šalátový tanier
Zeleninové

Bohatý šalátový tanier

1 porcia obsahuje: 1603 joulov (383 kalórií) Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 200 g hlávkového šalátu, 400 g varenej špargle, 4 srdiečka artičokov (z konzervy), 1 mrkva, 1/2 šalátovej uhorky, 2 malé paradajky, 1 zväzok reďkoviek, 4 natvrdo uvarené vajcia, 100 g šunky, 1 strúčik cesnaku, 1 malá cibuľa, 3 lyžice octu, 1/2 lyžičky soli, […]

Kurací šalát na taliansky spôsob
Zeleninové

Kurací šalát na taliansky spôsob

Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 500 g kuracích pŕs, 150 g salámy, 800 g šalátu ( Lollo rosso, ľadový šalát, Ruccola, čakanka ), 2 paradajky, 100 g strúhaného syra Dressing: 125 g oleja, 16 g octu, 25 g červeného vína, 19 g worcsesterovej omáčky, 10 g cukru, 150 g vody, 15 g horčice z príchuťou […]

Šalát zo surových prísad
Zeleninové

Šalát zo surových prísad

Energetická hodnota jednej porcie: 125 kcal Suroviny (rozpočet pre 4 porcie): 1 karotku, 4 reďkovky, 1 kaleráb, 1 šalátovú uhorku, 1 jablko, 1 papriku, 1 hlávku čakanky, 1 zväzok pažítky, soľ, mleté čierne korenie, olej, citrónovú šťavu Postup: Očistíme šalát, umyjeme a necháme odkvapkať. Ošúpeme karotku a kaleráb. Očistíme reďkovky a umyjeme, odstránime stonku z […]

Žeruchový šalát s kvetmi kapucínky
Zeleninové

Žeruchový šalát s kvetmi kapucínky

Suroviny: listové šaláty (napr. Lollo Roso – červenú čakanku alebo hlávkový šalát), 2 hrste kapucínky aj s kvetmi, 2 zväzky podlhovastých reďkoviek, 1 zväzok obyčajných reďkoviek, 15 dkg vňaťového zeleru, mladé kukuričné klásky (ako náhrada poslúžia aj mladé kukuričné klásky nakladané v octovej marináde), soľ, mleté čierne korenie, ocot, olej, horčicu Postup: Na prípravu marinády […]

Kapustový šalát so slaninou
Zeleninové

Kapustový šalát so slaninou

Suroviny: 200 g slaniny nakrájanej na kúsky, 500 g nasekanej bielej kapusty, 1 lyžica rasce Zálievka: 1/4 l vody, 150 ml jablčného octu, 1 lyžica kryštálového cukru, 2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, 1/2 lyžičky Pomôcky na konzervovanie Postup: Slaninu urestujeme, zmiešame a kapustou, rascou a natlačíme do pohárov (z varného skla). Vodu zmiešame […]

Olivový šalát nezvyčajných chutí
Zeleninové

Olivový šalát nezvyčajných chutí

Na prípravu tohto mixu budete potrebovať: Suroviny: 75 g španielskych zelených olív, 75 g španielskych čiernych olív, 5 mladých cesnakov (s vňaťou), 100 g mäkkého syra, 15 bobúľ hrozna (zelené a čierne), niekoľko mandlí, trochu olivového oleja na dochutenie Postup: Pripravíme si základné suroviny. Do misy nasypeme čierne olivy. Pridáme rovnaké množstvo zelených olív. Pridáme guľôčky zeleného a […]

Šalát z olív s rajčinami a chlebom
Zeleninové

Šalát z olív s rajčinami a chlebom

Letná olivová variácia s chlebom Na prípravu tejto olivovej variácie budete potrebovať: Suroviny: 75 g španielskych zelených olív, 75 g španielskych čiernych olív, 50 g chleba nakrájaného na kocky, ¼ červenej cibule, 100 g syra Manchego alebo iného zrejúceho syra nakrájaného na kocky, 5 cherry rajčín, niekoľko lístkov bazalky, trochu olivového oleja a na dochutenie […]

Zemiakový šalát s olivami
Jedlá zo zemiakov, Prílohy, Zeleninové

Zemiakový šalát s olivami

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 800 g zemiakov, 1 pór, 2dl zeleninového vývaru, 4 lyžice bieleho vínneho octu, 6 lyžíc oleja, 3 kyslé uhorky, 2 lyžice olív, 1 lyžica horčice, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať Postup: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na kolieska. Očistený pór a uhorky nakrájame na kolieska, […]

Šalát s kuracinou, jablkami a orechami
Zeleninové

Šalát s kuracinou, jablkami a orechami

Energetická hodnota jednej porcie: 700 kcal, 2930 kJ Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 4 kuracie prsia, 1 malý zeler, 2 kyslé jablká, 1 pomaranč, 1 avokádo, 1 hlávkový šalát, 1 šalát Radicchio ( alebo čakanka ), 10 dkg vlašských orechov, 1/8 l kyslej smotany, 2 žĺtky, ¼ l oleja, soľ, korenie, 1 citrón, 1 čajová […]

Paradajky s mozzarellou
Chuťovky, Oddelená strava, Predjedlo, Vegetariáni, Zeleninové

Paradajky s mozzarellou

Energetická hodnota jednej porcie: 175 kcal Suroviny (rozpočet pre 3 porcie): 6 paradajok, 125 g mozzarelly, 1 lyžička olivového oleja, 1 lyžička vínneho octu, mleté korenie, soľ, bazalka Postup: Paradajky a mozzarellu pokrájame na kolieska, poprekladáme ich striedavo na tanier, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a vínnym octom. Nakoniec posypeme bazalkou. Necháme stáť v chlade […]

womangalérie VŠETKY