Dnes je sobota, 27. apríla 2024, sviatok má Jaroslav

Špeciálna strava

Raw čokoládovo-jahodový cheesecake

Raw čokoládovo-jahodový cheesecake

Pripravili sme si pre Vás recept na tento úžasný Raw čokoládovo-jahodový cheesecake, ktorý je raw, neobsahuje laktózu, lepok ani rafinovaný cukor. Napriek tomu však chutí skvelo a osviežujúco, veď vyskúšajte sami. Suroviny na Raw čokoládovo-jahodový...

Zapečená brokolica s paradajkami a cibuľou

Zapečená brokolica s paradajkami a cibuľou je jednoduchá klasika. Môžete si pripraviť chutný obed alebo ľahkú večeru. Zapečená brokolica s paradajkami - suroviny: 1 kg brokolice, 8 paradajok, 6 cibuliek šalotiek, 4 lyžice olivového oleja, soľ,...

Cviklovo-čučoriedkový smoothie

Keďže cvikla má svojskú a dosť výraznú chuť, naša rada je: množstvo cvikly pridávajte postupne. Je dôležité, aby vám smoothie chutil :) Suroviny na cviklovo-čučoriedkový smoothie: 1/2 menšej cvikly, 1/2 pohára čučoriedok (čerstvých/mrazených), 1 zmrazený banán...

Špenátové guľky

Viete už, čo budete variť na Zelený štvrtok? Jasné, aby sme boli verní tradícii, malo by to byť niečo zelené a, samozrejme, chutné. Nemusí to však byť zase klasický špenát. Čo by ste povedali...

Ružičkový kel so syrom

Ružičkový kel je veľmi mnohostranná zelenina. Vynikajúco sa hodí do zeleninových polievok, k červenému alebo bielemu mäsu a po krátkom podusení je tiež veľmi chutný v šaláte. Ružičkový kel je tradičná príloha k pečeným mäsám,...

Hokaido špaldové placky

Suroviny na hokaido špaldové placky (rozpočet na porciu pre 2 osoby): 250 g hokaido, 1 porciu špaldy, ktorá nám ostala po príprave rastlinného mlieka (alt. ovsa, kamutu atď.), 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajíčka Postup: Cibuľu a...
Bezlepková banánová bábovka

Bezlepková banánová bábovka

Bezlepková banánová bábovka je výborný koláč, vhodný na raňajky ale aj na večeru. Suroviny na bezlepkovú banánovú bábovku: 3 vajcia, 150 g trstinového cukru, 10 lyžíc rozpustenej Hery, 2 zrelé banány, 150 g rozvarenej jazmínovej ryže,...
Bezlepková čokoládová roláda

Bezlepková čokoládová roláda plnená šľahačkou a malinami

Bezlepková čokoládová roláda plnená šľahačkou a malinami - suroviny: Cesto: 5 vajec, 150 g kryštálového cukru, 50 g rozpustenej Hery, 100 g kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa Na posypanie pri tvarovaní rolády: trochu práškového cukru,...
Hrášková roláda

Hrášková roláda

Hrášková roláda - suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 1 lístkové cesto, 250 g zemiakov, 250 g mrazeného hrášku, 1/2 červenej papriky, 1 vajce, muškátový kvet, soľ, korenie, 2 lyžice sezamových semienok Postup: Zemiaky uvaríme v...

Fazuľové rizoto

Suroviny na fazuľové rizoto (rozpočet na 4 porcie): 600 veľkej fazule, soľ, 200 g šalotky, 2 strúčiky cesnaku, 100 g vňaťového zeleru s lístky, 250 g guľatej ryže na rizoto, 10 PL olivového oleje,...