Namiešajte si vlastné korenie z majoránky!

Ak máte chuť zahrať sa na dobrú čarodejnicu, ktorá to dokáže nielen s bylinkami a koreninami, ale dokáže uvariť aj jedlá, ktoré majú nenapodobiteľnú chuť, skúste si namiešať vlastnú skvelú koreninovú zmes, ktorú určite nikde nekúpite. A len tak mimochodom, takéto vlastné korenie z majoránky dodá jedlu naozaj skvelú chuť, ktorej tajomstvo budete poznať iba vy…

Postup na vlastné korenie z majoránky:

Zmiešame do dva diely majoránu a pamajoránu a potom pridáme po jednom diele vňate bazalky, saturejky a tymianu. Všetky sušené bylinky dôkladne premiešame a zomelieme najemno. Táto koreninová zmes má veľmi príjemnú chuť. Aby vynikla čo najlepšie, pridávame ju do jedla až po dovarení.

Mohlo by vás zaujímať

Čarodejné bylinky

Už naše staré mamy hovorievali, že na každú chorobu a trápenie jestvuje nejaká bylinka. Samozrejme, aby sme ich vedeli používať, musíme poznať ich účinky. Okrem… Čítaj ďaľej

Tým, ktorých zaujíma pôvod tejto koreniny, bez ktorej si slovenskú kuchyňu nevie predstaviť hádam žiadna gazdinka, prezradíme, že do našich zemepisných šírok sa majorán dostal z ďalekého Jeruzalema, a to ešte počas križiackych výprav. Jeho korene však siahajú až do prastarej gréckej mytológie. Podľa nej bohyňa krásy a lásky Afrodita považovala majorán za symbol radosti. Ak si prizvete do kuchyne na pomoc majoránku, radosť z dobrého jedla sa určite rozhostí aj vo vašej domácnosti…

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach