Dnes je pondelok, 1. júna 2020, sviatok má Žaneta
VIAC

    Šaláty

    Miešaný šalát so špargľou

    Suroviny na miešaný šalát so špargľou (rozpočet pre 4 osoby): 250 g špargle, 1 hlávka šalátu, 4 rajčiny, 200 g tvrdého syra, 100 g granátového jabĺčka, vlašské orechyNálev:...

    Reďkovkový šalát s kukuricou a jogurtom

    Suroviny na reďkovkový šalát s kukuricou (rozpočet pre 4 osoby): 1 zväzok reďkvičiek, 1 malá konzerva kukurice, 1 šalátová uhorka, 1 červená a zelená paprika, 1 hlávka šalátu,...

    Čo by nemalo chýbať na veľkonočnom stole?

    Veľkú noc môžeme zaradiť do kategórie sviatkov, na ktoré sa tradične tešia malí i veľkí. Napriek tomu, že tohto roku nám čaro veľkonočných sviatkov pokazil a zatienil prízrak nebezpečného vírusu, určite si...
    Šalát s jablkami a vajíčkom

    Šalát s jablkami a vajíčkom

    Suroviny na šalát s jablkami a vajíčkom: 1 hlávkový šalát, 2 vajcia, 1 šalátová uhorka, šťava z jedného citróna, 1 jablko, 50 g kokteilových rajčín, 4 lyžice majonézy,...

    Vajíčkový šalát s medvedím cesnakom

    Suroviny na Vajíčkový šalát s medvedím cesnakom:  4 – 6 uvarených vajec, zväzok medvedieho cesnaku, soľ, korenie, 2 ks jarnej cibuľky, olivový olej, lyžička horčice, prípadne avokádo, trocha...

    Rukolový šalát s medvedím cesnakom

    Suroviny na Rukolový šalát s medvedím cesnakom:  veľká hrsť rukoly, hrsť medvedieho cesnaku, 5 sušených paradajok, 100 g srvátkového syra (napr. Pilos, Ricotta), 1 šalotka, citrónová šťava, 2...
    Paradajkový tanier

    Paradajkový tanier

    Suroviny na paradajkový tanier: 6 lyžíc cesnakového dressingu, 600 g rôznych druhov paradajok (kríčkové, cherry, žlté, oranžové,..), 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, olivový olej, citrónová šťava,...

    Žeruchovo – feniklový šalát

    Suroviny na žeruchovo – feniklový šalát: nasekané sušené brusnice, červený vínny ocot, balzamico ocot, sušený cesnak, soľ, extra panenský olivový olej, žerucha, fenikel, čakanka, pekanové orechy

    Artičokový šalát

    Suroviny na artičokový šalát (rozpočet na 4 porcie): 200 ml bieleho vína, 100 ml olivového oleja, 4 strúčiky cesnaku, 3 vetvičky rozmarínu, soľ, ½ citrónu, 8 malých artičokov,...
    Šalát Nicoise

    Šalát Nicoise

    Názov slávneho šalátu - Šalát Nicoise pochádza z francúzskeho Azúrového pobrežia. Okrem zeleniny v ňom nesmú chýbať natvrdo uvarené vajcia a konzervovaný tuniak. Najlepšie chutí štýlovo s bielou...