Hrášková roláda
Hrášková roláda - suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ):
1 lístkové cesto, 250 g zemiakov, 250 g mrazeného hrášku, 1/2 červenej papriky, 1 vajce, muškátový kvet, soľ, korenie, 2 lyžice sezamových semienok
Postup:
Zemiaky uvaríme v...
Fazuľové rizoto
Suroviny na fazuľové rizoto (rozpočet na 4 porcie):
600 veľkej fazule, soľ, 200 g šalotky, 2 strúčiky cesnaku, 100 g vňaťového zeleru s lístky, 250 g guľatej ryže na rizoto, 10 PL olivového oleje,...
Jarné závitky s pikantnou omáčkou
Jarné závitky sú plnené závitky (obvykle z ryžového papiera) naplnené zeleninou, prípadne mäsom, rezancami a ďalšími ingredienciami. Najčastejšie sa podávajú čerstvé, alebo sa môžu piecť alebo fritovať. Pôvodne pochádzajú najskôr z čínskej kuchyne, hojne...
Plnený baklažán paradajkami
Plnený baklažán paradajkami je chutné jedlo, ktoré si ľahko pripravíte.
Suroviny na plnený baklažán paradajkami:
1 baklažán, 5-6 rajčín, strúhanka, bambino, petržlenová vňaťka, soľ, syr na strúhanie, cibuľa, cesnak, olivový olej
Postup:
Baklažán rozkrojíme na dve...
Cisársky trhanec so slivkami
Klasika z Rakúska. Kuchári a cukrári tejto krajiny vedeli, ako svojich vyhlásených maškrtníkov, cisárov a kráľov, rozmaznávať. Cisársky trhanec so slivkovým rozvarom je niečo ako evergreen rakúskej kuchyne. Nechýba vari ani na jednom jedálnom...
Sójové hubové rizoto
Suroviny na sójové hubové rizoto:
100 g sójových granúl, vodu, 200 g čerstvých húb, 40 g masti, 40 g cibule, 200 g ryže, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Sójové granuly namočíme do vody a necháme napučať. Huby...
Syrová torta so šalátom
Syrová torta so šalátom je výborná na obed ale aj na večeru. Rovnako chutná je aj k vínku.
Syrová torta so šalátom - suroviny (rozpočet na 12 porcií):
Palacinky: 1/4 l mlieka, 2 vajcia, soľ,...
Paradajková praženica
Paradajková praženica - suroviny:
2 veľké paradajky, 3 vajíčka, 1 čajová lyžička posekanej petržlenovej vňate, 1 polievková lyžica masla, medzi prsty soli, medzi prsty mletého čierneho korenia
Postup:
Na masle udusíme na štvrťky nakrájané paradajky asi 10...
Zelenina na provensálsky štýl
Zelenina na provensálsky štýl alebo ratatouille býva väčšinou servírovaný samostatne, často s chlebom, niekedy býva používaný ako náplň do palaciniek a len výnimočne ako príloha k iným pokrmom. K základným ingredienciám patria paradajky, cesnak,...
Šúľance s cibuľkou
Šúľance sú výrobok slovenskej kuchyne pripravený z vajec, múky, soli, uvarených a nastrúhaných zemiakov. Často sa podávajú s cukrom alebo makom. Môžeme ich podávať aj na slano, tak ako sme to spravili my, v našom recepte - šúľanse s cibuľkou. Názov jedla pochádza zo slova...