Rozmanité striekané žĺtkové pečivo

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Žĺtkové pečivo je chutné a jemné. Pripravte si ho spoločne s nami v niekoľkých varianách. Vyskúšajte náš odskúšaný recept na rôzne varianty pečiva!

Suroviny na striekané žĺtkové pečivo (vystačí na: asi 80 kúskov🙂

Cesto na striekané žĺtkové pečivo: 250 g zmäknutého masla alebo margarínu, 250 g cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 3 žĺtky, štipka soli, nastrúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna, 500 g hladkej múky, 1 zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva, 150 ml mlieka

Na žĺtkové pečivo potrebujeme 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm), elektrický ručný šľahač, cukrárske vrecko s hladkou alebo zrezanou trubičkou

žĺtkové pečivo

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom, žĺtkami, soľou a citrónovou kôrou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú  s kypriacim práškom a mlieko a na strednom stupni krátko vyšľaháme dohladka. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame rôzne tvary. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.Pečivo necháme vychladnúť.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 12 minút (1 plech)
  • Doba prípravy: asi 30 minút

Mohlo by vás zaujímať

nadýchané kokosky

Nadýchané kokosky

45 minútSuroviny na nadýchané kokosky (vystačí na: asi 80 kúskov): Cesto: 200 g strúhaného kokosu, 4 bielky, 200 g cukru, 1 KL vanilkovej arómy, na špičku… Čítaj ďaľej

Tip:

Konce vychladnutého pečiva môžeme podľa vlastnej fantázie ponoriť do rozpustenej Polevy tmavej Dr.Oetker a posypať napr. nasekanými pistáciami alebo lieskovými orieškami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach