Kuracie krídelká so zázvorom
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Kuracie krídelká so zázvorom a medom

Suroviny na kuracie krídelká so zázvorom: 1 kúsok nakladaného zázvoru (polotovar v sirupe), 5 lyžíc tekutého medu, 2 lyžice suchého sherry, 12 veľkých kuracích krídel, olej na potrenie roštu, nastrúhaná kôra a šťava z bio citróna, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie   Postup: Zázvor nakrájame na rezančeky a s 1 lyžicou sirupu vložíme do misky. Pridáme med, sherry, […]

paradajky so salsou
Grilovanie, Jedlá bez mäsa, Letná grilovačka

Plnené paradajky so salsou Verde

Suroviny na plnené paradajky so salsou Verde: Na paradajky: 400 g bielych fazúľ (z konzervy), 2-3 sušené paradajky v oleji, 2-4 kusy tabaska, 1 nasekaný strúčik cesnaku, 250 g šampiňónov, 2 lyžice olivového oleja, 1 nasekaná cibuľa, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, 3 lyžice čerstvo nasekaného petržlenu, 12 mäsitých paradajok, olej   Salsa verde: ½ zväzku […]

Losos s citrónom
Grilovanie, Letná grilovačka, Varíme ryby

Losos s citrónom a čiernym korením

Suroviny na losos s citrónom a čiernym korením: 1 celé filé z lososa s kožou, 6 g morskej soli, 50 ml olivového oleja, 2 citróny, 3 lyžičky citrónového korenia Postup: Lososa umyjeme a osušíme. Celé filé položíme na alobal potrený olivovým olejom, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a potrieme citrónovým korením. Gril priklopíme a grilujeme cca […]

Grilovanie, Letná grilovačka, Varíme ryby

Grilované kúsky tuniaka

Suroviny na Grilované kúsky tuniaka: 100 g tuniaka, 150 g šalát (loso rosso, loso biondo, frisse – možno nahradiť ľadovým šalátom), 1x  svetlé pivo, 0,04 koňak, 50 g cherry paradajky, 30 g reďkovka biela, 1 dl olivový olej, 1 ks citrón Postup: Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme ho koňakom […]

Živánska na grile
Bravčové, Grilovanie, Hovädzie, Letná grilovačka

Živánska na grile

Suroviny na recept Živánska na grile: 200 g kuracích rezňov, 200 g hovädzej roštenky, 200 g bravčového stehna, 100 g údeného mäsa, 100 g mäkkej salámy, 100 g bravčovej pečienky, 200 g paradajok, 150 g cibule, 100 g čerstvých húb, 200 g zemiakov, 30 g cesnaku, borievka, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, mletá pálivá […]

Pstruh na grile
Grilovanie, Letná grilovačka

Pstruh na grile

Suroviny na recept Pstruh na grile: 4 pstruhy, 2 žĺtky, 1 lyžička horčice, 150 ml oleja, 75 g smotanového jogurtu, šťava z 1/2 citróna, tymián, biele korenie, soľ, 4 bobkové listy, 2 strúčiky cesnaku Postup: V miske zmiešame žĺtky s horčicou, postupne prilejeme 125g oleja a rozmiešame. Pridáme jogurt a citrónovú šťavu, dochutíme soľou a […]

Plnené paradajky s ryžou
Bravčové, Chuťovky, Grilovanie, Hovädzie, Jahňacie, Letná grilovačka, Zapekané jedlá a Nákypy

Plnené paradajky s ryžou a mäsom

Suroviny na Plnené paradajky s ryžou a mäsom: 500 g ryže,12 mäsových rajčín, 2 lyžice rajčinového pretlaku,  2 cibule, 2 lyžice olivového oleja,  120 g tuku, 4 toastové chlebíky, 200 g tvrdého syra, 500 g mletého mäsa, 2 vajcia, 6 strúčikov cesnaku, soľ, mletá paprika, cukor, oregano alebo rozmarín. Postup: Ryžu uvaríme v slanej vode. Cibuľu […]

Banán na grile
Grilovanie, Iné dezerty, Letná grilovačka, Nepečené

Banán na grile

Suroviny na Banán na grile: 4 banány, 1 vanilkový lusk, prípadne kardamón, 1 pomaranč, 75 g hnedého cukru, 75 ml Cointreau, rozpustené maslo, 150 g créme fraîche Postup: Celé banány aj so šupkami grilujeme na rošte nad silným žiarom po dobu 6 – 8 minút dokiaľ šupky celkom nezačernejú. Vanilkové struky po dĺžke rozpolíme a stiahneme […]

Marinované jahňacie ražne
Grilovanie, Jahňacie, Letná grilovačka

Marinované jahňacie ražne

Energetická hodnota jednej porcie: 280 kcal Suroviny na Marinované jahňacie ražne (rozpočet na 8 ražňov): 1 kg jahňacieho mäsa, soľ, mletí čierne korenie, oregano Na marinádu: 1/8 l olivového oleja, šťavu z 2 citrónov, 3 strúčiky cesnaku, 1 čajovú lyžičku mletej papriky, 1 čajovú lyžičku bieleho korenia, 1 bobkový list Postup: Jahňacie mäso pokrájame na […]

Bruschetta s paradajkovou salsou
Chlieb a pečivo, Chuťovky, Grilovanie, Jedlá bez mäsa, Letná grilovačka, Pizza

Bruschetta s paradajkovou salsou

Bruschetta je zapečený alebo opečený chlieb, na ktorom sú paradajky, bazalka, cesnak. Pôvod tohoto jedla je známy najmenej z 15. storočia. Pochádza zo stredného Talianska. Bruschetta zvyčajne slúži ako raňajky alebo predjedlo. V Taliansku sa často pripravuje na grile. Suroviny na Bruschetta s paradajkovou salsou: 6 paradajok, 2 strúčiky cesnaku, 5 lístkov čerstvej bazalky, 2 […]

womangalérie VŠETKY