bielkovín. Tieto náš mozog skutočne ráno potrebuje a bez nich se mu nechce veľmi fungovať. Suroviny: 200 g čerstvého syra žervé, 100 g Olomouckých tvarůžkov (Tyčinky), 2 vajcia uvarené […]

Hrášková roláda
Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá, Vegetariáni

Hrášková roláda

Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 1 lístkové cesto, 250 g zemiakov, 250 g mrazeného hrášku, 1/2 červenej papriky, 1 vajce, muškátový kvet, soľ, korenie, 2 lyžice sezamových semienok Postup: Zemiaky uvaríme v šupe, olúpeme a prepasírujeme. Hrášok necháme rozmraziť. Do vychladnutých zemiakov vmiešame žĺtok, muškátový kvet, hrášok a kocky papriky. Zmes osolíme a […]

womangalérie VŠETKY