Dnes je piatok, 24. máj 2019, sviatok má Ela
  • Horoskopy
  • Kalendár
VIAC

    Zmrzlina

    Chrumkavé sušienky so zmrzlinou

    Chrumkavé sušienky so zmrzlinou

    Suroviny na 4 sušienky: zmrzlina - napríklad Tiramisu, 1 lyžička nastrúhanej horkej čokolády, 40 g cukru, 70 g múky, 100 g nasekaných orechov, 60 g masla, 1 vajcia, droždie, soľ Postup: Zmiešajte maslo s cukrom,...
    Mrazený Skyr jogurt

    Mrazený Skyr jogurt

    Suroviny: 2 broskyne, 60 g trstinového cukru, 250 ml Skyr natur, 1 čajová lyžička čerstvej limetkovej šťavy   Postup: Broskyne nakrájame na menšie kúsky a dáme ich zamraziť. Potom ich jemne rozmixujeme s trstinovým cukrom. Pridáme Skyr a...
    Nanuky s Pribináčkom a ovocím

    Nanuky s Pribináčkom a ovocím

    Suroviny: 1 veľký kokosový Pribináček, 200 ml smotany na šľahanie, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice trstinového cukru alebo medu, ovocie – mango, jahody Postup: V kuchynskom robote vymiešajte Pribináček so smotanou a cukrom. Nakrájajte ovocie, časť poukladajte...
    Ovocné nanuky

    Ovocné nanuky

    Sviežu letnú desiatu bez výčitiek! Pripravte si lahodné nanuky so sezónnym ovocím či obľúbenými exotickými plodmi. V spojení s granolou vás aj nanuk príjemne zasýti. Suroviny: 350 g Skyru natur, 1 lyžica medu, ½ hrnčeka plnotučného mlieka,...
    Smotanový obláčik

    Smotanový obláčik

    Suroviny:  4 vajcia, 500 ml slovenskej smotany na šľahanie, 2 balenia vanilkového cukru, 150 g cukor, mandle, strúhaný kokos, čokoládovú nátierku  Postup:  Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Smotanu vyšľaháme dotuha. Žĺtky vymiešame s vanilkovým cukrom a...
    vanilkový kokteil

    Hriešny vanilkový kokteil

    Ozvláštnite si svoje maškrtenie! Nemusíte sa predsa neustéle napchávať cukrovinkami. Vyskúšajte omamný vanilkový kokteil, ktorého prípravu hravo zvládnete aj vtedy, keď sa pred dverami zjaví nečakaná návšteva. Stačí vybrať z mrazničky poklad v podobe...
    Zmrzlinové cookies

    Zmrzlinové cookies

    Suroviny: 100 g trstinového cukru, 1 lyžička vanilkového cukru, 1 vajce, 125 g Hery, 175 g hladkej múky, 100 g čokolády, 1 balení stracatelovej zmrzlinyPostup:Rúru predhrejeme na 200 °C (180 °C teplovzdušná). Na plech...
    Víno

    Víno ako dezert

    Využite nápoj trochu inakČokoládovou polevou, priznajme si, nepokazíme asi žiadne sladké jedlo, či už ide o palacinky, lievance alebo parené buchty. Rozhodne nie je zlou voľbou ani na chladené produkty ako torty, zákusky či...

    RAW – Banánová zmrzlina

    Suroviny:3 zmrznuté banány, 2 čerstvé banány, trocha kokosového mlieka, 3PL  RAW kakaa, trocha agáve sirupu, RAW kakaové bôby na ozdobenie, gojiPostup: Banány očistíme a spolu s kokosovým mliekom a kakaovým práškom zmixujeme.  Hmotu dáme...

    Raw zmrzlina

    Suroviny: 2 zmrznuté banány, ½ zrelého avokáda, 1 lyžička vanilkového prášku alebo 1 vanilkový lusk, 1 PL konopných semienok, (alebo pridajte viac orieškov ), 2 poháre nepražených, nesolených pistácií , 2-4 PL mandľového mlieka, podľa...