Závin s kapustou
Koláče, Múčne jedlá

Závin s kapustou a anglickou slaninou

Suroviny: 400 g hladkej múky, 1 balíček sušeného droždia, 100 ml vlažnej vody, 100 ml vlažného mlieka, 3 lyžice Hery, 1 lyžička soli Náplň: 300 g kyslej kapusty, 250 g anglickej slaniny, 1 cibule, 1 lyžica oleje na vyprážanie, rasca, soľ a korenie podľa chuti, 1 bielok na potretie, rasca na posypanie Postup: Sypké suroviny […]

Ražniči z lososa
Varíme ryby

Ražniči z lososa

Napichajte kocky lososa a limetku na špajdle a vychutnávajte si úplne nové ražniči s vašim obľúbeným ajvarom. Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 1 kg filiet z lososa, 1 korenie na ryby, 50 ml olivového oleja, 2 limetky alebo citróny, ajvar jemný, čerstvé oregano, 16 špajdlí Postup: Filety z lososa umyjeme a osušíme papierovým […]

Slaný závin
Koláče, Múčne jedlá

Slaný závin v bábovke

Suroviny: 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 1 balíček sušeného droždia, 2 lyžičky soli, 1 lyžička cukru, 100 g Hery, 250 ml plnotučného mlieka, 2 žĺtky Náplň: 300 g šunky (plátky), 350 g goudy (plátky), 3 celé jarné cibuľky, Hera a polohrubá múka na vymastenie a vysypanie formy Postup: Sypké suroviny – droždie, […]

Cestovinový šalát s tuniakom
Cestoviny, Zeleninové

Cestovinový šalát s tuniakom

Máte chuť na rýchly a ľahký obed? Vyskúšajte tento vynikajúci cestovinový šalát s tuniakom. Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 450 g mrazených zelených fazuľových strukov, 360 g cestovín penne, 1 červená paprika, 1 červená cibuľa, 2 x 160 g tuniaka v rastlinnom oleji, 100 ml olivového oleja, 40 ml vínneho octu, 160 g […]

Pikantné rebierka
Bravčové

Pikantné rebierka

Milujete pikantné rebierka, ale hľadáte nejaký nový recept na ich prípravu? Vyskúšajte náš recept a pripravte si ich vo vynikajúcej marináde. Budete sa zalizovať. Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 1 kg rebierok Na marinádu: 6 lyžíc tmavej sójovej omáčky, 4 lyžice medu, 2 lyžice Worčestrovej omáčky, 6 lyžíc pikantného ajvaru 4 lyžice olivového […]

Korenené cupcakes
Koláče

Korenené cupcakes s krémom z vaječného koňaku

Suroviny: Korpus: 1 a ¼ hrnčeka hladkej múky, 1 hrnček hnedého cukru, 2 lyžice kukuričného škrobu, 1 a ½  čajovej lyžičky prášku do pečiva, ¼ lyžičky soli, ½ lyžičky mletého zázvoru, 2 lyžičky tekvicového korenia (mix ½ lyžičky škorice, ¼ lyžičky muškátového orieška, ¼ lyžičky nového korenia a ¼ lyžičky mletých klinčekov), ½ hrnčeka plnotučného mlieka, […]

Šalát z grilovanej zeleniny
Jedlá bez mäsa, Zeleninové

Šalát z grilovanej zeleniny

Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a šalát z grilovanej zeleniny spolu s ajvarom bude toto jedlo nezabudnuteľným zážitkom. Suroviny ( rozpočet pre 6 osôb ): 1 korenie na šalát podľa vlastného výberu, 150 g jarnej cibuľky, 400 g cukety, 400 g baklažánu, 200 g červenej papriky, 200 g žltej papriky, 100 g ajvaru […]

Jablková torta s ružičkami
Torty

Jablková torta s ružičkami

Suroviny: Korpus: 150 g práškového cukru, 350 g hladkej múky, 1 veľké vajce, 1 vaječný žĺtok, 180 g nátierky Hera  Náplň: 1 a 1/2 kg jabĺk, 2 lyžičky škorice, 1/2 hrnčeka vody, šťava z jedného citróna Krém: 1 vrecúško vanilkového pudingu, 40 g kryštálového cukru, 500 ml mlieka Typ formy na pečenie: tortová forma s priemerom 30 cm […]

tekvicové cupcakes
Koláče

Koreninové tekvicové cupcakes s krémom

Suroviny na (na 12 stredných cupcakes): Korpus: 110 g kryštálového cukru, 88 g jemného tmavého cukru, 150 g hladkej múky, 1 a ½ lyžičky prášku do pečiva, ¼ lyžičky soli, 1/3 menšej lyžičky sódy, 1 čajová lyžička škorice, ½ lyžičky mletého zázvoru, ½ lyžičky muškátového oriešku, 215 g tekvicového pyré, 100 ml rozpustenej Hery, 2 veľké […]

Závitky zo sviečkovice
Hovädzie

Závitky zo sviečkovice s ajvarom

Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 1, 2 kg sviečkovice, 4 lyžice pikatného ajvaru, 150 g tenkých plátkov syra, 100 g tenkých koliesok pikantnej salámy, 100 g tenkých plátkov šunky, soľ, čierne korenie mleté Postup: Sviečkovicu očistíme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Ostrým nožom narežeme sviečkovicu tak, aby sme vytvorili jeden veľký plátok. Posypeme […]

womangalérie VŠETKY