Vianočné nugátové guľôčky patria medzi sladké potešenie celej rodiny. Sú chutné a rýchlo ich pripravíte.
Suroviny na Vianočné nugátové guľôčky (vystačí na: asi 30 kúskov):
Na guľôčky: 100 g mandľových plátkov, 50 g práškového cukru, 1 zarovnaná KL perníkového korenia, 1 balíček Creme Olé s vanilkovou príchuťou, 150 g kyslej smotany, 50 g zmäknutého masla
Na ozdobenie: 300 g krému z lieskových orieškov, 1 zarovnaná PL práškového cukru
Ešte potrebujeme: elektrický ručný šľahač, asi 30 malých papierových košíčkov
Postup:
Na prípravu guľôčok opražíme mandle na teflónovej panvici bez tuku a na tanieriku ich necháme vychladnúť. V mise zmiešame cukor s korením a Creme Olé. Pridáme kyslú smotanu a maslo a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dohladka. Vmiešame mandle a odložíme asi na 1 hodinu do chladničky. Z hmoty vytvarujeme guľôčky vo veľkosti vlašských orechov. Na ozdobenie v kastróliku vo vodnom kúpeli zahrejeme krém z lieskových orieškov. Guľôčky pomocou vidličky v kréme namáčame a prenesieme na papier na pečenie. Odložíme do chladničky stuhnúť. Stuhnuté guľôčky vložíme do papierových košíčkov a zľahka pocukrujeme.
Mohlo by vás zaujímať
- Doba prípravy: asi 40 minút
Tipy:
Ľubovoľne môžeme dať guľôčky do farebných papierových formičiek alebo košíčkov. Guľôčky môžeme skladovať približne 2 týždne na chladnom mieste, alebo ich môžeme zamraziť.