o polievkach
Polievky

Krémová tekvicová polievka

Suroviny: 1 kg tekvice Hokkaido, 1 mrkva, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, 3 poháre kuracieho vývaru, morská soľ v mlynčeku, čierne korenie v mlynčeku, 4 lyžice kyslej smotany (18%) Postup: Tekvicu ošúpeme, odstránime semienka, nakrájame na kúsky. Mrkvu, cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Všetky prísady restujeme v […]

o polievkach
Polievky

Cesnaková krémová polievka

Suroviny: 1,5 hlávky cesnaku, 6 zemiakov, 3 lyžice masla, 1 bobkový list, soľ, čierne korenie v mlynčeku, 1 l vriacej vody, 150 g tvrdeného syra, 1 biela bagetka, olivový olej Postup: V hrnci rozpustíme maslo, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a smažíme asi 5 minút. Potom pridáme celé strúčiky cesnaku, bobkový list, soľ, mleté čierne […]

Polievka z medvedieho cesnaku
Polievky

Polievka z medvedieho cesnaku s opečeným chlebíkom

Suroviny: 4 väčšie šálky medvedieho cesnaku, 3  zemiaky, 1 väčšia cibuľa, 1 jarná cibuľka, 1 vajíčko, 250 ml smotany na varenie, 1 PL kokosový olej alebo maslo, 1 ČL morská soľ, štipka mletého čierneho korenia, 0,5 ČL červená sladká paprika. Postup: Cibuľu pokrájame na drobno a opečieme na masle alebo na kokosovom oleji. Potom pridáme pokrájané […]

Paradajková polievka s ricottou
Polievky

Paradajková polievka s ricottou

Keď sa vám podarí správne skombinovať chute, z obyčajného obeda či večere sa stane gurmánsky zážitok. Premeňte varenie a pečenie v kuchyni na zábavnú alchýmiu a nebojte sa experimentovať.  Inšpirujte sa receptom z Palmy,  ktorému  výnimočnú chuť dodá repkový olej Raciol s bylinkami. Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 1 konzerva paradajok s bazalkou, 2 PL oleja Raciol paradajky, […]

Domáci tarator
Dipy, Omáčky, Polievky, Prílohy, Zeleninové

Domáci tarator

Suroviny:  šalátovú uhorku (polovicu do polievky a polovicu na ozdobenie), 200 g bieleho jogurtu, 1 PL olivového oleja, 2 až 3 strúčiky cesnaku, 500 ml slovenského mlieka, soľ, čierne korenie, zopár vlašských orechov, petržlenovú vňať  Postup:  Uhorku očistíme a nakrájame. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Do hrnca nalejeme slovenské mlieko, pridáme jogurt, prelisovaný cesnak, olej a […]

Domáci dubákový krém
Polievky

Domáci dubákový krém

Suroviny: čerstvé dubáky, 2 zemiaky, smotanu na varenie, cibuľu, cesnak, olivový olej, bylinky Postup: Dubáky nakrájame na kúsky, niekoľko hlavičiek iba prerežeme na polovicu. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Olivový olej rozohrejeme. Opečieme na ňom cibuľu, cesnak aj nakrájané huby. Podlejeme troškou vody a pridáme dva nakrájané zemiaky. Pridáme bylinky, podusíme domäkka a necháme mierne […]

Orientálna kari polievka s krevetami
Polievky, Varíme ryby

Orientálna kari polievka s krevetami

Suroviny ( rozpočet cca 6 porcií): filety zubáča Radoma od Ryba Žilina (2ks), krevety (18 ks), kokosové mlieko (0,5l), kokosová smotana, šampiňóny (12 ks), čerstvý zázvor, citrónová tráva sušená mletá (1 ČL), červená kari pasta (½ ČL), rybia omáčka (2 PL), tamarindová pasta (1 PL), čínske tenké rezance ryžové (70 g), kari korenie (2 ČL), čínska kapusta pak […]

Kari rybacia polievka
Polievky, Varíme ryby

Kari rybacia polievka

Suroviny ( rozpočet na 1 porciu): filety z tmavej tresky Radoma od Ryba Žilina, 1 PL masla ghee, 1 ČL mletej rasce, 1 ČL celej rasce, 1/2 ČL muškátového orieška, 1/2 ČL mletého zázvoru, 1 ČL kurkumy, 1 ČL sušeného cesnaku, bobkový list, 2 paradajky, 200 ml kokosového mlieka, čerstvý špenát, petržlenovú vňať a soľ Postup: […]

Karfiolová polievka
Polievky

Karfiolová polievka s opečeným rožkom

Suroviny: 1kg karfiolu, 1 cibuľa, 200 g múčnych zemiakov, 4 polievkové lyžice masla, 150 g smotany na varenie, 1 čajová lyžička soli, medzi prsty muškátového kvetu, 1 kocka zeleninového bujónu, 2 rožky Postup: Na masle speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme zemiaky pokrájané na menšie kúsky a karfiol. Dusíme pod odchýlenou pokrievkou asi 5 minút. Zalejeme asi […]

Dyňová polievka z mikrovlnky
Polievky

Dyňová polievka z mikrovlnky

Suroviny: 1 cibuľa nakrájaná na kocky, 1 PL oleja, 500 g na kocky nakrájanej dyne ( napríklad aj hokaido tekvica ), 125 ml mlieka, 375 ml zeleninového alebo slepačieho vývaru, soľ, biele korenie, 1 ČL cukru, 10 g masla, 1 PL crème fraîche, 6 PL smotany, 1 PL nahrubo nasekaných dyňových jadier Postup: Cibuľu a olej […]

womangalérie VŠETKY