Caponata s tuniakom

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Na dobré sa lepšie čaká s chutným jedlom. Nech sa páči Caponata s tuniakom

Caponata s tuniakom – suroviny na 4 porcie:

  • 3× 60 g tuniaka Rio Mare Leggero
  • 2 baklažány
  • 1 červená cibuľa
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • 50 g čiernych olív
  • 40 g kapár
  • 140 g paradajkového pretlaku
  • 4 cl olivového oleja extra virgin
  • 4 cl vínneho octu
  • 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
  • olej na smaženie
  • soľ
  • čierne korenie
  • 8 plátkov bruschetty 10 g čerstvej bazalky
Caponata s tuniakom

Postup:

Nakrájame baklažán na cca 1 cm kocky, odporúčame baklažán krájať pozdĺžne, čo zaručí, že nebude horký. Rozpálime olej na smaženie, pridáme baklažán do rozpáleného oleja a smažíme dozlatista. Odporúčame smažiť dlhšie na nižšej teplote, aby bol baklažán chrumkavý. Dozlatista osmažený baklažán necháme odkvapkať.

Na jemné kocky nakrájame červenú cibuľku a stopkový zeler. Zahrejeme olivový olej v panvičke na strednej teplote a cibuľku so zelerom zarestujeme. Len čo cibuľka zosklovatie, pridáme paradajkový pretlak a zarestujeme. Potom pridáme čierne olivy, kapary a tuniaka.

https://www.youtube.com/watch?v=DRulUOhp-FU

Do panvičky so základom dáme odkvapkaný baklažán a zamiešame. Zvlášť v miske rozpustíme cukor vo vínnom octe. Ak pri dochucovaní soľou alebo čiernym korením nepoužívame mlynček, odporúčame vždy najprv všetko odmerať v ruke. Pred a po každom dokorenení poctivo ochutnávame. Rozpustený cukor s vínnym octom zamiešame do caponaty a podľa vlastnej chuti dosolíme a dokoreníme. Necháme 5 minút odpočinúť.

Dozlatista orestujeme bruschettu na panvičke, s kvapkou olivového oleja a štipkou soli. Namiesto panvičky možno použiť aj hriankovač. Bruschettu bohato ozdobíme caponatou a posypeme natrhanou bazalkou.

Viac inšpirácie s RIO MARE hľadajte na riomare.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach