Slovenské tzatziki
Dipy, Dressingy, Zeleninové

Slovenské tzatziki

Suroviny: 1 stredne veľkú uhorku, 250 g plnotučného bieleho slovenského jogurtu, 3 PL nahrubo nasekaného kôpru, 1 1/2 PL olivového oleja, 1 strúčik prelisovaného cesnaku, šťavu z citróna na dochutenie,morskú soľ, korenie štyroch farieb Postup: Ošúpanú a na drobné kocky nakrájanú uhorku dáme do misky. Pridáme 250g slovenského bieleho jogurtu, nasekaný kôpor a dôkladne premiešame. […]

avokádový šalát
Zeleninové

Jarný avokádový šalát

Suroviny: avokádo, cviklu, slovenský syr s ušľachtilou plesňou, rukolu, vlašské orechy, olivový olej, soľ, korenie Postup: Zeleninu očistíme a nakrájame. Zmiešame s rukolou, s vlašskými orechmi a syrom. Premiešame s olivovým olejom. Osolíme a okoreníme.

Domáci tarator
Dipy, Omáčky, Polievky, Prílohy, Zeleninové

Domáci tarator

Suroviny:  šalátovú uhorku (polovicu do polievky a polovicu na ozdobenie), 200 g bieleho jogurtu, 1 PL olivového oleja, 2 až 3 strúčiky cesnaku, 500 ml slovenského mlieka, soľ, čierne korenie, zopár vlašských orechov, petržlenovú vňať  Postup:  Uhorku očistíme a nakrájame. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Do hrnca nalejeme slovenské mlieko, pridáme jogurt, prelisovaný cesnak, olej a […]

Steakový šalát
Hovädzie, Zeleninové

Steakový šalát so špargľou a červenou repou

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 2×200 g steak z hovädzej sviečkovej alebo roštenky, soľ, čerstvo drvené čierne korenie (viac druhov), 2 lyžice oleja na restovanie, vetvičku tymianu Chrenový dressing: 2 lyžice chrenovej smotany, 3 lyžice tatárskej omáčky, šťava z jeden a pol citróna, štipka cukru. Všetky ingrediencie zmiešame dohromady. Šalát: 12 zelených výhonkov […]

Šošovicový šalát
Zeleninové

Šošovicový šalát s jablkom

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 150 g šošovice (najlepšie dve farby, napr. hnedá a žltá), 1 väčšie červené jablko, 1 jarnú cibuľku, 2 lyžice majolenky, 2 lyžice dijonskej horčice, šťavu z polovice citróna, štipku cukru, štipku soli, čerstvo drvené čierne korenie Postup: Šošovicu namočíme cez noc a na druhý deň uvaríme domäkka. Scedíme […]

záhradný šalát
Zeleninové

Miešaný záhradný šalát

Suroviny: miešané listy (ľadový šalát, rukola, polníček, friseé) 200 g, maliny 80g, hrušky 150 g, losos 200 g, syr roquefort (niva) 160 g, portské víno (červené) 2,5 dcl, malinový ocot 0,4 dcl, soľ (hrubá soľ – dlhšie vydrží šalát chrumkavý), korenie Postup: Listy natrháme na menšie kúsky, nakrájame hrušky (so šupkou alebo bez, podľa chuti), […]

Jedlá zo zemiakov, Prílohy, Zeleninové

Zemiakový šalát so strukmi z cukrového hrášku

Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 200 g strukov cukrového hrášku,100 g zemiakov, 1 červená paprika, 250 g cherry paradajok, 4 listy dubového šalátu, 5 listov šalátu lollo biondo, 60 g potočnice, parmezán na ozdobu Cesnakové krutóny:3 plátky ciabaty, 3 lyžice olivového oleja, 1 strúčik cesnaku Dressing: 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžica majolenky Hellmann´s, 1 […]

Grilovaný kozí syr
Grilovanie, Zeleninové

Grilovaný kozí syr

Energetická hodnota jednej porcie: 842 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 60 dkg čerstvého kozieho syra, rozmarín, 1/2 zväzku petržlenovej vňate, listové šaláty, soľ, mleté čierne korenie, ocot, olej Postup: Očistíme listové šaláty, rýchlo ich poumývame a necháme odkvapkať. Na prípravu marinády zmiešame ocot, olej, soľ, čierne korenie a malé množstvo vody. Kozí syr pokrájame […]

Listový šalát s plesňovým syrom
Zeleninové

Listový šalát s plesňovým syrom a kávovým dresingom

Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 400 g miešaných listových šalátov (rukola, čakanka, ľadový šalát, frisee…), 2 kusy syra s bielou plesňou, 100 g zelených olív bez kôstky, 250 g morčacích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, sladká mletá červená paprika, olivový olej, 50 ml kávy, 10 PL balzamového octu 2 PL hnedého cukru, olivový olej,štipka mletej […]

Kurací šalát s dresingom
Hydina, Zeleninové

Kurací šalát s dresingom

Suroviny: čerstvé kuracie rezne, slnečnicový chlieb, cherry paradajky, mix šalátov (rucola, poľníček, frisée, lollo rosso, lollo biondo), múka, vajíčko a strúhanka na trojobal, biely jogurt (2 dcl), kečup (2 PL), brandy (1/2 dcl),soľ a korenie Postup: Kuracie prsia naklepeme, osolíme a okoreníme. Obalíme v trojobale a vysmažíme dozlatista. Mix šalátov natrháme na menšie kúsky, pridáme […]

womangalérie VŠETKY