Šalát z grilovanej zeleniny
Jedlá bez mäsa, Zeleninové

Šalát z grilovanej zeleniny

Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a šalát z grilovanej zeleniny spolu s ajvarom bude toto jedlo nezabudnuteľným zážitkom. Suroviny ( rozpočet pre 6 osôb ): 1 korenie na šalát podľa vlastného výberu, 150 g jarnej cibuľky, 400 g cukety, 400 g baklažánu, 200 g červenej papriky, 200 g žltej papriky, 100 g ajvaru […]

Miešaný šalát
Varíme ryby, Zeleninové

Miešaný šalát s čerstvo pečeným lososom

Suroviny: 400 g lososa, 250 g natrhaných listov rôznych šalátov, 200 g rajčín, 24 ks olív, 60 g červenej cibule, 4 pol. lyžice hrubozrnnej horčice, 1 pol. lyžica medu, 200 g tatárskej omáčky, kôpor, šťava z dvoch limetiek, 150 g syra feta, 3 vajcia Postup: Lososa očistíme, zbavíme kostí a nakrájame na kúsky. Osolíme, pokvapkáme […]

Šalát z kuskusu
Cestoviny, Jedlá bez mäsa, Zeleninové

Šalát z kuskusu

Suroviny: 1 kg kuskusu, 3 rajčiny, šalátová uhorka, 1 strúčik cesnaku, olivový olej, mandle Postup: Kuskus namočíme, najlepšie cez noc, prepláchneme a uvaríme. Dáme do misky a necháme vychladnúť. Pridáme zeleninu nakrájanú na kocky, nadrobno nasekaný cesnak a premiešame. Ozdobíme mätou a mandľami. Tip: Môžeme dochutiť čerstvo nasekanou petržlenovou vňatkou alebo bazalkou

Baklažán s čerstvou mätou
Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Prílohy, Vegetariáni, Zeleninové

Baklažán s čerstvou mätou

Energetická hodnota jedla: 1079 kJ / 258 kcal Suroviny ( rozpočet pre 4 – 6 osôb ): 1 kg baklažánov, olej na praženie, 60 ml  olivového oleja, 4 strúčky pretlačeného cesnaku, 2 lyžice jablkového octu, 1 lyžica nakrájanej čerstvej mäty, 2 lyžice strúhanky, soľ Postup: Baklažány umyjeme, odrežeme okraje a neobielené ich nakrájame pozdĺžne na […]

Cestovinový šalát s hubami
Cestoviny, Jedlá bez mäsa, Zeleninové

Cestovinový šalát s hubami

Suroviny: 60 g varených cestovín, polovica cibule, 30 g šunky, 30 g fety (ale môže byť i blaťácke zlato), cesnak, 50 g čínskej kapusty, 3 čerstvé šampiňóny,  štipka soli, čerstvé korenie, lyžica olivového oleja, lyžica citrónovej šťavy, rozmarín Postup: Kapustu pokrájame na rezančeky, cibuľu nadrobno nasekáme. Čerstvé šampiňóny olúpeme rozkrojíme na štvrtinky a opečieme na […]

Dyňový šalát
Hydina, Ovocné, Zeleninové

Dyňový šalát

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie): zmes korenia na pečené kura podľa chuti, 20 g olivový olej, soľ, biele korenie, sušený petržlen, ocot, 200 g kuracie prsia, 60 g krabie tyčinky, 200 g dyňa naložená v sladkokyslom náleve, 80 g šampiňóny, 160 g ananás, 80 g mandarínky, 120 g kyslá smotana, 10 g horčica, ďumbier, […]

Vitamínový šalát
Ovocné

Vitamínový šalát plný ovocia

Suroviny: 3 pomaranče, 3 mandarínky, 3 jablká, 2 banány, 1 mango, 2 kivi, med, orechy, 1 granátové jablko na spestrenie alebo zopár kusov lichi (nemusí byť) Postup: Ovocia očistíme, nakrájame na drobnejšie kocky, orechy nasekáme nahrubo, z granátového jablka vyberieme zrniečka. Primiešame lyžicu medu a necháme aspoň hodinu stáť a podávame.

Zeleninové

Nátierka s kuracím mäsom

Suroviny: 200 g tvarohu, 2 kuracie prsia, 1 paradajka, 1 čili paprička, 1 polievková lyžica olivového oleja, 1 mladá cibuľka aj s vňaťou, medzi prsty soľ a mleté čierne korenie Postup: Kuracie prsia uvaríme pod pokrievkou asi 40 minút v osolenej a čiernym korením ochutenej vode. Potom ich vyberieme a nakrájame na menšie kúsky. Premiešame […]

Šalát so zeleninou
Zeleninové

Šalát so zeleninou

Suroviny: 400 g tvarohu, 1 polievková lyžica na hrubom strúhadle nastrúhaného zeleru, 1 polievková lyžica na hrubom strúhadle nakrájanej mrkvy, 2 polievkové lyžice hrášku, 1 čajová lyžička Vegety, 1 polievková lyžica sójových klíčkov, 1 čajová lyžička citrónovej šťavy, 1 polievková lyžica slnečnicového oleja, medzi prsty mleté biele korenie Postup: Hneď po nastrúhaní zeler pokvapkáme citrónovou […]

Šalát v avokáde
Zeleninové

Šalát v avokáde

Energetická hodnota pokrmu: 2808 kJ / 671 kcal. Suroviny ( rozpočet pre 2 osoby ): 2 avokáda, 1 grep, 1 pomaranč, 200 g rukoly, 50 g čiernych olív, 1 lyžica citrónovej šťavy, 2 lyžice olivového oleja, Podravka ochucovadlo na posýpanie Postup: Avokádo prekrojíme na polovicu, ošúpeme ho, vyberieme kôstku a každú polovičku trochu vydlabeme. Rukolu […]

womangalérie VŠETKY