Hrášková roláda
Hrášková roláda - suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ):
1 lístkové cesto, 250 g zemiakov, 250 g mrazeného hrášku, 1/2 červenej papriky, 1 vajce, muškátový kvet, soľ, korenie, 2 lyžice sezamových semienok
Postup:
Zemiaky uvaríme v...
Francúzsky toast s banánmi
Francúzsky toast - medzi typické varianty patrí jeho ochutenie na sladko s cukrom, škoricou, vanilkou a muškátovým orieškom. Do cestíčka sa môže pridať aj portské víno. Táto varianta je obvykle podávaná teplá ako...
Vyprážané ovocie s kávovým krémom
Suroviny na vyprážané ovocie s kávovým krémom (rozpočet na 4 porcie ):
15 g droždia, 50 g práškového cukru, 140 ml mlieka, 3 vajcia, 280 g hladkej múky, 200 ml bieleho alebo ružového vína, olej...
Šúlance s makom
Šúlance s makom, kto by im odolal? Jemné zemiakové šúľance, zasnežené cukrom, posypané s makom a preliate horúcim maslom. Šúlance sú výborné aj so strúhankou, orechami ale kľudne aj s tvarohom. Najlepšie sú domáce, ak si ich sami...
Cisársky trhanec so slivkami
Klasika z Rakúska. Kuchári a cukrári tejto krajiny vedeli, ako svojich vyhlásených maškrtníkov, cisárov a kráľov, rozmaznávať. Cisársky trhanec so slivkovým rozvarom je niečo ako evergreen rakúskej kuchyne. Nechýba vari ani na jednom jedálnom...
Oškvarkové pagáče
Suroviny na oškvarkové pagáče:
500 g hladkej múky, 500 g hrubej múky, 250 g masla, 1 ks 250 g kyslej smotany, 1 a pol vajca (zvyšok na potretie), 700 g mletých oškvarkov, 2 balíčky instantného droždia, soľ
Postup:
Z prísad,...
Syrová torta so šalátom
Syrová torta so šalátom je výborná na obed ale aj na večeru. Rovnako chutná je aj k vínku.
Syrová torta so šalátom - suroviny (rozpočet na 12 porcií):
Palacinky: 1/4 l mlieka, 2 vajcia, soľ,...
Jablkový závin s vanilkovou zmrzlinou
Suroviny na jablkový závin s vanilkovou zmrzlinou:
Cesto na závin: 300 g hladkej pšeničnej múky, 1 žĺtok, 5 PL oleja, soľ
Náplň: 50 g hrozienok, 3 cl hnedého rumu, 1,2 kg kyslejších jabĺk, 1 ČL...
Šúľance s cibuľkou
Šúľance sú výrobok slovenskej kuchyne pripravený z vajec, múky, soli, uvarených a nastrúhaných zemiakov. Často sa podávajú s cukrom alebo makom. Môžeme ich podávať aj na slano, tak ako sme to spravili my, v našom recepte - šúľanse s cibuľkou. Názov jedla pochádza zo slova...
Tvarohové palacinky s pomarančom
Palacinky pozná každý z nás. Je veľa receptov na ich prípravu a u nás doma sa osvedčil práve tento na tvarohové palacinky s pomarančom.
Suroviny na tvarohové palacinky s pomarančom:
300 ml mlieka, 100 g polohrubej...