telacie spiziky
Grilovanie, Hovädzie, Letná grilovačka

Teľacie závitky s bylinkami

Doba prípravy: 40 minút Doba grilovania: 5 minút, priama metóda, stredný oheň Suroviny: 3 kg teľacieho stehna, 3 hrste listového petržlenu, 3 hrste bazalky, 5 lyžíc horčice, 6 strúčikov cesnaku, kôra z citróna, 250g parmezánu, soľ, korenie, olej Postup: Teľacie stehno očistíme a nakrájame na plátky. Rozklepeme cez fóliu na tenké plátky, osolíme a okoreníme. […]

Bravčové špízy
Bravčové, Grilovanie, Letná grilovačka

Bravčové špízy s datľami a chorizom

Suroviny na bravčové špízy – 8 porcií: 500 g bravčovej krkovičky, 400 g pikantného choriza, 12 sušených datlí, 1 PL rastlinného oleja, morskú soľ, mleté čierne korenie Postup: Osem drevených špízov necháme približne 30 minút namočených vo vode. Bravčovú krkovičku s chorizom nakrájame na menšie kúsky. Mäso striedavo s datľami napichneme na špízy a potrieme olejom. Takto pripravené […]

Šalát s jahodami
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka, Šaláty, Zeleninové

Šalát s jahodami a kuracím mäsom

Suroviny: 1 ks kuracie prsia, 3 lyžce olivového oleja, 2 lyžice horčice, soľ, čiere korenie, ½ citróna, hrsť čerstvých jahôd, mix šalátových listov, balsamico, hrubozrnná soľ, syr feta Postup: V uzatvárateľnom pohári zmiešame olivový olej, horčicu, šťavu z citróna, soľ a korenie. Pohár dobre uzavrieme a pretrepeme. Umyté kuracie prsia obalíme v marináde a necháme v chladničke odpočívať min. 20 minút. […]

Kuracie tyčinky
Grilovanie, Hydina

Kuracie tyčinky v kečupe

Energetická hodnota pokrmu: 1918 kJ / 458 kcal Suroviny ( rozpočet pre 6 osôb ): 200 ml jemného kečupu, 1/2  lyžičky curry korenia, 1 kg kuracích rezňov, olej na praženie Postup: Kečup zmiešame s curry korením. Zmes necháme odstáť na chladnom mieste asi jednu hodinu. Kuracie rezne nakrájame na hrubšie tyčinky a osolíme. V panvici […]

Americké kotlety
Bravčové, Grilovanie, Letná grilovačka

Americké kotlety

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie): 600 g Bravčových  kotliet, 60 g oleja, 80 g pálivého kečupu, 20 g horčice, 4 g Chilli celé, 4 g čerstvého cesnaku, 4 g soli Postup: Kotlety nakrájame na porcie a naložíme deň vopred do pripravenej marinády z oleja, kečupu, horčice, chilli, cesnaku a soli. Marinované kotlety uložíme na […]

Marinovaný baklažán so zeleninou a Salsou Caprese
Chuťovky, Grilovanie, Jedlá bez mäsa, Letná grilovačka

Marinovaný baklažán so zeleninou a Salsou Caprese

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie): 800 g baklažán, 4 strúčiky cesnak, pálivá mletá paprika, oregano, 2 dl olivový olej, 150 g čerstvá mozzarella, 320 g paradajky alebo cherry paradajky, čerstvá bazalka,1 ks citrón (alebo citrónová šťava), 160 g brokolica,160 g karotka, tatárska omáčka s príchuťou cesnak Postup: Baklažán pozdĺžne nakrájame na plátky, ľahko potrieme […]

kuracie spizy
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Kurací špíz na citrónovej tráve

Suroviny (rozpočet na 4 porcie ): 400 g kuracie prsia, 4 ks citrónová tráva, 1 ks paradajka, 1 PL petržlenová vňať čerstvá, 200 g kus-kus, 200 g kyslá pochúťková smotana, 100 g vlašské orechy, 1/2 ks limetka, soľ, biele korenie Pracovný postup: Očistené kuracie prsia nakrájame na kocky a napichneme na citrónovú trávu, ochutíme a […]

Bernské špekáčiky
Grilovanie, Letná grilovačka

Bernské špekáčiky

Energetická hodnota jednej porcie: 497 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 4 špekáčiky, 8 plátkov ementálu, 20 plátkov prerastenej slaniny Postup: Zo špekáčikov stiahneme kožu. Pozdĺž do nich zarežeme takým spôsobom, aby oba konce v dĺžke 2 cm zostali neporušené. Do otvoru vložíme 2 plátky syra. Plátky slaniny poukladáme vedľa seba, položíme na ne plnený […]

bravčové rebierka
Bravčové, Grilovanie, Letná grilovačka

Bravčové rebierka s chilli

1 porcia: 3177 kJ / 759 kcal Suroviny: 1,5 kg bravčových rebierok, 3 lyžice oleja, 1/4 l čili omáčky, 2 lyžice pomarančovej šťavy, 2 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica horčice, 1 lyžička soli Postup: Rebierka nakrájame na 8 kusov. Mäso i rošt natrieme lyžicou oleja a rebierka naň uložíme. Vložíme do vrchnej časti rúry. Čili […]

Grilovaný kozí syr
Grilovanie, Zeleninové

Grilovaný kozí syr

Energetická hodnota jednej porcie: 842 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 60 dkg čerstvého kozieho syra, rozmarín, 1/2 zväzku petržlenovej vňate, listové šaláty, soľ, mleté čierne korenie, ocot, olej Postup: Očistíme listové šaláty, rýchlo ich poumývame a necháme odkvapkať. Na prípravu marinády zmiešame ocot, olej, soľ, čierne korenie a malé množstvo vody. Kozí syr pokrájame […]

womangalérie VŠETKY