Mrazený jahodový krém s koňakom

Doba prípravy 25 minútEnergia: 342 kcal.Náročnosť

1 porcia: 1432 kJ / 342 kcal

Suroviny na mrazený jahodový krém:

150 g jahôd, 30 g práškového cukru, 2 plátky želatíny, 2 lyžice koňaku alebo marhuľového likéru, ¼ l studenej šľahačky

Na zdobenie: 1/8 l studenej šľahačky, 4 pekné jahody

Postup:

Dezertné misky dáme do chladničky a necháme ich dobre ochladiť. Jahody s práškovým cukrom roztlačíme na pyré a prepasírujeme cez sitko. Želatínu necháme nabobtnať v studenej vode a rozpustíme v teplom koňaku alebo likéri. Pridáme jahodové pyré, zmiešame a necháme vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Hrušky so škoricou

15 minútSuroviny na hrušky so škoricou: vanilková zmrzlina, vlašské orechy, tmavá čokoláda, hrušky, štipka škorice Postup: Odkrojte z hrušky 3 tenké plátky. Pripravte si na misku 3 kopčeky… Čítaj ďaľej

Ušľaháme tuhú šľahačku, opatrne ju zmiešame s jahodami a krém rozdelíme do misiek. Prikryté dáme do mrazničky. 20 minút pred podávaním preložíme misky s krémom do chladničky. Krém ozdobíme šľahačkou a celými jahodami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach