Čokoládový raj

Doba prípravy 75 minútNáročnosť

 

Suroviny:

250 ml vody, 225 g práškového cukru, 375 g Hery, 6 vajec, 450 g polohrubej múky, ½ balíčka prášku do pečiva, 7 lyžíc kakaa, kandizované čerešne

Čokoládový raj

Postup:

Predhrejte si rúru na 190 °C. V kastróle priveďte do varu polovicu pohára vody, pridajte kakao, cukor a tuk Hera. Počas toho si vymiešajte bielky na sneh. Po vychladnutí zmesi do nej pridajte druhú polovicu vody, preosiatu múku, žĺtky a prášok do pečiva. To všetko postupne poriadne miešajte. Nakoniec pridajte bielkový sneh a kandizované ovocie a poriadne premiešajte. Pripravte si vymastenú a vysypanú tortovú formu a vlejte do nej cesto. Pečte cca 60 minút. Po vychladnutí ozdobte rozpustenou čokoládou a kúskami ovocia.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach