Cisársky trhanec so slivkami
Klasika z Rakúska. Kuchári a cukrári tejto krajiny vedeli, ako svojich vyhlásených maškrtníkov, cisárov a kráľov, rozmaznávať. Cisársky trhanec so slivkovým rozvarom je niečo ako evergreen rakúskej kuchyne. Nechýba vari ani na jednom jedálnom...
Čokoládové pralinky
Suroviny na chrumkavé čokoládové pralinky ( rozpočet na 30 kusov ):
Na krém: 100 g horkej čokolády, 50 ml smotany na šľahanie, 30 g zmäknutého masla
Na obalenie: 200 g chrumkavého čokoládového müsli
Postup:
Na prípravu krému...
Marcipánové kúsky
Marcipán pochádza z Orientu, odkiaľ sa rozšíril do Španielska a Portugalska. Cez Benátky, ktoré boli križovatkou obchodných ciest, sa počas krížových výprav dostal ďalej do Európy. V 14. storočí bol podávaný ako dezert len...
Vianočné nugátové guľôčky
Vianočné nugátové guľôčky patria medzi sladké potešenie celej rodiny. Sú chutné a rýchlo ich pripravíte.
Suroviny na Vianočné nugátové guľôčky (vystačí na: asi 30 kúskov):
Na guľôčky: 100 g mandľových plátkov, 50 g práškového cukru, 1...
Čokoládové košíčky
Suroviny na čokoládové košíčky:
250 g čokolády, 50 g masla, 200 g piškót, 30 g rumu, 50 g hrozienok, 50 g kandizovaného ovocia, 100 g rôzneho ovocia ( hrozno, broskyne ananás), 250 g šľahačkovej...
Chrumkavé čokoládové pralinky
Suroviny na chrumkavé čokoládové pralinky:
Na ozdobenie: ½ balíčka Polevy de Luxe 35 % kakao
Na pralinky: ½ balíčka Polevy de Luxe 35 % kakao, 20 g zmäknutého masla, 100 g lieskovoorieškového krému (napr. Nutella), 50...
Pralinky s vaječným likérom
Suroviny na Pralinky s vaječným likérom:
Na pralinky: 1 balíček želatíny v plátkoch, 5 PL vody, 220 ml vaječného likéru, 1 balíček tmavej polevy
Ešte potrebujeme: silikónovú formu na pralinky, 24 malých papierových košíčkov
Postup:
Na prípravu praliniek vypláchneme...
Jablkovo-ďatlový trifle
Trifle je vrstvený dezert anglického pôvodu. Zvyčajnými prísadami sú tenká vrstva piškót alebo piškót namočených v sherry alebo inom alkoholizovanom víne, ovocný prvok, puding a šľahačka navrstvené v tomto poradí do sklenenej misky. Poďte...
Karamelizovaná tekvica
Čo by ste povedali na tekvicovú pochúťku, ktorú je najlepšie servírovať v čase, keď tekvice zdobia naše záhrady a príbytky a keď na nás zo všetkých kútov dýcha jeseň? Vynikajúco sa hodí aj ako...
Pečené jabĺčka s mandľami a plnkou
Pečené jabĺčka s mandľami a plnkou môžete servírovať ako dezerta ale aj ako jedlo.
Suroviny na plnené pečené jabĺčka s mandľami:
50 g hrozienok, 4 lyžice rumu, 2 lyžice masla, 4 veľké jablká, 50 g...