Hrianky so syrom a paprikovým pyré
Chuťovky, Nátierky

Hrianky so syrom a paprikovým pyré

  1 porcia obsahuje: 1142 kj/ 1272 kcal, 30 mg cholesterolu, 13 g tukov, 12 g bielkovín, 26 g sacharidov Suroviny (rozpočet na 6 porcií): 1 kg červenej papriky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 malá červená štipľavá paprika, 1 zväzok petržlenovej vňate, 2 vetvičky oregana, 1 lyžica slnečnicového oleja, soľ, 6 veľkých krajčekov celozrnného […]

bryndzová nátierka
Nátierky

Vynikajúca bryndzová nátierka

Recept je vytvorený samotným Thomasom, stretáva sa v ňom intenzívna aróma a napriek tomu pôsobí vyvážene a harmonicky. Sýte predjedlo, preto treba upozorniť hostí, aby jedli opatrne a zvýšilo im miesto v žalúdku aj na hlavný chod… 🙂  Suroviny na 4 porcie:  200 g bryndze, slanina alebo sušená šunka, 1 cibuľa, 100 g sušených paradajok v oleji, píniové semienka, soľ, mleté […]

Tvarohová nátierka
Nátierky

Tvarohová nátierka s pažítkou

Suroviny: slovenský tvaroh, soľ, pažítku Postup: Tvaroh rozmiešame v miske. Osolíme a dochutíme pokrájanou pažítkou

Tvarohová nátierka s medvedím cesnakom a sedmikráskami
Nátierky

Tvarohová nátierka s medvedím cesnakom a sedmikráskami

Suroviny: 500 g tučného tvarohu, 2 hrste listov medvedieho cesnaku, 1 hrsť kvietkov sedmikrásky, trochu petržlenovej vňate, korenie, soľ Postup: Medvedí cesnak a kvety sedmikrások nasekáme nadrobno (zopár si ich necháme na ozdobu), do misky dáme tvaroh, prisypeme bylinky spolu s nasekaným petržlenom, všetko dobre premiešame a dochutíme soľou a korením.  Nátierku servírujeme na chlebíkoch […]

Avokádovo-syrová nátierka
Nátierky

Avokádovo-syrová nátierka

Suroviny: cereálny chlieb, 2 zrelé avokáda, 100 g slovenského čerstvého syra, soľ, korenie Postup: Avokáda vydlabeme a dužinu premiešame s kúskami čerstvého syra. Osolíme a okoreníme. Hotovú nátierku servírujeme na cereálnom chlebe

Cícerový dip
Dipy, Nátierky

Cícerový dip

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 100 g do mäkka uvareného cíceru (možno použiť z plechovky), 4 lyžice majonezy, 2 lyžice oleja, 1 stredne veľkú cibuľu, šťava z polky limetky, soľ, korenie Postup: Cibuľu nakrájame a orestujeme na oleji. Do mixéru dáme cícer, majonézu, olej, orestovanú cibuľu, citrónovú šťavu a štipku soli, dôkladne rozmixujeme na jemnú […]

Lososový tartar
Chuťovky, Nátierky, Varíme ryby

Lososový tartar s olivovou tapenádou

Lososový tatarák Suroviny: Tatarák: 700 g filet s lososa, 2 ks citrón, 1 dcl olivový olej, soľ podľa chuti, biele mleté korenie, 300 g uhorka, 10 g pažítka. Tapenáda: 10 g kôpor, 150 g červená cibuľa, 200 g olivy, 50 g francúzska horčica, bagety Postup: Lososa očistíme od kože a nasekáme na jemno na kašovitú […]

Oškvarková nátierka
Nátierky

Oškvarková nátierka

Suroviny: 250 g škvarkov, 1 veľký strúčik cesnaku, 50 g bravčovej masti, 1 polievková lyžica horčice, 1 čajová lyžička Vegety, trochu mletého čierneho korenia, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky Postup: Škvarky spolu s cesnakom zomelieme na mäsovom mlinčeku. Pridáme koreniny a premiešame. Vmiešame horčicu a nakoniec masť. Podávame s tmavým pečivom. Silvia Bodláková

Cesnaková nátierka
Nátierky

Cesnaková nátierka s tofu

Suroviny: 200 g údeného tofu, 150 g taveného syra, 1 biely jogurt, 6 strúčikov cesnaku Postup: Tavený syr a jogurt spolu vymiešame, pridáme najemno nastrúhané tofu a pretlačený cesnak. Dobre vymiešame a natierame na chlieb.

Grilovanie
Chuťovky, Nátierky

Bryndzový dip s pečenou paprikou

Suroviny: 2 baklažány, 1 červená paprika, 1 plná PL tahini, 125 g bryndze, 1/2 ČL mletého rímskeho kmínu, 1 PL šťavy z citróna, 1/2 strúčika cesnaku (pretlačeného), soľ a korenie Postup: Baklažány prekrojíme na polovice a položíme ich na plech do rúry rezmi nahor. Pečieme aj s paprikou pri 220° C do mäkka. Potom mäkké […]

womangalérie VŠETKY