RAW - šampiňónová nátierka
Nátierky, RAW recepty, Vegetariáni

RAW – šampiňónová nátierka

Suroviny na RAW – šampiňónová nátierka: 250 g šampiňónov, 3 strúčiky cesnaku, 1 menšia cuketa, 4 ks sušených paradajok naložených v oleji, Postup: Šampiňóny umyjeme, očistíme a spolu s cuketou a sušenými paradajkami pokrájame na drobné kúsky. Pridáme roztlačený cesnak a všetko dochutíme soľou, koreníme a podľa potreby pridáme prípadne trocha oleja zo sušených paradajok. […]

Nátierky

Domáca pečeňovka

Paštéty patrili a u niekoho možno stále ešte stále patria k občasným raňajkám, desiatam či k rýchlej večeri.  V dnešnej modernej dobe naozaj dostanete kúpiť výborné paštéty všakovakých druhov, od všakovakých výrobcov. Domáce paštéty ale aj rôzne mlsky zo zahraničia. Len sa treba trocha rozhliadnuť po obchodoch a vedieť si správne vybrať podľa vlastnej chuti. […]

Hrianky s pečeňovým syrom
Chuťovky, Nátierky, Sendviče

Hrianky s pečeňovým syrom

Energetická hodnota jednej porcie: 400 kcal, 1690 kJ Suroviny (rozpočet na 6 kusov): 6 plátkov čierneho chleba, 35 dkg na plátky nakrájaného pečeňového syra, 8 plátkov korenistého tvrdého syra, 1 malá čínska kapusta, ½ kg cibule, 3 rajčiny, pažítka, soľ, mleté čierne korenie, olej, múka, maslo, mletá paprika, rasca Postup: Cibuľu očistíme, nakrájame na plátky […]

Parfé z kuracej pečienky
Chuťovky, Nátierky

Parfé z kuracej pečienky

Energetická hodnota jednej porcie: 667 kcal Suroviny (rozpočet pre 4 porcie): Na pečienkovú masu: 6 dkg cibule, 1/16 l bieleho portského vína, 1/16 l sherry,  kg kuracích pečienok, 3 vajcia, 40 dkg masla, 30 dkg tuhej slaniny Na prílohu: 1 bagetu, listové šaláty, soľ, mleté čierne korenie, majorán, tymian, maslo, cesnak Postup: Necháme zovrieť […]

Tatarák z baklažánu
Nátierky

Tatarák z baklažánu

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 1000 g baklažánu, ½ zelené papriky nakrájané na kocky, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 1 polievková lyžica bieleho jogurtu gréckeho typu, 1 polievková lyžica najemno nasekanej petržlenovej vňate, 2 polievkové lyžice bieleho balzamikového krému, 1 strúčik najemno nasekaného cesnaku, soľ, korenie podľa chuti Postup: Baklažán poprepichujeme vidličkou a dáme […]

Pikantná paštéta z mletého mäsa so syrom
Bravčové, Nátierky

Pikantná paštéta z mletého mäsa so syrom

1 porcia: obsahuje 2042 joulov (487 kalórií) Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 1 žemľa, 1 cibuľa, 300 g mletého mäsa, 1 vajce, soľ a mleté čierne korenie, štipka muškátového orieška, 75 g ementálu, 50 g plesňového syra, 4 lyžice kyslej smotany, 3 malé paradajky, 1 veľký tenký plátok varenej šunky, 1 lyžica masla Postup: Žemľu […]

Syrový tatarák
Chuťovky, Nátierky

Syrový tatarák

Energetická hodnota jednej porcie: 677 kcal Suroviny (rozpočet pre 3 porcie): 250 g tvarohu, 2 lyžičky šľahačky, 1 lyžička čerešňovice, mleté čierne korenie, soľ, mletá červená paprika, 150 g strúhaného syra (eidam, gouda), 100 g ovčieho syra, 50 g mladej cibuľky, 30 g slnečnicových jadierok, 30 g reďkovky, 300 g čierny chlieb, kôpor na zdobenie […]

Plnené rajčiny bylinkovým tvarohom
Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Nátierky, Vegetariáni

Plnené rajčiny bylinkovým tvarohom

Energetická hodnota jednej porcie: 100 kcal Suroviny (rozpočet pre 4 porcie): 8 rajčín, 1 kg tvarohu, 1 zväzok petržlenovej vňate, 4 balíčky žeruchy, 4 plátky želatíny, 2 ČL postrúhaného chrenu, na hrot noža horčice, soľ, citrónovú šťavu, mleté čierne korenie Postup: Umyjeme rajčiny a odrežeme vrcholčeky. Vrcholčeky pokrájame na malé kusy. Rajčiny vydlabeme. Namočíme želatínu […]

Bylinkové chlebíčky so syrom žervé
Nátierky

Bylinkové chlebíčky so syrom žervé

Energetická hodnota jednej porcie: 135 kcal Suroviny (rozpočet pre 4 porcie): 10 dkg tvarohu, 5 dkg masla, 2 polievkové lyžice posekaných byliniek, 1 zväzok reďkoviek, listy šalátu, soľ, maslo, citrón Postup: Tvaroh vymiešame s maslom a s bylinkami, ochutíme soľou a citrónovou šťavou. Očistíme šalát, reďkovky a umyjeme ich. Reďkovky pokrájame na plátky. Chlebíčky natrieme […]

Praženie bravčovej masti
Bravčové, Nátierky, Varenie

Praženie bravčovej masti

Suroviny: 1 kg Chrbtová slanina Postup: Výroba domácej škvarenej masti je pomerne jednoduchá a nevyžaduje si žiadne zvláštne kuchárske či mäsiarske schopnosti. Na topenie (škvarenie) masti je najvhodnejšie použiť bravčový tuk tuhej konzistencie. Ideálna je preto chrbtová slanina, avšak vyškvariť je možné v zásade akúkoľvek tukovú časť. Na topenie masti budete potrebovať dostatočne veľký a […]

womangalérie VŠETKY