Marinovaný baklažán
Chuťovky, Grilovanie, Jedlá bez mäsa, Letná grilovačka, Vegetariáni, Zeleninové

Marinovaný baklažán

Suroviny na marinovaný baklažán: 800 g baklažánu, 4 strúčiky cesnaku, pálivá mletá paprika, oregano, 2 dl olivového oleja, 150 g čerstvej mozarelly, 320 g veľkých zrelých rajčín, čerstvá bazalka, šťava z jedného citróna, 160 g brokolice, 160 g karotky, 200 g tatárskej omáčky Postup: Baklažán najprv pozdĺžne nakrájame na plátky a jemne potrieme drveným cesnakom, […]

ryžový šalát
Bez lepku, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Ovocné, Vegáni, Vegetariáni

Karibský ryžový šalát

Energetická hodnota jednej porcie: 890 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 2 lyžičky oleja, 250 g natural ryže, klinčeky, mletá škorica, ½ čajovej lyžičky kurkumy, 200 ml kokosového mlieka, 300 ml zeleninového vývaru, 1 chilli paprička, kôra a šťava z jedného pomaranča a limetky, soľ, 2 lyžičky hrozienok, 2 lyžičky mandľových lupienkov, 1 mladá cibuľka, […]

Jedlá bez mäsa, Koláče, Múčne jedlá

Čokoládové vafle s malinami

Suroviny: 250 g stuženého tuku, 100 g hnedého cukru, 1 vanilkový cukor, 4 vajcia, 200 g hladkej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 4 PL vlažnej vody, 50 g strúhanej čokolády, 50 g strúhaných mandlí, 1 PL rumu, malinový džemom (môžeme nahradiť toppingom), maliny Postup: Vymiešame tuk s hnedým cukrom, vanilkovým cukrom, pridáme vajíčka, múku […]

Paradajková ryža s bazalkou
Bez lepku, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Prílohy, Vegáni, Vegetariáni

Paradajková ryža s bazalkou

Energetická hodnota jednej porcie: 677 kcal Suroviny (rozpočet pre 3 porcie): 1 cibuľa, 1 polievková lyžica oleja, 125 g ryže, 2 dcl zeleninového vývaru,  pol konzervy olúpaných paradajok, mleté čierne korenie, soľ, mletá červená paprika, 2 lyžičky bazalky Postup: Cibuľku očistíme, pokrájame na drobné kúsky a opražíme na oleji dosklovita. Pridáme ryžu, premiešame a chvíľu […]

Grilované šampiňóny s paradajkami
Grilovanie, Jedlá bez mäsa

Grilované šampiňóny s paradajkami

Suroviny: 4 portobello šampiňóny, 400 g cherry paradajok, 100 g feta syru, 4 PL oleja Raciol s chilli, bazalkou a sušenými paradajkami, soľ, korenie, čerstvé oregano Postup: Cherry paradajky nakrájame na drobno a premiešame s feta syrom, ktorý sme ručne nalámali. Ochutíme korením. So soľou opatrne, feta je slaná. Pridáme ochutený olej a dobre premiešame. […]

Zeleninový špíz so smotanovým dresingom
Jedlá bez mäsa

Zeleninový špíz so smotanovým dresingom

Suroviny: 4 stredne veľké cukety (žltá a zelená), 4 farebné papriky, 4 stredne veľké červené cibule, 4 kukurice, 5 PL repkového oleja Raciol, soľ, čierne korenie Na smotanový dresing: 200 g smotanového jogurtu, 100 g majonézy, 2 PL oleja Raciol s bazalkou, čerstvé bylinky ako petržlen, 1 jarná cibuľka Postup: Zeleninu umyjeme a nakrájame na približne rovnako […]

Makové lievance s malinami
Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá

Makové lievance s malinami

Suroviny: 1 balíček vanilkového cukru, 1/2 hrnčeka hladkej múka, 1/2 hrnčeka polohrubej múky, 3 ČL kypriaceho prášku do pečiva, 1/4 ČL soli, 2 PL mletého maku, 1 PL med, 2 hrnčeky plnotučného mlieka, 2 ks vajec, 3 PL roztopeného masla,  olej alebo maslo na opekanie lievancov   Postup: V jednej miske zmiešame vanilkový cukor, hladkú a […]

Rezance so slaninou
Cestoviny, Jedlá bez mäsa

Rezance so slaninou, olivami a ovčím syrom

Energetická hodnota jednej porcie: 777 kcal, 3263 kJ Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 50 dkg Tagliatelle, 15 dkg prerastenej slaninky, 10 dkg ovčieho syra, 1 malá cibuľka, 15 dkg čiernych olív, bazalka, 1/8 l vývaru, soľ, korenie, olej, maslo Postup: Slaninu a ovčí syr pokrájame na kocky, olivy vykôstkujeme, cibuľu posekáme nadrobno. Rozpálime po 1 […]

Paprika v smotanovej omáčke
Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Omáčky, Prílohy, Vegetariáni

Paprika v smotanovej omáčke

1 porcia obsahuje: 1264 joulov (302 kalórií) Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 1 kg papriky, 2 lyžice – 80 g majonézy, 1/8 l smotany, 1 lyžica vínneho octu, 1 lyžička cukru, mleté čierne korenie, 1 lyžička kapár Postup: Papriky rozštvrtíme, zbavíme semiačok, povykrajujeme zvyšky stoniek a biele žilky. Pokrájame ich na rezance. Prevaríme 2 l […]

Makovo-ovocné ovsené lievance
Iné dezerty, Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá, Vegetariáni

Makovo-ovocné ovsené lievance

Suroviny: 3 a 1/2 PL ovsené vločky, 1 PL  špaldová celozrnná múka, 1/2 PL ovsené klíčky,  1 vajce, 1/2 PL med ( kukuričný, javorový alebo iný sirup ), 1 PL mletý mak, 1 ks jablko, 2 PL čučoriedok Postup: Jablko očistíme a pokrájame na malé kúsky. Takto pripravené vložíme do mixéra, pridáme čučoriedky, vajce a […]

womangalérie VŠETKY