Suroviny na zemiaky s grilovanou zeleninou ( pre 4 osoby ):
250 g tvarohového syra (40 % tuku), 50 ml mlieka, 3 strúčiky cesnaku, ½ ČL mletej rímskej rasce, vínny ocot, ½ zväzku petržlenovej vňate, 1 mladá cibuľka (60 g), 1 červená paprika (250 g), 1 žltá paprika (250 g), 1 veľká cuketa (250 g), 1 baklažán (300 g), 50 ml olivového oleja, mleté čierne korenie, soľ, 1 balenie zemiakov Crunchy Wedges
Postup:
Cesnak ošúpeme, rozdrvíme, posypeme lyžičkou soli a rozotrieme na jemnú pastu. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a lístky posekáme. Tvarohový syr zmiešame s cesnakom, mliekom, korením, rascou a octom. Nakoniec pridáme cibuľu nakrájanú na malé krúžky. Zeleninu dôkladne umyjeme a osušíme. Papriky prekrojíme napoly, vyberieme jadrovníky a opäť prekrojíme na polovicu.
Mohlo by vás zaujímať
Baklažán a cuketu nakrájame na krúžky s hrúbkou asi 1 cm, konce odstránime. Zemiaky pripravíme podľa návodu na obale. Zeleninu z oboch strán natrieme olivovým olejom a opečieme na grile. Z papriky pred podávaním stiahneme šupku. Podávame so zemiakmi a cesnakovým tvarohovým syrom.