Orechové labky
Koláče, Vianočné pečenie

Orechové labky

Suroviny: 20 dkg hladkej múky, 20 dkg tuku, 20 dkg Korunného cukru kryštálového, 20 dkg orechov, trocha škorice a roztlčených klinčekov, Korunný cukor práškový, 1 vanilkový cukor Postup: Rozpustíme tuk. V mise zmiešame múku, cukor, orechy, škoricu, klinčeky a prilejeme tuk. Vypracujeme cesto a naplníme ním formičky. Do každej formičky dáme len menšie množstvo cesta […]

Linecké pečivo zo špaldovej múky
Koláče, Vianoce, Vianočné pečenie

Linecké pečivo zo špaldovej múky

Suroviny: 250 g špaldovej múky, 125 g zmäknutého masla, 125 g práškového cukru, 1 vajce, lyžička strúhanej citrónovej kôry, lyžička vanilkového extraktu, marmeláda na zlepovanie Postup: Múku zmiešajte s citrónovou kôrou. Maslo vymiešajte s cukrom a postupne vmiešajte vajce a vanilkový extrakt. Do maslovej zmesi zapracujte múku – vznikne vám hladké cesto. Cesto zabaľte do potravinovej fólie […]

Žĺtkové orechové rezy
Koláče, Vianočné pečenie

Žĺtkové orechové rezy

Suroviny: Cesto: 200 g Korunného práškového cukru, 200 g Hery, 200 g pomletých orechov, 120 g hladkej múky T650, 4 bielka Poleva: 4 žĺtka, 180 g práškového cukru, 2 g vanilkového cukru   Postup: Zmäknutú Heru premiešame s cukrom a orechami. Pridáme múku a nakoniec ručne vmiešame sneh z bielkov. Vylejeme na plech vymastený a […]

500 g hladkej múky, 120 g Korunného cukru hnedého, 170 g stuženého tuku, 120 g medu, 2 celé vajcia, štipku soli, 1 prášok do pečiva
Koláče, Vianočné pečenie

Zdobené medovníčky

Suroviny: 500 g hladkej múky, 120 g Korunného cukru hnedého, 170 g stuženého tuku, 120 g medu, 2 celé vajcia, štipku soli, 1 prášok do pečiva na medovníky, citrónovú kôru Postup: Všetko spolu vymiesime a nechádme odstáť 5-6 hodín v chlade (prípadne od večera do rána). Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrojíme […]

Višňová štrúdľa 
Vianočné pečenie

Višňová štrúdľa 

Suroviny: Na ťahané štrúdľové cesto: 1/8 l vlažnej vody, 1 štipka soli, 1 PL oleja, 1 žĺtok, 250 g múky, 125 g masla, olej na potretie, Korunný cukor práškový mlynček na posypanie   Na rýchlejší variant môžete použiť aj 2 bal. lístkového cesta. Na plnku: 100 g strúhanky, 70 g masla, 150 g Korunného krupicového cukru, 1 štipka […]

Vianočné pečenie

Mrkvová torta

Suroviny: 150 g Korunného práškového cukru, 5 vajec, 2 PL rumu, 250 g mletých orechov, 250 g surovej mrkvy nastrúhanej najemno, 100 g celozrnnej pšeničnej múky, ½ bal. prášku do pečiva, trochu citrónovej alebo pomarančovej šťavy na pokvapkanie, šľahačka/tvarohový krém na plnku Postup: Vajíčka rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme krémový sneh. Žĺtky spolu […]

Čokoládovo-karamelové truffles
Koláče, Vianočné pečenie

Čokoládovo-karamelové truffles

Suroviny: 300 g horkej čokolády, 150 g mliečnej čokolády, 250 ml šľahačkovej smotany, 180 g Korunného krupicového cukru, 40 g masla, Korunný práškový cukor a kakao na obalenie Postup: Oba druhy čokolády nesekáme najemno a vložíme do misy. Šľahačkovú smotanu prevaríme a odstavíme. Krupicový cukor s maslom necháme na panvici skaramelizovať.  Ku karamelu prilejeme šľahačkovú smotanu a miešame dovtedy, kým sa […]

Anjelské rezy
Koláče, Vianoce, Vianočné pečenie

Anjelské rezy – rafinované a lahodné

Suroviny: Na cesto: 2 bielky, 2 žĺtky, 120 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 150 ml smotany na šľahanie, 200 g polohrubej múky, ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker Na vanilkovú náplň: 2 balíčky Zlatého klasu Dr.Oetker, 750 ml mlieka, 250 g zmäknutého masla, 150 g práškového cukru, 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker, […]

Linecké koláčiky
Koláče, Vianočné pečenie

Linecké koláčiky

Suroviny: 170 g masla, 90 g práškového cukru, 1 vanilkový lusk, 2 žĺtky, kôra z 1 citróna, 210 g hladkej múky na krehké pečivo, ríbezľová alebo čerešňová marmeláda na zlepenie Postup: Mäkké maslo zmiešajte s cukrom, semienkami z vanilkového lusku, pridajte žĺtky a kôru z citróna. Nakoniec vmiešajte múku a vypracujte hladké cesto, to zabaľte do fólie a nechajte ideálne celú noc […]

Vianočná torta
Torty, Vianočné pečenie

Vianočná torta

Suroviny: Cesto: 225 g Hery, 225 g kryštálového cukru, 4 stredne veľké vajcia, 210 g hladkej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 40 g kakaového prášku, Kôra z jedného pomaranča Zdobenie: 300 ml smotany na šľahanie, 2 lyžičky práškového cukru, kôra z polovice pomaranča, čokoládové hviezdičky a špirálky na ozdobu Postup: Tortovú formu si vymažte a vyložte papierom […]

womangalérie VŠETKY