Baklažán s čerstvou mätou
Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Prílohy, Vegetariáni, Zeleninové

Baklažán s čerstvou mätou

Energetická hodnota jedla: 1079 kJ / 258 kcal Suroviny ( rozpočet pre 4 – 6 osôb ): 1 kg baklažánov, olej na praženie, 60 ml  olivového oleja, 4 strúčky pretlačeného cesnaku, 2 lyžice jablkového octu, 1 lyžica nakrájanej čerstvej mäty, 2 lyžice strúhanky, soľ Postup: Baklažány umyjeme, odrežeme okraje a neobielené ich nakrájame pozdĺžne na […]

Cestovinový šalát s hubami
Cestoviny, Jedlá bez mäsa, Zeleninové

Cestovinový šalát s hubami

Suroviny: 60 g varených cestovín, polovica cibule, 30 g šunky, 30 g fety (ale môže byť i blaťácke zlato), cesnak, 50 g čínskej kapusty, 3 čerstvé šampiňóny,  štipka soli, čerstvé korenie, lyžica olivového oleja, lyžica citrónovej šťavy, rozmarín Postup: Kapustu pokrájame na rezančeky, cibuľu nadrobno nasekáme. Čerstvé šampiňóny olúpeme rozkrojíme na štvrtinky a opečieme na […]

Špenátová omeleta s hubami
Huby, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Vegetariáni

Špenátová omeleta s hubami

v jednej porcii: 205 kcal (841 kJ), 17 g bielkovín, 22 g sacharidov, 7 g tukov, 2 g nasýtených tukov, 108 mg cholesterolu, 6 g vlákniny, 1,144 mg sodíka Suroviny ( rozpočet na 2 porcie ): 1 1/2 lyžičky olivového oleja, 120 g (asi3/4 šálky) húb, pokrájaných na plátky, 1 konzerva (250 g) ochutenej paradajkovej […]

Závin s brokolicou
Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá, Vegetariáni

Závin s brokolicou, syrom a vlašskými orechmi

v jednom reze: 212 kcal (869 kJ), 11 g bielkovín, 20 g sacharidov, 10 g tukov, 3 g nasýtených tukov, 42 mg cholesterolu, 2 g vlákniny, 375 mg sodíka Suroviny ( na 1 bochník asi 16 krajcov ): 250 g brokolice, uvarenej a pokrájanej nahrubo (asi 1 1/2 šálky), 1  šálka postrúhanej nízkotučnej mozzarelly, 1/2 […]

Vajíčková omeleta alla pugliese
Jedlá bez mäsa, Varíme ryby

Vajíčková omeleta alla pugliese

Energetická hodnota jednej porcie: 240 kcal Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 6 vajec, 1 tuniak v konzerve, 1 červená paprika, 1 žltá paprika, 2 lyžice kapár, 1 veľká cibuľa (jemne nakrájaná), 4 lyžice extra panenského olivového oleja, 1/2 lyžice mletej štipľavej papriky, soľ Postup: Na dvoch lyžiciach oleja speníme cibuľku a pridáme na […]

Špenátové halušky
Cestoviny, Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá

Špenátové halušky s nivovou omáčkou

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 600 g polohrubej múky, 450 g mrazeného špenátu, 150 g čerstvých šampiňónov, 100 g syra niva, 200 ml smotany na varenie, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL olej, 1 menší pór, 1 menšia cibuľa, 1 vajce Postup: Očistíme si cibuľku, pór, šampiňóny. Šampiňóny nastrúhame na najmenšom struháku. Cibuľku, […]

Hubové pizza koláče
Huby, Jedlá bez mäsa, Koláče, Múčne jedlá, Pizza

Hubové pizza koláče

Suroviny: 500 g polohrubej múky, 20 g droždia, 6 polievkových lyžíc oleja, 2 čajové lyžičky soli, 2,5 dl vody, 2 vajíčka, 100 g oravskej slaniny, 150 g čerstvých húb, 1 veľká cibuľa, 150 g na hrubo nastrúhaného syra Postup: Droždie rozmrvíme vo vlažnej vode. Pridáme vajíčko, olej a múku premiešanú so soľou. Vypracujeme cesto, ktoré […]

Syrové wafle
Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá, Vegetariáni

Syrové wafle

Suroviny: 250 g rastlinné maslo, 250 ml pochuťková (kyslá) smotana, 5 ks vajec, 100g maizéna (kukuricny, al. zemiakový škrob), 150 g strúhaný syr, 250 g hladká múka špeciál, 100 ml voda, 1 malá lyžicka – soľ Postup: Vajícka vymiešame s rastlinným maslom, pridáme smotanu a syr – poriadne vymiešať Prida sa zvysok ingrediencii – vymiešať

Jedlá bez mäsa, Vegetariáni, Zapekané jedlá a Nákypy

Brokolicový nákyp

Suroviny: 300 g brokolice, 4 vajcia, 1/2 šálky polohrubej múky, 1 lyžičku prášku do pečiva, 1 dl mlieka, 100 g šunky, 2 lyžice petržlenovej vňate, 3 lyžice pažítky, soľ, štipku muškátového orecha, maslo a strúhanku Postup: Vajcia vymiešame, zmiešame s pokrájanou brokolicou, múkou, práškom do pečiva, mliekom, muškátovým orechom, pokrájanou šunkou a pažítkou. Premiešame, osolíme […]

Chuťovky, Huby, Jedlá bez mäsa, Vegetariáni

Hrianky s hubami a vajíčkom

Suroviny: 4 ks toastového chleba, 300 g húb,1 cibuľa, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce Postup: Huby očistíme a pokrájame na kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a necháme na rozohriatej masti zosklovatieť. Pridáme huby a rascu a dusíme tak dlho, až sú huby mäkké. Potom pridáme vajce rozšľahané so soľou […]

womangalérie VŠETKY