25 minútEnergia: 342 kcal.
1 porcia: 1432 kJ / 342 kcal
Suroviny na mrazený jahodový krém:
150 g jahôd, 30 g práškového cukru, 2 plátky želatíny, 2 lyžice koňaku alebo marhuľového likéru, ¼ l studenej šľahačky
Na zdobenie: 1/8 l studenej šľahačky, 4 pekné jahody
Postup:
Dezertné misky dáme do chladničky a necháme ich dobre ochladiť. Jahody s práškovým cukrom roztlačíme na pyré a prepasírujeme cez sitko. Želatínu necháme nabobtnať v studenej vode a rozpustíme v teplom koňaku alebo likéri. Pridáme jahodové pyré, zmiešame a necháme vychladnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Ušľaháme tuhú šľahačku, opatrne ju zmiešame s jahodami a krém rozdelíme do misiek. Prikryté dáme do mrazničky. 20 minút pred podávaním preložíme misky s krémom do chladničky. Krém ozdobíme šľahačkou a celými jahodami.