Špagety s píniovými orieškami
Cestoviny

Špagety s píniovými orieškami a paradajkami

Suroviny: 200 g celozrnných špagiet, ½ šálky bazalkového pesta, ½ šálky sušených rajčín nakrájaných na tenké prúžky, ½ šálky pražených píniových orieškov, šťava z 1 citróna, ¼ šálky nahrubo nasekaných listov bazalky   Postup: Uvaríme si cestoviny. Polovicu šálky vody z cestovín si odložíme. Cestoviny dáme do misky, pridáme pesto, rajčiny, asi ¾ píniových orieškov a trochu citrónovej […]

Celozrnné cestoviny s kalerábom
Cestoviny

Celozrnné cestoviny s kalerábom

Suroviny: 100 g cestovín celozrnné špirály, 1 ks stredne veľký kaleráb, 1 ks menšiej cibule, olej, soľ, mleté čierne korenie Postup: Na osolenom oleji si orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku. Keď je takmer hotová, pridáme na hrubo nastrúhaný kaleráb, Pridáme štipku mletého čierneho korenia, podlejeme 0,5 dcl vody a udusíme. Medzitým si uvaríme cestoviny. Tie pridáme […]

Chrumkavé špagety s tuniakom
Cestoviny, Varíme ryby

Chrumkavé špagety s tuniakom

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 2 konzervy tuniaka na cestoviny, 400 g cestovín špagety, 2 zrelé paradajky, 2 krajce chleba, 2 strúčiky cesnaku, štipľavá paprika, 2 PL extra panenského olivového oleja, čerstvý petržlen, soľ Postup: V osolenej vode uvaríme špagety. Z paradajok odstránime semienka a nakrájame ich na kocky. Z chleba okrájame kôrku a nakrájame […]

Cestoviny so syrom Niva
Cestoviny

Cestoviny so syrom Niva

Suroviny: 1 vrecko cestovín – skrutky, trochu oleja, šunka, šampiňóny, 15 dkg syra Niva, 150 ml sladkej smotany, 3-4 strúčiky cesnaku Postup: Cestoviny uvaríme podľa návodu a necháme odkvapkať. Na panvici si rozohrejeme trochu oleja, na ktorom osmažíme nakrájané šampiňóny. Potom pridáme na kocky nakrájanú šunku, rozmrvenú nivu a pretlačený cesnak. Keď sa Niva rozpustí, […]

Cannelloni plnené tuniakom
Cestoviny, Varíme ryby

Cannelloni plnené tuniakom

Energetická hodnota 1 porcie: 550 kcal Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 12 plátkov lasagní, 2 x 160 g tuniaka v olivovom oleji, 50 g kapár, 2 natvrdo uvarené vajcia, 50 g syra Ricotta, 2 strúčiky cesnaku, 500 g paradajkového pyré, 2 PL extra panenského olivového oleja, 1 chili paprička, strúhanka, soľ Postup: V […]

Cestovinový šalát s tuniakom
Cestoviny, Zeleninové

Cestovinový šalát s tuniakom

Máte chuť na rýchly a ľahký obed? Vyskúšajte tento vynikajúci cestovinový šalát s tuniakom. Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 450 g mrazených zelených fazuľových strukov, 360 g cestovín penne, 1 červená paprika, 1 červená cibuľa, 2 x 160 g tuniaka v rastlinnom oleji, 100 ml olivového oleja, 40 ml vínneho octu, 160 g […]

Šalát z kuskusu
Cestoviny, Jedlá bez mäsa, Zeleninové

Šalát z kuskusu

Suroviny: 1 kg kuskusu, 3 rajčiny, šalátová uhorka, 1 strúčik cesnaku, olivový olej, mandle Postup: Kuskus namočíme, najlepšie cez noc, prepláchneme a uvaríme. Dáme do misky a necháme vychladnúť. Pridáme zeleninu nakrájanú na kocky, nadrobno nasekaný cesnak a premiešame. Ozdobíme mätou a mandľami. Tip: Môžeme dochutiť čerstvo nasekanou petržlenovou vňatkou alebo bazalkou

Cestovinový šalát s hubami
Cestoviny, Jedlá bez mäsa, Zeleninové

Cestovinový šalát s hubami

Suroviny: 60 g varených cestovín, polovica cibule, 30 g šunky, 30 g fety (ale môže byť i blaťácke zlato), cesnak, 50 g čínskej kapusty, 3 čerstvé šampiňóny,  štipka soli, čerstvé korenie, lyžica olivového oleja, lyžica citrónovej šťavy, rozmarín Postup: Kapustu pokrájame na rezančeky, cibuľu nadrobno nasekáme. Čerstvé šampiňóny olúpeme rozkrojíme na štvrtinky a opečieme na […]

Cestoviny

Salsa s tekvičkami

Energetická hodnota pokrmu: 778 kJ / 186 kcal Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 150 g cibule, 400 g olúpaných paradajok, 50 ml olivového oleja, 2 lyžičky cukru, 2 strúčiky cesnaku, 500 g tekvičiek, 50 – 100 ml paradajkového pretlaku , 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, soľ Postup: Na troch lyžiciach oleja popražíme cibuľu nakrájanú na […]

Špenátové halušky
Cestoviny, Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá

Špenátové halušky s nivovou omáčkou

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 600 g polohrubej múky, 450 g mrazeného špenátu, 150 g čerstvých šampiňónov, 100 g syra niva, 200 ml smotany na varenie, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL olej, 1 menší pór, 1 menšia cibuľa, 1 vajce Postup: Očistíme si cibuľku, pór, šampiňóny. Šampiňóny nastrúhame na najmenšom struháku. Cibuľku, […]

womangalérie VŠETKY