Suroviny – halloumi syr:
- 100 g sterilizovanej veľkej bielej fazule
- 1 balenie (225 g) halloumi syra
- 1 malý zväzok špargle
- 2 cukety
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 šalotky
- 200 g zrelých cherry paradajok
- 1 lyžica kapár
- ½ zväzku čerstvej majoránky alebo oregana
- ½ zväzku čerstvej petržlenovej vňate
Suroviny – dresing:
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička medu
- 1 lyžička dijónskej horčice
- 1 lyžica jablčného octu
- 1 lyžica Ajvaru pikant Podravka (môžeme nahradiť aj Ajvarom jemným Podravka)
Postup – dresing:
Všetky ingrediencie na dresing zmiešame v čistom zaváraninovom pohári, uzatvoríme ho a obsah poriadne pretrepeme. Odložíme bokom.
Postup – grilovaný halloumi syr:
Fazuľu varíme vo vriacej vode 5 minút domäkka. Scedíme a ochladíme ju v studenej vode, potom ju vyberieme a odstránime hrubé biele vonkajšie šupky.
Halloumi syr a špargľu nakrájame na plátky, cukety nakrájame pozdĺžne. Pokvapkáme olivovým olejom a okoreníme.
Grilovaciu panvicu zohrejeme na vysokú teplotu, pridáme špargľu, cukety a halloumi syr. Všetko ugrilujeme, vyberieme a odložíme.
Šalotku nakrájame na drobné kolieska, paradajky rozpolíme a navrstvíme na tanier so špargľou, cuketami, halloumi syrom, fazuľou a kaparami.
Halloumi syr a zeleninu pokvapkáme dresingom a posypeme nasekanými čerstvými bylinkami.
Recept pre vás vytvoril a navaril známy šéfkuchár svetových celebrít Peter Varga v spolupráci so značkou Podravka