Dnes je sobota, 27. apríla 2024, sviatok má Jaroslav

Nátierky

Lososový tartar

Lososový tatarák s olivovou tapenádou

Lososový tatarák ocení každý milovník rýb. Pripravuje sa s čerstvým surovým lososom a korením. Bežne sa natiera na sušienky alebo chlieb a konzumuje sa ako predjedlo. Na obvyklú prípravu sa nasekaný filet z lososa...

Cícerový dip

Skúšali ste si už vlastnoručne vyrobiť cícerový dip alebo hummus? Táto nátierka je skvelá k pečivu i zelenine! Suroviny na cícerový dip ( rozpočet na 4 porcie ): 100 g do mäkka uvareného cíceru (možno použiť...

Oškvarková nátierka

Jednoduchá a klasická oškvarková nátierka. Najlepšie chutí z čerstvých oškvarkov! :-) Oškvarková nátierka - suroviny: 250 g škvarkov, 1 veľký strúčik cesnaku, 50 g bravčovej masti, 1 polievková lyžica horčice, 1 čajová lyžička Vegety, trochu mletého...

Syrové košíčky s tymiánom a medom

Syrové košíčky s tymiánom a medom sú veľmi chutné. Vyskúšajte! Suroviny na syrové košíčky s tymiánom a medom: 250 g lístkového cesta, 150 g syra s modrou plesňou, 1 ČL čerstvých tymiánových lístkov, 3 až 4...

Cesnaková nátierka s tofu

Cesnaková nátierka s tofu - suroviny: 200 g údeného tofu, 150 g taveného syra, 1 biely jogurt, 6 strúčikov cesnaku Postup: Tavený syr a jogurt spolu vymiešame, pridáme najemno nastrúhané tofu a pretlačený cesnak. Dobre...
Grilovanie

Bryndzový dip s pečenou paprikou

Bryndzový dip s pečenou paprikou je veľmi chutná pomazánka, ktorú môžeme ale servírovať aj ako dip so zeleninou. Suroviny bryndzový dip s pečenou paprikou: 2 baklažány, 1 červená paprika, 1 plná PL tahini, 125 g bryndze,...

Foie gras créme brulé nátierka z husacej/kačacej pečene 

Muž v kuchyni, foodbloger Juraj pripravil v spolupráci s Karpatským KB špeciálnu  francúzsku variáciu veľkonočnej kuchyne. Seriál receptov s Karpatským KB  v pánskom podaní  je dôkazom toho, že poctivé menu, varenie ale aj pečenie si môžu vziať na starosť aj páni....

Sardinková nátierka

Sardinková nátierka - rýchla a chutná nátierka, vhodná na raňajky, desiatu ale aj večeru. Sardinková nátierka - suroviny: jedny sardinky vo vlastnej šťave, 4 trojuholníky Karičky, 4 polievkové lyžice posekanej cibule na jemno, 1 polievková lyžica...

Lososová pena s kôprom

Lososová pena s kôprom - suroviny: údené lososové plátky, maslo, mäkký syr, limetková kôra, soľ, čierne korenie, kôpor Postup: Údené lososové plátky najemno nakrájame (naškriabeme ako na prípravu „tataráku"). Vyšľaháme maslo s mäkkým syrom, pridáme nakrájaného lososa...
Husacia pečeň

Husacia pečeň

Husacia pečeň - suroviny ( rozpočet pre 2 osoby): 500 g husacej pečene, mlieko, hladká múka, lyžicu husacej masti, cibuľu, mletou nepálivá paprika, 2 dl vývaru, soľ Postup: Umytú celú husaciu pečeň vložíme na pol hodiny do...