Cestoviny plnené
Cestoviny, Hydina

Cestoviny plnené pikantným morčacím mäsom

Suroviny: 300 g mletého morčacieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká červená paprika, mleté čili, salsa, olej, 2 šalotky, 2 strúčiky cesnaku, kečup, uvarené cestoviny Postup: Mleté morčacie mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou sladkou červenou paprikou, posypeme trochou mletého čili, pokvapkáme olejom a spolu premiešame. Ochutené mäso necháme na chladnom mieste odstáť […]

farfale s cukinou
Cestoviny

Zapekané farfale s cukinou

Suroviny: 400 g cestovín farfale, 1 cibuľu, 2 PL oleja, 1 cuketu, 200 g eidam, soľ, vegetu Postup: Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme na kolieska pokrájanú cukinu a spolu podusíme. Zmiešame s uvarenou cestovinou, pridáme postrúhaný tofu syr. Dobre premiešame, dáme do zapekacej misky a vo vyhriatej rúre zapekáme asi […]

Pasta Siciliana
Cestoviny

Pasta Siciliana

Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 400 g parapadelle – hrubé rezance, 100g čiernych olív, 40 g Ruccola šalátu, olivový olej, parmezán Paradajková omáčka – 60 g cibule, olivový olej, 20 g paradajkového pretlaku, 300 g paradajok, 4 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, cukor, bazalka Postup: Cestovinu uvaríme „al dente“, na oleji opražíme cibuľku, pridáme paradajkový pretlak, […]

Cestoviny s pikantnou omáčkou
Cestoviny

Cestoviny s pikantnou omáčkou

Suroviny: 150 g oravskej slaniny, 2 veľké cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 veľká paprika, 4 paradajky, 250 g uvareného údeného mäsa, 2 polievkové lyžice oleja, 1 väčšiu chilli papričku, 500 g väčších cestovín Postup: Všetky suroviny okrem cestovín nakrájame na malé kúsky. Na oleji orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme papričku a slaninu. Dobre premiešame a […]

Cestovinový šalát
Cestoviny, Jedlá bez mäsa, Zeleninové

Cestovinový šalát so zeleninou a čerstvými bylinkami

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie): 110 g cestovín (Fusili), 170 g paradajok, 170 g šalátovej uhorky, 80 g majolenky, 150 g čerstvej papriky, 30 g zmesi čerstvých byliniek( tymián, bazalka, pažítka, petržlen ), 100 g kečupu Postup: Cestoviny uvaríme v  osolenej vode a necháme vychladnúť. Zmiešane majolenku, kečup a nakrájané čerstvé bylinky. Zeleninu nakrájame […]

Špagety s omáčkou Bolognese
Cestoviny

Špagety s omáčkou Bolognese

Suroviny: 500 g špagiet, 150 g paradajok, 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), olivový olej, 50 g cibule, 5 strúčikov cesnaku, 3 bobkové listy, 5 guľôčok celého čierneho korenia, 5 guľôčok nového korenia, 400 g mletého mäsa, 50 g paradajkového pretlaku, 200 ml suchého červeného vína, soľ, 1 l hovädzieho alebo kuracieho vývaru, syr […]

Gnocchi s medvedím cesnakom
Cestoviny

Gnocchi s medvedím cesnakom

Suroviny: 5 veľkých, starších zemiakov, 120 g múky, 130 g parmetánu, soľ Na pesto: niekoľko zväzkov medvedieho cesnaku, 2 hrste kešu orieškov, 4 lyžice olivového oleja, parmezán, soľ Postup: Do pekáčika dáme papier na pečenie, posypeme ho soľou a na to poukladáme umyté, osušené zemiaky vcelku. Pečieme pri teplote 150 stupňov Celzia asi 1 hodinu […]

Cestoviny s krevetami
Cestoviny

Cestoviny s krevetami

Keď sa vám podarí správne skombinovať chute, z obyčajného obeda či večere sa stane gurmánsky zážitok. Premeňte varenie a pečenie v kuchyni na zábavnú alchýmiu a nebojte sa experimentovať. Inšpirujte sa receptom z Palmy,  ktorému  výnimočnú chuť dodá repkový olej Raciol s bylinkami. Suroviny na 4 porcie: 500 g  cestovín, 3 PL oleja Raciol paradjka, cesnak, bazalka, 400 g kreviet, […]

Cestoviny s mäsom
Cestoviny, Hovädzie

Cestoviny s mäsom

Suroviny: 250 g cestovín napríklad špagety, 1 čajová lyžička soli, 2 polievkové lyžice oleja, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 250 g mletého hovädzieho mäsa, 3 polievkové lyžice kečupu, 125 ml vody, 150 g kyslej smotany, 2 polievkové lyžice posekaného kôpru Postup: Vo vysokej panvici na oleji opečieme cibuľu s popučeným cesnakom, pridáme mäso s kôprom. […]

Jarné závitky
Cestoviny, Jedlá bez mäsa

Jarné závitky s pikantnou omáčkou

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie – na 1 porciu potrebujeme 2 závitky ): 100 g kapusty, 100 g mrkvy, 100 g póru, 100 g húb judášovo ucho (dá sa nahradiť napr. šampiňónmi), 80 g sklenených mungo rezancov – namočiť na 10 minút do teplej vody, cesnak, rastlinný tuk na potretie, 2 lyžice oleja na […]

womangalérie VŠETKY