Slonia slza

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Slonia slza je výborný a jednoduchý dezert, ktorým potešíte celú rodinu. Patrí medzi tradičné pochúťky v mnohých domácnostiach. Ak tento dezert ešte nepoznáte, vyskúšajte ho.

Slonia slza – suroviny:

Cesto: 6 vajec, 6 lyžíc práškového cukru, 40 g kakaa, 2 lyžice hladkej múky (nemusí byť)

Na plnku: 200 g mletých vlašských orechov, 6 lyžíc horúceho mlieka, 250 g Hery, 2 balíčky vanilkového cukru, 3 lyžice práškového cukru, 2 až 3 banány

Poleva: čokoládová poleva

Slonia slza

Postup:

Vyšľahajte bielky, pridajte postupne žĺtky, práškový cukor, kakao a hladkú múku. Vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a upečte. Ihneď po vytiahnutí z rúry cesto preneste i s papierom na pečenie na mokrú utierku a vytvarujte sloniu slzu, nie roládu. Dovnútra môžete vložiť zrolované noviny zviazané šnúrkou. Nechajte vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládovo-banánová torta

Čokoládovo-banánová torta s parížskym krémom

Týmto úžasným dezertom nadchnete všetkých milovníkov čokolády a banánov. Kombinácia lahodného šľahačkového krému a banánov je naozaj jedinečná. Tu si prídu na svoje nielen všetci maškrtníci závislí … Čítaj ďaľej

Vyšľahajte tuk Heru s cukrom a vanilkovým cukrom. Do druhej misky dajte mleté orechy a zalejte ich horúcim mliekom. Orechovú zmes po jednej lyžici zašľahávajte do ušľahanej masy.

Mohlo by vás zaujímať

Čučoriedkový koláč s tvarohom

45 minútVyskúšajte tento recept ny čučoriedkový koláč s tvarohom. Suroviny na čučoriedkový koláč s tvarohom: Cesto: 200 g hery, 400g hladkej múky, 120g práškového cukru, 2… Čítaj ďaľej

Pri plnení cesto iba opatrne podvihujte, aby sa úplne nezlomilo, naplňte krémom a vložte doň banán. Trochu plnky ponechajte aj na vrch, aby čokoládová poleva dobre držala. Polejte čokoládovou polevou. Nechajte stuhnúť. Slonia slza je hotová. Krájajte ju nožom, ktorý bol namočený v horúcej vode, aby čokoláda pekne povolila a nelámala sa.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach