Špenátové guľky
Viete už, čo budete variť na Zelený štvrtok? Jasné, aby sme boli verní tradícii, malo by to byť niečo zelené a, samozrejme, chutné. Nemusí to však byť zase klasický špenát. Čo by ste povedali...
Ružičkový kel so syrom
Ružičkový kel je veľmi mnohostranná zelenina. Vynikajúco sa hodí do zeleninových polievok, k červenému alebo bielemu mäsu a po krátkom podusení je tiež veľmi chutný v šaláte. Ružičkový kel je tradičná príloha k pečeným mäsám,...
Hokaido špaldové placky
Suroviny na hokaido špaldové placky (rozpočet na porciu pre 2 osoby):
250 g hokaido, 1 porciu špaldy, ktorá nám ostala po príprave rastlinného mlieka (alt. ovsa, kamutu atď.), 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajíčka
Postup:
Cibuľu a...
Hrášková roláda
Hrášková roláda - suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ):
1 lístkové cesto, 250 g zemiakov, 250 g mrazeného hrášku, 1/2 červenej papriky, 1 vajce, muškátový kvet, soľ, korenie, 2 lyžice sezamových semienok
Postup:
Zemiaky uvaríme v...
Sójové hubové rizoto
Suroviny na sójové hubové rizoto:
100 g sójových granúl, vodu, 200 g čerstvých húb, 40 g masti, 40 g cibule, 200 g ryže, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Sójové granuly namočíme do vody a necháme napučať. Huby...
Syrová torta so šalátom
Syrová torta so šalátom je výborná na obed ale aj na večeru. Rovnako chutná je aj k vínku.
Syrová torta so šalátom - suroviny (rozpočet na 12 porcií):
Palacinky: 1/4 l mlieka, 2 vajcia, soľ,...
Paradajková praženica
Paradajková praženica - suroviny:
2 veľké paradajky, 3 vajíčka, 1 čajová lyžička posekanej petržlenovej vňate, 1 polievková lyžica masla, medzi prsty soli, medzi prsty mletého čierneho korenia
Postup:
Na masle udusíme na štvrťky nakrájané paradajky asi 10...
Zelenina na provensálsky štýl
Zelenina na provensálsky štýl alebo ratatouille býva väčšinou servírovaný samostatne, často s chlebom, niekedy býva používaný ako náplň do palaciniek a len výnimočne ako príloha k iným pokrmom. K základným ingredienciám patria paradajky, cesnak,...
Falafel s jogurtovou omáčkou a s pita chlebom
Falafel sú vyprážané guľôčky z rozomletého cíceru, bôbu alebo oboch. Falafel je tradičné arabské jedlo, tradične podávané v pite, ktorá slúži ako vrecúško, alebo zabalené v placke známej ako lafa; falafel často býva pripravovaný...
Vegetariánsky burger s paradajkovou salsou a bielymi fazuľami
Pripravte si najlepší vegetariánsky burger s paradajkovou salsou a bielymi fazuľami
Suroviny na vegetariánsky burger s paradajkovou salsou a bielymi fazuľami:
Hamburger žemle so sézamom, 200 g bielych fazúľ, 3 veľké paradajky, 1 červená cibuľa, 1 strúčik...