Bravčová roláda s plnkou
Mäsové rolády môžeme podávať ako hlavné jedlo ale ich môžeme použiť aj na studené obložené misy. Bravčová roláda s plnkou je vhodné jedlo napríklad aj na obed. Vyskúšajte!
Suroviny na bravčovú roládu s plnkou (...
Bravčová kotleta so zemiakovým šalátom
Keď sa vám podarí správne skombinovať chute, z obyčajného obeda či večere sa stane gurmánsky zážitok. Premeňte varenie a pečenie v kuchyni na zábavnú alchýmiu a nebojte sa experimentovať. Inšpirujte sa týmto výnimočným receptom, ktorému neobvyklú chuť dodá...
Boloňské lasagne
Pripravte si doma pravé talianske boloňsko lasagne podľa receptu od Vincenza
Suroviny na boloňské lasagne:
Omáčka: 4 veľké mrkvy, 1 stonkový zeler, 1 malý zeler koreň, olivový olej, maslo, 1/2 kg hovädzieho mäsa, 1/2 kg bravčového mäsa,...
Domáca šunka
Domáca šunka - suroviny:
1 kg bravčového stehna, 13 g rýchlosoli, 1 KL soli, 1 KL práškového cukru Príprava mäsa trvá 30 minút. Tepelná úprava výrobku približne dve hodiny.
Postup:
Mäso nakrájame na hrubšie pásy,...
Tekvica plnená mäsom
Potešte svoje chuťové bunky a pripravte si tekvicu plnenú mäsom. Hodí sa skvele ako pochúťka pre návštevu alebo ako chutná večera.
Tekvica plnená mäsom - suroviny:
1 menšia tekvica, 200 g bravčového mäsa, 200 g hovädzieho...
Čili chlieb
Suroviny na čili chlieb:
1 cibuľa, 4 polievkové lyžice oleja, 400 g mletého mäsa, 1/2 l vody, soľ, mleté čierne korenie, čili prášok, 1 paprika, 1 konzerva kukurice, 2 konzervy fazule, 1 okrúhly chlieb
Postup:
Cibuľu ošúpeme,...
Sedliacke fašírky
Fašírky sú v každej domácnosti obľúbeným jedlom, ktoré sa z času na čas vracia na naše stoly. Sú jedným z najchutnejších riešení rýchleho obeda či večere. Ale pri ich príprave sa nemusíte obmedzovať iba...
Štrasburský pekáč
Suroviny na štrasburský pekáč (rozpočet pre 4 osoby):
po 250 g bravčového, jahňacieho a hovädzieho pliecka, 1 strúčik cesnaku, 3/4 lyžičky soli, 1 lyžička tymianu, 1 bobkový list, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 400...
Zeleninové rizoto
Suroviny na zeleninové rizoto:
400 g ryže, 1 cibuľa, 3 lyžice oleja, 200 g pečeného mäsa, 400 g miešanej zeleniny, petržlenová vňať, 1 dcl bieleho vína, 100 g strúhaného syra, soľ, korenie
Postup:
Cibuľu nakrájame na drobno...
Mäsiarska huspenina
Mäsiarska huspenina - suroviny:
1 ks bravčové koleno - zadné, 2-3 ks bravčových nožičiek, 1/2 kg bravčových koží, celé čierne korenie, bobkový list, 2 ks cibuľa, 5 strukov cesnaku
Postup:
Do veľkého hrnca (6 - 8 litrov) vložíme...