Rýchly jahodový dezert
Iné dezerty, Nepečené

Rýchly jahodový dezert

Suroviny: jahody, bazový kvet, mäta, balzamikový ocot, javorový sirup, vlašské orechy Postup: Jahody očistíme, pokrájame na kúsky a vložíme do misky alebo pohára na stopke. Pridáme vlašské orechy. Pokvapkáme trochou javorového sirupu, balzamikom a premiešame. Ozdobíme bazovým kvetom. Autor: Henrieta Peškovičová

Banánové tiramisu
Iné dezerty, Koláče, Nepečené

Banánové tiramisu

Suroviny (rozpočet pre 8 osôb): 400 g nízkotučného tvarohu, 350 g syra mascarpone, 3 PL hnedého rumu, 80 g cukru, 8 PL kávy espreso, 2 PL Kahlua (alebo iného likéru), 150 g piškót, 4 nakrájané banány, 2 PL kakaového prášku Postup: Zmiešajte tvaroh, mascarpone, rum a polovicu cukru. Zvyšok cukru pridajte do horúceho espresa. Potom […]

RAW - Mrkvové muffiny
Iné dezerty, Koláče, Nepečené, RAW recepty

RAW – Mrkvové muffiny

Suroviny: 1/2 hrnčeka orechov, 1/2 hrnčeka datlí, 1/2 hrnčeka hrozienok, 2 veľké mrkvy, 1 cm zázvoru, škorica, kurkuma, štipka muškátového orieška Topping: 3/4 pohára datlí ( bez kôstky ), 1 pohár pomarančovej šťavy, 1 vanilkový lusk, 1 šálka kešu orechov, citrónová šťava. Postup: Mrkvu očistíme, pokrájame na väčšie kolieska a nahrubo pomixujeme. Pridáme pomixované orechy, trocha […]

Čučoriedkový tvaroh
Nepečené

Čučoriedkový tvaroh

Energetická hodnota jednej porcie: 190 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 300 g zmrazených čučoriedok, 2 polievkové lyžice práškového cukru, 200 g tvarohu, 125 g čerstvých čučoriedok, 4 ks podlhovastých piškót Postup: Zmrazené čučoriedky, práškový cukor a tvaroh dáme do mixéra a rozmixujeme najemno. Čerstvé čučoriedky umyjeme, osušíme. Tvaroh naplníme do pohárov, ozdobíme ho čerstvými […]

Banán v čokoláde
Nepečené

Banán v čokoláde

Suroviny: 250 g čokoládovej polevy, 250 ml šľahačkovej smotany, balíček vanilkového cukru, 4 zrelé banány Postup: Polevu rozpustime v horúcom vodnom kúpeli. Smotanu s vanilkovým cukrom vyšľaháme dotuha a ochladíme. Banány ošúpeme a pozdĺžne prekrojíme. Opatrne polejeme polevou a ozdobíme kúskami orechov. autor: Tcsaba

Lieskovo-orieškové parfé
Iné dezerty, Krémy, Nepečené

Lieskovo-orieškové parfé v jahodovej omáčke

Suroviny: 3 vajcia, 100 g cukru, 100 ml sladkej smotany, pol lyžice lesného medu, 100 g pomletých lieskových orieškov, 250 g jahôd (čerstvých alebo mrazených), lyžica medu, 2 lyžice masla, 20 ml červeného Hubertu, 25 g kyslej smotany Postup: Žĺtky vymiešame s polovicou cukru v horúcom vodnom kúpeli na penu a následne miešame v studenom […]

Cícerové tortičky s pudingom zdobené ovocím
Iné dezerty, Múčne jedlá, Nepečené

Cícerové tortičky s pudingom zdobené ovocím

Suroviny (rozpočet pre 17 osôb): 10 g želatíny, 200 g sterilizovaného cíceru, 200 g uvarenej ryže, 100 g ovesených vločiek, 50 g kokosu, 100 g vanilkového cukru, 500 g vanilkového pudingu, 100 g cukru (do pudingu), 100 g ovocia (čerstvého alebo zmrazeného), lístky mäty, čokoládový toping Postup: Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Cícer prepláchneme, […]

Iné dezerty, Nepečené

RU-MA-KO-KA

Suroviny (dezert pro 4 osoby ): 80 g Super Sweet kukurica, Key rum 25 g, kokos 50 g, kakao Granko 50 g Postup: Časť kokosu pokvapkáme rumom a zmiešame s kukuricou. Necháme 30 minút odležať. Pridáme kakao, premiešame a vytvoríme guľôčky, ktoré zľahka obalíme v suchom kokose.

Nepravý marcipán
Iné dezerty, Nepečené, Vianočné pečenie

Nepravý marcipán

Nepravý marcipán 1 Suroviny: 150 g sušeného mlieka, 150 g Korunného práškového cukru, 2 PL medu, 2 PL oleja, cca 3 PL vody, 1 KL Mandľovej arómy Postup: Preosejeme práškový cukor do mlieka, pridáme med, mandľovú aromu, olej a podľa potreby vodu. Spracujeme do hmoty. Nepravý marcipán 2 Suroviny: 140 g plnotučného sušeného mlieka, 140 […]

Vianočné pečenie
Nepečené, Vianoce, Vianočné pečenie

Jablkové guľôčky s polevou

Suroviny: 250 g hned0ho cukru, 1/5 l vody, 500 g  jabĺk, 2 citróny, 50 g sekaných lúpaných mandlí, svetlú polevu z mliečnej čokolády, 50 g pekných vlašských orechov Postup: Cukor pokropíme vodou a zvaríme ho na niť. Potom pridáme na plátky nakrájané jablká a uvaríme ich na hustú kašu. Pridáme šťavu z citrónov, prevaríme a prisypeme […]

womangalérie VŠETKY