Pečené údené karé

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na pečené údené karé:

6 rezňov z údeného karé, 500 g kyslej kapusty, 1 čajová lyžička soli, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky, medzi prsty majoránky a rasce, 150 ml kyslej smotany

Postup:

Polovicu kapusty rozložíme do pekáča. Na ňu položíme rezne z karé. A druhú polovicu kyslej kapusty. Osolíme a okoreníme rovnomerne na povrchu. Prikyjeme pekáč vrchnákom alebo alobalom. Necháme piecť pri 180°C asi 45 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Karé na pive

45 minútSuroviny na karé na pive: bravčové karé, grilovacie korenie, pivo svetlé 10°, morská soľ, mleté čierne korenie, masť bravčová, sójová omáčka Príloha:  zemiaky, pór, maslo,… Čítaj ďaľej

Potom odokryjeme, zvýšime teplotu na 200°C. Povrch pekáča polejeme kyslou smotanou a zapečieme v rúre asi 20 minút. Podávame s varenými zemiakmi alebo knedľou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach