pondelok, 20. máj 2019 , sviatok má Bernard

Jedlá bez mäsa

Karbonátky z červenej šošovice s kari korením

Karbonátky z červenej šošovice som robila niekoľkokrát a vždy nám doma veľmi chutily. Pokúsila som sa ich trocha ozvláštniť a pridala som do nich trocha kari korenia. Suroviny...
Tofu s quinoou

Tofu s quinoou

Napriek tomu, že slovo QUINOA (Chenopodium quinoa) môže znieť pre mnohých  z nás tajomne a je viac než pravdepodobné, že väčšina z nás túto plodinu ešte neochutnala, nazývajú ju aj matkou všetkého obilia. Je to...

Karfiolový koláč s parmezánom

Ideálnym je slaný koláč. Vyskúšajte napríklad netradičnú kombináciu karfiolu a parmezánu.  Pochutia si aj zarytí odporcovia zeleniny!  Suroviny na Karfiolový koláč s parmezánom: (koláčová forma o...
Krúpový šalát

Krúpový šalát

Suroviny na Krúpový šalát: 40g špaldových krúp, 3 krajce chleba nakrájané na plátky, olivový olej na potretie chleba, 8 cherry paradajok ( alebo 4 stredne veľké klasické), 1...
Bruschetta s paradajkami

Bruschetta s paradajkami

Bruschetta je zapečený alebo opečený chlieb, na ktorom sú paradajky, bazalka a cesnak. Pôvod tohoto jedla je známy najmenej z 15. storočia, pochádza zo stredného Talianska. Bruschetta zvyčajne slúži ako raňajky alebo predjedlo. V Taliansku sa často...
Pečený baklažán

Pečený baklažán s parmezánom

Suroviny na pečený baklažán s parmezánom: 1 baklažán, ¾ šálky parmezánu, 1/3 šálky celozrnnej strúhanky, 6 strúčikov cesnaku, soľ, čierne korenie, mlieko, 1 cibuľa, 1 konzerva paradajkovej omáčky,...
Tvarohové wafle

Tvarohové wafle

Suroviny na tvarohové wafle: 100 g masla, 50 g cukru, 1 vanilínový cukor, 3 vajcia, 125 ml mlieka, 125  g tvarohu, 150 g polohrubej múky, soľ, citrónová...

Brokolicový nákyp

Suroviny na brokolicový nákyp: 300 g brokolice, 4 vajcia, 1/2 šálky polohrubej múky, 1 lyžičku prášku do pečiva, 1 dl mlieka, 100 g šunky, 2 lyžice petržlenovej...
Jablko v župane

Jablko v župane

Energetická hodnota jednej porcie: 570 kcal, 2390 kJ Suroviny na jablko v župane (rozpočet na 2 porcie): 1 balíček lístkového cesta, 3 malé jablká, šťavu...
Zelenina v tempúre

Zelenina v tempúre

Energetická hodnota jednej porcie:  3 832 kJ Suroviny na recept zelenina v tempúre ( rozpočet na 4 porcie ): 200 g tempúry, 800 g...