Špenát s cícerom
Bez lepku, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Vegetariáni

Špenát s cícerom a drvenými paradajkami

Suroviny na špenát s cícerom a drvenými paradajkami: 1 menšia  červená cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, trochu olivového oleja, malý kúsok zázvoru (asi 1 x 1 cm), 1/2 kávovej lyžičky mletej čili papriky, 1 kávová lyžička rasce, 1 kávová lyžička kurkumy, 1 kávová lyžička korenia garam masala, 400 g sterilizovaného (alebo uvareného) cícera, 220 g listového […]

paradajky so salsou
Grilovanie, Jedlá bez mäsa, Letná grilovačka

Plnené paradajky so salsou Verde

Suroviny na plnené paradajky so salsou Verde: Na paradajky: 400 g bielych fazúľ (z konzervy), 2-3 sušené paradajky v oleji, 2-4 kusy tabaska, 1 nasekaný strúčik cesnaku, 250 g šampiňónov, 2 lyžice olivového oleja, 1 nasekaná cibuľa, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, 3 lyžice čerstvo nasekaného petržlenu, 12 mäsitých paradajok, olej   Salsa verde: ½ zväzku […]

Kofty z batátov a kelu
Jedlá bez mäsa, Jedlá zo zemiakov, Oddelená strava, Vegetariáni

Kofty z batátov a kelu

Suroviny na Kofty z batátov a kelu: 400 g batátov, 220 g kelu, 1 malé romanesco, 1 hrsť čerstvého koriandra, 150 g quinoa múky, 2 žĺtka, 1 lyžica ľanových drvených semienok, 3 strúčiky cesnaku,  1 malá lyžička soli, olivový olej Krém: 2 ks čerstvej kurkumy, 1 ks červenej cibule, olivový olej, 1 lyžica tahini pasty, […]

Plnená cukínka
Bez lepku, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Vegetariáni

Plnená cukínka

Suroviny na recept Plnená cukínka: 2 guľaté cukínky, 200 g pohánky, soľ, 1 vajíčko, trocha chili, 2 lístky šalvie, parmezán, pohánková múka, kokosový tuk, Postup: Cukínu zoberieme a zrežeme vršok. Vydlabeme dužinu. Pohánku uvaríme a pridáme k nej vydlabanú cukínovú dužinu. Pridáme vajíčko, trocha chili, posekanú šalviu, trocha pokrájaného parmezánu, ktorý vmiešame do zmesi. Ak […]

Slaný nákyp s pohánkou
Bez lepku, Jedlá bez mäsa, Vegetariáni

Slaný nákyp s pohánkou

Suroviny na Slaný nákyp s pohánkou: 300 g ricotty alebo kvalitného tvarohu, 150 g kozieho jogurtu alebo kvalitného kravského, 3 veľké lyžice pohánkovej krupice, 3 veľké lyžice cícerovej múky, 2 vajíčka, 1 lyžička medvedieho cesnaku pesta  v oleji  – ak nemáme, použijeme 2 strúčiky roztlačeného cesnaku, 15 hlavičiek ružičkového kelu povareného vo vode cca 10 minút, […]

Bruschetta s paradajkovou salsou
Chlieb a pečivo, Chuťovky, Grilovanie, Jedlá bez mäsa, Letná grilovačka, Pizza

Bruschetta s paradajkovou salsou

Bruschetta je zapečený alebo opečený chlieb, na ktorom sú paradajky, bazalka, cesnak. Pôvod tohoto jedla je známy najmenej z 15. storočia. Pochádza zo stredného Talianska. Bruschetta zvyčajne slúži ako raňajky alebo predjedlo. V Taliansku sa často pripravuje na grile. Suroviny na Bruschetta s paradajkovou salsou: 6 paradajok, 2 strúčiky cesnaku, 5 lístkov čerstvej bazalky, 2 […]

Grilovaný Hermelín s nektárinkami
Grilovanie, Jedlá bez mäsa, Letná grilovačka

Grilovaný Hermelín s nektárinkami

Suroviny na Grilovaný Hermelín s nektárinkami: 1x hermelín na gril (4 ks syra), 200 g dužiny z nektáriniek, 2 šalotky, 60 g Sedlčanského Modřenínu, lyžička mletého čierneho korenia, maslo, 2 lyžice Hermelín s plátkami červenej repymedu, 100 ml sladkého vína Postup: Šalotky ošúpeme a nakrájame najemno. Nektárinky nakrájame na kocky a spoločne so šalotkou ich […]

Jedlá bez mäsa, Zeleninové

Insalata Veneziana

Suroviny na Insalata Veneziana: pripravíme si pizzové cesto podľa Vincenza, olivový olej,  1 ľadový šalát, 250 g cherry rajčín, 250 ml majonézy, 2 PL medu, 1 viazanička čerstvej bazalky, okrúhle formičky na pečenie s priemerom asi 10-15 cm Postup: Pripravené pizzové cesto od Vincenza zoberieme a vložíme do vopred vymastených okrúhlych formičiek na pečenie. Dáme […]

Grilovaný hermelín na sušených paradajkách
Grilovanie, Jedlá bez mäsa, Letná grilovačka

Grilovaný hermelín na sušených paradajkách

Suroviny na grilovaný hermelín na sušených paradajkách: 4 ks hermelínu, 2 olúpané strúčiky cesnaku, soľ, lyžička kapár, 2 vetvičky bazalky, 4 ks sušených paradajok Postup: Hermelíny potrieme roztlačenými strúčikmi cesnaku so soľou, posypeme pokrájanými kaparami a prúžkami listov bazalky – niekoľko drobných lístočkov si necháme na doplnenie pred servírovaním. Hermelíny zabalíme do alobalu a grilujeme […]

Grilovaný ananás
Grilovanie, Iné dezerty, Jedlá bez mäsa, Letná grilovačka, Nepečené

Grilovaný ananás

Grilovaný ananás s kokosovou ryžou Suroviny: 200 g ryže na rizoto, 1 plechovka kokosového mlieka, 0,5 l mlieka, 100 g cukru, 1 vanilkový lusk, 50 g masla, 1 ananás, 1 dl rumu, šťava a kôra z limety, 100 ml medu Postup: Med zmiešame v miske s rumom a šťavu aj kôrou z limetky. Ananás olúpeme […]

womangalérie VŠETKY