Tekvicové halušky s tymianovou omáčkou
Cestoviny, Jedlá bez mäsa, Korenie pre varenie, Múčne jedlá

Tekvicové halušky s tymianovou omáčkou

Energetická hodnota jednej porcie: 800 kcal Suroviny na tekvicové halušky s tymianovou omáčkou(rozpočet na 4 porcie): 300 g tekvice, 750 g uvarených zemiakov v šupe, soľ, 200 g múky, viazanička tymiánu, 200 ml šľahačky, mleté čierne korenie   Postup: Rúru rozohrejeme na 200ºC (teplovzdušná 180ºC, plyn – stupeň 3). Tekvicu ošúpeme, vyberieme jadierka a pokrájame […]

Ravioli s domácou šalviovou omáčkou
Cestoviny

Ravioli s domácou šalviovou omáčkou

Suroviny na ravioli s domácou šalviovou omáčkou: Cesto: 400 g polohrubej  múky, 2 vajcia, 1 žĺtko, trocha olivového oleja, soľ, voda. Plnka: riccotta, nadrobno nakrájaná šunka, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce, petržlenová vňať Omáčka: 150 g masla, 10 lístkov šalvie, 1 dcl bieleho vína Postup: Múku zmiešame spolu s vajíčkami, žĺtkom a olivovým olejom. […]

Sicílske špagety s tuniakom
Cestoviny, Korenie pre varenie, Varíme ryby

Sicílske špagety s tuniakom

Energetická hodnota 1 porcie: 440 kcal Suroviny na sicílske špagety s tuniakom (rozpočet na 4 porcie ): 250 g špagiet, 160 g tuniaka v olivovom oleji, 40 g sušených paradajok, 30 g strúhanky, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, trocha drveného chilli, korenie na talianske cestoviny Postup: V dostatočnom […]

Cestoviny s tuniakom a sardelami
Cestoviny, Korenie pre varenie, Varíme ryby

Cestoviny s tuniakom a sardelami

Energetická hodnota jednej porcie: 594 kcal Suroviny na cestoviny s tuniakom a sardelami (rozpočet na 4 porcie): 40 dkg cestovín, 1 malú cibuľu, 1/4kg tuniaka (z konzervy), 7 kusov sardel, 1/2 zväzku petržlenovej vňate, šťavu z 1/2 citróna, 1/8 l bieleho vína, olivový olej, maslo, saturejku, hovädziu polievku (príp. kocku bujónu), soľ, mleté čierne korenie, […]

Fetucinne s grilovaným kuracím mäsom
Cestoviny

Fetucinne s grilovaným kuracím mäsom

Suroviny na Fetucinne s grilovaným kuracím mäsom: Cestoviny: 100 g hladkej múky, 1 vajce, 1 PL  olivového oleja, trocha soli Mäso: kuracie prsia, cherry paradajky, rukola, olivový olej Postup: Hladkú múku, vajce soľ a olej vypracujeme na cesto a dáme na hodinu oddýchnuť do chladničky. Potom cesto vyberieme z chladničky a necháme ho 15 minút […]

Cestoviny s hráškom
Cestoviny

Cestoviny s hráškom a sušenými paradajkami

Suroviny na cestoviny s hráškom a sušenými paradajkami: 250 g cestovín, (farfalle, vretienka), 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica masla, 3 strúčiky cesnaku, 1 väčšia cibuľa, po pol lyžičke sušeného majoránu a oregana, 2 lyžice polohrubej múky, 1 hrnček ( asi 150 ml)  zeleninového (kuracieho) vývaru, 1 hrnček vylúpaného hrášku, pol hrnčeka strúhaného parmezánu, pol hrnčeka […]

Pikantné špagety
Cestoviny

Pikantné špagety

Suroviny na pikantné špagety (rozpočet pre 4 osoby): 300 g špagiet, 300 g kreviet, 50 g slaniny, 2 strúčiky cesnaku, 100 ml pasírovaných paradajok, 70 g paradajkového pretlaku, 70 ml bieleho vína, 1/2 ČL mletej papriky, 2 ČL pikantného Ajvaru, olivový olej, soľ, 20 g mletých mandlí Postup:            Na zohriatom olivovom oleji opražíme na malé […]

Zapekané špagety
Cestoviny

Zapekané špagety

1 porcia obsahuje: 3465 joulov (828 kalórií) Suroviny na zapekané špagety (rozpočet pre 4 osoby): 3 lyžice soli, 1 lyžička oleja, 400 g špagiet, 500 g paradajok, 200 g šunky, 1 strúčik cesnaku, ¼ l smotany, mleté biele korenie, štipka majoránky, 60 g strúhaného ementálu Postup: Do 3 l osolenej vody prilejeme olej, vodu prevaríme, […]

Cestoviny s klobáskovým ragú
Bravčové, Cestoviny

Cestoviny s klobáskovým ragú

1 porcia obsahuje: 2671 joulov (638 kalórií) Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 3 lyžice soli, olej, 400 g cestovín v tvare špirálok alebo potrubia ( penne ), 4 cibule, 200 g klobásky, trochu mletej červenej papriky, 1/8 l kečupu, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate Postup: K 3 l vody pridáme lyžičku oleja a vodu prevaríme. […]

Rezance so slaninou
Cestoviny, Jedlá bez mäsa

Rezance so slaninou, olivami a ovčím syrom

Energetická hodnota jednej porcie: 777 kcal, 3263 kJ Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 50 dkg Tagliatelle, 15 dkg prerastenej slaninky, 10 dkg ovčieho syra, 1 malá cibuľka, 15 dkg čiernych olív, bazalka, 1/8 l vývaru, soľ, korenie, olej, maslo Postup: Slaninu a ovčí syr pokrájame na kocky, olivy vykôstkujeme, cibuľu posekáme nadrobno. Rozpálime po 1 […]

womangalérie VŠETKY