Dnes je štvrtok, 2. apríla 2020, sviatok má Zita
VIAC

    Šaláty

    Žeruchovo – feniklový šalát

    Suroviny na žeruchovo – feniklový šalát: nasekané sušené brusnice, červený vínny ocot, balzamico ocot, sušený cesnak, soľ, extra panenský olivový olej, žerucha, fenikel, čakanka, pekanové orechy

    Artičokový šalát

    Suroviny na artičokový šalát (rozpočet na 4 porcie): 200 ml bieleho vína, 100 ml olivového oleja, 4 strúčiky cesnaku, 3 vetvičky rozmarínu, soľ, ½ citrónu, 8 malých artičokov,...
    Šalát Nicoise

    Šalát Nicoise

    Názov slávneho šalátu - Šalát Nicoise pochádza z francúzskeho Azúrového pobrežia. Okrem zeleniny v ňom nesmú chýbať natvrdo uvarené vajcia a konzervovaný tuniak. Najlepšie chutí štýlovo s bielou...
    Avokádový šalát s kvakou a pomarančom

    Avokádový šalát s kvakou a pomarančom

    Avokádový šalát s kvakou a pomarančom obsahuje v jednej porcii: 156 kcai (640 kJ), 3 g bielkovín, 14 g sacharidov, 12 g tukov, 2 g nasýtených tukov, 0 mg cholesterolu, 7 g...
    bulgur so zeleninou

    Bulgur so zeleninou

    Slovo bulgur pochádza z tureckého bulghur alebo z arabského bourghoul a v preklade znamená krupica. Sú to lámané pšeničné zrná rôznej veľkostí, ktoré sú už parené alebo predvarené. Vyrába...
    caprese

    Halloweenske caprese

    Suroviny na Halloweenske caprese: 4 mozzarelly, 4 menšie paradajky so stopkou, soľ, korenie, oregano, olivový olej Postup:

    Hruškové carpaccio s tvarůžkovými hoblinkami a slivkovou redukciou

    Suroviny na hruškové carpaccio s tvarůžkovými hoblinkami a slivkovou redukciou: 40 g Olomouckých tvarůžkov, 2 hrušky, 1 citrón, hrsť rukoly, hrsť pekanových orieškov, 4 lyžice slivkový lekvár (...

    Šalát z červenej repy s tvarůžkami a rukolou

    Suroviny na šalát z červenej repy s tvarůžkami a rukolou: 300 g varenej červenej repy, 125 g Olomouckých tvarůžkov Kousky, 125 g rukoly, polovica šalátovej uhorky, 1 lyžička...
    Letný šalát s výhonkami

    Letný šalát s výhonkami

    Suroviny na letný šalát s výhonkami (rozpočet pre 2 osoby): Na šalát:1 menšia šalátová uhorka, 1 malá cibuľa, 3 paradajky, 150 g sójových výhonkov, 6 lyžíc pokrájaného stopkového...

    Pečené paradajky s cesnakom a bazalkou

    Suroviny na pečené paradajky s cesnakom a bazalkou: 1,5 kg oválnych paradajok, 2 lyžice olivového oleja, 5 strúčikov cesnaku, pol šálky nadrobno posekanej čerstvej bazalky, oregano, cukor, soľ