Cestoviny s klobáskovým ragú
Bravčové, Cestoviny

Cestoviny s klobáskovým ragú

1 porcia obsahuje: 2671 joulov (638 kalórií) Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 3 lyžice soli, olej, 400 g cestovín v tvare špirálok alebo potrubia ( penne ), 4 cibule, 200 g klobásky, trochu mletej červenej papriky, 1/8 l kečupu, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate Postup: K 3 l vody pridáme lyžičku oleja a vodu prevaríme. […]

Rezance so slaninou
Cestoviny, Jedlá bez mäsa

Rezance so slaninou, olivami a ovčím syrom

Energetická hodnota jednej porcie: 777 kcal, 3263 kJ Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 50 dkg Tagliatelle, 15 dkg prerastenej slaninky, 10 dkg ovčieho syra, 1 malá cibuľka, 15 dkg čiernych olív, bazalka, 1/8 l vývaru, soľ, korenie, olej, maslo Postup: Slaninu a ovčí syr pokrájame na kocky, olivy vykôstkujeme, cibuľu posekáme nadrobno. Rozpálime po 1 […]

Syrové špecle s cibuľkou
Cestoviny, Múčne jedlá

Syrové špecle s cibuľkou

1 porcia obsahuje: 3353 joulov (801 kalórií) Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 300 g hrubej múky, 3 vajcia, 1/2 lyžičky soli, 300 g strúhaného ementálu, 4 cibule, 4 lyžice masla Postup: Z múky, vajec, soli a 1/8 l vody spracujeme ručne alebo robotom pružné cesto, aby sa v ňom tvorili vzduchové bublinky. Cesto po malých […]

Môj život bez lepku
Cestoviny, Vegetariáni

Tekvicové ravioly

Tieto špeciálne tekvicové ravioly zo severného Talianska sa tradične pripravujú na Štedrý večer. Výborné chutia aj s paradajkovou omáčkou. Suroviny (4 porcie): 60 g Paniermehl – Breadcrumbs strúhanka Schär, 300 g cesto na prípravu cestovín Schär, 1 kg tekvica, ½ ČL čerstvo pomletého muškátového oriešku, 3 ČL postrúhaného parmezánu, 50 g masla, 5 šalviových listov […]

Šalát z cestoviny a brokolice
Cestoviny, Zeleninové

Šalát z cestoviny a brokolice

Suroviny: 250 g uvarených cestovín, 1 polievková lyžica oleja, 1 cibuľa, 1 mrkva, 150 g uvarenej brokolice, 100 g údeného syra, 1 vajce uvarené na tvrdo, 2 polievkové lyžice ochutenej majonézy, 1 polievková lyžica bieleho jogurtu, oregano Postup: Vychladené cestoviny premiešame s olejom, pridáme pokrájanú cibuľu a brokolicu, postrúhanú mrkvu, nahrubo postrúhaný syr a posekané […]

Pikantné zapekané cestoviny
Cestoviny

Pikantné zapekané cestoviny

Suroviny: 400 g mäsovo – sójová zmes na špagety Morca-della, 1 balík cestovín (najvhodnejšie sú špirály, makaróny, alebo mašle), 2 strúčiky cesnaku, Chilli korenie, 150 g syru Niva, 4 lyžice oleja Postup: Cestoviny uvaríme do polomäkka. Otvoríme konzervu Morca-delly, pridáme do nej roztlačený cesnak, chilli korenie podľa chuti a pomiešame. Potrieme olejom misu z jenského […]

Zapečené strigoloni
Cestoviny, Varíme ryby

Zapečené strigoloni s aljašským lososom, paradajkami a mozzarelou

Suroviny: 2 ks aljašského lososa, 0,1 kg paradajok, 0,05 kg šalotky, 0,01 kg bazalky, 0,1 kg mozzarelly, 0,05 l olivového oleja, 0,5 kg cestovín strigoloni, 0,2 l smotany, 0,05 kg parmezánu, 0,01 kg cesnak, soľ, mleté čierne korenie Postup: Paradajky orestujeme na šalotke a cesnaku. Pridáme lososa, mozzarellu, bazalku, soľ a korenie. Všetko spolu zamiešame […]

Fettuccine s aljašským lososom
Cestoviny, Varíme ryby

Cestoviny fettuccine s aljašským lososom

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 3 ks aljašského lososa, 0,5 kg cestovín fettuccine, 0,08 l olivového oleja, 0,01 kg šalotky, 0,01 kg bazalky, 0,05 l bieleho vína, smotana na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, tabasco Postup: Cestoviny fettuccine uvaríme v slanej vode. Uvarené cestoviny scedíme. Šalotku orestujeme, zalejeme bielym vínom, pridáme lososa, bazalku, soľ, korenie, […]

Salat Adria
Cestoviny, Varíme ryby, Zeleninové

Šalát Adria

Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby): 250 g cestovín, konzerva 425 ml sterilizovanej fazule so zeleninou v pikantnej omáčke, 120 g tuniaka (konzervovaný v oleji), 50 g olivového oleja, 20 g balzamikového octu, korenie na ryby, soľ Postup: Cestoviny uvaríme podľa návodu na obalu. Zlejeme. Pridáme zeleninu s omáčkou a tuniaka na kúsky. Zalejeme olejom […]

Cestoviny so shiso
Cestoviny, Varíme ryby

Cestoviny so shiso

Suroviny: 6 šálok kuracieho bujónu,1 malá konzerva tuniaka, 3 PL sójovejomáčky podľa chut, ČL nakladaného zázvoru, 2 hrste húb enoki, / balenie čerstvých Uddon cestovín, plátky opražených Nóri rias nadrobene najemno, strúčiky na tenko pokrájaného cesnaku, shiso listy natrhané na drobno Postup: Zohrejte kurací vývar v panvici a rozmiešajte v ňom jednu malú konzervu tuniaka. […]

womangalérie VŠETKY