Varenie

Pikantné cestoviny

Aj vy si radi pochutnávate na cestovinách? Ak patríte k milovníkom cestovín, určite uvítate zopár dobrých rád, ako ich trochu ozvláštniť, aby pri troche námahy chutili vždy trochu inak a pritom zaujímavo. Niekedy stačí úplná drobnosť a výsledná chuť fantasticky prekvapí: Skúste napríklad  nabudúce pri varení cestovín naliať do vody mäsový vývar, alebo pridajte 1 […]

Tipy a triky, Varenie

Krupicové kúzlo

Počas dlhých zimných večerov mali už aj naši predkovia oveľa bližšie k tajomným a magickým veciam, ako po iné ročné obdobia. Na dedinách chodili na priadky alebo sa páralo perie a popri tom – ako to už chodí, rozprávali sa všelijaké veselé, alebo aj strašidelné historky. Časy sa zmenili a my už nemáme toľko času […]

Varenie

3 rýchle recepty

Rýchle tipy a triky do kuchyne sa zídu vždy – tentoraz ponúkame tri rýchle recepty, ktoré sa vám určite zídu: Lahôdkový ružičkový kel Ak chcete rýchlo vyčariť z ružičkového kelu výbornú prílohu k mäsu, najprv ružičkový kel povarte asi 1o minút v osolenej vriacej vode, potom vodu zlejte, na panvicu dajte maslo, rozpustite ho a […]

Varenie

Aby sa vareška neutopila

Aj vám sa často stane, že vareška alebo naberačka spadnú do misy alebo hrnca? Ako postupovať aby sa vareška neutopila? Aby sa vareška neutopila vo veľkej mise, omotajte jej koniec  dvomi gumičkami. Vždy po premiešaní šalátu, cesta alebo polievky ju oprite o okraj misy a zachyťte na gumičke.  

Varenie, Výživa

Pohánkové kaše

Pri zdravotných problémoch som objavila túto staronovú obilninu a začala z nej viac variť. Pohánka obsahuje dosť vitamínu B, minerálnych látok, ale aj železa a bielkovín. Otvorila som kuchársku knihu po prastarej mame a skúsila, čo píšu v nej. Nuž chuťovo na dnešné mlsné jazýčky nič moc, ale zdravie je zdravie a tak som začala […]

Varenie, Zaujímavosti

Nie je klobása ako klobása, ale prečo?

Na pultoch lahôdok a mäsiarstiev je, zdá sa, až nepreberné množstvo druhov a názvov klobás. Niektoré sú chutné, iné si kúpime iba raz a niektoré radšej ani raz. Z technologického hľadiska je výroba klobásy jednou z najjednoduchších výrobných procesov. V princípe sa iba zomleté mäso dochutí požadovanými koreninami, natlačí do čriev a vyúdi. Jednoduché. O čo jednoduchšie to znie, o to zložitejšie to však […]

Chuťovky, Dipy, Varenie

Rýchle a zdravé pohostenie

Prekvapila vás návšteva a neviete, čo jej narýchlo ponúknuť? Ak máte v zásobe slané crackery či keksy, trochu zeleniny, syr, cesnak a smotanu na šľahanie, máte to vyriešené. Pripravte hosťom rýchly syrový dip, do ktorého si môžu namáčať slané keksy, hrubšie tyčinky alebo kúsky zeleniny (perfektne sa hodí napríklad uhorka, paprika, či hranolčeky nakrájané z […]

Cvičenie a diéty, Varenie, Výživa, Zaujímavosti

Quinoa – poklad Inkov v našej kuchyni

Napriek tomu, že slovo QUINOA (Chenopodium quinoa) môže znieť pre mnohých  z nás tajomne a je viac než pravdepodobné, že väčšina z nás túto plodinu ešte neochutnala, nazývajú ju aj matkou všetkého obilia. Je to tak trochu paradoxné, pretože quinoa vlastne ani obilninou nie je, ale ide o takzvanú pseudocereáliu.  Všeobecne ju síce zaraďujeme medzi obilniny, ale v skutočnosti patrí […]

Varenie

Koláčový trik

Práve ste upiekli koláč a chceli by ste ho pekne nakrájať a povyberať z plechu? Ak máte problém s tým, že koláč sa ťažko uvoľňuje z plechu, položte ešte horúci plech na niekoľko minút na horúcu utierku – o chvíľu už koláč bez problémov nakrájate a vyberiete na tanier.  

Domáci lekár, Varenie

Skvelý domáci likér na žalúdok

Ak občas mávate problémy s trávením, určite nie je na škodu mať doma poruke bylinkový likér, ktorý nielenže pomáha pri  občasných žalúdočných problémoch, ale môžete ho použiť aj ako výborný aperitív, či digestív. Je to naozaj jednoduché: Suroviny: 1 liter vodky, 3 polievkové lyžice cukru, 1 vanilínový cukor, 2 čajové lyžičky čajovej zmesi, ktorá je […]

womangalérie VŠETKY