Dnes je streda, 29. januára 2020, sviatok má Gašpar
VIAC

    Múčne jedlá

    Cestovinový nákyp so špenátom a slaninkou

    Cestovinový nákyp so špenátom

    Suroviny na cestovinový nákyp so špenátom: 250 g cestovín, soľ, 2 lyžice masla, 1/4 l cmaru, 1/8 l smotany, 2 vajcia, mleté čierne korenie, muškátový orech, 500 g...
    Silvestrovské taštičky

    Silvestrovské taštičky

    Slané občerstvenie plnené lahodnou zmesou s Crème fraîche. Suroviny na silvestrovské taštičky vystačí na asi 24 kusov: Na cesto:
    Tekvicové halušky s tymianovou omáčkou

    Tekvicové halušky s tymianovou omáčkou

    Suroviny na tekvicové halušky s tymianovou omáčkou(rozpočet na 4 porcie): 300 g tekvice, 750 g uvarených zemiakov v šupe, soľ, 200 g múky, viazanička tymiánu, 200 ml...
    Jablkové štvorčeky so škoricou

    Jablkové štvorčeky so škoricou

    Suroviny na jablkové štvorčeky: Na cesto: 4 plátky lístkového cesta (300 g mrazené), 1 až 2 jablká, 30 g marcipánovej hmoty, 30 g hrubo nasekaných lieskových orechov, 30...

    Cibuľový quiche

    Suroviny na cibuľový quiche: 250 g hladkej múky125 g studeného masla1 PL kyslej smotany Na plnku: 3-4 cibule250 ml šľahačky100 ml mlieka3 vajciaŠtipka mletého...
    Bobáľky

    Bobáľky s makom

    Suroviny na Bobáľky s makom: Kvások: 100 ml 3,5 % plnotučného mlieka2 čajové lyžičky kryštálového cukru                                                                                 15 g čerstvého droždia                                                                                                 1 ČL polohrubej múky
    Pohánkové tatarčané pirohy

    Pohánkové tatarčané pirohy s kyslou smotanou

    Šéfkuchár Vladimír Morochovič zo severovýchodného Slovenska najkrajšie sviatky v roku trávi v kruhu svojej rodiny doma na východe. Počas príprav sviatočného menu odovzdáva varešku svojej mame, ktorá preberá rolu šéfkuchárky. Ostatní členovia rodiny asistujú....
    Francúzsky toast s malinovou omáčkou

    Francúzsky toast s malinovou omáčkou

    Ste milovníkmi sladkých raňajok a zvýšila vám doma vianočka alebo kúsok briošky ( sladkého pečiva)? V tom prípade francúzske toasty sú to pravé pre vás! Tento honosne znejúci názov je vlastne nič...
    Zemiakové koláčiky

    Zemiakové koláčiky – príloha k hlavnému jedlu

    Suroviny zemiakové koláčiky: 0,5 kg zemiakov, 40 g slaniny, 1 žĺtok, malá viazanička petržlenovej vňate, muškátový oriešok, soľ, čierne korenie, 1/2 lyžice zemiakového škrobu, tuk na opečenie

    Bread and butter pudding alebo naša žemľovka

    Suroviny na bread and butter pudding alebo našu žemľovku: 8 plátkov toastového chleba, 50 g masla, 50 g ríbezlí alebo hrozienok, 3 dl mlieka, 120 ml smotany na...