Lososový tatarák s olivovou tapenádou
Lososový tatarák ocení každý milovník rýb. Pripravuje sa s čerstvým surovým lososom a korením. Bežne sa natiera na sušienky alebo chlieb a konzumuje sa ako predjedlo. Na obvyklú prípravu sa nasekaný filet z lososa...
Cícerový dip
Skúšali ste si už vlastnoručne vyrobiť cícerový dip alebo hummus? Táto nátierka je skvelá k pečivu i zelenine!
Suroviny na cícerový dip ( rozpočet na 4 porcie ):
100 g do mäkka uvareného cíceru (možno použiť...
Oškvarková nátierka
Jednoduchá a klasická oškvarková nátierka. Najlepšie chutí z čerstvých oškvarkov! :-)
Oškvarková nátierka - suroviny:
250 g škvarkov, 1 veľký strúčik cesnaku, 50 g bravčovej masti, 1 polievková lyžica horčice, 1 čajová lyžička Vegety, trochu mletého...
Syrové košíčky s tymiánom a medom
Syrové košíčky s tymiánom a medom sú veľmi chutné. Vyskúšajte!
Suroviny na syrové košíčky s tymiánom a medom:
250 g lístkového cesta, 150 g syra s modrou plesňou, 1 ČL čerstvých tymiánových lístkov, 3 až 4...
Cesnaková nátierka s tofu
Cesnaková nátierka s tofu - suroviny:
200 g údeného tofu, 150 g taveného syra, 1 biely jogurt, 6 strúčikov cesnaku
Postup:
Tavený syr a jogurt spolu vymiešame, pridáme najemno nastrúhané tofu a pretlačený cesnak. Dobre...
Bryndzový dip s pečenou paprikou
Bryndzový dip s pečenou paprikou je veľmi chutná pomazánka, ktorú môžeme ale servírovať aj ako dip so zeleninou.
Suroviny bryndzový dip s pečenou paprikou:
2 baklažány, 1 červená paprika, 1 plná PL tahini, 125 g bryndze,...
Foie gras créme brulé nátierka z husacej/kačacej pečene
Muž v kuchyni, foodbloger Juraj pripravil v spolupráci s Karpatským KB špeciálnu francúzsku variáciu veľkonočnej kuchyne.
Seriál receptov s Karpatským KB v pánskom podaní je dôkazom toho, že poctivé menu, varenie ale aj pečenie si môžu vziať na starosť aj páni....
Sardinková nátierka
Sardinková nátierka - rýchla a chutná nátierka, vhodná na raňajky, desiatu ale aj večeru.
Sardinková nátierka - suroviny:
jedny sardinky vo vlastnej šťave, 4 trojuholníky Karičky, 4 polievkové lyžice posekanej cibule na jemno, 1 polievková lyžica...
Lososová pena s kôprom
Lososová pena s kôprom - suroviny:
údené lososové plátky, maslo, mäkký syr, limetková kôra, soľ, čierne korenie, kôpor
Postup:
Údené lososové plátky najemno nakrájame (naškriabeme ako na prípravu „tataráku"). Vyšľaháme maslo s mäkkým syrom, pridáme nakrájaného lososa...
Husacia pečeň
Husacia pečeň - suroviny ( rozpočet pre 2 osoby):
500 g husacej pečene, mlieko, hladká múka, lyžicu husacej masti, cibuľu, mletou nepálivá paprika, 2 dl vývaru, soľ
Postup:
Umytú celú husaciu pečeň vložíme na pol hodiny do...