Banán v čokoláde
Nepečené

Banán v čokoláde

Suroviny: 250 g čokoládovej polevy, 250 ml šľahačkovej smotany, balíček vanilkového cukru, 4 zrelé banány Postup: Polevu rozpustime v horúcom vodnom kúpeli. Smotanu s vanilkovým cukrom vyšľaháme dotuha a ochladíme. Banány ošúpeme a pozdĺžne prekrojíme. Opatrne polejeme polevou a ozdobíme kúskami orechov. autor: Tcsaba

Lieskovo-orieškové parfé
Iné dezerty, Krémy, Nepečené

Lieskovo-orieškové parfé v jahodovej omáčke

Suroviny: 3 vajcia, 100 g cukru, 100 ml sladkej smotany, pol lyžice lesného medu, 100 g pomletých lieskových orieškov, 250 g jahôd (čerstvých alebo mrazených), lyžica medu, 2 lyžice masla, 20 ml červeného Hubertu, 25 g kyslej smotany Postup: Žĺtky vymiešame s polovicou cukru v horúcom vodnom kúpeli na penu a následne miešame v studenom […]

Cícerové tortičky s pudingom zdobené ovocím
Iné dezerty, Múčne jedlá, Nepečené

Cícerové tortičky s pudingom zdobené ovocím

Suroviny (rozpočet pre 17 osôb): 10 g želatíny, 200 g sterilizovaného cíceru, 200 g uvarenej ryže, 100 g ovesených vločiek, 50 g kokosu, 100 g vanilkového cukru, 500 g vanilkového pudingu, 100 g cukru (do pudingu), 100 g ovocia (čerstvého alebo zmrazeného), lístky mäty, čokoládový toping Postup: Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Cícer prepláchneme, […]

Iné dezerty, Nepečené

RU-MA-KO-KA

Suroviny (dezert pro 4 osoby ): 80 g Super Sweet kukurica, Key rum 25 g, kokos 50 g, kakao Granko 50 g Postup: Časť kokosu pokvapkáme rumom a zmiešame s kukuricou. Necháme 30 minút odležať. Pridáme kakao, premiešame a vytvoríme guľôčky, ktoré zľahka obalíme v suchom kokose.

Nepravý marcipán
Iné dezerty, Nepečené, Vianočné pečenie

Nepravý marcipán

Nepravý marcipán 1 Suroviny: 150 g sušeného mlieka, 150 g Korunného práškového cukru, 2 PL medu, 2 PL oleja, cca 3 PL vody, 1 KL Mandľovej arómy Postup: Preosejeme práškový cukor do mlieka, pridáme med, mandľovú aromu, olej a podľa potreby vodu. Spracujeme do hmoty. Nepravý marcipán 2 Suroviny: 140 g plnotučného sušeného mlieka, 140 […]

Vianočné pečenie
Nepečené, Vianoce, Vianočné pečenie

Jablkové guľôčky s polevou

Suroviny: 250 g hned0ho cukru, 1/5 l vody, 500 g  jabĺk, 2 citróny, 50 g sekaných lúpaných mandlí, svetlú polevu z mliečnej čokolády, 50 g pekných vlašských orechov Postup: Cukor pokropíme vodou a zvaríme ho na niť. Potom pridáme na plátky nakrájané jablká a uvaríme ich na hustú kašu. Pridáme šťavu z citrónov, prevaríme a prisypeme […]

Piškótové banány
Nepečené, Vianoce, Vianočné pečenie

Piškótové banány

Suroviny: detské piškóty, banány, čokoládu na varenie, stužený tuk, drobné cukríky Postup: Ošúpané banány nakrájame na kolieska. Vždy medzi dve piškóty dáme jedno koliesko a spojíme ich špáradlom. (Môžeme ich aj striedavo za sebou napichovať na špajdlu.) Čokoládu s tukom rozpustíme vo vodnom kúpeli, necháme trochu vychladnúť a namáčame v nej pripravené piškóty. Potom ich […]

Čokoládová saláma
Nepečené, Vianoce, Vianočné pečenie

Čokoládová saláma z piškótov

Suroviny: Cesto: 1 veľký balíček okrúhlych piškót, 200 g Korunného práškového cukru, 250 g stuženého pokrmového tuku (Palmarín), 2 vajcia, 3 PL kakaa, 1 – 2 PL umu Postup: Vajíčka s Korunným cukrom rozmiešame do peny. Pridáme kakao a rozpustený tuk. Piškóty nalámeme na menšie kúsky a pridáme um. Takto pripravené piškóty spojíme so zmesou […]

22. január
Iné dezerty, Nepečené

Panna Cotta dezert

Suroviny ( rozpočet vystačí na asi 4 porcie ): Na dezert: 1 balíček Panna Cotty čokoládovej Dr. Oetker, 250 ml plnotučného mlieka, 250 ml smotany na šľahanie Na ozdobenie: 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček Smeta-fixu, Topping čokoládový, 1 zarovnaná PL preosiateho kakaa, cukor na vytvorenie vzorov Ešte potrebujeme: 4 malé tanieriky, elektrický ručný šľahač […]

Karamelky
Nepečené

Karamelky

Suroviny (rozpočet na 35 kusov):  Na karamel: 300 g cukru, 125 ml vody, 125 ml smotany na šľahanie, 1 PL masla, 1 balíček Trstinového cukru karamelového Dr. Oetker Okrem toho potrebujeme: silikónovú formu na bonbóny (Ø 3 cm)   Postup: Na prípravu karamelu necháme v hrnci rozpustiť cukor. Prilejeme opatrne vodu a miešame, kým sa voda nevyparí. Potom pridáme […]

womangalérie VŠETKY