Kuracie prsia na ázijský spôsob
Hydina

Kuracie prsia na ázijský spôsob

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 300 g kuracích pŕs, 300 g mrkvy, 2 ks póru, sójové klíčky, ananás, 5 polievkových lyžíc oleja, 3 polievkové lyžice sójovej omáčky, ½ čajovej lyžičky mletého zázvoru, 1 polievková lyžica tekutého medu, 100 g ryžových rezancov, soľ, mleté čierne korenie, 2 polievkové lyžice nasekaných arašídov Postup: Kuracie prsia nakrájame na […]

Rebarborovo-ribezľový koláč so snehom
Koláče

Rebarborovo-ribezľový koláč so snehom

Suroviny: 300 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 7 vajec, 100 ml oleja, 100 ml mlieka, 2 balíčky vanilínového cukru, 1 balíček kypriaceho prášku Na plnku:  1/2 kg rebarbory, 1/2 kg červených ríbezlí, 2-3 lyžice práškového cukru Na bielkový sneh: 6 bielkov, 300 g krupicového cukru Postup: Do misy dáme vymiešať šesť žĺtkov a jedno celé […]

Rezance so slaninou
Cestoviny, Jedlá bez mäsa

Rezance so slaninou, olivami a ovčím syrom

Energetická hodnota jednej porcie: 777 kcal, 3263 kJ Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 50 dkg Tagliatelle, 15 dkg prerastenej slaninky, 10 dkg ovčieho syra, 1 malá cibuľka, 15 dkg čiernych olív, bazalka, 1/8 l vývaru, soľ, korenie, olej, maslo Postup: Slaninu a ovčí syr pokrájame na kocky, olivy vykôstkujeme, cibuľu posekáme nadrobno. Rozpálime po 1 […]

Bravčové mäso plnené ementálom
Bravčové

Bravčové mäso plnené ementálom

1 porcia obsahuje: 1922 joulov (459 kalórií) Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 2 bravčové plátky (po 300g), 1/2 lyžičky soli, 2 lyžice oleja, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, 1/2 lyžičky šalvie, 150 g ementálu, 1 zväzok nasekanej petržlenovej vňate Postup: Mäso odblaníme, až do stredu ponakrajujeme, osolíme a okoreníme. Syr nakrájame na pásiky, ktorými naplníme […]

šalátový tanier
Zeleninové

Bohatý šalátový tanier

1 porcia obsahuje: 1603 joulov (383 kalórií) Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 200 g hlávkového šalátu, 400 g varenej špargle, 4 srdiečka artičokov (z konzervy), 1 mrkva, 1/2 šalátovej uhorky, 2 malé paradajky, 1 zväzok reďkoviek, 4 natvrdo uvarené vajcia, 100 g šunky, 1 strúčik cesnaku, 1 malá cibuľa, 3 lyžice octu, 1/2 lyžičky soli, […]

Hovädzí mletý biftek
Hovädzie

Hovädzí mletý biftek

1 porcia obsahuje: 1854 joulov (443 kalórií) Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 1 žemľa, 200 g cibule, 1 lyžica masla, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 1 vajce, 1 lyžička soli, ½ lyžičky čierneho korenia, 4 lyžice oleja na opekanie Postup: Žemľu namočíme do vody, vytlačíme z nej vodu a dáme do misky. Cibuľu očistíme, jednu […]

Syrové špecle s cibuľkou
Cestoviny, Múčne jedlá

Syrové špecle s cibuľkou

1 porcia obsahuje: 3353 joulov (801 kalórií) Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 300 g hrubej múky, 3 vajcia, 1/2 lyžičky soli, 300 g strúhaného ementálu, 4 cibule, 4 lyžice masla Postup: Z múky, vajec, soli a 1/8 l vody spracujeme ručne alebo robotom pružné cesto, aby sa v ňom tvorili vzduchové bublinky. Cesto po malých […]

Kurča dusené v pikantnej omáčke
Hydina

Kurča dusené v pikantnej omáčke

1 porcia obsahuje: 1452 joulov (347 kalórií) Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 1 kurča (900 g), 1/4 l kuracieho vývaru, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžička celého čierneho korenia, 1/8 l smotany, 1/2 bobkového listu, 1 zväzok pertržlenovej vňate, 2 lyžice citrónovej šťavy, soľ, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 lyžička […]

Špagety s hovädzím ragú
Hovädzie

Špagety s hovädzím ragú

1 porcia obsahuje: 3005 joulov (718 kalórií) Suroviny (rozpočet na 4 krajce): 2 lyžice soli, 1 lyžička oleja, 250 g špagiet, 300 g mladého hrášku, 4 lyžice masla, 300 g roštenky, ¼ lyžičky mletého čierneho korenia, 2 lyžice smotany, 1 lyžica hladkej múky, 2 cibule, 2 lyžice oleja Postup: Prevaríme 2 l vody, ktorú osolíme […]

Rolky z roštenky so zeleninou
Hovädzie

Rolky z roštenky so zeleninou

Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 800 g hovädzej roštenky, 1 PL koreniacej zmesi Podravka Grill Classic, 1 červená paprika, 150 g tenkých mladých strukov, 150 g mrkvy, 75 ml červeného vína, 2 PL hladkej múky, 3 PL olivového oleja, pikantný Ajvar Podravka   Postup:            Mrkvu očistíme a nakrájame na dlhé prúžky. Struky takisto […]

womangalérie VŠETKY