Dnes je sobota, 27. apríla 2024, sviatok má Jaroslava

Ajurveda

Chole Bhature

Suroviny na Chole Bhature: Na Chole: 1 hrnček cícera namočeného cez noc, 1 lyžička čajových lístkov zabalených v plátne (voliteľné), 1/2 lyžičky rímskej rasce (semienka), 1 cibuľa, kus nastrúhaného zázvoru (1 cm), 2 strúčiky cesnaku,...

Kura s korením Masala

Suroviny na kura s korením Masala: garam masala v celku, nakrájaná cibuľa, zázvor, cesnak, chilli pasta, nakrájané paradajky, lístky kari, mletá rasca, trošku mletého chill, mletá kurkuma, horčičné semienka, kokosové mlieko, čerstvý strúhaný kokos, 1...

Zemiakovo-baklažánové Subzi

Suroviny na zemiakovo-baklažánové Subzi: varené zemiaky, baklažán, olej, panch phoran, bobkový list, rasca, nasekaný zázvor, cesnak a chilli, nakrájaná cibuľa, nakrájané paradajky, mletý koriander, rímska rasca, mletá kukuma, mleté chilli, mletá tandoori masala (rozpusťte v...
Daal Makhani

Daal Makhani

Suroviny na Daal Makhani: 1 hrnček šošovice (čierna), 2 lyžice Chana dal (rozpolený druh strukoviny; používa sa na zahustenie; voliteľne), 2 lyžice fazule, 5 lyžíc masla, soľ podľa chuti, zázvor, 4 strúčiky cesnaku, 2 celé...
Kuracie mäso s granátovým jablkom

Kuracie mäso s granátovým jablkom

Kuracie mäso s granátovým jablkom - suroviny: 300 gr mletých vlašských orechov, 1 ks stredná cibuľa, 750 gr kuracích alebo kačacích pŕs, 100 gr pasty z granátového jablka, 2 PL olivového oleja, maslo,  1/2 ČL...

Karfiolové curry alebo Aloo Gobi

Aloo znamená zemiak a Gobi znamená karfiol. Zemiakovo-karfiolová zmes alebo Aloo Gobi a zopár indických korenín vytvoria chutné a rýchle jedlo, ktoré podávame ako zeleninovú prílohu alebo aj ako hlavné jedlo. Suroviny na Karfiolové...

Kuracie prsia s tandoori masala omáčkou

Kuracie prsia s tandoori masala omáčkou, Naan chlebom a grilovanou zeleninou Suroviny: 500 g kuracie prsia, 2 ks cibuľa žltá nakrájaná na tenké plátky, 2 ČL škorica mletá, 2 ČL kurkuma mletá, 2 ČL rímska rasca, 2 ČL...
Paradajkové čatní

Paradajkové čatní

Suroviny na paradajkové čatní: 1 ČL ghee, 4 stúčiky cesnaku, 2 cm zázvoru, 3 ks cibule, 1 kg paradajok Postup: Na ghee podusíme cesnak, zázvor, cibuľa, paradajky – všetko pokrájané na menšie kocky. Pridáme kurkumu a chilli, koriandrovú...

Dusený karfiol na indický spôsob

Suroviny na Dusený karfiol na indický spôsob ( rozpočet pre 2 osoby ): 1 ks menší karfiol, 1 ks cibule, 1/4 ČL kurkumy, 1/4 ČL drvenej rímskej rasce, soľ, voda podľa potreby, 1/4 ČL garam...
Zeleninové Pakoras

Zeleninové Pakoras z Indie

Pôvod: India Suroviny na zeleninové Pakoras: 110 g celozrnná múka, 110 g hladká múka, ¼ lyžičky chilli, ½ lyžičky garam masaly, 1 lyžička mletého koriandra, 1 lyžička soli, 1 lyžička citrónovej šťavy, 250 ml studenej...