Ajo blanco
Polievky, Recepty

Ajo blanco – studená mandľová polievka

Suroviny na Ajo blanco – studená mandľová polievka ( rozpočet na 10 porcií): 400 g lúpané mandlí, 8 strúčikov cesnaku, morská soľ, čerstvo mleté zelené korenie, 1 ks sendviča, 0,5 dcl vínneho octu, citrónový tymián, 1 dl panenského  olivového oleja, strapec hrozna. Postup: Sendvič namočíme do studenej vody. Olúpaný cesnak  a mandle rozmixujeme na hladkú pastu,pridáme […]

Raw guľôčky
Nepečené, RAW recepty

Raw guľôčky v kokose

Suroviny na Raw guľôčky v kokose: 1 hrnček vykôstkovaných a namočených datlí, pol vrecúška mletého maku, 2 banány, kokosový olej, strúhaný kokos. Postup: Namočené ďatle vykôstkujeme, pridáme k nim banány nakrájané na kolieska, okrem toho 1 – 2 polievkové lyžice kokosového tuku a k tomu prisypeme mak. Všetko dôkladne premiešame rukou a potom dáme do […]

Paradajková polievka s tofu knedličkami
Polievky

Paradajková polievka s tofu knedličkami

Suroviny na paradajkovú polievku s tofu knedličkami: Polievka: 300 g cibuľa, 4 ks cesnak, olivový olej, 2 dcl bieleho vína, zväzok petržlenovej vňate, bobkový list, biele korenie, soľ, 1 kg drvené paradajky, med Tofu knedličky: kapary, petržlenová vňať, 1 ks biele korenie, 50 g kukuričnej múky, 10 g parmezánu, 2 vajcia, soľ, čierne korenie Postup: […]

tofu mousse
Bez lepku, Iné dezerty, Krémy

Čokoládový tofu mousse

Suroviny na Čokoládový tofu mousse: 1 kg jemného tofu natural, 1 ks vanilkový lusk, 400 g kvalitnej horkej čokolády, javorový sirup, kardamon, 2 dl mandľového mlieka. Postup: Vo vodnom kúpeli rospustime čokoládu v mandľovom mlieku, s  kardamonom a vanilkou. Časť čokolády si necháme na ozdobu. Pridáme javorový sirup a tofu a vymiešame mixérom mousse, ktorý […]

Banánový koláč s karamelom
Koláče

Banánový koláč s karamelom

Suroviny na Banánový koláč s karamelom: 200 g masla a 200 g cukru upálime v panvici na karamel, 3 zrelé banány, 2 balíčky vanilkového cukru, 3 celé vajcia, 200 g polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, tabuľka horkej čokolády, okrem toho môžu byť hrozienka, brusnice alebo orechy. Postup: 3 banány a 2 balíčky vanilkového cukru […]

Truffles
Nepečené

Truffles z bielej čokolády

Suroviny na Truffles z bielej čokolády: Guľôčky: 1,5 pohára strúhaného kokosu, 1/3 pohára kakaového masla, 1/3 pohára kokosového masla, 1/5 pohára mandlí, 1/3 pohára agáve sirupu, šťava z malín na jemné ružové sfarbenie Čokoládová poleva: 50 g kakaa, tamari omáčka, 50 g agáve, 100 g kakaového masla, 100 ml kokosového oleja Postup: Gulôčky: Ingrediencie vymixujeme […]

Morčacie medailóniky
Hydina, Korenie pre varenie

Morčacie medailóniky a pikantný romanesco

Suroviny na Morčacie medailóniky : 1 hlavička romanesca (kríženec karfiolu a brokolice). Ak nemáme, môže byť aj karfiol alebo brokolica. Okrem toho: 1 kg morčacích filiet, olivový olej, 2 – 3 čerstvé čili papričky, trochu škorice, korenie garam masala, asi 200 g špenátových listov, soľ. Postup: Romanesco umyjeme, rozoberieme na ružičky a približne na 3 – […]

Tortilla
Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá, Prílohy

Tortilla

Suroviny na tortillu: 2 šálky kukuričnej múky, 1 šálka pšeničnej (alebo inej) múky, voda podľa potreby, soľ Postup: Z múky, vody a soli vymiesime cesto, z neho formujeme malé placky a potom ich vaľkáme valčekom medzi fóliou. Vyvaľkané placky by mali mať hrúbku približne ako palacinka, ale mali by byť menšie ako palacinky. Placky – […]

RAW-Pohánková kaša
Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá, RAW recepty

RAW-Pohánková kaša

Zdravotné benefity pohánky netreba predstavovať. Je prirodzene bezlepková, obsahuje komplexné bielkoviny a sacharidy, vlákninu a bohato sú v nej zastúpené aj minerálne látky a celý rad vitamínov. Preslávená je aj vďaka bohatému obsahu rutínu, ktorý pomáha zvyšovať pružnosť ciev pri žilových ochoreniach. Ak ste ešte pohánku vo forme RAW-Pohánkovej kaše na raňajky neskúšali, odporúčame urobiť tak čo […]

Kuracie mäsko v marináde
Hydina

Kuracie mäsko v marináde

Suroviny na Kuracie mäsko v marináde: 10 kusov kuracích pŕs, 500 g červenej cibule, 2 kg nových zemiakov, 4 strúčiky cesnaku, 1 zväzok čerstvého oregana Na marinádu: 2 dcl jablkového octu, korenie Achote, 3 dl pomarančovej šťavy, 2 dl slnečnicového oleja, soľ, čierne korenie. Chuť marinády môžeme zjemniť pridaním trošky agávového sirupu. Postup: Očistené a na […]

womangalérie VŠETKY