Plnený baklažán paradajkami
Plnený baklažán paradajkami je chutné jedlo, ktoré si ľahko pripravíte.
Suroviny na plnený baklažán paradajkami:
1 baklažán, 5-6 rajčín, strúhanka, bambino, petržlenová vňaťka, soľ, syr na strúhanie, cibuľa, cesnak, olivový olej
Postup:
Baklažán rozkrojíme na dve...
Sójové hubové rizoto
Suroviny na sójové hubové rizoto:
100 g sójových granúl, vodu, 200 g čerstvých húb, 40 g masti, 40 g cibule, 200 g ryže, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Sójové granuly namočíme do vody a necháme napučať. Huby...
Krémové rizoto so šampiňónmi
Rizoto je krémové a veľmi lahodné aj vďaka špeciálnemu druhu ryže Arborio, ktorá má veľa škrobu. Rizoto je výborné aj celkom jednoduché len s maslom a parmezánom, ale recept si môžete doplniť o akékoľvek...
Kalerábová kaša
Kaleráb je hlúbová zelenina plná cenných látok a možností využitia. Táto zelenina má čo ponúknuť ako čerstvá ale aj ako zakomponovaná v rôznych pokrmoch. S pravidelnou dávkou kalerábu získame pravidelnú dávku živín aj chuťového...
Palacinky z gaštanovej múky
Suroviny na palacinky z gaštanovej múky:
Na palacinky: ½ PL kokosového oleja na smaženie, 1 vajce, 1 hrnček gaštanovej múky, 2 PL mandľovej múky, 1 PL agáve sirup, (alebo javorový sirup), ¾ hrnčeka kokosového mlieka,
Na obloženie: džem/ovocie podľa vašej...
Pečené jahody s mascarpone
Suroviny na pečené jahody s mascarpone:
100 g jahôd, 2 bielka, 2 PL mascarpone
Postup:
Jahody umyje, očistíme a pokrájame na kúsky. Z bielkov vyšlaháme sneh, pridáme 2 polievkové lyžice mascarpone, zľahka premiešame. Jahody dáme do maslom vytretej zapekacej...
Quinoa v kokosovom mlieku s kurkumou
Quinoa v kokosovom mlieku s kurkumou - suroviny:
Dve porcie – cca 300g quinoa. Ak to chcete ako prílohu k inému jedlu, stačí 200g.
šalotka, cesnak, kokosové mlieko, 2 PL mletej kurkumy, 2 PL strúhaného zázvoru, 1...
Pohánka s cviklou
Suroviny na pohánku s cviklou:
za hrsť pohánky (1 osoba), tymián, 1 veľká alebo 3 malé cvikle, dve šalotky, 4 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, morská soľ alebo kryšlalická ružová soľ, čierne mleté korenie, zeleninový vývar...
Pakora
Pakora je jedlo pochádzajúce z Indie. Predávajú ho pouliční predajcovia a podáva sa v reštauráciách v južnej Ázii. Pakoras sa vyrábajú obaľovaním ingrediencií, zvyčajne zeleniny, v korenenom cestíčku a ich následným smažením.Bežné druhy pakory...
Bezlepkový chlieb
Domáci chlieb a pečivo majú čosi do seba. Vaším domovom sa rozplýva príjemná vôňa čerstvo napečeného chleba alebo pečiva. Lebo čerstvé domáce pečivo nielen dobre chutí. Pri domácom chlebe a pečive presne vieme, aké je ich...