piatok, 22. marec 2019 , sviatok má Beňadik

Grilovanie

Losos s citrónom

Losos s citrónom a čiernym korením

Suroviny na losos s citrónom a čiernym korením: 1 celé filé z lososa s kožou, 6 g morskej soli, 50 ml olivového oleja, 2 citróny, 3 lyžičky citrónového korenia Postup: Lososa umyjeme a osušíme. Celé filé položíme...

Grilované kúsky tuniaka

Suroviny na Grilované kúsky tuniaka: 100 g tuniaka, 150 g šalát (loso rosso, loso biondo, frisse – možno nahradiť ľadovým šalátom), 1x  svetlé pivo, 0,04 koňak, 50 g cherry paradajky, 30 g reďkovka biela,...
Živánska na grile

Živánska na grile

Suroviny na recept Živánska na grile: 200 g kuracích rezňov, 200 g hovädzej roštenky, 200 g bravčového stehna, 100 g údeného mäsa, 100 g mäkkej salámy, 100 g bravčovej pečienky, 200 g paradajok, 150...
Pstruh na grile

Pstruh na grile

Suroviny na recept Pstruh na grile: 4 pstruhy, 2 žĺtky, 1 lyžička horčice, 150 ml oleja, 75 g smotanového jogurtu, šťava z 1/2 citróna, tymián, biele korenie, soľ, 4 bobkové listy, 2 strúčiky cesnaku...
Plnené paradajky s ryžou

Plnené paradajky s ryžou a mäsom

Suroviny na Plnené paradajky s ryžou a mäsom: 500 g ryže,12 mäsových rajčín, 2 lyžice rajčinového pretlaku,  2 cibule, 2 lyžice olivového oleja,  120 g tuku, 4 toastové chlebíky, 200 g tvrdého syra, 500 g...
Banán na grile

Banán na grile

Suroviny na Banán na grile: 4 banány, 1 vanilkový lusk, prípadne kardamón, 1 pomaranč, 75 g hnedého cukru, 75 ml Cointreau, rozpustené maslo, 150 g créme fraîche Postup: Celé banány aj so šupkami grilujeme na rošte nad...
Marinované jahňacie ražne

Marinované jahňacie ražne

Energetická hodnota jednej porcie: 280 kcal Suroviny na Marinované jahňacie ražne (rozpočet na 8 ražňov): 1 kg jahňacieho mäsa, soľ, mletí čierne korenie, oregano Na marinádu: 1/8 l olivového oleja, šťavu z 2 citrónov, 3 strúčiky cesnaku,...
Bruschetta s paradajkovou salsou

Bruschetta s paradajkovou salsou

Bruschetta je zapečený alebo opečený chlieb, na ktorom sú paradajky, bazalka, cesnak. Pôvod tohoto jedla je známy najmenej z 15. storočia. Pochádza zo stredného Talianska. Bruschetta zvyčajne slúži ako raňajky alebo predjedlo. V Taliansku...
Grilovaný Hermelín s nektárinkami

Grilovaný Hermelín s nektárinkami

Suroviny na Grilovaný Hermelín s nektárinkami: 1x hermelín na gril (4 ks syra), 200 g dužiny z nektáriniek, 2 šalotky, 60 g Sedlčanského Modřenínu, lyžička mletého čierneho korenia, maslo, 2 lyžice Hermelín s plátkami červenej...
Rebierka Kansas City

Rebierka Kansas City

Suroviny na Rebierka Kansas City: Marináda: 3 lyžice soli, 2 lyžice papriky, 1 lyžica mletej rasce, 1 lyžica oregana, 2 lyžičky cibuľovej soli, 1 lyžička sušeného cesnaku, 1 lyžička čerstvo pomletého čierneho korenia, ½ lyžičky...

Gastrotrendy 2019: Viedeň láka na autentickú a poctivú kuchyňu

Máte radi dobré jedlo a neváhate za chuťovými zážitkami aj cestovať? Bolo by doslova hriechom vynechať zo spoznávania „na vlastný jazyk“ Viedeň, keďže ide o najbližšie položené...

Na záhradu už v marci? Skorú starostlivosť vám príroda vráti

Mnoho ľudí verí, že záhradnícka sezóna sa začína v apríli alebo máji. Pochopiteľne, tieto dva mesiaca sú typické intenzívnym zazelenaním lesov, lúk a záhrad. Práve marec...

Viete, ako sa správne starať o pacienta s demenciou?

Alzheimerfórum vám s tým pomôže! Starostlivosť o pacienta s demenciou je fyzicky, ale aj psychicky veľmi náročná. Problémom je, že väčšina opatrovateľov sa...

Robotika v Avione: Vyskúšajte silu myšlienky či let vtáka

Moderné technológie si môžu zábavnou formou vyskúšať až do konca marca návštevníci AVIONU v Bratislave. V najväčšom nákupnom centre na Slovensku prebieha unikátna...
Ivany Šátekovej

Vydražte si kuchyňu s umeleckými kresbami Ivany Šátekovej

Spoločnosť Oresi kuchyne sa rozhodla venovať do dražby trendové kuchynské dvierka s umeleckými kresbami známej výtvarníčky Ivany Šátekovej, ktoré sa budú dražiť už 20.marca....

Aj kancelária môže ožiť jarnou náladou

Blíži sa čas, kedy za oknami všetko ožíva. Vo vetre začnú opäť lietať pestrofarebné motýle a niektoré vtáky sa vracajú zo zimnej dovolenky. Prízemný...
Písanie rukou ovplyvňuje študijné úspechy žiakov

Písanie rukou ovplyvňuje študijné úspechy žiakov

Začnite trénovať už v škôlke Nové technológie sa považujú za prirodzenú súčasť moderného života nielen dospelých ľudí a tínedžerov, ale aj...

Budujte svoje zdravie s Budišom

Starať sa o seba je aktuálnym trendom, ktorý si podmanil Slovensko. Pre čoraz viac ľudí sa stáva správna životospráva a každodenný pohyb významnou...

Ste filmový génius? Otestujte sa!

Noc Oskarov už pominula, no Cinema City má pre vás ďalšie prekvapenie. Aj keď poznáme mená hercov, režisérov, spevákov a kostymérov, ktorí vyhrali ocenenie...