Tortilla
Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá, Prílohy

Tortilla

Suroviny na tortillu: 2 šálky kukuričnej múky, 1 šálka pšeničnej (alebo inej) múky, voda podľa potreby, soľ Postup: Z múky, vody a soli vymiesime cesto, z neho formujeme malé placky a potom ich vaľkáme valčekom medzi fóliou. Vyvaľkané placky by mali mať hrúbku približne ako palacinka, ale mali by byť menšie ako palacinky. Placky – […]

RAW-Pohánková kaša
Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá, RAW recepty

RAW-Pohánková kaša

Zdravotné benefity pohánky netreba predstavovať. Je prirodzene bezlepková, obsahuje komplexné bielkoviny a sacharidy, vlákninu a bohato sú v nej zastúpené aj minerálne látky a celý rad vitamínov. Preslávená je aj vďaka bohatému obsahu rutínu, ktorý pomáha zvyšovať pružnosť ciev pri žilových ochoreniach. Ak ste ešte pohánku vo forme RAW-Pohánkovej kaše na raňajky neskúšali, odporúčame urobiť tak čo […]

Marinované huby
Bez lepku, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Prívarky, Vegetariáni

Marinované huby shimeji a opečené tofu

U nás nevídaný, ale v Japonsku klasický vegetariánsky recept ma hneď na prvý raz očaril. Po prvom súste som vedel, že sa v mojej kuchyni toto jedlo udomácni. 🙂 Huby shimeji dostať u nás v bežných obchodoch zriedkavo, ale v špecializovaných obchodoch to nie je problém. V tomto recepte sa dajú nahradiť aj hubami enoki, […]

Pohánkové palacinky
Iné dezerty, Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá

Pohánkové palacinky

Suroviny na pohánkové palacinky: Na palacinky: 1 šálka pohánkovej múky, 1 vajce, 1 a ¾ šálky konzervovaného kokosového mlieka, 1 vrecúško stévie, štipka soli, maslo Plnka na palacinky: stévia, grécky jogurt, 1 vanilkový struk       Postup: V malej miske pripravíme náplň do palaciniek zmiešaním gréckeho jogurtu, stévie a vanilkového lusku. Dobre premiešame a dáme bokom. Aby […]

Tekvicové halušky s tymianovou omáčkou
Cestoviny, Jedlá bez mäsa, Korenie pre varenie, Múčne jedlá

Tekvicové halušky s tymianovou omáčkou

Energetická hodnota jednej porcie: 800 kcal Suroviny na tekvicové halušky s tymianovou omáčkou(rozpočet na 4 porcie): 300 g tekvice, 750 g uvarených zemiakov v šupe, soľ, 200 g múky, viazanička tymiánu, 200 ml šľahačky, mleté čierne korenie   Postup: Rúru rozohrejeme na 200ºC (teplovzdušná 180ºC, plyn – stupeň 3). Tekvicu ošúpeme, vyberieme jadierka a pokrájame […]

Jedlá bez mäsa, Korenie pre varenie, Vegetariáni

Fašírky z červenej repy

Suroviny na fašírky z červenej repy (rozpočet pre 4 osoby):  0,5 kg surovej červenej repy, 125 g cíceru (v suchom stave), 125 g ovsených vločiek, hladká múka, 1 PL ľanoných semienok, 35 g slnečnicových semienok, 1 cibuľa ( sušená cibuľa ), 2-3 strúčiky cesnaku ( sušený cesnak ), soľ, mleté čierne korenie, trocha rasce, 1/2 […]

Falafel
Bez lepku, Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Korenie pre varenie, Vegetariáni

Falafel

Falafel sú vyprážané guľôčky z rozomletého cíceru, bôbu alebo oboch. Falafel je tradičné arabské jedlo, tradične podávané v pite, ktorá slúži ako vrecúško, alebo zabalené v placke. Ku falafelovým guľôčkam sa pridávajú šaláty, zaváraná zelenina, štipľavá omáčka a sú pokvapkané omáčkou na spôsob tahini. Falafelové guľôčky sa môžu jesť aj samotné alebo ako časť meze. Suroviny na falafel ( rozpočet asi na […]

Zemiakové placky s broskyňou
Jedlá bez mäsa, Jedlá zo zemiakov, Korenie pre varenie

Zemiakové placky s broskyňou

Suroviny ma zemiakové placky s broskyňou: 1 kg zemiakov, 2 cibule, 6 strúčikov cesnaku, cca 150 g hladkej múky, 3 vajíčka, čierne mleté korenie, sušený majorán, soľ, 0,5 kg kyslej kapusty, 1 balenie plátkového syra, 1 broskyňový kompót, korenie Kráľovské zemiakové placky Postup: Pripravíme si zemiakové cesto na placky a upečieme. Popražíme si kyslú kapustu […]

Pšenová kaša s prekvapením
Bez lepku, Iné dezerty, Jedlá bez mäsa, Korenie pre varenie, Vegetariáni

Pšenová kaša s prekvapením

Suroviny na pšenovú kašu s prekvapením: 60 g pšena, 200 ml mandľového mlieka, 1 PL medu, 1 banán, 3 štvorčeky horkej čokolády, oriešky, vanilka, kokosový olej, škorica, štipka mletej škorice, štipka mletého klinčeka, štipka mletej citrónovej kôry Postup: Mlieko spolu s medom dáme zovrieť, pridáme pšeno a uvaríme ho do mäkka. Do misky dáme na kolieska nakrájaný […]

Jacmenny solet
Jedlá bez mäsa, Korenie pre varenie, Prílohy, Prívarky, Vegetariáni

Jačmenný šolet s tempeh a kapustou

Suroviny na jačmenný šolet s tempeh a kapustou: 400 g tempeh – sojové fermentované bôby, 1 čínska kapusta, biela drobná fazuľa namočiť na 12 hodín a uvariť s bobkovým listom, 600 g jačmenné krúpy – uvariť vo vode, olivový olej, bobkový list, mletá červená paprika a troška chilli, kurkuma mletá,  majoránka sušená alebo čerstvá, soľ, mleté čierne korenie […]

womangalérie VŠETKY