Raňajkový koláč
Koláče, Múčne jedlá, Vegetariáni

Raňajkový koláč so skyrom

Zdravé a výdatné raňajky plné vitamínov, vlákniny a proteínov. Ideálny na víkendové raňajky s rodinou a priateľmi. Suroviny: Korpus: 2 hrnčeky vašej obľúbenej granoly alebo müsli, 2 lyžice masla, štipka soli Náplň: 2 hrnčeky čerstvého ovocia – malín, čučoriedok, jahôd, ríbezľu…, 2 hrnčeky Skyru natur Domáca granola: 1 hrnček ovsených vločiek (alebo špaldových, pohánkových či ich zmes), 1 a […]

Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Koláče, Múčne jedlá, Pizza

Paradajkové slimáky z lístkového cesta

Energetická hodnota jedného ks: 25 kcal Suroviny (rozpočet na 33 porcií): 3 rolky vyvaľkaného lístkového cesta, 60g sušených paradajok, 30 g bylinkového masla, 1 vajce Postup: Lístkové cesto rozbalíme a necháme 10 minút odležať pri izbovej teplote. Sušené paradajky pokrájame na kocky a premiešame spolu s bylinkovým maslom. Lístkové cesto potrieme plnkou a zrolujeme do […]

Jablkovo-tvarohová žemľovka
Múčne jedlá

Jablkovo-tvarohová žemľovka

Suroviny:  750 g tvarohu, 150 g masla, 3 balenia vanilkového cukru, 15 PL kryštálového cukru, 1 PL škorice, 20 rožkov, 4 väčšie jablká, 6 vajec, cca 1 l slovenského mlieka, práškový cukor na posypanie  Postup:  Zapekaciu misu si vymastíme slovenským maslom. Rožky nakrájame na kolieska. V mlieku rozmiešame tri vajcia s troma lyžicami cukru. Tvaroh […]

Babičkine tvarohové guľky
Múčne jedlá

Babičkine tvarohové guľky

Suroviny: 500 g hrudkovitého tvarohu, 2 PL práškového cukru, 2 vajcia, 200 g detskej krupice, 3 PL mlieka, 4 PL strúhanky, štipku sódy bikarbóny, 2 až 3 PL slovenského masla na poliatie Na posýpku potrebujeme: 200 až 300 g strúhanky, 3 až 4 PL masla, práškový cukor podľa chuti, červené ríbezle alebo domácu zaváraninu  Postup: Slovenský […]

Oškvarkové pagáče
Chuťovky, Koláče, Múčne jedlá, Veľká noc

Oškvarkové pagáče

  Suroviny: 500 g hladkej múky, 500 g hrubej múky, 250 g masla Rajo, 1 ks 250 g Rajo kyslá smotana,  1 a pol vajca (zvyšok na potretie), 700 g mletých oškvarkov, 2 balíčky instantného droždia, soľ Postup: Z prísad, okrem oškvarkov, vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť, potom ho rozvaľkáme a po povrchu rovnomerne rozotrieme oškvarky. Cesto poprekladáme, najmenej […]

Tvarohové šúľance s makom
Múčne jedlá

Tvarohové šúľance s makom

Suroviny: Na cesto potrebujeme: 230 g slovenského mäkkého tvarohu, 170 g polohrubej múky, štipku soli, 1 vajce  Potrebujeme tiež: slovenské maslo, mak, práškový cukor, lesné ovocie Postup: Z tvarohu, múky, soli a vajca vypracujeme cesto. Z cesta rukou vytvarujeme šúľance. Šúľance varíme v osolenej vriacej vode. Keď vyplávajú na hladinu, povaríme ich ešte 4 minúty. Maslo rozpustíme […]

Rybia roláda
Koláče, Múčne jedlá, Varíme ryby

Rybia roláda zo zubáča s olivami

Suroviny: filety zo zubáča Radoma od Ryby Žilina (2 ks), lístkové cesto (1 ks), špenátový pretlak 1 balenie (cca 400 g), čierne olivy (2 hrste) a morskú soľ Postup: Filety a špenát necháme prirodzene rozmraziť. Zo špenátu odstránime prebytočnú vodu. Nadrobno nasekáme olivy. Cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a do stredu naukladáme náplň, pričom vpredu i vzadu plnky […]

Cisársky trhanec so slivkami
Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá

Cisársky trhanec so slivkami

Klasika z Rakúska. Kuchári a cukrári tejto krajiny vedeli, ako svojich vyhlásených maškrtníkov, cisárov a kráľov, rozmaznávať. Cisársky trhanec so slivkovým rozvarom je niečo ako evergreen rakúskej kuchyne. Nechýba vari ani na jednom jedálnom lístku. Dokonca ho nájdete aj v čínskych reštauráciách vo Viedni. Toto je ten najlepší recept, ktorý som na tento dezert našiel. […]

nekysnuté šišky
Iné dezerty, Múčne jedlá

Video: Bezlepkové nekysnuté šišky

Tak ako, stihli ste si tohto roku užiť fašiangové obdobie? Ak nie, je práve najvyšší čas rýchlo s tým niečo urobiť, pretože veselé dni hodovania pomaly končia a začína sa obdobie pôstu. Či už patríme k tým, ktorí sa postia, alebo nie, je dobré vedieť, že v mnohých oblastiach práve na poslednú fašiangovú nedeľu, ako aj počas zvyšných dní […]

Francúzsky toast s banánmi
Múčne jedlá, Sendviče

Francúzsky toast s banánmi

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 8 ks toastového chlieba, 2 väčšie vajcia, javorový sirup, olej, banány, orechy, škorica Postup: Vajíčka rozbijeme do hlbšieho taniera a dobre vymiešame. Zoberieme plátky toastového chleba a postupne obaľujeme vo vajíčku z oboch strán a opražíme na panvici potretej olejom. Po opražení umiestnime plátky chleba na tanier, na ktorom […]

womangalérie VŠETKY