Slonia slza je výborný a jednoduchý dezert, ktorým potešíte celú rodinu. Patrí medzi tradičné pochúťky v mnohých domácnostiach. Ak tento dezert ešte nepoznáte, vyskúšajte ho.
Slonia slza – suroviny:
Cesto: 6 vajec, 6 lyžíc práškového cukru, 40 g kakaa, 2 lyžice hladkej múky (nemusí byť)
Na plnku: 200 g mletých vlašských orechov, 6 lyžíc horúceho mlieka, 250 g Hery, 2 balíčky vanilkového cukru, 3 lyžice práškového cukru, 2 až 3 banány
Poleva: čokoládová poleva
Postup:
Vyšľahajte bielky, pridajte postupne žĺtky, práškový cukor, kakao a hladkú múku. Vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a upečte. Ihneď po vytiahnutí z rúry cesto preneste i s papierom na pečenie na mokrú utierku a vytvarujte sloniu slzu, nie roládu. Dovnútra môžete vložiť zrolované noviny zviazané šnúrkou. Nechajte vychladnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Vyšľahajte tuk Heru s cukrom a vanilkovým cukrom. Do druhej misky dajte mleté orechy a zalejte ich horúcim mliekom. Orechovú zmes po jednej lyžici zašľahávajte do ušľahanej masy.
Mohlo by vás zaujímať
Pri plnení cesto iba opatrne podvihujte, aby sa úplne nezlomilo, naplňte krémom a vložte doň banán. Trochu plnky ponechajte aj na vrch, aby čokoládová poleva dobre držala. Polejte čokoládovou polevou. Nechajte stuhnúť. Slonia slza je hotová. Krájajte ju nožom, ktorý bol namočený v horúcej vode, aby čokoláda pekne povolila a nelámala sa.