Dnes je utorok, 23. júl 2019, sviatok má Oľga
  • Horoskopy
  • Kalendár
VIAC

    Grilovanie

    Kuracie krídelká so zázvorom

    Kuracie krídelká so zázvorom a medom

    Suroviny na kuracie krídelká so zázvorom: 1 kúsok nakladaného zázvoru (polotovar v sirupe), 5 lyžíc tekutého medu, 2 lyžice suchého sherry, 12 veľkých kuracích krídel, olej na potrenie roštu, nastrúhaná kôra a šťava z bio citróna,...
    paradajky so salsou

    Plnené paradajky so salsou Verde

    Suroviny na plnené paradajky so salsou Verde: Na paradajky: 400 g bielych fazúľ (z konzervy), 2-3 sušené paradajky v oleji, 2-4 kusy tabaska, 1 nasekaný strúčik cesnaku, 250 g šampiňónov, 2 lyžice olivového oleja, 1 nasekaná...
    Losos s citrónom

    Losos s citrónom a čiernym korením

    Losos patrí medzi obľúbené jedlá ako v lete či v zime. Často bez neho neobíde žiadna grilovačka. Ponúkame vám jednoduchý recept na lososa. Losos je obľúbenou rybou v podobe...

    Grilované kúsky tuniaka

    Suroviny na Grilované kúsky tuniaka: 100 g tuniaka, 150 g šalát (loso rosso, loso biondo, frisse – možno nahradiť ľadovým šalátom), 1x  svetlé pivo, 0,04 koňak, 50 g cherry paradajky, 30 g reďkovka biela,...
    Živánska na grile

    Živánska na grile

    Suroviny na recept Živánska na grile: 200 g kuracích rezňov, 200 g hovädzej roštenky, 200 g bravčového stehna, 100 g údeného mäsa, 100 g mäkkej salámy, 100 g bravčovej pečienky, 200 g paradajok, 150...
    Pstruh na grile

    Pstruh na grile

    Suroviny na recept Pstruh na grile: 4 pstruhy, 2 žĺtky, 1 lyžička horčice, 150 ml oleja, 75 g smotanového jogurtu, šťava z 1/2 citróna, tymián, biele korenie, soľ, 4 bobkové listy, 2 strúčiky cesnaku...
    Plnené paradajky s ryžou

    Plnené paradajky s ryžou a mäsom

    Suroviny na Plnené paradajky s ryžou a mäsom: 500 g ryže,12 mäsových rajčín, 2 lyžice rajčinového pretlaku,  2 cibule, 2 lyžice olivového oleja,  120 g tuku, 4 toastové chlebíky, 200 g tvrdého syra, 500 g...
    Banán na grile

    Banán na grile

    Suroviny na Banán na grile: 4 banány, 1 vanilkový lusk, prípadne kardamón, 1 pomaranč, 75 g hnedého cukru, 75 ml Cointreau, rozpustené maslo, 150 g créme fraîche Postup: Celé banány aj so šupkami grilujeme na rošte nad...
    Marinované jahňacie ražne

    Marinované jahňacie ražne

    Energetická hodnota jednej porcie: 280 kcal Suroviny na Marinované jahňacie ražne (rozpočet na 8 ražňov): 1 kg jahňacieho mäsa, soľ, mletí čierne korenie, oregano Na marinádu: 1/8 l olivového oleja, šťavu z 2 citrónov, 3 strúčiky cesnaku,...
    Bruschetta s paradajkovou salsou

    Bruschetta s paradajkovou salsou

    Bruschetta je zapečený alebo opečený chlieb, na ktorom sú paradajky, bazalka, cesnak. Pôvod tohoto jedla je známy najmenej z 15. storočia. Pochádza zo stredného Talianska. Bruschetta zvyčajne slúži ako raňajky alebo predjedlo. V Taliansku...