Makové mlieko
RAW recepty, Varíme s miomatom, Vegáni, Vegetariáni

Makové mlieko

Suroviny ( rozpočet na liter mlieka ): 1 odmerku maku, pitnú vodu Postup: Mak vložte do nádoby MioMatu. Nemusíte ho vopred namáčať. Dolejte pitnú vodu – podľa pravidla „viac vody ako ingrediencií a hladina vody medzi ryskami MIN a MAX“. Zapnite MioMat a stlačte tlačidlo VeggieMilk – Cereal. MioMat začne pracovať a o 10 minút […]

Teplý mrkvový šalát
Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Prílohy, Vegáni, Zeleninové

Teplý mrkvový šalát s koriandrom

Teplý mrkvový šalát vás zohreje Suroviny: Kokosový olej, alebo olivový olej; šalotka, zázvor, tekvica hokkaido alebo maslová tekvica; mrkva, vňať koriandra, soľ, čierne korenie, voda, limetová šťava. Spracovanie: Tento šalát môže byť aj základom pre krém, nátierku či polievku. Na tuku osmahneme šalotku, pridáme soľ, čierne korenie, polovicu nastrúhaného zázvoru ( množstvo si odhadneme, obvykle […]

Baklažánový kaviár
Bez lepku, Dipy, Nátierky, Vegáni

Baklažánový kaviár s tahini pastou

Suroviny: 1 baklažán, 1 konzerva cíceru, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL tahini pasty, 4 ks sušených paradajok, štipka kurkumy, soľ, korenie, štipka muškátového orieška, 1-2 PL olivového oleja, 1 ks granátové jablko Postup: Baklažán upečieme v rúre, necháme vychladnúť a ošúpeme ho. V nádobe rozmixujeme ponorným mixérom spolu s uvareným cícerom, tahini pastou, sušenými paradajkami, […]

Grilovaná zelenina
Grilovanie, Jedlá bez mäsa, Vegáni, Vegetariáni

Grilovaná zelenina

Suroviny: červená cibuľa – 60g, cesnak – 20g, cuketa – 100g, baklažán – 100g, paprika – 100g, rozmarín, tymian – 5g, soľ, korenie Postup: Cibuľu si nakrájame na malé kocky a cesnak na plátky. Všetku ostatnú zeleninu na väčšie kocky. Bylinky nasekáme. Keď to všetko máme nachystané, začneme restovať na grilovacej panvici cibuľu, cesnak, baklažán, […]

Indická kuchyňa
Ajurveda, Bez lepku, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Vegáni, Vegetariáni

Daal Makhani

Suroviny: 1 hrnček šošovice (čierna), 2 lyžice Chana dal (rozpolený druh strukoviny; používa sa na zahustenie; voliteľne), 2 lyžice fazule, 5 lyžíc masla, soľ podľa chuti, zázvor, 4 strúčiky cesnaku, 2 celé suché chilli papričky (namočené do vody na 15 minút), 1 hrnček paradajkového pretlaku, 2 lyžičky mletého koriandra, 1/2 lyžičky garam masala, 1/4 hrnčeka […]

Indická kuchyňa
Ajurveda, Bez lepku, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Vegáni, Vegetariáni

Chole Bhature

Suroviny: Na Chole: 1 hrnček cícera namočeného cez noc, 1 lyžička čajových lístkov zabalených v plátne (voliteľné), 1/2 lyžičky rímskej rasce (semienka), 1 cibuľa, kus nastrúhaného zázvoru (1 cm), 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžičky mletého chilli, 2 lyžičky sušeného mletého manga (amchur; voliteľne), 1/4 lyžičky mletej kurkumy, 1 lyžica mletého koriandra, 1 lyžička mletej rímskej […]

Ratatouile
Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Prílohy, Vegáni

Ratatouile

Suroviny: 14 lyžíc olivového oleja, 1 kg cibule nakrájanej na kolieska, 3 červené papriky, 1 kg zrelých paradajok alebo paradajok z konzervy bez nálevu, 1 bouquet garni zo stopkatého celeru a 2 bobkových listov, 9 prelisovaných strúčikov cesnaku, jemná morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie, štipka cukru, 1,5 kg cukín, 500 g baklažánov, 150 […]

womangalérie VŠETKY