Domáce čipsy s dresingom

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na domáce čipsy s dresingom:

1 kg zemiakov, slnečnicový olej na vysmážanie, morskú soľ

Na dresing potrebujeme: 250 g bieleho jogurtu, soľ, čierne korenie, pažítku

Domáce čipsy

Postup:

Zemiaky ošúpeme a na strúhadle nastrúhame na plátky hrubé približne 2mm. Osušíme ich papierovou utierkou. Slnečnicový olej rozpálime v hlbokom hrnci. Zemiakové plátky v ňom vysmážame asi 5 minút. Posypeme morskou soľou. Jogurt vymiešame s najemno nasekanou pažítkou, osolíme a okoreníme. Hotové čipsy servírujeme s jogurtovým dresingom.

Mohlo by vás zaujímať

Nachos

25 minútPri zrode tohto pokrmu stál v roku 1943 Ignacio „Nacho“ Anaya  z Piedras Negras v Mexiku. 21. októbra prišlo do reštaurácie, v ktorej Ignacio pracoval,… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach