Pečený losos
Varíme ryby

Pečený losos

Suroviny: 4 porcie lososa – filety, morská soľ, nahrubo drvené čierne korenie, olivový olej Postup: Na panvici rozpálime olej a na ňom osmažíme lososa potretého morskou soľou a čiernym korením. Pečieme z oboch strán nie príliš dlho – max. 7 min. Na tanieri môžeme dochutiť citrónom alebo limetkou.

Jahodový džem s ríbezľami
Sirupy a džemy

Jahodový džem s ríbezľami

Suroviny: 750 g jahôd, 250 g červených ríbezlí, 1 bal. Želírovacieho cukru  2:1 Postup: Jahody umyjeme, odstopkujeme a spolu s ríbezľami a cukrom vložíme do hrnca a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme asi 3 minúty. Uvareným džemom ihneď plníme pripravené poháre, uzavrieme a otočíme na 5 minút hore dnom.

Jahodový džem s pomarančom
Sirupy a džemy

Jahodový džem s pomarančom

Suroviny: 600 g umytých a očistených jahôd, 400 ml 100 % pomarančovej šťavy, 1 balenie Korunného želírovacieho cukru 2:1 Postup: Pripravené jahody roztlačíme a zmiešame v hrnci s pomarančovou šťavou a želírovacím cukrom. Zmes privedieme za stáleho miešania do varu a minimálne 5 minút povaríme. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame […]

Hovädzia sviečková v placke
Hovädzie

Hovädzia sviečková v placke

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 400 g hovädzej sviečkovice, soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak, grilovacie korenie, olej, miešaná zelenina, olivový olej, kyslá smotana, 4 vajcia Postup: Na väčšie kúsky pokrájanú sviečkovú posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme grilovacím korením, sušeným cesnakom a pokvapkáme olivovým olejom. Premiešame a necháme na chladnom mieste odstáť […]

hovädzie filety Cali
Hovädzie

Nakladané hovädzie filety Cali

Suroviny (rozpočet pre 2 osoby): 200 g kalamárov, 200 g kvalitného hovädzieho, mäsa (sviečková), 1 lyžice olivového oleja, 1 lyžica instantnej kávy, 1 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžice masla, 1 lyžice medu, 1/4 l bieleho vína, soľ, korenie, 1/2 citróna Pivné cestíčko: 50 g múky, 2 lyžice oleja, 1 vajce, 50 ml piva Postup: Začneme […]

Broskyňový džem
Sirupy a džemy

Broskyňový džem s marhuľami

Suroviny: 350 g vykôstkovaných broskýň, 350 g vykôstkovaných marhúľ, 1 balenie Korunného želírovacieho cukru 2:1 Postup: Vykôstkované broskyne a marhule umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Ovocie vložíme do väčšieho hrnca a premiešame s diétnym želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a minimálne 3 minúty povaríme. Uvarený džem zbavíme prípadnej peny a ihneď […]

Jahodový džem s likérom
Sirupy a džemy, Zaváraniny

Jahodový džem s likérom

Suroviny: 1 kg jahôd, 1 kg želírovacieho cukru 2:1, 1 – 2 citróny, 4 cl pomarančového likéru Postup: Jahody umyjeme, odstránime stopky, necháme odkvapkať a nakrájame na kúsky. Citróny umyjeme v horúcej vode a kôru z nich nastrúhame. 2. Vo väčšom hrnci zmiešame jahody, želírovací cukor a 2 lyžice citrónovej kôry. Zmes privedieme do varu […]

Grepová miska Patulai
Varíme ryby

Grepová miska Patulai

Suroviny(rozpočet pre 4 osoby): 500 g aljašskej tresky, 1 lyžice hladkej múky, 2 lyžice olivového oleja, 2 cibule, 4 jablká, 2 pomaranče, 1 grapefruit, 1 lyžice škrobu, 2 lyžice medu, 1 lyžička instantnej kávy, 1–2 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžička octu, soľ, 0,5 l hydinového vývaru, 100 g zelených fazuliek Postup: Rybu nakrájame na malé […]

Broskyňovo-zázvorový džem
Sirupy a džemy, Zaváraniny

Broskyňovo-zázvorový džem

Suroviny: 1 kg pekných zrelých broskýň, Korunný želírovací cukor 2 : 1, 2 lyžice čerstvo nasekaného zázvoru (radšej menej ako viac), 2 lyžičky citrónovej šťavy (môžeme pridať, alebo ubrať podľa zrelosti ovocia), na špičku lyžičky mletého nového korenia. Postup: Po dôkladnom umytí ovocie sparíme vriacou vodou olúpeme, zbavíme kôstok a nakrájame na menšie kúsky. Zázvor […]

Jahodový sirup
Zaváraniny

Jahodový sirup s limetkou

Suroviny ( vystačí na: 700 ml sirupu ): 500 g očistených a roztlačených jahôd, 100 ml vody, 2 chemicky neoeštrené limetky, 1 balíček cukru na sirup Postup: Na prípravu sirupu jahody vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme limetky nakrájané na tenké kolieska. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. Odstavíme […]

womangalérie VŠETKY