hummus z cícera a červenej repy
Nátierky, Vegáni, Vegetariáni

Bio hummus z cícera a červenej repy

Suroviny: 400 g vareného bio cícera, 200 g červenej repy, 1 citrón, 3 strúčiky cesnaku, 50 g sezamovej pasty tahini, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica rímskej rasce, trošku soli a čierneho korenia Postup: Dáme si predhriať rúru na 200 °C a medzitým umyjeme červenú repu. Potrieme ju olivovým olejom, osolíme, zabalíme do alobalu a dáme […]

Sladké zemiaky plnené cícerom
Bez lepku, Jedlá bez mäsa, Jedlá zo zemiakov, Oddelená strava, Vegáni, Vegetariáni

Sladké zemiaky plnené cícerom

Suroviny: 2 sladké zemiaky Omáčka: 2 lyžice tahini pasty, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice vody, soľ Náplň: 1 lyžica olivového oleja, ½ cibule najemno, 2 strúčiky cesnaku, ½ červenej papriky, 1 hrnček vareného cícera, 1 lyžička  rímskej rasce, trošku mletého koriandra, 1 lyžička citrónovej šťavy, soľ a korenie Postup: Predhrejeme si rúru […]

Bez lepku, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Vegáni, Vegetariáni

Diétna miska s quinoou, tofu na karí s brokolicou

Suroviny: 1 balenie tofu, 200 g brokolice, 200 g karfiolu, hrsť hrozienok, hrsť mandľových lupienkov, 1 hrnček quinoi, 4 lyžičky karí, 5 lyžíc olivového oleja Postup: Do misky nalejeme trochu olivového oleja, pridáme 4 lyžičky karí a zamiešame. Pridáme tofu nakrájané na kocky a opäť poriadne premiešame. Následne necháme obalené kocky chvíľu odležať. Jeden hrnček quinoy […]

Avokádo plnené hubami,
Bez lepku, Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Vegáni, Vegetariáni

Avokádo plnené hubami, papričkami a jarnou cibuľkou

Suroviny: 1 avokádo, 200 g nakladaných šampiňónov, 1 jarná cibuľka, 1 čili paprička, koriander, čierne korenie Postup: V miske zmiešame nakladané šampiňóny, nasekanú jarnú cibuľku, 1 nakrájanú čili papričku, nasekaný koriander a všetko poriadne premiešame. Následne celú zeleninovú zmes okoreníme. Rozpolíme jedno avokádo, vyberieme kôstku a obe polovice plníme zeleninovou zmesou. TIP: Plnené avokádo môžeme […]

Makové mlieko
RAW recepty, Varíme s miomatom, Vegáni, Vegetariáni

Makové mlieko

Suroviny ( rozpočet na liter mlieka ): 1 odmerku maku, pitnú vodu Postup: Mak vložte do nádoby MioMatu. Nemusíte ho vopred namáčať. Dolejte pitnú vodu – podľa pravidla „viac vody ako ingrediencií a hladina vody medzi ryskami MIN a MAX“. Zapnite MioMat a stlačte tlačidlo VeggieMilk – Cereal. MioMat začne pracovať a o 10 minút […]

Teplý mrkvový šalát
Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Prílohy, Vegáni, Zeleninové

Teplý mrkvový šalát s koriandrom

Teplý mrkvový šalát vás zohreje Suroviny: Kokosový olej, alebo olivový olej; šalotka, zázvor, tekvica hokkaido alebo maslová tekvica; mrkva, vňať koriandra, soľ, čierne korenie, voda, limetová šťava. Spracovanie: Tento šalát môže byť aj základom pre krém, nátierku či polievku. Na tuku osmahneme šalotku, pridáme soľ, čierne korenie, polovicu nastrúhaného zázvoru ( množstvo si odhadneme, obvykle […]

Bez lepku, Cestoviny, Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá, Oddelená strava, Prílohy, Vegáni, Vegetariáni

Quinoa v kokosovom mlieku s kurkumou

Suroviny: Dve porcie – cca 300g quinoa. Ak to chcete ako prílohu k inému jedlu, stačí 200g. šalotka, cesnak, kokosové mlieko, 2 PL mletej kurkumy, 2 PL strúhaného zázvoru, 1 asi 5 cm čili paprička, soľ, čierne korenie, za hrsť koriandrovej vňate, limetové listy, citrónová tráva. Postup: Quinoa objemovo naboptná asi 3x. Dá sa jesť aj […]

Baklažánový kaviár
Bez lepku, Dipy, Nátierky, Vegáni

Baklažánový kaviár s tahini pastou

Suroviny: 1 baklažán, 1 konzerva cíceru, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL tahini pasty, 4 ks sušených paradajok, štipka kurkumy, soľ, korenie, štipka muškátového orieška, 1-2 PL olivového oleja, 1 ks granátové jablko Postup: Baklažán upečieme v rúre, necháme vychladnúť a ošúpeme ho. V nádobe rozmixujeme ponorným mixérom spolu s uvareným cícerom, tahini pastou, sušenými paradajkami, […]

Grilovaná zelenina
Grilovanie, Jedlá bez mäsa, Vegáni, Vegetariáni

Grilovaná zelenina

Suroviny: červená cibuľa – 60g, cesnak – 20g, cuketa – 100g, baklažán – 100g, paprika – 100g, rozmarín, tymian – 5g, soľ, korenie Postup: Cibuľu si nakrájame na malé kocky a cesnak na plátky. Všetku ostatnú zeleninu na väčšie kocky. Bylinky nasekáme. Keď to všetko máme nachystané, začneme restovať na grilovacej panvici cibuľu, cesnak, baklažán, […]

Indická kuchyňa
Ajurveda, Bez lepku, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Vegáni, Vegetariáni

Daal Makhani

Suroviny: 1 hrnček šošovice (čierna), 2 lyžice Chana dal (rozpolený druh strukoviny; používa sa na zahustenie; voliteľne), 2 lyžice fazule, 5 lyžíc masla, soľ podľa chuti, zázvor, 4 strúčiky cesnaku, 2 celé suché chilli papričky (namočené do vody na 15 minút), 1 hrnček paradajkového pretlaku, 2 lyžičky mletého koriandra, 1/2 lyžičky garam masala, 1/4 hrnčeka […]

womangalérie VŠETKY