Štrasburský pekáč
Suroviny na štrasburský pekáč (rozpočet pre 4 osoby):
po 250 g bravčového, jahňacieho a hovädzieho pliecka, 1 strúčik cesnaku, 3/4 lyžičky soli, 1 lyžička tymianu, 1 bobkový list, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 400...
Zeleninové rizoto
Suroviny na zeleninové rizoto:
400 g ryže, 1 cibuľa, 3 lyžice oleja, 200 g pečeného mäsa, 400 g miešanej zeleniny, petržlenová vňať, 1 dcl bieleho vína, 100 g strúhaného syra, soľ, korenie
Postup:
Cibuľu nakrájame na drobno...
Mäsiarska huspenina
Mäsiarska huspenina - suroviny:
1 ks bravčové koleno - zadné, 2-3 ks bravčových nožičiek, 1/2 kg bravčových koží, celé čierne korenie, bobkový list, 2 ks cibuľa, 5 strukov cesnaku
Postup:
Do veľkého hrnca (6 - 8 litrov) vložíme...
Bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou
Pripravte si chutné "Bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou"
Suroviny na bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou:
1 francúzska bageta, asi 300 g bravčovej sviečkovice, 150 g sterilizovaných kyslých uhoriek, 3 lyžice brusnicového kompótu, 200 g hustej kyslej...
Marinované kolená
Marinované pečené kolená je jedlo, ktoré ak si chcete pripraviť, musíte na túto prípravu myslieť niekoľko dní vopred. Soľný nálev mäso skvele ochutí, ale nepresolí. Mäso si vezme z nálevu toľko soli, koľko potrebuje....
Pečené bravčové mäso s kapustou
Tajomstvo šťavnatosti pečeného bravčového mäsa je, piecť ho vcelku. Vyberte si pekný kus bravčoviny, upečte ho a až potom nakrájajte.
Suroviny na pečené bravčové mäso s kapustou (rozpočet pre 4 osoby):
1 kg bravčového pliecka, 1 lyžička soli,...
Toskánske cannelloni
Cannelloni sú cestoviny v tvare hrubých rúrok, ktoré možno naplniť podľa chuti. Neapolský kuchár Corrado ich prvýkrát pripravil pinené mletým mäsom s hľuzovkami a uvaril v paradajkovej omáčke. Sú to inak cestoviny typické pre katalánsku...
Pomaly pečená krkovička s bylinkami
Skvelá pomaly pečená krkovička s bylinkami, pripravovaná v rúre. Jednoduchá príprava, úspech zaručený. Vyskúšajte si pripraviť bravčovú pečenú krkovičku podľa nášho receptu.
Energetická hodnota 1 porcie: 798 kcal/3351 kJ
Pomaly pečená krkovička s bylinkami - suroviny ( rozpočet na 10...
Bravčové kotletky na víne s jablkom
Suroviny na bravčové kotletky na víne s jablkom ( rozpočet na 4 porcie ):
4 x 200 g bravčového rebierka, 2 väčšie cibule, 2 jablká, 2 dl bieleho vína, 1 dl oleja, soľ, mleté čierne...
Ražniči
Suroviny na ražniči:
700 g bravčovej panenky, prípadne kuracích pŕs, 100 g oravskej slaniny, 3 papriky, asi 500 g rajčín, 4 cibule, 150 ml oleja, 1 citrón, bobkový list, oregano. Mleté čierne korenie, soľ
Postup:
Mäso, slaninu,...