Dnes je utorok, 19. marca 2024, sviatok má Jozef

Nepečené

Cisársky trhanec so slivkami

Cisársky trhanec so slivkami

Klasika z Rakúska. Kuchári a cukrári tejto krajiny vedeli, ako svojich vyhlásených maškrtníkov, cisárov a kráľov, rozmaznávať. Cisársky trhanec so slivkovým rozvarom je niečo ako evergreen rakúskej kuchyne. Nechýba vari ani na jednom jedálnom...
čokoládové pralinky

Čokoládové pralinky

Suroviny na chrumkavé čokoládové pralinky ( rozpočet na 30 kusov ): Na krém: 100 g horkej čokolády, 50 ml smotany na šľahanie, 30 g zmäknutého masla Na obalenie: 200 g chrumkavého čokoládového müsli Postup: Na prípravu krému...

Marcipánové kúsky

Marcipán pochádza z Orientu, odkiaľ sa rozšíril do Španielska a Portugalska. Cez Benátky, ktoré boli križovatkou obchodných ciest, sa počas krížových výprav dostal ďalej do Európy. V 14. storočí bol podávaný ako dezert len...
nugátové gul’ôčky

Vianočné nugátové guľôčky

Vianočné nugátové guľôčky patria medzi sladké potešenie celej rodiny. Sú chutné a rýchlo ich pripravíte. Suroviny na Vianočné nugátové guľôčky (vystačí na: asi 30 kúskov): Na guľôčky: 100 g mandľových plátkov, 50 g práškového cukru, 1...
Čokoládové košíčky

Čokoládové košíčky

Suroviny na čokoládové košíčky: 250 g čokolády, 50 g masla, 200 g piškót, 30 g rumu, 50 g hrozienok, 50 g kandizovaného ovocia, 100 g rôzneho ovocia ( hrozno, broskyne ananás), 250 g šľahačkovej...
Chrumkavé čokoládové pralinky

Chrumkavé čokoládové pralinky

Suroviny na chrumkavé čokoládové pralinky: Na ozdobenie: ½ balíčka Polevy de Luxe 35 % kakao Na pralinky: ½ balíčka Polevy de Luxe 35 % kakao, 20 g zmäknutého masla, 100 g lieskovoorieškového krému (napr. Nutella), 50...
Pralinky s vaječným likérom

Pralinky s vaječným likérom

Suroviny na Pralinky s vaječným likérom: Na pralinky: 1 balíček želatíny v plátkoch, 5 PL vody, 220 ml vaječného likéru, 1 balíček tmavej polevy Ešte potrebujeme: silikónovú formu na pralinky, 24 malých papierových košíčkov Postup: Na prípravu praliniek vypláchneme...
Jablkovo-ďatlový trifle

Jablkovo-ďatlový trifle

Trifle je vrstvený dezert anglického pôvodu. Zvyčajnými prísadami sú tenká vrstva piškót alebo piškót namočených v sherry alebo inom alkoholizovanom víne, ovocný prvok, puding a šľahačka navrstvené v tomto poradí do sklenenej misky. Poďte...

Karamelizovaná tekvica

Čo by ste povedali na tekvicovú pochúťku, ktorú je najlepšie servírovať v čase, keď tekvice zdobia naše záhrady a príbytky a keď na nás zo všetkých kútov dýcha jeseň? Vynikajúco sa hodí aj ako...

Pečené jabĺčka s mandľami a plnkou

Pečené jabĺčka s mandľami a plnkou môžete servírovať ako dezerta ale aj ako jedlo. Suroviny na plnené pečené jabĺčka s mandľami: 50 g hrozienok, 4 lyžice rumu, 2 lyžice masla, 4 veľké jablká, 50 g...