Banánový tofu chlieb

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na banánový tofu chlieb:

180 g Lunter naturálneho tofu

3 banány

150 ml mandľového nápoja

3 PL rozpusteného kokosového oleja

60 g kokosovej múky

½ KL bourbon vanilky

2 ČL kypriaceho prášku

dve hrste čerstvých malín

dve hrste černíc

Banánový tofu chlieb

 Postup:

V mixéri rozmixujeme banány, roztopený vychladnutý kokosový olej a kokosové mlieko.

V miske zmiešame  kokosovú múku, bourbon vanilku a kypriaci prášok do pečiva a zalejeme banánovou zmesou. Dôkladne premiešame.

Do cesta pridáme umyté,  nakrájané maliny a černice. Premiešame a vylejeme do papierom vystlanej formy. 

Banánový chlebík pečieme na 180°C asi 80 minút.  Či je upečený, skontrolujeme špajdľou – ak bude suchá, chlebík je hotový.

Tento banánový chlebík je mimoriadne  vláčny, až ,,mokrý“, najlepšie je skladovať ho v chladničke. Vychladený  je dokonalým dezertom na  horúci letný deň.

Recepty a foto: Lunter

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach