Jahodovo-melónový sirup
Sirupy a džemy, Zaváraniny

Jahodovo-melónový sirup

Suroviny (vystačí na 700 ml sirupu): 250 g očistených a rozmixovaných jahôd, 250 g očisteného a rozmixovaného žltého melónu, 200 ml vody, 1 balíček Cukru na sirup Dr. Oetker  Postup: Na prípravu sirupu jahody a melón vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. Odstavíme a necháme […]

Letné veterníky
Koláče

Letné veterníky

Suroviny: Na cesto: 1 balenie Venčekov Dr. Oetker, 125 g margarínu, 250 ml vody, 3 vajcia Na krém a náplň: zmes na prípravu krému, 650 ml mlieka, 150 g zmäknutého masla, 60 g práškového cukru, 1 balíček Jahodovej smotanovej náplne, 500 ml smotany na šľahanie Na ozdobenie: 2 zarovnané PL práškového cukru Okrem toho potrebujeme: 2 plechy na […]

Kurča na marhuľovej marmeláde
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Kurča na marhuľovej marmeláde

Vyskúšal som všeličo, ale tento recept je naozaj dobrý. Kurča na mede pozná asi každý, ale ja som vyskúšal marhuľovú marmeládu, marhule na ozdobenie Suroviny (rozpočet na 4 porcie): kuracie stehná 4 ks (prípadne iná alternatíva mäsa), 4 lyžice marhuľovej marmelády, 2 lyžice dijonskej horčice, 3 lyžice olivového oleja, 1 čili papička, čerstvá bazalka (cca […]

Marhuľovo-jogurtová torta
Torty

Marhuľovo-jogurtová torta

Suroviny: Na cesto: 3 vajcia, 80 g cukru, 1 KL octu, 2 PL oleja, 150 g hladkej múky, 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Na náplň: marhuľový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 420 g), 400 g bieleho gréckeho jogurtu, 250 g polotučného tvarohu, 150 g práškového cukru, 1 KL Vanilkovej pasty, 1 balíček Želatínového stužovača, 100 ml vody […]

Jahodovo-rebarborový džem
Zaváraniny

Jahodovo-rebarborový džem

Suroviny: 700 g jahôd, očistených, 300 g rebarbory, očistenej, 350 g kryštálového cukru, ½ balíčka Pektínu, 1 KL Kyseliny citrónovej Postup: Na prípravu džemu vložíme do hrnca jahody a rebarboru nakrájané na menšie kúsky a rozmixujeme ich tyčovým mixérom na pyré. Zmiešame ½ balíčka pektínu (10 g) s 2 polievkovými lyžicami cukru a pridáme k jahodovej zmesi. Zmes za […]

Grilovanie, Hovädzie, Hydina, Letná grilovačka

Špíz zo šampiňónov a mäsa

Suroviny: šampiňóny (alebo iné huby), plátky slaniny, kuracie prsia alebo hovädzie mäso, zelené papriky, soľ, korenie, Olivový olej Postup: Pripravíme 4 špízy tak, že na ihlicu striedavo napichujeme očistené šampiňóny, zrolované plátky slaniny a kuracie prsia, ktoré sme predtým pokrájali na kúsky. Špízy osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji, pričom ich každé 3 […]

Jahňacie kotlety s fazuľkou
Jahňacie

Jahňacie kotlety s fazuľkou

Suroviny na Jahňacie kotlety s fazuľkou: (rozpočet pre 4 osoby): 8 ks jahňacích kotliet, olej, 2 lyžice octu, 1 lyžička sušenej mäty, petržlenová vňať, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička mletej červenej papriky, 1 lyžička nahrubo potlčeného čierneho korenia. Zelená fazuľka: 750 g sterilizovanej zelenej fazuľky, 1 lyžička kari korenia, soľ Postup: Z mäsa odstránime tuk a […]

sedmikrásky žena
Bravčové, Grilovanie, Jahňacie, Letná grilovačka

Kotlety s „Ratatouille“

Energetická hodnota jednej porcie: 670 kcal Suroviny (rozpočet na 5 porcií): 4 bravčové alebo jahňacie kotlety, 2 strúčiky cesnaku, malé množstvo oleja, soľ, mleté čierne korenie Ratatouille: 1 cibuľu, 3 cukety, 2 papriky, 3 rajčiny, 3 strúčiky cesnaku, rozmarín, tymián, oregáno, asi  hovädzieho vývaru, 3 polievkové lyžice olivového oleja, 1 polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku, […]

Grilované kuracie prsia
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Grilované kuracie prsia so zeleninou

Suroviny ( rozpočet pre 4 porcie ): 600 g kuracie prsia, prekrojené na 1/2, 400 g gril. zelenina (možné použiť mrazenú), 1 ks veľká francúzska bageta, 1 strúčik cesnaku, 2 pol. lyžice bylinkového pesta, čerstvé bylinky (bazalka, pažítka, tymian), tatárska omáčka s hubami Postup: Kuracie prsia posypeme grilovacím korením a z obidvoch strán opečieme. Zeleninu […]

pečené kuracie stehná plnené klobásou
Hydina

Pečené kuracie stehná plnené klobásou, obalené v slaninke

Suroviny na pečené kuracie stehná plnené klobásou (rozpočet pre 4 osoby): 600 g spodných kuracích stehien, 2 domáce klobásy, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 2dl sladkej smotany, 1 lyžica horčice, oravská slaninka pokrájaná na jemné plátky Postup: Stehná mierne vyklepeme, potrieme roztlačeným cesnakom so soľou. Klobásu pokrájame asi na 6 cm kúsky. Do stredu stehna vložíme […]

womangalérie VŠETKY