Dnes je sobota, 27. apríla 2024, sviatok má Jaroslav

Prílohy

Zemiakový šalát so strukmi z cukrového hrášku

Suroviny na zemiakový šalát so strukmi z cukrového hrášku (rozpočet na 4 porcie): 200 g strukov cukrového hrášku,100 g zemiakov, 1 červená paprika, 250 g cherry paradajok, 4 listy dubového šalátu, 5 listov šalátu lollo...

Zapekané zemiaky so slaninou

Snáď nepoznám človeka, ktorý by nemal rád pečené zemiaky z rúry. Dajú sa skvele dochutiť bylinkami, koreninami a úplne najlepšie sú so slaninkou. Zapekané zemiaky so slaninkou je jedlo, ktoré je veľmi dobré, chutné a hlavne rýchle....

Zelenina na provensálsky štýl

Zelenina na provensálsky štýl alebo ratatouille býva väčšinou servírovaný samostatne, často s chlebom, niekedy býva používaný ako náplň do palaciniek a len výnimočne ako príloha k iným pokrmom. K základným ingredienciám patria paradajky, cesnak,...

Vianočné Gougeres

Gougères je vo francúzskej kuchyni pečené slané choux pečivo z choux cesta zmiešaného so syrom. Existuje veľa variantov. Syr je bežne strúhaný Gruyère, Comté alebo ementál, ale existuje veľa variantov s použitím iných syrov...

Vianočné zemiaky Grand Mere

Vianočné zemiaky Grand Mere pripravované v Británii na vianočný stôl Suroviny na vianočné zemiaky Grand Mere: 8 zemiakov, soľ a biele korenie, 2 a pol hrnčeka smotany na šľahanie, 3 lyžice Dijonskej horčice, 3 strúčiky cesnaku,...

Zemiakový šalát

Suroviny na zemiakový šalát: 1/2 - 1 pohára majonézy, 1,5 kg menších zemiakov, 1 ks červená cibuľa, sterilizovaný hrášok, menší pohárik sterilizovanej papriky, 4 kyslé uhorky, 3 vajcia uvarené natvrdo, 150 g anglickej slaniny...

Dusená červená kapusta

Najlepšia dusená červená kapusta na karameli, akú ste ešte nejedli. Poďte a vyskúšajte náš recept Dusená červená kapusta - suroviny:  1 hlávka červenej kapusty, 150 g cibule, 200 g jabĺk ( 2 kusy ), 0,3l červeného vína, 50 ml...

Brokolica s pikantnou smotanovou omáčkou

Brokolica s pikantnou smotanovou omáčkou - suroviny: 1 kg brokolice, soľ, 1 cibuľa, 30 g masla, 2 lyžice hladkej múky, 1/4 l mäsového vývaru, 1/4 l smotany, mleté čierne korenie, 125 g strúhaného ementálu Postup: Ružičky brokolice...
Hranolky s s grilovanou cuketou

Hranolky s grilovanou cuketou a lososovým dipom

Zemiakové hranolky  sú ručne, alebo strojovo krájané v charakteristickom tvare malých hranolov, vysmážané kúsky zemiakov, podávané obyčajne ako príloha k inému pokrmu – k vyprážaným jedlám, mäsu, rybám, v niektorých krajinách aj k hamburgeru a párku v rožku, príp. sú servírované samostatne. Tento pokrm má pôvod vo Francúzsku,...
Cuketové placky

Cuketové placky s cesnakom

Aj keď cuketová sezóna je dávno za nami, cuketu stále kúpite v obchodoch. Cuketa má vysoký obsah minerálov a pomáha pri liečbe civilizačných chorôb. Cuketové placky sú jednoduché, výživné a chutné. Sú ideálnym riešením,...