Suroviny na banánový tofu chlieb:
180 g Lunter naturálneho tofu
3 banány
150 ml mandľového nápoja
3 PL rozpusteného kokosového oleja
60 g kokosovej múky
½ KL bourbon vanilky
2 ČL kypriaceho prášku
dve hrste čerstvých malín
dve hrste černíc
Postup:
V mixéri rozmixujeme banány, roztopený vychladnutý kokosový olej a kokosové mlieko.
V miske zmiešame kokosovú múku, bourbon vanilku a kypriaci prášok do pečiva a zalejeme banánovou zmesou. Dôkladne premiešame.
Do cesta pridáme umyté, nakrájané maliny a černice. Premiešame a vylejeme do papierom vystlanej formy.
Banánový chlebík pečieme na 180°C asi 80 minút. Či je upečený, skontrolujeme špajdľou – ak bude suchá, chlebík je hotový.
Tento banánový chlebík je mimoriadne vláčny, až ,,mokrý“, najlepšie je skladovať ho v chladničke. Vychladený je dokonalým dezertom na horúci letný deň.
Recepty a foto: Lunter