Bezlepková banánová bábovka

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Bezlepková banánová bábovka je výborný koláč, vhodný na raňajky ale aj na večeru.

Suroviny na bezlepkovú banánovú bábovku:

3 vajcia, 150 g trstinového cukru, 10 lyžíc rozpustenej Hery, 2 zrelé banány, 150 g rozvarenej jazmínovej ryže, 100 g strúhaného kokosu, 200 g kukuričnej múky, 50 g nasekanej čokolády s vysokým obsahom kakaa, 2 lyžičky bezlepkového prášku do pečiva, štipka soli

Bezlepková banánová bábovka
Bezlepková banánová bábovka

Postup:

Vajce dajte spolu s cukrom do kuchynského robota s metlou a spusťte na vysoké otáčky. Šľahajte tak dlho, kým sa zmes nepremení na hustú penu.

Pridajte rozpustenú Heru, banány a opäť dajte šľahať na vysokú rýchlosť. Zrelé banány sa v zmesi úplne rozmixujú. Pridajte ryžu a opäť premiešajte.

Kukuričnú múku zmiešajte so štipkou soli a práškom do pečiva. Pridajte do cesta.

Vsypte do cesta kokos a premiešajte.

Bábovkovú formu vymažte Herou a vysypte kukuričnou múkou alebo kokosom. Vlejte do nej cesto.

Pečte na 170 °C, 40 minút.

Bábovka bude hotová, keď po vpichnutí špajle do stredu, vyjde špajľa čistá von.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach