Fetucinne s grilovaným kuracím mäsom
Cestoviny

Fetucinne s grilovaným kuracím mäsom

Suroviny na Fetucinne s grilovaným kuracím mäsom: Cestoviny: 100 g hladkej múky, 1 vajce, 1 PL  olivového oleja, trocha soli Mäso: kuracie prsia, cherry paradajky, rukola, olivový olej Postup: Hladkú múku, vajce soľ a olej vypracujeme na cesto a dáme na hodinu oddýchnuť do chladničky. Potom cesto vyberieme z chladničky a necháme ho 15 minút […]

Cestoviny s hráškom
Cestoviny

Cestoviny s hráškom a sušenými paradajkami

Suroviny na cestoviny s hráškom a sušenými paradajkami: 250 g cestovín, (farfalle, vretienka), 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica masla, 3 strúčiky cesnaku, 1 väčšia cibuľa, po pol lyžičke sušeného majoránu a oregana, 2 lyžice polohrubej múky, 1 hrnček ( asi 150 ml)  zeleninového (kuracieho) vývaru, 1 hrnček vylúpaného hrášku, pol hrnčeka strúhaného parmezánu, pol hrnčeka […]

Pikantné špagety
Cestoviny

Pikantné špagety

Suroviny na pikantné špagety (rozpočet pre 4 osoby): 300 g špagiet, 300 g kreviet, 50 g slaniny, 2 strúčiky cesnaku, 100 ml pasírovaných paradajok, 70 g paradajkového pretlaku, 70 ml bieleho vína, 1/2 ČL mletej papriky, 2 ČL pikantného Ajvaru, olivový olej, soľ, 20 g mletých mandlí Postup:            Na zohriatom olivovom oleji opražíme na malé […]

Zapekané špagety
Cestoviny

Zapekané špagety

1 porcia obsahuje: 3465 joulov (828 kalórií) Suroviny na zapekané špagety (rozpočet pre 4 osoby): 3 lyžice soli, 1 lyžička oleja, 400 g špagiet, 500 g paradajok, 200 g šunky, 1 strúčik cesnaku, ¼ l smotany, mleté biele korenie, štipka majoránky, 60 g strúhaného ementálu Postup: Do 3 l osolenej vody prilejeme olej, vodu prevaríme, […]

Cestoviny s klobáskovým ragú
Bravčové, Cestoviny

Cestoviny s klobáskovým ragú

1 porcia obsahuje: 2671 joulov (638 kalórií) Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 3 lyžice soli, olej, 400 g cestovín v tvare špirálok alebo potrubia ( penne ), 4 cibule, 200 g klobásky, trochu mletej červenej papriky, 1/8 l kečupu, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate Postup: K 3 l vody pridáme lyžičku oleja a vodu prevaríme. […]

Rezance so slaninou
Cestoviny, Jedlá bez mäsa

Rezance so slaninou, olivami a ovčím syrom

Energetická hodnota jednej porcie: 777 kcal, 3263 kJ Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 50 dkg Tagliatelle, 15 dkg prerastenej slaninky, 10 dkg ovčieho syra, 1 malá cibuľka, 15 dkg čiernych olív, bazalka, 1/8 l vývaru, soľ, korenie, olej, maslo Postup: Slaninu a ovčí syr pokrájame na kocky, olivy vykôstkujeme, cibuľu posekáme nadrobno. Rozpálime po 1 […]

Syrové špecle s cibuľkou
Cestoviny, Múčne jedlá

Syrové špecle s cibuľkou

1 porcia obsahuje: 3353 joulov (801 kalórií) Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 300 g hrubej múky, 3 vajcia, 1/2 lyžičky soli, 300 g strúhaného ementálu, 4 cibule, 4 lyžice masla Postup: Z múky, vajec, soli a 1/8 l vody spracujeme ručne alebo robotom pružné cesto, aby sa v ňom tvorili vzduchové bublinky. Cesto po malých […]

Môj život bez lepku
Cestoviny, Vegetariáni

Tekvicové ravioly

Tieto špeciálne tekvicové ravioly zo severného Talianska sa tradične pripravujú na Štedrý večer. Výborné chutia aj s paradajkovou omáčkou. Suroviny (4 porcie): 60 g Paniermehl – Breadcrumbs strúhanka Schär, 300 g cesto na prípravu cestovín Schär, 1 kg tekvica, ½ ČL čerstvo pomletého muškátového oriešku, 3 ČL postrúhaného parmezánu, 50 g masla, 5 šalviových listov […]

Šalát z cestoviny a brokolice
Cestoviny, Zeleninové

Šalát z cestoviny a brokolice

Suroviny: 250 g uvarených cestovín, 1 polievková lyžica oleja, 1 cibuľa, 1 mrkva, 150 g uvarenej brokolice, 100 g údeného syra, 1 vajce uvarené na tvrdo, 2 polievkové lyžice ochutenej majonézy, 1 polievková lyžica bieleho jogurtu, oregano Postup: Vychladené cestoviny premiešame s olejom, pridáme pokrájanú cibuľu a brokolicu, postrúhanú mrkvu, nahrubo postrúhaný syr a posekané […]

Pikantné zapekané cestoviny
Cestoviny

Pikantné zapekané cestoviny

Suroviny: 400 g mäsovo – sójová zmes na špagety Morca-della, 1 balík cestovín (najvhodnejšie sú špirály, makaróny, alebo mašle), 2 strúčiky cesnaku, Chilli korenie, 150 g syru Niva, 4 lyžice oleja Postup: Cestoviny uvaríme do polomäkka. Otvoríme konzervu Morca-delly, pridáme do nej roztlačený cesnak, chilli korenie podľa chuti a pomiešame. Potrieme olejom misu z jenského […]

womangalérie VŠETKY