Zemiakový šalát so strukmi z cukrového hrášku
Suroviny na zemiakový šalát so strukmi z cukrového hrášku (rozpočet na 4 porcie):
200 g strukov cukrového hrášku,100 g zemiakov, 1 červená paprika, 250 g cherry paradajok, 4 listy dubového šalátu, 5 listov šalátu lollo...
Zapekané zemiaky so slaninou
Snáď nepoznám človeka, ktorý by nemal rád pečené zemiaky z rúry. Dajú sa skvele dochutiť bylinkami, koreninami a úplne najlepšie sú so slaninkou. Zapekané zemiaky so slaninkou je jedlo, ktoré je veľmi dobré, chutné a hlavne rýchle....
Zelenina na provensálsky štýl
Zelenina na provensálsky štýl alebo ratatouille býva väčšinou servírovaný samostatne, často s chlebom, niekedy býva používaný ako náplň do palaciniek a len výnimočne ako príloha k iným pokrmom. K základným ingredienciám patria paradajky, cesnak,...
Vianočné Gougeres
Gougères je vo francúzskej kuchyni pečené slané choux pečivo z choux cesta zmiešaného so syrom. Existuje veľa variantov. Syr je bežne strúhaný Gruyère, Comté alebo ementál, ale existuje veľa variantov s použitím iných syrov...
Vianočné zemiaky Grand Mere
Vianočné zemiaky Grand Mere pripravované v Británii na vianočný stôl
Suroviny na vianočné zemiaky Grand Mere:
8 zemiakov, soľ a biele korenie, 2 a pol hrnčeka smotany na šľahanie, 3 lyžice Dijonskej horčice, 3 strúčiky cesnaku,...
Zemiakový šalát
Suroviny na zemiakový šalát:
1/2 - 1 pohára majonézy, 1,5 kg menších zemiakov, 1 ks červená cibuľa, sterilizovaný hrášok, menší pohárik sterilizovanej papriky, 4 kyslé uhorky, 3 vajcia uvarené natvrdo, 150 g anglickej slaniny...
Dusená červená kapusta
Najlepšia dusená červená kapusta na karameli, akú ste ešte nejedli. Poďte a vyskúšajte náš recept
Dusená červená kapusta - suroviny:
1 hlávka červenej kapusty, 150 g cibule, 200 g jabĺk ( 2 kusy ), 0,3l červeného vína, 50 ml...
Brokolica s pikantnou smotanovou omáčkou
Brokolica s pikantnou smotanovou omáčkou - suroviny:
1 kg brokolice, soľ, 1 cibuľa, 30 g masla, 2 lyžice hladkej múky, 1/4 l mäsového vývaru, 1/4 l smotany, mleté čierne korenie, 125 g strúhaného ementálu
Postup:
Ružičky brokolice...
Hranolky s grilovanou cuketou a lososovým dipom
Zemiakové hranolky sú ručne, alebo strojovo krájané v charakteristickom tvare malých hranolov, vysmážané kúsky zemiakov, podávané obyčajne ako príloha k inému pokrmu – k vyprážaným jedlám, mäsu, rybám, v niektorých krajinách aj k hamburgeru a párku v rožku, príp. sú servírované samostatne.
Tento pokrm má pôvod vo Francúzsku,...
Cuketové placky s cesnakom
Aj keď cuketová sezóna je dávno za nami, cuketu stále kúpite v obchodoch. Cuketa má vysoký obsah minerálov a pomáha pri liečbe civilizačných chorôb. Cuketové placky sú jednoduché, výživné a chutné. Sú ideálnym riešením,...