20 minút
Suroviny na jahodový sirup s červenými ríbezľami:
500 g jahôd, 200 g červených ríbezlí, 1,25 l vody, 1 balíček Kyseliny citrónovej, 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1, 1 kg krupicového alebo kryštálového cukru
Postup:
Umyté nakrájané jahody a umyté ríbezle spolu s vodou a kyselinou citrónovou povaríme asi 2 minúty. Prepasírujeme cez sitko a šťavu privedieme do varu. Pridáme Gelfix Klasik rozmiešaný s 2 PL cukru a opäť privedieme do varu. Vsypeme zvyšok cukru a za stáleho miešania varíme 5 minút. Nalejeme do čistých fliaš a uzavrieme. Uzavreté fľaše uchovávame v chlade a tme.
Mohlo by vás zaujímať
TIP:
Sirup podávame riedený pitnou vodou s ľadom nebo ako topping na zmrzlinu či puding. Veľmi dobrý je jahodový sirup s červenými ríbezľami po zmrazení ako ovocná dreň.