Cestovinový šalát s tuniakom
Cestoviny, Zeleninové

Cestovinový šalát s tuniakom

Máte chuť na rýchly a ľahký obed? Vyskúšajte tento vynikajúci cestovinový šalát s tuniakom. Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 450 g mrazených zelených fazuľových strukov, 360 g cestovín penne, 1 červená paprika, 1 červená cibuľa, 2 x 160 g tuniaka v rastlinnom oleji, 100 ml olivového oleja, 40 ml vínneho octu, 160 g […]

Šalát z kuskusu
Cestoviny, Jedlá bez mäsa, Zeleninové

Šalát z kuskusu

Suroviny: 1 kg kuskusu, 3 rajčiny, šalátová uhorka, 1 strúčik cesnaku, olivový olej, mandle Postup: Kuskus namočíme, najlepšie cez noc, prepláchneme a uvaríme. Dáme do misky a necháme vychladnúť. Pridáme zeleninu nakrájanú na kocky, nadrobno nasekaný cesnak a premiešame. Ozdobíme mätou a mandľami. Tip: Môžeme dochutiť čerstvo nasekanou petržlenovou vňatkou alebo bazalkou

Cestovinový šalát s hubami
Cestoviny, Jedlá bez mäsa, Zeleninové

Cestovinový šalát s hubami

Suroviny: 60 g varených cestovín, polovica cibule, 30 g šunky, 30 g fety (ale môže byť i blaťácke zlato), cesnak, 50 g čínskej kapusty, 3 čerstvé šampiňóny,  štipka soli, čerstvé korenie, lyžica olivového oleja, lyžica citrónovej šťavy, rozmarín Postup: Kapustu pokrájame na rezančeky, cibuľu nadrobno nasekáme. Čerstvé šampiňóny olúpeme rozkrojíme na štvrtinky a opečieme na […]

Cestoviny

Salsa s tekvičkami

Energetická hodnota pokrmu: 778 kJ / 186 kcal Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 150 g cibule, 400 g olúpaných paradajok, 50 ml olivového oleja, 2 lyžičky cukru, 2 strúčiky cesnaku, 500 g tekvičiek, 50 – 100 ml paradajkového pretlaku , 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, soľ Postup: Na troch lyžiciach oleja popražíme cibuľu nakrájanú na […]

Špenátové halušky
Cestoviny, Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá

Špenátové halušky s nivovou omáčkou

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 600 g polohrubej múky, 450 g mrazeného špenátu, 150 g čerstvých šampiňónov, 100 g syra niva, 200 ml smotany na varenie, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL olej, 1 menší pór, 1 menšia cibuľa, 1 vajce Postup: Očistíme si cibuľku, pór, šampiňóny. Šampiňóny nastrúhame na najmenšom struháku. Cibuľku, […]

Paradajkové cestoviny so syrom
Cestoviny

Paradajkové cestoviny so syrom

Suroviny ( rozpočet na 3 porcie ): 250 g cestovín, 4 dl lúpaných paradajok v konzerve, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, olej, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, kryštálový cukor, petržlenová vňať, sušené oregano, bazalka, 200 g nastrúhanej goudy, 100 g šunky Postup: Cestoviny uvarené v osolenej vode scedíme, pokvapkáme olejom a odložíme na teplé miesto. […]

Lasagne s pórom a mletým mäsom
Bravčové, Cestoviny

Lasagne s pórom a mletým mäsom

Suroviny: 9 ks uvarených lasagní / prípadne jedno balenie suchých lasagní, 500 g mletého bravčového mäsa, 200 g tvrdého syra, 1 konzerva lúpaných paradajok, 3 polievkové lyžice kečupu, 1 čajová lyžička sójovej omáčky, 2-3 strúčiky cesnaku. 1 pór, soľ, mletý zázvor Postup: Pokým dáme rúru vyhriať na 180 °C, pripravíme si ohňovzdornú misu. Pór jemne […]

Cestoviny plnené
Cestoviny, Hydina

Cestoviny plnené pikantným morčacím mäsom

Suroviny: 300 g mletého morčacieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká červená paprika, mleté čili, salsa, olej, 2 šalotky, 2 strúčiky cesnaku, kečup, uvarené cestoviny Postup: Mleté morčacie mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou sladkou červenou paprikou, posypeme trochou mletého čili, pokvapkáme olejom a spolu premiešame. Ochutené mäso necháme na chladnom mieste odstáť […]

farfale s cukinou
Cestoviny

Zapekané farfale s cukinou

Suroviny: 400 g cestovín farfale, 1 cibuľu, 2 PL oleja, 1 cuketu, 200 g eidam, soľ, vegetu Postup: Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme na kolieska pokrájanú cukinu a spolu podusíme. Zmiešame s uvarenou cestovinou, pridáme postrúhaný tofu syr. Dobre premiešame, dáme do zapekacej misky a vo vyhriatej rúre zapekáme asi […]

Pasta Siciliana
Cestoviny

Pasta Siciliana

Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 400 g parapadelle – hrubé rezance, 100g čiernych olív, 40 g Ruccola šalátu, olivový olej, parmezán Paradajková omáčka – 60 g cibule, olivový olej, 20 g paradajkového pretlaku, 300 g paradajok, 4 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, cukor, bazalka Postup: Cestovinu uvaríme „al dente“, na oleji opražíme cibuľku, pridáme paradajkový pretlak, […]

womangalérie VŠETKY