Plnené rajčiny bylinkovým tvarohom
Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Nátierky, Vegetariáni

Plnené rajčiny bylinkovým tvarohom

Energetická hodnota jednej porcie: 100 kcal Suroviny (rozpočet pre 4 porcie): 8 rajčín, 1 kg tvarohu, 1 zväzok petržlenovej vňate, 4 balíčky žeruchy, 4 plátky želatíny, 2 ČL postrúhaného chrenu, na hrot noža horčice, soľ, citrónovú šťavu, mleté čierne korenie Postup: Umyjeme rajčiny a odrežeme vrcholčeky. Vrcholčeky pokrájame na malé kusy. Rajčiny vydlabeme. Namočíme želatínu […]

Nektárinkové mištičky s kyslou smotanou
Iné dezerty, Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá, Vegetariáni

Nektárinkové mištičky s kyslou smotanou

Suroviny: 4 zrelé nektárinky, 3 vajcia, 300 g smotany na šľahanie, 50 g Hery + kúsok na vymazanie misiek, 50 g trstinového cukru + 3 lyžice na vysypanie misiek, štipka soli, 80 g polohrubej múky, 350 g kyslej smotany, 1 vanilkový lusk alebo vanilkový prášok, práškový cukor na posypanie Postup: Nektárinky rozpoľte, vyberte kôstku a […]

lievance s kyslou smotanou a jahodami
Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá

Nadýchané lievance s kyslou smotanou a jahodami

Nadýchané lievance s kyslou smotanou a jahodami patria v našej rodine medzi obľúbené jedlo na raňajky.  Suroviny: 2 vajcia, 50 g rozpustenej Hery, 50 g krupicového cukru, 200 ml polotučného mlieka, 70 g kyslej smotany, 150 g polohrubej múky, 150 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva Postup: Vajcia rozmixujte s rozpustenou Herou a s cukrom. Pridajte […]

Ryžová kaša
Bez lepku, Iné dezerty, Jedlá bez mäsa, Vegetariáni

Ryžová kaša – ľahké a teplé raňajky

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 1 hrnček ryže, 4 hrnčeky mandľového mlieka, 1 lyžica medu, Džem Relax 100 % z ovocia Čierna ríbezľa, Hrsť nahrubo nasekaných mandlí Postup: Ryžu poriadne premyte v horúcej vode. Následne ju presypte do hrnca s hrubým dnom a zalejte mandľovým mliekom. Pridajte med a prikryte pokrievkou. V bode varu pokrievku […]

Zeleninová torta
Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá, Vegetariáni

Zeleninová torta

Suroviny ( rozpočet pre 6 osôb ): 4 vajcia, 50 ml mlieka, 50 g kyslej smotany, 1 väčší pór, 60 g šampiňónov z konzervy nakrájaných najemno, 70 g brokolice, 100 g strúhaného tvrdého syra, bazalku, majoránku, soľ, štipku čierneho korenia, rastlinný olej Postup: Pór nakrájame na jemné kolieska, ktorý podusíme so šampiňónmi na malom množstve […]

Pečené zemiaky s uhorkovou plnkou
Jedlá bez mäsa, Jedlá zo zemiakov, Oddelená strava, Prílohy, Vegetariáni

Pečené zemiaky s uhorkovou plnkou

Energetická hodnota jednej porcie: 217 kcal Suroviny (rozpočet pre 3 porcie): 8 stedne veľkých zemiakov, 1 šalátovú uhorku,  l jogurtu, 1 polievkovú lyžicu kôpru, 10 strukov cesnaku, soľ, korenie, mladá cibuľka na ozdobu Postup: Rúru na pečenie predhrejeme na 200 °C . Zemiaky umyjeme (prípadne použijeme aj kefku) a cca 1 h pečieme v […]

Syrové suflé
Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Zapekané jedlá a Nákypy

Syrové suflé

Energetická hodnota jednej porcie: 720 kcal Suroviny (rozpočet na 5 porcií): 14 dkg masla, 8 dkg hladkej múky, 1/2 l a 4 polievkové lyžice mlieka, 11 vajec, 9 polievkových lyžíc šľahačky, 10 dkg postrúhaného syra, soľ, čierne korenie, muškátový oriešok, maslo Postup: Maslo rozpustíme, pridáme múku a pražíme asi 2 minúty. Prilejeme mlieko a dôkladne […]

Jedlá bez mäsa, Prílohy, Zapekané jedlá a Nákypy

Zapekaná brokolica s petržlenovou vňaťkou

Suroviny: 400 g brokolice, soľ, 1 pol. lyžica masti, 30 g hladkej múky, 1 dl mlieka, 1 žĺtok, 40 g postrúhaného syra, 2 rajčiaky, 1 pol. lyžica tuku, strúhanka, 1 pol. lyžica zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno Postup: Brokolicu pokrájame so stonkami dlhými asi 10 cm, vložíme do vriacej osolenej vody, varíme na miernom ohni […]

Tvarůžkové halušky
Jedlá bez mäsa, Kulinárium

Tvarůžkové halušky s chrumkavou chalupárskou slaninou

Suroviny: 200 g Olomouckých tvarůžkov, 700 g zemiakov, 300 g hladkej múky, 1 vajce, 2 lyžičky soli, 200 g slaniny, 2 cibule Postup: Očistené surové zemiaky nastrúhajte, vodu z nich nezlievajte. Vmiešajte vajce, múku a osoľte. Pokiaľ bude treba, pridajte trocha múky. Cesto by malo byť husté asi ako na zemiakové knedle, záleží na type […]

Zeleninové rizoto s parmezánom
Jedlá bez mäsa

Zeleninové rizoto s parmezánom

Energetická hodnota jednej porcie: 500 kcal Suroviny (rozpočet pre 4 porcie): 40 dkg guľatozrnnej ryže, 2 malé karotky, 1/4 dkg šampiňónov, 1 malú cukinu, 1 cibuľu, 2 balíčky šafranu, 1/8 l bieleho vína, 1 1/2 l hovädzieho vývaru (príp. kocky bujónu), 10 dkg postrúhaného parmezánu, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu, maslo, olej Postup: Ošúpeme […]

womangalérie VŠETKY