Bezlepková čokoládová roláda plnená šľahačkou a malinami
Bezlepková čokoládová roláda plnená šľahačkou a malinami - suroviny:
Cesto: 5 vajec, 150 g kryštálového cukru, 50 g rozpustenej Hery, 100 g kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa
Na posypanie pri tvarovaní rolády: trochu práškového cukru,...
Fazuľové rizoto
Suroviny na fazuľové rizoto (rozpočet na 4 porcie):
600 veľkej fazule, soľ, 200 g šalotky, 2 strúčiky cesnaku, 100 g vňaťového zeleru s lístky, 250 g guľatej ryže na rizoto, 10 PL olivového oleje,...
Jarné závitky s pikantnou omáčkou
Jarné závitky sú plnené závitky (obvykle z ryžového papiera) naplnené zeleninou, prípadne mäsom, rezancami a ďalšími ingredienciami. Najčastejšie sa podávajú čerstvé, alebo sa môžu piecť alebo fritovať. Pôvodne pochádzajú najskôr z čínskej kuchyne, hojne...
Plnený baklažán paradajkami
Plnený baklažán paradajkami je chutné jedlo, ktoré si ľahko pripravíte.
Suroviny na plnený baklažán paradajkami:
1 baklažán, 5-6 rajčín, strúhanka, bambino, petržlenová vňaťka, soľ, syr na strúhanie, cibuľa, cesnak, olivový olej
Postup:
Baklažán rozkrojíme na dve...
Sójové hubové rizoto
Suroviny na sójové hubové rizoto:
100 g sójových granúl, vodu, 200 g čerstvých húb, 40 g masti, 40 g cibule, 200 g ryže, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Sójové granuly namočíme do vody a necháme napučať. Huby...
Syrová torta so šalátom
Syrová torta so šalátom je výborná na obed ale aj na večeru. Rovnako chutná je aj k vínku.
Syrová torta so šalátom - suroviny (rozpočet na 12 porcií):
Palacinky: 1/4 l mlieka, 2 vajcia, soľ,...
Paradajková praženica
Paradajková praženica - suroviny:
2 veľké paradajky, 3 vajíčka, 1 čajová lyžička posekanej petržlenovej vňate, 1 polievková lyžica masla, medzi prsty soli, medzi prsty mletého čierneho korenia
Postup:
Na masle udusíme na štvrťky nakrájané paradajky asi 10...
Smoothie Banán-kakaové bôby
Suroviny na smoothie Banán-kakaové bôby( rozpočet na liter smoothie ):
6 banánov, 3 ďatle, hrsť kakaových bôbov, mandľové mlieko
Postup:
Banány ošúpte a nakrájajte na kúsky a spolu s ďatľami a kakaovými bôbmi ich vložte do nádoby...
Zelenina na provensálsky štýl
Zelenina na provensálsky štýl alebo ratatouille býva väčšinou servírovaný samostatne, často s chlebom, niekedy býva používaný ako náplň do palaciniek a len výnimočne ako príloha k iným pokrmom. K základným ingredienciám patria paradajky, cesnak,...
Falafel s jogurtovou omáčkou a s pita chlebom
Falafel sú vyprážané guľôčky z rozomletého cíceru, bôbu alebo oboch. Falafel je tradičné arabské jedlo, tradične podávané v pite, ktorá slúži ako vrecúško, alebo zabalené v placke známej ako lafa; falafel často býva pripravovaný...