Oškvarková nátierka
Jednoduchá a klasická oškvarková nátierka. Najlepšie chutí z čerstvých oškvarkov! :-)
Oškvarková nátierka - suroviny:
250 g škvarkov, 1 veľký strúčik cesnaku, 50 g bravčovej masti, 1 polievková lyžica horčice, 1 čajová lyžička Vegety, trochu mletého...
Syrové košíčky s tymiánom a medom
Syrové košíčky s tymiánom a medom sú veľmi chutné. Vyskúšajte!
Suroviny na syrové košíčky s tymiánom a medom:
250 g lístkového cesta, 150 g syra s modrou plesňou, 1 ČL čerstvých tymiánových lístkov, 3 až 4...
Cesnaková nátierka s tofu
Cesnaková nátierka s tofu - suroviny:
200 g údeného tofu, 150 g taveného syra, 1 biely jogurt, 6 strúčikov cesnaku
Postup:
Tavený syr a jogurt spolu vymiešame, pridáme najemno nastrúhané tofu a pretlačený cesnak. Dobre...
Bryndzový dip s pečenou paprikou
Bryndzový dip s pečenou paprikou je veľmi chutná pomazánka, ktorú môžeme ale servírovať aj ako dip so zeleninou.
Suroviny bryndzový dip s pečenou paprikou:
2 baklažány, 1 červená paprika, 1 plná PL tahini, 125 g bryndze,...
Foie gras créme brulé nátierka z husacej/kačacej pečene
Muž v kuchyni, foodbloger Juraj pripravil v spolupráci s Karpatským KB špeciálnu francúzsku variáciu veľkonočnej kuchyne.
Seriál receptov s Karpatským KB v pánskom podaní je dôkazom toho, že poctivé menu, varenie ale aj pečenie si môžu vziať na starosť aj páni....
Sardinková nátierka
Sardinková nátierka - rýchla a chutná nátierka, vhodná na raňajky, desiatu ale aj večeru.
Sardinková nátierka - suroviny:
jedny sardinky vo vlastnej šťave, 4 trojuholníky Karičky, 4 polievkové lyžice posekanej cibule na jemno, 1 polievková lyžica...
Lososová pena s kôprom
Lososová pena s kôprom - suroviny:
údené lososové plátky, maslo, mäkký syr, limetková kôra, soľ, čierne korenie, kôpor
Postup:
Údené lososové plátky najemno nakrájame (naškriabeme ako na prípravu „tataráku"). Vyšľaháme maslo s mäkkým syrom, pridáme nakrájaného lososa...
Husacia pečeň
Husacia pečeň - suroviny ( rozpočet pre 2 osoby):
500 g husacej pečene, mlieko, hladká múka, lyžicu husacej masti, cibuľu, mletou nepálivá paprika, 2 dl vývaru, soľ
Postup:
Umytú celú husaciu pečeň vložíme na pol hodiny do...
Nátierka proti chrípke
Keď cítime, že na nás „niečo ide“
Začína nás pobolievať hrdlo alebo máme príznaky začínajúcej nádchy, urobme si účinnú nátierku proti chrípke: Mrkvu a chren postrúhame najemno, pridáme 1 – 2 lyžice majolky a trochu...
Karí nátierka
Karí nátierka - suroviny:
1 jablko, 1 cibuľa, 2 PL hrozienok, 2 PL masla, 100 g syra, 150 g kuracích pŕs, soľ, korenie, 1 ČL karí korenia, ½ červenej papriky
Postup:
Chopíme sa jablka, ošúpeme ho a nakrájame...