Ovocný šalát
Ovocné

Ovocný šalát

Suroviny: 1 žltý melón, 1 pomaranč, 1 broskyňa, 1 kivi, 1 granátové jablko, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy, 1 polievková lyžica medu, (ak budete podávať dospelým, môžete pridať 1 polievkovú lyžicu UM-u) Postup: Melón bez jadierok aj granátové jablko nakrájame na menšie kúsky do misy. Broskyňu pozorne ošúpeme a tiež nakrájame na menšie kúsky. Potobne […]

Šalát s jahodami
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka, Šaláty, Zeleninové

Šalát s jahodami a kuracím mäsom

Suroviny: 1 ks kuracie prsia, 3 lyžce olivového oleja, 2 lyžice horčice, soľ, čiere korenie, ½ citróna, hrsť čerstvých jahôd, mix šalátových listov, balsamico, hrubozrnná soľ, syr feta Postup: V uzatvárateľnom pohári zmiešame olivový olej, horčicu, šťavu z citróna, soľ a korenie. Pohár dobre uzavrieme a pretrepeme. Umyté kuracie prsia obalíme v marináde a necháme v chladničke odpočívať min. 20 minút. […]

Grilovaný kozí syr
Grilovanie, Zeleninové

Grilovaný kozí syr

Energetická hodnota jednej porcie: 842 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 60 dkg čerstvého kozieho syra, rozmarín, 1/2 zväzku petržlenovej vňate, listové šaláty, soľ, mleté čierne korenie, ocot, olej Postup: Očistíme listové šaláty, rýchlo ich poumývame a necháme odkvapkať. Na prípravu marinády zmiešame ocot, olej, soľ, čierne korenie a malé množstvo vody. Kozí syr pokrájame […]

Thunský šalát
Chuťovky, Hydina, Ovocné, Zeleninové

Thunský šalát

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie): 80g Eidamský syr (tehla) 30%, 120g grapefruitu, 80g paradajok, 80 g šalátovej uhorky, 40 g kuracej šunky, 80 Majolenky, 40 ml bieleho jogurtu, 40 ml kečupu extra ostrého Postup: Očistené grapefruity bez kôstok, uhorku a paradajky nakrájame na malé kocky. Šunku nakrájame na drobné prúžky a všetko spoločne premiešame. […]

Cestovinový šalát
Cestoviny, Jedlá bez mäsa, Zeleninové

Cestovinový šalát so zeleninou a čerstvými bylinkami

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie): 110 g cestovín (Fusili), 170 g paradajok, 170 g šalátovej uhorky, 80 g majolenky, 150 g čerstvej papriky, 30 g zmesi čerstvých byliniek( tymián, bazalka, pažítka, petržlen ), 100 g kečupu Postup: Cestoviny uvaríme v  osolenej vode a necháme vychladnúť. Zmiešane majolenku, kečup a nakrájané čerstvé bylinky. Zeleninu nakrájame […]

Šalát z grilovaného kurčaťa
Grilovanie, Letná grilovačka, Zeleninové

Šalát z grilovaného kurčaťa

V jednej porcii: 220 kcal (902 kJ), 19 g bielkovín, 1 7 g sacharidov, 9 g lukov, 2 g nasýtených tukov, 47 mg cholesterolu, 3 g vlákniny, 512 mg sodíka Suroviny ( rozpočet pre 4 porcie): 1/4 šálky pomarančovej šťavy, 3 lyžice čerstvo vytlačenej limetovej šťavy, 1/2 lyžičky dijonskej horčice, 3/4 lyžičky soli, 1/8 lyžičky […]

Slovenské tzatziki
Dipy, Dressingy, Zeleninové

Slovenské tzatziki

Suroviny: 1 stredne veľkú uhorku, 250 g plnotučného bieleho slovenského jogurtu, 3 PL nahrubo nasekaného kôpru, 1 1/2 PL olivového oleja, 1 strúčik prelisovaného cesnaku, šťavu z citróna na dochutenie,morskú soľ, korenie štyroch farieb Postup: Ošúpanú a na drobné kocky nakrájanú uhorku dáme do misky. Pridáme 250g slovenského bieleho jogurtu, nasekaný kôpor a dôkladne premiešame. […]

avokádový šalát
Zeleninové

Jarný avokádový šalát

Suroviny: avokádo, cviklu, slovenský syr s ušľachtilou plesňou, rukolu, vlašské orechy, olivový olej, soľ, korenie Postup: Zeleninu očistíme a nakrájame. Zmiešame s rukolou, s vlašskými orechmi a syrom. Premiešame s olivovým olejom. Osolíme a okoreníme.

Domáci tarator
Dipy, Omáčky, Polievky, Prílohy, Zeleninové

Domáci tarator

Suroviny:  šalátovú uhorku (polovicu do polievky a polovicu na ozdobenie), 200 g bieleho jogurtu, 1 PL olivového oleja, 2 až 3 strúčiky cesnaku, 500 ml slovenského mlieka, soľ, čierne korenie, zopár vlašských orechov, petržlenovú vňať  Postup:  Uhorku očistíme a nakrájame. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Do hrnca nalejeme slovenské mlieko, pridáme jogurt, prelisovaný cesnak, olej a […]

Steakový šalát
Hovädzie, Zeleninové

Steakový šalát so špargľou a červenou repou

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 2×200 g steak z hovädzej sviečkovej alebo roštenky, soľ, čerstvo drvené čierne korenie (viac druhov), 2 lyžice oleja na restovanie, vetvičku tymianu Chrenový dressing: 2 lyžice chrenovej smotany, 3 lyžice tatárskej omáčky, šťava z jeden a pol citróna, štipka cukru. Všetky ingrediencie zmiešame dohromady. Šalát: 12 zelených výhonkov […]

womangalérie VŠETKY