Cestoviny s Olomouckými tvarůžkami
Kulinárium

Cestoviny s Olomouckými tvarůžkami

Suroviny na cestoviny s Olomouckými tvarůžkami: 100 g  Olomouckých tvarůžkov cestoviny penne olúpané celé rajčiny v konzerve feferónka ligurček olivový olej soľ Postup: Cestoviny uvaríme  podľa návodu na obale. Na panvici rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja, na ňom opečieme feferónku, ktorú sme nakrájali na kolieska, pridáme rajčiny z konzervy a premiešame. Šťavu redukujeme na miernom plameni približne 10 minút. Pridáme […]

Hamburger s olomouckými tvarůžkami
Kulinárium

Hamburger s olomouckými tvarůžkami

Receptov na hamburgery je neúrekom. Pred nedávnom sme u nás doma grilovali hamburgery a chceli sme nejakú zmänu. Vyskúšali sme miesto syru použiť Olomoucké tvarůžky. Hamburger s olomouckými tvarůžkami bol príjemnou zmenou. Suroviny na hamburger s olomouckými tvarůžkami: 4 žemle 167 g Olomouckých tvarůžkov 50 g anglickej slaniny sladká paprika cibuľa horčica kečup tatárska omáčka nakladaná […]

Ananásový tvaroh
Krémy

Ananásový tvaroh – Dezert plný snov

Ananásový tvaroh je ľahký, zdravý dezert, ktorý si viete rýchlo pripraviť. Vyskúšajte! Suroviny na Ananásový tvaroh – Dezert plný snov: 1 ananás, 15 g masla, 175 g cukru, šťava z ½ citróna 1 ČL strúhaného zázvoru, 1 ČL škorice, 500 g tvarohu, 3 pomaranče,  24 ks guľatých piškótov Postup: Ananás pčistíme a pokrájíme na kocky. Maslo […]

Paneang Moo Curry
Bravčové

Paneang Moo Curry

Thajsko roky patrí medzi najvyhľadávanejšie dovolenkové destinácie. Turistov vábia neuveriteľne krásne pláže, zaujímavá kultúra a množstvo historických pamiatok. Pre mnohých je tým najväčším lákadlom práve thajská kuchyňa. Suroviny na Paneang Moo Curry ( rozpočet pre 2 osoby ): 1 paneang pasta, 250 g bravčovej panenky, 250 ml kokosového mlieka, 3 ks Kaffir limetkových listov, 3 PL […]

Suroviny na plnené kuracie prsíčka: 4 porcie kuracích prsíčok, 100 g Olomouckých tvarůžkov, 1 cibuľa, olej, čierne pivo, soľ, korenie
Kulinárium

Plnené kuracie prsíčka

Suroviny na plnené kuracie prsíčka: 4 porcie kuracích prsíčok, 100 g Olomouckých tvarůžkov, 1 cibuľa, olej, čierne pivo, soľ, korenie Postup: Do jednotlivých kúskov prsíčok narežeme otvor a naplníme ho pokrájanými tvarůžkami. Porcie zopneme ihlou alebo špáradlami, mierne osolíme i okoreníme a opečieme ich na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Potom ich podlejeme pivom, pridáme na kolieska […]

Vafle s tvarohovým krémom
Iné dezerty, Múčne jedlá, Vegetariáni

Vafle s tvarohovým krémom

Suroviny na Vafle s tvarohovým krémom ( rozpočet na 4 porcie ): 40 g zmäknutého masla, 220 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 lyžica trstinového cukru, štipka soli, 300 ml mlieka, 2 vajcia, olej na potretie vaflovača, 4 veľké (125 g)  Pribináčky Mixík karamel – vanilka, ovocie (banán, čučoriedky, maliny)   Postup: Maslo […]

Zeleninová polievka s tvarůžkovými knedličkami
Kulinárium

Zeleninová polievka s tvarůžkovými knedličkami

Suroviny na – Zeleninová polievka s tvarůžkovými knedličkami: 100 g mrkvy, 50 g zeleru, 50 g petržlenu, 100 g karfiolu, 1 cibuľa, 30 g hladkej múky, 100 g masla, soľ, korenie, rasca, ligurček, pažítka, petržlen, voda na cca 1,5 litra polievky Postup: Na polovici masla opražíme nadrobno nakrájanú zeleninu takmer dohneda, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a s nakrájaným […]

PPolievka z oranžovej šošovice
Polievky

Polievka z oranžovej šošovice

Táto polievka sa výborne hodí do tohoto obdobia, kedy nie je k dispozícií veľa čerstvej zeleniny ani byliniek. Strukoviny nič nepokazia, nielen zasýtia, ale aj poriadne zahrejú. Šošovica obsahuje trikrát viac vápnika než obilniny a sedemkrát viac železa ako špenát.  Zo všetkých strukovín je najbohatšia na bielkoviny a obsahuje najmenej tukov. Má v sebe veľa železa. […]

Šunkové závitky
Kulinárium

Šunkové závitky

Suroviny na šunkové závitky: 6 hrubších plátkov šunky, 100 g Olomouckých tvarůžkov, 100 g mäkkého tvarohu, 2 – 3 lyžice majonézy, pažítka, soľ Postup: Tvaroh vyšľaháme s majonézou, pridáme nastrúhané  tvarůžky, nasekanú pažítku a ak treba, tak dosolíme. Touto zmesou potrieme plátky šunky, zabalíme ich a necháme vychladnúť.

Zemiakové guľky s kapustou
Bravčové

Zemiakové guľky s kapustou

Suroviny na zemiakové guľky s kapustou: 1,3 kg zemiakov, 100 g údenej slaniny, asi 120 g hrubej múky, 2 vajcia, 4 strúčiky cesnaku, asi 200 g hladkej  múky, 2 cibule, mleté čierne korenie, majorán, 100 g masti alebo oleja, 1 stredne veľká kapusta, 2 lyžičky rasce,  200 ml kyslého bieleho vína, 1 lyžicu octu, soľ […]

womangalérie VŠETKY