nedeľa, 19. máj 2019 , sviatok má Gertrúda

Huby

Špenátová omeleta s hubami

Špenátová omeleta s hubami

v jednej porcii: 205 kcal (841 kJ), 17 g bielkovín, 22 g sacharidov, 7 g tukov, 2 g nasýtených tukov, 108 mg cholesterolu, 6 g vlákniny, 1,144 mg sodíka Suroviny ( rozpočet na 2...

Hrianky s hubami a vajíčkom

Suroviny: 4 ks toastového chleba, 300 g húb,1 cibuľa, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce Postup: Huby očistíme a pokrájame na kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a necháme na rozohriatej masti...
Hubové koláčiky

Hubové koláčiky z lístkového cesta

Suroviny: 250 g lístkového cesta, 80 g drobných húb, 100 g nastrúhaného syra na jemno, 1 vajíčko, 2 paradajky, 1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 1 čajová lyžička morskej soli. Postup: Lístkové cesto vyvaľkáme a nakrájame...
Hubová sekaná

Hubová sekaná

Suroviny: 300 g čerstvých húb, 6 rožkov, 220 ml vlažného mlieka, 1 polievková lyžica masti, 2 polievkové lyžice detskej krupice, 5 strúčikov cesnaku, 3 vajíčka, 1 veľká cibuľa, 1 čajová lyžička soli, 1 čajová lyžička...
brokolica s hubami

Zapekaná brokolica s hubami

Suroviny: 300 g čerstvej brokolice, 300 g čerstvých húb, 400 g zemiakov, 125 g Crème fraîche, 100 ml smotany, 2 zarovnané ČL (10 g) škrobu, soľ, čierne korenie, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 150 g...

Restované šampiňóny à la Jamie Oliver

Suroviny:500 g šampiňónov, 1 strúčik cesnaku, čerstvá petržlenová vňať, soľ, čierne mleté korenie, chilli papričky podľa chuti, olivový olej, citrónová šťava, chlieb Postup:Šampiňóny očistíme, pokrájame na menšie kúsky a restujeme spolu s nadrobno pokrájaným cesnakom na olivovom...
Vyprážané šampiňóny

Vyprážané šampiňóny

Suroviny: 600 g šampiňónov, hladká múka, vajce, mlieko, strúhanka, soľ, olej, tatarská omáčka Postup: Šampiňóny umyjeme pod tečúcou vodou, dobre očistíme a necháme odkvapkať. Pripravíme si trojobal a obalíme ich do trojobalu ( múka, vajce, strúhanka...
Hlivový perkelt

Hlivový perkelt

Určite poznáte niekoľko “falošných dvojičiek” známych jedál. Karfiol na spôsob mozočku, falošná treska (v hlavnej úlohe opäť karfiol), vegetariánske verzie toho, alebo tamtoho…. Vždy je originálny recept oveľa lepší.  O dnešnom jedle si ale...
Omelety

Omelety s hubovou plnkou

1 porcia: 2364 kJ / 565 kcalSuroviny: 4 vajcia, 1/2 l lyžičky soli, 200g polohrubej múky, olej na pečenie, 500g šampiňónov, 50g prerastenej slaniny, 4 cibule, 1/8 l smotany, mleté biele korenie, 4 lyžice...
Hríby s polentou

Hríbové soté s polentovou kašou

Hríby s polentou Suroviny: Na soté: 2 PL oleja, 250 g hríbov (dubáky, kozáky, masliaky), 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 1 väčšia paradajka, 1 červená paprika, čerstvé bylinky podľa chuti (bazalka, oregano...), soľ, mleté čierne korenie...