Suroviny na mrazený tofu krém (rozpočet na 2 porcie):
90 g Lunter naturálneho tofu
1/2 banánu
¼ ČL bourbon vanilky
1/2 PL kokosového cukru
25 ml kokosového nápoja
120 g černíc
1 ČL citrónovej šťavy
Postup:
Tofu s kokosovým nápojom rozmixujeme v mixéri. Pridáme nakrájaný banán a černice – predtým si časť černíc odložíme na ozdobu. Opäť všetko rozmixujeme.
Zmes ochutíme bourbon vanilkou, kokosovým cukrom a citrónovou šťavou.
Krém prelejeme do uzatvárateľnej misky a uložíme do mrazničky.
Každú polhodinu krém vyberieme z mrazničky a premiešame. Zopakujeme to 5 až 6-krát, aby nevznikli ľadové kryštáliky.
Po niekoľkých hodinách môžeme krém podávať ozdobený zvyšným ovocím.
Recepty a foto: Lunter