Letný šalát s grilovaným halloumi syrom

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny – halloumi syr:

  • 100 g sterilizovanej veľkej bielej fazule
  • 1 balenie (225 g) halloumi syra
  • 1 malý zväzok špargle
  • 2 cukety
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 šalotky
  • 200 g zrelých cherry paradajok
  • 1 lyžica kapár
  • ½ zväzku čerstvej majoránky alebo oregana
  • ½ zväzku čerstvej petržlenovej vňate

Suroviny – dresing:

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička medu
  • 1 lyžička dijónskej horčice
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 1 lyžica Ajvaru pikant Podravka (môžeme nahradiť aj Ajvarom jemným Podravka)
Letný šalát s grilovaným halloumi syrom
Foto:Dušan Křístek

Postup – dresing:

Všetky ingrediencie na dresing zmiešame v čistom zaváraninovom pohári, uzatvoríme ho a obsah poriadne pretrepeme. Odložíme bokom.

Postup – grilovaný halloumi syr:

Fazuľu varíme vo vriacej vode 5 minút domäkka. Scedíme a ochladíme ju v studenej vode, potom ju vyberieme a odstránime hrubé biele vonkajšie šupky.

Halloumi syr a špargľu nakrájame na plátky, cukety nakrájame pozdĺžne. Pokvapkáme olivovým olejom a okoreníme.

Grilovaciu panvicu zohrejeme na vysokú teplotu, pridáme špargľu, cukety a halloumi syr. Všetko ugrilujeme, vyberieme a odložíme.

Šalotku nakrájame na drobné kolieska, paradajky rozpolíme a navrstvíme na tanier so špargľou, cuketami, halloumi syrom, fazuľou a kaparami.

Halloumi syr a zeleninu pokvapkáme dresingom a posypeme nasekanými čerstvými bylinkami.

Recept pre vás vytvoril a navaril známy šéfkuchár svetových celebrít Peter Varga v spolupráci so značkou Podravka

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach