Krémy, Nepečené

Ricotta krém ochutený kávou na čerstvých jahodách marinovaných v sekte

Suroviny : 250 gramov ricotty, 100 gramov šľahačky, 20 gramov práškového cukru, 5 gramov instantnej kávy, 400 gramov jahôd, 50 ml sladkého biele sektu, čerstvá mäta na ozdobenie Postup: Ricottu spolu s cukrom a instantnou kávou vymiešame do hladkej peny. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku. Umyté jahody nakrájame na plátky a marinujeme v sekte. Takto pripravené […]

Chrumkavé marshmallows
Iné dezerty, Nepečené

Chrumkavé marshmallows

Suroviny: 50 g zaváraných nasekaných čerešní, 350 g ryžových chrumiek, prípadne burizónov, 125 g Hery, 500 g marshmallows, 2x 200 g rozpustenej bielej čokolády, cukrárske papierové košíčky Postup: Rozpustite tuk Hera a pridajte marshmallows, miešajte, kým sa takmer nerozpustia. Do zmesi potom pridajte ryžové chrumky alebo burizóny a čerešne a všetko poriadne premiešajte. Nachystajte si […]

Čokoládové fondue
Fondue, Iné dezerty, Nepečené, Pudingy

Čokoládové fondue

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 225 g mliečnčj čokolády,  30 ml šľahačkovej smotany, 20 ml cherry brandy, 10 ml silnej kávy, 0,2 g mletej škorice Postup: Zmiešame spolu čokoládu, šľahačku, brandy, kávu a škoricu vo fondue sete a zahrievame pri miernom plameni až do tekuta. Servírujeme spolu s čerstvým ovocím.

Jablkový pohár
Iné dezerty, Krémy, Nepečené, Pudingy

Jablkový pohár

Suroviny: 500 g očistených jabĺk, 150 ml odšťavených jabĺk, 1 polievková lyžica citrónovej kôry, 1 polievková lyžica pomarančovej kôry, dlhé piškóty Postup: Jablká nakrájame na osminky, polejeme šťavou a posypeme citrónovou kôrou. Pod pokrievkou udusíme do mäkka. Potom pretlačíme cez husté sito. Rozdelíme do širokých pohárov, vložíme do každého dve piškóty, lyžicu s dlhou rúčkou […]

Vianočné pečenie
Nepečené, Vianoce, Vianočné pečenie

Jablkové guľôčky s polevou

Suroviny: 250 g hned0ho cukru, 1/5 l vody, 500 g  jabĺk, 2 citróny, 50 g sekaných lúpaných mandlí, svetlú polevu z mliečnej čokolády, 50 g pekných vlašských orechov Postup: Cukor pokropíme vodou a zvaríme ho na niť. Potom pridáme na plátky nakrájané jablká a uvaríme ich na hustú kašu. Pridáme šťavu z citrónov, prevaríme a prisypeme […]

čokoládové guľôčky
Nepečené, Vianoce, Vianočné pečenie

Nepečené čokoládové guľôčky

Suroviny: Na cesto:1 balenie BB pudingu kakaového (250 g), 250 g zmäknutého masla, 2 zarovnané PL práškového cukru Na náplň: 100 g masla, 2 PL práškového cukru, 2 PL rumu, višne naložené v rume Na ozdobenie: 1 balíček Zdobenia tmavého, 1 balíček Zdobenia pestrého Postup: Na prípravu cesta zmiešame v mise ručne BB puding, maslo […]

Piškótové banány
Nepečené, Vianoce, Vianočné pečenie

Piškótové banány

Suroviny: detské piškóty, banány, čokoládu na varenie, stužený tuk, drobné cukríky Postup: Ošúpané banány nakrájame na kolieska. Vždy medzi dve piškóty dáme jedno koliesko a spojíme ich špáradlom. (Môžeme ich aj striedavo za sebou napichovať na špajdlu.) Čokoládu s tukom rozpustíme vo vodnom kúpeli, necháme trochu vychladnúť a namáčame v nej pripravené piškóty. Potom ich […]

Čokoládová saláma
Nepečené, Vianoce, Vianočné pečenie

Čokoládová saláma z piškótov

Suroviny: Cesto: 1 veľký balíček okrúhlych piškót, 200 g práškového cukru práškového, 250 g stuženého pokrmového tuku (Palmarín), 2 vajcia, 3 PL kakaa, 1 – 2 PL umu Postup: Vajíčka s cukrom rozmiešame do peny. Pridáme kakao a rozpustený tuk. Piškóty nalámeme na menšie kúsky a pridáme um. Takto pripravené piškóty spojíme so zmesou a […]

medové hrušky
Chuťovky, Iné dezerty, Krémy, Nepečené

Španielske medové hrušky

Suroviny: 6 hrušiek, 500 ml bieleho vína, 2 lyžice medu, 5 žĺtkov, červené korenie, rasca, olivový olej Postup: Hrušky čiastočne olúpeme, vyberieme z nich jadierka a uvaríme ich vo víne s medom, korením a rascou. Môžeme ich variť aj celé. Uvarené hrušky dáme na misu a pripravíme si medovú omáčku. V hrnci rozmiešame 5 žĺtkov […]

Flambovaný ananás so zmrzlinou
Nepečené

Flambovaný ananás so zmrzlinou

Suroviny: celý čerstvý ananás, 1 dcl rumu, maslo, hnedý cukor (med), biely jogurt, limetka, čerstvá mäta Postup: Čerstvý ananás okrájame. Ananás nakrájame na kolieska, vložíme na suchú panvicu a opražíme. Podlejeme rumom a flambujeme. Pridáme maslo a hnedý cukor (alebo med). Podávame teplé s jogurtovou polevou (jogurt zmiešaný s medom, limetkovou šťavou a nasekanou čerstvou mätou). Save Save

womangalérie VŠETKY