Daal Makhani

Náročnosť

Suroviny na Daal Makhani:

1 hrnček šošovice (čierna), 2 lyžice Chana dal (rozpolený druh strukoviny; používa sa na zahustenie; voliteľne), 2 lyžice fazule, 5 lyžíc masla, soľ podľa chuti, zázvor, 4 strúčiky cesnaku, 2 celé suché chilli papričky (namočené do vody na 15 minút), 1 hrnček paradajkového pretlaku, 2 lyžičky mletého koriandra, 1/2 lyžičky garam masala, 1/4 hrnčeka čerstvej smotany

Postup:

Zmiešajte šošovicu a fazuľu a namočte v dostatočnom množstve vody na 4 až 5 hodín. V mixéri zmiešajte nastrúhaný zázvor, roztlačený cesnak a chilli papričky na hladkú pastu. Uvarte šošovicu v piatich hrnčekoch vody, spolu s 1 lyžicou masla, soľou a polovicou zázvorovej pasty domäkka. Šošovicu mierne popučte a odložte. Rozpáľte v malej panvici lyžicu masla, pridajte zvyšnú zázvorovú pastu, paradajkový pretlak, garam masala a mletý koriander a opečte.

Mohlo by vás zaujímať

Červená šošovica na taliansky spôsob s quinoou

30 minútAj vegetariánske jedlo sa dá urobiť dobre Aj vegetariánske jedlo môže chutiť tak, že ľudia pri stole budú ochkať a hmmkať až po poslednú vidličku.… Čítaj ďaľej

Pridajte k šošovici a dobre premiešajte. Varte pri miernej teplote 20 – 25 minút za stáleho miešania. Pridajte smotanu, dobre premiešajte a varte ďlších 15 – 20 minút. Podávajte horúce.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach