Marinovaný baklažán
Chuťovky, Grilovanie, Jedlá bez mäsa, Letná grilovačka, Vegetariáni, Zeleninové

Marinovaný baklažán

Suroviny na marinovaný baklažán: 800 g baklažánu, 4 strúčiky cesnaku, pálivá mletá paprika, oregano, 2 dl olivového oleja, 150 g čerstvej mozarelly, 320 g veľkých zrelých rajčín, čerstvá bazalka, šťava z jedného citróna, 160 g brokolice, 160 g karotky, 200 g tatárskej omáčky Postup: Baklažán najprv pozdĺžne nakrájame na plátky a jemne potrieme drveným cesnakom, […]

Bernské špekáčiky
Grilovanie, Letná grilovačka

Bernské špekáčiky

Energetická hodnota jednej porcie: 497 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 4 špekáčiky, 8 plátkov ementálu, 20 plátkov prerastenej slaniny Postup: Zo špekáčikov stiahneme kožu. Pozdĺž do nich zarežeme takým spôsobom, aby oba konce v dĺžke 2 cm zostali neporušené. Do otvoru vložíme 2 plátky syra. Plátky slaniny poukladáme vedľa seba, položíme na ne plnený […]

Frikadely
Grilovanie, Hovädzie, Letná grilovačka

Frikadely s bylinkovou omáčkou

Suroviny: 1 cukina, 100 g ovčieho syra, tymián, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 400 g mletého hovädzieho mäsa, 400 g mletého bravčového mäsa, soľ, mleté korenie, sladká paprika, 2 kelímky kyslej smotany, petržlenová vňať, pažítka, kôpor Postup: Cukinu očistíme a pokrájame na rezančeky, nadrobno pokrájame ovčí syr a všetko spolu zmiešame aj s tymiánom. Mleté […]

Kurča na marhuľovej marmeláde
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Kurča na marhuľovej marmeláde

Vyskúšal som všeličo, ale tento recept je naozaj dobrý. Kurča na mede pozná asi každý, ale ja som vyskúšal marhuľovú marmeládu, marhule na ozdobenie Suroviny (rozpočet na 4 porcie): kuracie stehná 4 ks (prípadne iná alternatíva mäsa), 4 lyžice marhuľovej marmelády, 2 lyžice dijonskej horčice, 3 lyžice olivového oleja, 1 čili papička, čerstvá bazalka (cca […]

Grilovanie, Hovädzie, Hydina, Letná grilovačka

Špíz zo šampiňónov a mäsa

Suroviny: šampiňóny (alebo iné huby), plátky slaniny, kuracie prsia alebo hovädzie mäso, zelené papriky, soľ, korenie, Olivový olej Postup: Pripravíme 4 špízy tak, že na ihlicu striedavo napichujeme očistené šampiňóny, zrolované plátky slaniny a kuracie prsia, ktoré sme predtým pokrájali na kúsky. Špízy osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji, pričom ich každé 3 […]

sedmikrásky žena
Bravčové, Grilovanie, Jahňacie, Letná grilovačka

Kotlety s „Ratatouille“

Energetická hodnota jednej porcie: 670 kcal Suroviny (rozpočet na 5 porcií): 4 bravčové alebo jahňacie kotlety, 2 strúčiky cesnaku, malé množstvo oleja, soľ, mleté čierne korenie Ratatouille: 1 cibuľu, 3 cukety, 2 papriky, 3 rajčiny, 3 strúčiky cesnaku, rozmarín, tymián, oregáno, asi  hovädzieho vývaru, 3 polievkové lyžice olivového oleja, 1 polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku, […]

Grilované kuracie prsia
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Grilované kuracie prsia so zeleninou

Suroviny ( rozpočet pre 4 porcie ): 600 g kuracie prsia, prekrojené na 1/2, 400 g gril. zelenina (možné použiť mrazenú), 1 ks veľká francúzska bageta, 1 strúčik cesnaku, 2 pol. lyžice bylinkového pesta, čerstvé bylinky (bazalka, pažítka, tymian), tatárska omáčka s hubami Postup: Kuracie prsia posypeme grilovacím korením a z obidvoch strán opečieme. Zeleninu […]

Kuracie Saté
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Kuracie Saté

Energetická hodnota jednej porcie: 362 kcal Suroviny (rozpočet pre 3 porcie): 3 polievkové lyžice sójovej omáčky, mleté korenie, 1 cibuľa, 300 g kuracích prsíčok, 1 polievková lyžica oleja, cesnak, 100 g arašidového masla, 1/8l vody, 2 čajové lyžičky sójovej omáčky, 1 čajová lyžička cukru, 1 čajová lyžička ryžového octu, sambal oelek Postup: Sójovú omáčku ochutíme […]

Grilovaný tuniak
Grilovanie, Letná grilovačka, Varíme ryby

Grilovaný tuniak flambovaný koňakom

Suroviny: 100 g tuniaka, 150 g šalát (loso rosso, loso biondo, frisse), 0,04 koňak, 50 g cherry paradajky, 30 g reďkovka biela, 1 dl olivový olej, 1ks citrón Postup: Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme ho koňakom a podusíme nakrátko s pivom. Šalát natrháme na menšie kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, […]

Grilované morčacie medailóniky s granátovým jablkom
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Grilované morčacie medailóniky s granátovým jablkom

Suroviny: 150 g morčacie prsia, 20 g med, 1x svetlé pivol, 1 dl vývar, 1x granátové jablko, 50 g maslo, 1 ks broskyňa Postup: Morčacie prsia nakrájame na malé medailóniky, ktoré osolíme, okoreníme a opečieme. Mäso vyložíme na tanie a na tej istej panvici si pripravíme omáčku – dáme med, pivo a zalejeme vývarom a […]

womangalérie VŠETKY