Jedlá bez mäsa, Vegetariáni, Zapekané jedlá a Nákypy

Brokolicový nákyp

Suroviny: 300 g brokolice, 4 vajcia, 1/2 šálky polohrubej múky, 1 lyžičku prášku do pečiva, 1 dl mlieka, 100 g šunky, 2 lyžice petržlenovej vňate, 3 lyžice pažítky, soľ, štipku muškátového orecha, maslo a strúhanku Postup: Vajcia vymiešame, zmiešame s pokrájanou brokolicou, múkou, práškom do pečiva, mliekom, muškátovým orechom, pokrájanou šunkou a pažítkou. Premiešame, osolíme […]

Zemiaková pizza
Chuťovky, Jedlá zo zemiakov, Pizza, Zapekané jedlá a Nákypy

Zemiaková pizza

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 4 ks veľkých zemiakov, zväzok petržlenovej vňate, 4 ks paradajok, soľ, čierne korenie, provensálske korenie, 1 pór, trocha oleja, 10 koliesok salámy, 1 tuniak v konzerve, 1 plechovka kukurice, 1 cibuľa, 150g eidamu, tuk na vymastenie plechu Postup: Zemiaky umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky, ktoré potom uvaríme v slanej […]

Brokolica s pikantnou smotanovou omáčkou
Jedlá bez mäsa, Prílohy, Zapekané jedlá a Nákypy

Brokolica s pikantnou smotanovou omáčkou

Suroviny: 1 kg brokolice, soľ, 1 cibuľa, 30 g masla, 2 lyžice hladkej múky, 1/4 l mäsového vývaru, 1/4 l smotany, mleté čierne korenie, 125 g strúhaného ementálu Postup: Ružičky brokolice oddelíme od hlúbov. Hlúby ošúpeme a nakrájame na centimetrové kúsky. Prevaríme 2 l vody, ochutenej 2 lyžicami soli. Brokolicu v nej uvaríme domäkka. Na […]

brokolica s paradajkami
Jedlá bez mäsa, Zapekané jedlá a Nákypy

Zapečená brokolica s paradajkami a cibuľou

Suroviny: 1 kg brokolice, 8 paradajok, 6 cibuliek šalotiek, 4 lyžice olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, po pol lyžičke sušeného tymianu, rozmarínu a oregana, 150 g na hrubo postrúhaného syra Gouda Postup: Očistenú brokolicu rozdelíme na ružičky, tvrdé stonky odrežeme. Na 5 minút vložíme do vriacej slanej vody. Vyberieme a necháme na sitku odkvapkať. Paradajky vložíme do […]

Zdravé placinky
Zapekané jedlá a Nákypy

Zdravé placinky

Zdravé placinky s chutnou slanou plnkou Suroviny: Palacinky: 1 liter mlieka, 2 vajcia, trochu prášku do pečiva, špaldovú múku podľa potreby, trochu oleja na upečenie palaciniek. Náplň: 250 g nízkotučného tvarohu, asi 150 – 200 g surového zelerového koreňa (buľva), pár lyžičiek kyslej smotany, zopár sušených rajčín naložených v oleji, mleté korenie štyroch farieb, 100 […]

Cukinový nákyp
Zapekané jedlá a Nákypy

Cukinový nákyp so šunkou

1 porcia obsahuje: 2905 joulov (694 kalórií) Suroviny (rozpočet pre 2 osoby): 400 g cukín, 100 g varenej šunky, 20 g vlašských orechov, 150 g smotany, 2 vajcia, 1 lyžica citrónovej šťavy, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 1 lyžica masla, 2 lyžice parmezánu, soľ a mleté čierne korenie, 1 strúčik cesnakuPostup: Cukiny pokrájame na 1/2 […]

Cestoviny, Zapekané jedlá a Nákypy

Zapekané lasagne

Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ):3 balenia mozzarelly, 250 g vaječných lasagní, 500 g bolonskej omáčky, 100 g nastrúhaného parmezánu, 30 g masla, soľ a korenie podľa chutiNa bolonskú omáčku:1 mrkva, 1 cibuľa, 250 ml mäsového vývaru, 1 pohár červeného vína, 500 g mletého mäsa (najlepšie polovica hovädzieho a druhá polovica bravčového), 250 ml […]

Jedlá bez mäsa, Zapekané jedlá a Nákypy

Zapekané baklažány s parmezánom

Suroviny ( rozpočet na 6 porcií ):2 – 3 veľké baklažány, 1 kg paradajkovej omáčky (pretlaku), 1/2 cibule, 3 balenia mozzarelly, 300 g strúhaného parmezánu, 1 zväzok bazalky, soľ, korenie a olivový olej podľa chuti   Postup: Baklažány nakrájajte na 3 – 4 milimetre tenké plátky, tie obaľte v múke a orestujte vo väčšom množstve […]

Rezancový nákyp
Cestoviny, Zapekané jedlá a Nákypy

Rezancový nákyp Vermicelli

Suroviny: 250 g  rezancov, soľ, 1 cukina, 1 mladá cibuľka s vňaťou, 4 paradajky, 200 g varenej šunky, 2 polievkové lyžice oleja, 1 čajová lyžička sušených talianskych byliniek (bazalka, oregano, alebo koreninová zmes na pizzu), 2 tégliky šľahačky, 1 čajová lyžička paprikovej pasty, 1 čajová lyžička cesnakovej pasty (môžeme nahradiť  1 – 2 strúčikmi drveného […]

Tvarohový nákyp
Koláče, Múčne jedlá, Zapekané jedlá a Nákypy

Tvarohový nákyp s ovocím

Suroviny: 1 kg tvarohu mäkkého, 2 vajcia, 50 g masla, 3 PL kryštálového cukru, 2 PL krupice, 200 ml mlieka, čerstvé alebo zavárané ovocie Postup: Všetko spolu vymiešame a zmes vylejeme do vymasteného pekáča (20x30cm). Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 stupňoch asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť v rúre. Nakoniec posypeme strúhankou opraženou […]

womangalérie VŠETKY