Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Vegetariáni

Pečený baklažán s parmezánom

Suroviny: 1 baklažán, ¾ šálky parmezánu, 1/3 šálky celozrnnej strúhanky, 6 strúčikov cesnaku, soľ, čierne korenie, mlieko, 1 cibuľa, 1 konzerva paradajkovej omáčky, bazalka, mozarella Postup: Najskôr si urobíme omáčku. Cibuľu si očistíme, nakrájame na drobno a opražíme na oleji do mäkka. Pridáme 4 nadrobno naskaný cesnak, ešte chvíľu opražíme. Potom pridáme paradajkovú omáčku a privedieme do […]

Enciánové šatôčky
Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Koláče, Múčne jedlá

Enciánové šatôčky

Suroviny: 400 g lístkového cesta, 2 ks Hermelínu alebo Enciánu, 120 g brusníc, 1 žĺtok Postup: Lístkové cesto vyvaľkáme. Rozrežeme na štvorce. Na stred každého štvorca dáme pokrájaný syr a pridáme trocha brusníc. Potom uchytíme rožky štvorcov a nad Enciánom v strede ich spojíme do batôžka. Potrieme batôžky žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C […]

Omeleta s hubami
Jedlá bez mäsa

Omeleta s hubami a mozzarellou

Frittata funghi e mozzarella – Omeleta s hubami a mozzarellou Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 6 vajec, 300 g čerstvých húb, 2 balenia mozzarelly 125 g (prípadne mozzarelly light) 1/2 pohára suchého bieleho vína, 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja, muškátový oriešok, 1 strúčik cesnaku, pažítka   Postup: Huby očistite a pozdĺžne […]

Vegetariánska pochúťka
Jedlá bez mäsa

Vegetariánska pochúťka

Suroviny:  600 g marinovaného tofu so zeleninou, grilovacie korenie, 400 g zeleniny, 40 g sušených rajčín, 1 dl olivového oleja, čerstvé bylinky, 200 g tatárskej omáčky Postup: Zeleninu nakrájame na plátky alebo kocky, opečieme a dochutíme provensalským korením. Plátky marinovaného tofu so zeleninou, ktoré sme vopred naložili do korenia a byliniek, opečieme a ozdobíme nimi […]

Tekvicové kari so zázvorom
Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Vegetariáni

Tekvicové kari so zázvorom

Suroviny: 1 malá tekvica Hokkaidó, 1 menší baklažán, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 plechovka krájaných paradajok, kúsok čerstvého zázvoru (cca 4 cm), 1 plechovka kokosového mlieka, 1 lyžica arašidového masla, 2 lyžičky kari, šťava z polovice limetky, hrsť nesolených arašidov, olivový olej, čerstvá šalvia, soľ, korenie, jazmínová ryža (príloha) Postup: Tekvicu rozkrojte na polovice a […]

Šalát z grilovanej zeleniny
Jedlá bez mäsa, Zeleninové

Šalát z grilovanej zeleniny

Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a šalát z grilovanej zeleniny spolu s ajvarom bude toto jedlo nezabudnuteľným zážitkom. Suroviny ( rozpočet pre 6 osôb ): 1 korenie na šalát podľa vlastného výberu, 150 g jarnej cibuľky, 400 g cukety, 400 g baklažánu, 200 g červenej papriky, 200 g žltej papriky, 100 g ajvaru […]

Zemiaky so syrom a špargľou
Jedlá bez mäsa, Jedlá zo zemiakov

Zemiaky so syrom a špargľou

Suroviny: 6 veľkých zemiakov, 1 balíček šparglí, 1 lyžica masla, nízkotučný syr, listy čerstvej bazalky Postup: Zemiaky očistíme a nakrájame na mesiačiky. V ľahko osolenej vode uvaríme. Špargľu očistíme a uvaríme v pare. Do misy na zapekanie uložíme zemiaky a špargľu, pridáme maslo, posypeme nastrúhaným syrom a zapečieme. Tip: Ozdobte lístkami čerstvej bazalky.

Tofu so zeleninou
Jedlá bez mäsa

Tofu so zeleninou

Suroviny (rozpočet na 4 porcie ): 600 g tofu, zmes korenia podľa chuti (napr. hotová marináda na mäso), 400 g zeleniny (baklažán, cuketa, cesnak, cibuľa, žltá paprika), 40 g sušených paradajok, 1 dl olivového oleja, čerstvé bylinky Postup: Tofu naložíme do zmesi korenia a byliniek. Zeleninu nakrájame na plátky alebo kocky. Opečieme na olivovom oleji. […]

Šalát z kuskusu
Cestoviny, Jedlá bez mäsa, Zeleninové

Šalát z kuskusu

Suroviny: 1 kg kuskusu, 3 rajčiny, šalátová uhorka, 1 strúčik cesnaku, olivový olej, mandle Postup: Kuskus namočíme, najlepšie cez noc, prepláchneme a uvaríme. Dáme do misky a necháme vychladnúť. Pridáme zeleninu nakrájanú na kocky, nadrobno nasekaný cesnak a premiešame. Ozdobíme mätou a mandľami. Tip: Môžeme dochutiť čerstvo nasekanou petržlenovou vňatkou alebo bazalkou

Tekvicové rizoto s rozmarínom
Jedlá bez mäsa

Tekvicové rizoto s rozmarínom

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): stredne veľká tekvica hokkaido, 200 g arborio ryže, 200 ml biele víno, 100 ml zeleninový alebo kurací vývar, 40 g maslo, 30 g strúhaný parmezán, 40 g pekanové orechy, 30 g zrejúci kozí syr, trochu mrkvy a zeleru, soľ, rozmarín, čierne korenie Postup: Na olivovom oleji si pripravte […]

womangalérie VŠETKY