Dnes je utorok, 28. januára 2020, sviatok má Alfonz
VIAC

    Prílohy

    Zemiakové koláčiky

    Zemiakové koláčiky – príloha k hlavnému jedlu

    Suroviny zemiakové koláčiky: 0,5 kg zemiakov, 40 g slaniny, 1 žĺtok, malá viazanička petržlenovej vňate, muškátový oriešok, soľ, čierne korenie, 1/2 lyžice zemiakového škrobu, tuk na opečenie
    Ratatouille s baklažánom

    Ratatouille s baklažánom

    Suroviny na ratatouille s baklažánom: 14 lyžíc olivového oleja, 1 kg cibule nakrájanej na kolieska, 3 červené papriky, 1 kg zrelých paradajok alebo paradajok z konzervy bez nálevu,...
    Zemiakové pusinky

    Zemiakové pusinky

    Suroviny na zemiakové pusinky (rozpočet pre 4 porcie): 90 dkg sypkých zemiakov, 3 žĺtky, 5 dkg masla, muškátový oriešok, soľ, 2 vajcia, maslo https://stock.adobe.com
    prílohy

    Pečené zemiaky – najlepšie prílohy k steaku

    Nebudeme si klamať – steaková sezóna je celý rok! Čoraz častejšie sa však teraz budeme z tepla kuchyne premiestňovať na záhrady a terasy a organizovať veľké grilovacie párty pre kamarátov. Chcete vedieť...
    Karfiolova kasa

    Karfiolová kaša s maslom a petržlenovou vňaťou

    Suroviny na karfiolovú kašu s maslom a petržlenovou vňaťou: 500 g karfiolu, 4 dl mlieka, 1 čajová lyžička Vegety, štipka mletého čierneho korenia, 2 polievkové lyžice petržlenovej vňate,...
    zemiaky s cibuľou

    Opečené viedenské zemiaky s cibuľou

    Suroviny na opečené viedenské zemiaky s cibuľou ( rozpočet na prípravu pre 4 osoby ): 3 – 4 väčšie zemiaky, 1 menšia cibuľa, 100 g masla, soľ a čierne...
    Hráškový nákyp

    Hráškový nákyp

    Suroviny na Hráškový nákyp: 1 kg mrazeného hrášku, soľ, kajenské korenie,  500g smotany na varenie , viazanička čerstvej mäty , 2 chemicky neošetrené limetky, 10 vajec,  hrudka masla. Postup: Hrášok uvarime v posolenej vode. Rozmixujeme ho...
    Tortilla

    Tortilla

    Suroviny na tortillu: 2 šálky kukuričnej múky, 1 šálka pšeničnej (alebo inej) múky, voda podľa potreby, soľ Postup: Z múky, vody a soli vymiesime cesto, z neho formujeme malé placky a potom ich vaľkáme valčekom...
    Jacmenny solet

    Jačmenný šolet s tempeh a kapustou

    Suroviny na jačmenný šolet s tempeh a kapustou: 400 g tempeh - sojové fermentované bôby, 1 čínska kapusta, biela drobná fazuľa namočiť na 12 hodín a uvariť s bobkovým listom,...
    Šalát z pečenej červenej repy

    Šalát z pečenej červenej repy

    Červená repa patrí medzi jeden z najzdravších druhov zeleniny, ktoré môžeme v kuchyni použiť. Dôvod prečo sa u nás neteší prílišnej obľube, je zrejme ten, že doplatila na nie príliš dobré spracovanie v školských jedálňach....