Dnes je pondelok, 18. marca 2024, sviatok má Eduard

Špeciálna strava

Bezlepková čokoládová roláda

Bezlepková čokoládová roláda plnená šľahačkou a malinami

Bezlepková čokoládová roláda plnená šľahačkou a malinami - suroviny: Cesto: 5 vajec, 150 g kryštálového cukru, 50 g rozpustenej Hery, 100 g kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa Na posypanie pri tvarovaní rolády: trochu práškového cukru,...

Fazuľové rizoto

Suroviny na fazuľové rizoto (rozpočet na 4 porcie): 600 veľkej fazule, soľ, 200 g šalotky, 2 strúčiky cesnaku, 100 g vňaťového zeleru s lístky, 250 g guľatej ryže na rizoto, 10 PL olivového oleje,...

Jarné závitky s pikantnou omáčkou

Jarné závitky sú plnené závitky (obvykle z ryžového papiera) naplnené zeleninou, prípadne mäsom, rezancami a ďalšími ingredienciami. Najčastejšie sa podávajú čerstvé, alebo sa môžu piecť alebo fritovať. Pôvodne pochádzajú najskôr z čínskej kuchyne, hojne...

Plnený baklažán paradajkami

Plnený baklažán paradajkami je chutné jedlo, ktoré si ľahko pripravíte. Suroviny na plnený baklažán paradajkami: 1 baklažán, 5-6 rajčín, strúhanka, bambino, petržlenová vňaťka, soľ, syr na strúhanie, cibuľa, cesnak, olivový olej Postup: Baklažán rozkrojíme na dve...

Sójové hubové rizoto

Suroviny na sójové hubové rizoto: 100 g sójových granúl, vodu, 200 g čerstvých húb, 40 g masti, 40 g cibule, 200 g ryže, soľ, mleté čierne korenie Postup: Sójové granuly namočíme do vody a necháme napučať. Huby...

Syrová torta so šalátom

Syrová torta so šalátom je výborná na obed ale aj na večeru. Rovnako chutná je aj k vínku. Syrová torta so šalátom - suroviny (rozpočet na 12 porcií): Palacinky: 1/4 l mlieka, 2 vajcia, soľ,...

Paradajková praženica

Paradajková praženica - suroviny: 2 veľké paradajky, 3 vajíčka, 1 čajová lyžička posekanej petržlenovej vňate, 1 polievková lyžica masla, medzi prsty soli, medzi prsty mletého čierneho korenia Postup: Na masle udusíme na štvrťky nakrájané paradajky asi 10...
Smoothie Banán-kakaové bôby

Smoothie Banán-kakaové bôby

Suroviny na smoothie Banán-kakaové bôby( rozpočet na liter smoothie ): 6 banánov, 3 ďatle, hrsť kakaových bôbov, mandľové mlieko Postup: Banány ošúpte a nakrájajte na kúsky a spolu s ďatľami a kakaovými bôbmi ich vložte do nádoby...

Zelenina na provensálsky štýl

Zelenina na provensálsky štýl alebo ratatouille býva väčšinou servírovaný samostatne, často s chlebom, niekedy býva používaný ako náplň do palaciniek a len výnimočne ako príloha k iným pokrmom. K základným ingredienciám patria paradajky, cesnak,...

Falafel s jogurtovou omáčkou a s pita chlebom

Falafel sú vyprážané guľôčky z rozomletého cíceru, bôbu alebo oboch. Falafel je tradičné arabské jedlo, tradične podávané v pite, ktorá slúži ako vrecúško, alebo zabalené v placke známej ako lafa; falafel často býva pripravovaný...