Dnes je utorok, 19. marca 2024, sviatok má Jozef

Nátierky

Oškvarková nátierka

Jednoduchá a klasická oškvarková nátierka. Najlepšie chutí z čerstvých oškvarkov! :-) Oškvarková nátierka - suroviny: 250 g škvarkov, 1 veľký strúčik cesnaku, 50 g bravčovej masti, 1 polievková lyžica horčice, 1 čajová lyžička Vegety, trochu mletého...

Syrové košíčky s tymiánom a medom

Syrové košíčky s tymiánom a medom sú veľmi chutné. Vyskúšajte! Suroviny na syrové košíčky s tymiánom a medom: 250 g lístkového cesta, 150 g syra s modrou plesňou, 1 ČL čerstvých tymiánových lístkov, 3 až 4...

Cesnaková nátierka s tofu

Cesnaková nátierka s tofu - suroviny: 200 g údeného tofu, 150 g taveného syra, 1 biely jogurt, 6 strúčikov cesnaku Postup: Tavený syr a jogurt spolu vymiešame, pridáme najemno nastrúhané tofu a pretlačený cesnak. Dobre...
Grilovanie

Bryndzový dip s pečenou paprikou

Bryndzový dip s pečenou paprikou je veľmi chutná pomazánka, ktorú môžeme ale servírovať aj ako dip so zeleninou. Suroviny bryndzový dip s pečenou paprikou: 2 baklažány, 1 červená paprika, 1 plná PL tahini, 125 g bryndze,...

Foie gras créme brulé nátierka z husacej/kačacej pečene 

Muž v kuchyni, foodbloger Juraj pripravil v spolupráci s Karpatským KB špeciálnu  francúzsku variáciu veľkonočnej kuchyne. Seriál receptov s Karpatským KB  v pánskom podaní  je dôkazom toho, že poctivé menu, varenie ale aj pečenie si môžu vziať na starosť aj páni....

Sardinková nátierka

Sardinková nátierka - rýchla a chutná nátierka, vhodná na raňajky, desiatu ale aj večeru. Sardinková nátierka - suroviny: jedny sardinky vo vlastnej šťave, 4 trojuholníky Karičky, 4 polievkové lyžice posekanej cibule na jemno, 1 polievková lyžica...

Lososová pena s kôprom

Lososová pena s kôprom - suroviny: údené lososové plátky, maslo, mäkký syr, limetková kôra, soľ, čierne korenie, kôpor Postup: Údené lososové plátky najemno nakrájame (naškriabeme ako na prípravu „tataráku"). Vyšľaháme maslo s mäkkým syrom, pridáme nakrájaného lososa...
Husacia pečeň

Husacia pečeň

Husacia pečeň - suroviny ( rozpočet pre 2 osoby): 500 g husacej pečene, mlieko, hladká múka, lyžicu husacej masti, cibuľu, mletou nepálivá paprika, 2 dl vývaru, soľ Postup: Umytú celú husaciu pečeň vložíme na pol hodiny do...

Nátierka proti chrípke

Keď cítime, že na nás „niečo ide“ Začína nás pobolievať hrdlo alebo máme príznaky začínajúcej nádchy, urobme si  účinnú nátierku proti chrípke: Mrkvu a chren postrúhame najemno, pridáme 1 – 2 lyžice majolky a trochu...

Karí nátierka

Karí nátierka - suroviny: 1 jablko, 1 cibuľa, 2 PL hrozienok, 2 PL masla, 100 g syra, 150 g kuracích pŕs, soľ, korenie, 1 ČL karí korenia, ½ červenej papriky Postup: Chopíme sa jablka, ošúpeme ho a nakrájame...