Dnes je utorok, 19. marca 2024, sviatok má Jozef

Letná grilovačka

Souvlaki

Souvlaki je obľúbené grécke jedlo, pozostávajúce z malých kúskov mäsa a niekedy aj zeleniny, grilovaných na špajdli. Podáva sa na špajdli, z ktorej sa priamo je, prípadne v sendviči pita spolu s obložením a...

Kuracie ražníky terijaki so zeleninou

Suroviny na kuracie ražníky terijaki so zeleninou ( rozpočet na 4 porcie ): 500 g kuracích stehien bez kože a kostí, pokrájaných na 2,5 cm kúsky, 1/2 šálky pasty terijaki, 1 stredne veľká cukina,...

Špíz zo šampiňónov a mäsa

Suroviny na špíz zo šampiňónov a mäsa: šampiňóny (alebo iné huby), plátky slaniny, kuracie prsia alebo hovädzie mäso, zelené papriky, soľ, korenie, Olivový olej Postup: Pripravíme 4 špízy tak, že na ihlicu striedavo napichujeme očistené...

Kura na grile s chilli korením a cesnakom

Kura na grile s chilli korením a cesnakom je vhodnou alternatívou, ktorú viete pripraviť aj na vonkajšom grile. Suroviny na kura na grile s chilli korením a cesnakom (rozpočet pre 4 osoby): 2 kurčatá, soľ, 200 ml...
Ciabatta àla Capri

Ciabatta àla Capri

Suroviny na prípravu Ciabatta àla Capri: 400 g kuracieho mäsa alebo ryby, 8 lyžíc balsamico dresssingu, cesnakového dressingu, 2 veľké cibule, štipka soli a cukru, 2 lyžičky sušeného tymianu, mleté čierne korenie, 200 g mozarelly,...
Bruschetta s paradajkami

Bruschetta s paradajkami

Bruschetta je zapečený alebo opečený chlieb, na ktorom sú paradajky, bazalka a cesnak. Pôvod tohoto jedla je známy najmenej z 15. storočia, pochádza zo stredného Talianska. Bruschetta zvyčajne slúži ako raňajky alebo predjedlo. V Taliansku sa často pripravuje na grile. Energetická...
Kuracie krídelká so zázvorom

Kuracie krídelká so zázvorom a medom

Suroviny na kuracie krídelká so zázvorom: 1 kúsok nakladaného zázvoru (polotovar v sirupe), 5 lyžíc tekutého medu, 2 lyžice suchého sherry, 12 veľkých kuracích krídel, olej na potrenie roštu, nastrúhaná kôra a šťava z bio citróna,...
paradajky so salsou

Plnené paradajky so salsou Verde

Suroviny na plnené paradajky so salsou Verde: Na paradajky: 400 g bielych fazúľ (z konzervy), 2-3 sušené paradajky v oleji, 2-4 kusy tabaska, 1 nasekaný strúčik cesnaku, 250 g šampiňónov, 2 lyžice olivového oleja, 1 nasekaná...
Losos s citrónom

Losos s citrónom a čiernym korením

Losos patrí medzi obľúbené jedlá ako v lete či v zime. Často bez neho neobíde žiadna grilovačka. Ponúkame vám jednoduchý recept na lososa. Losos je obľúbenou rybou v podobe údenej, varenej, pečenej alebo surovej v...

Grilované kúsky tuniaka

Suroviny na Grilované kúsky tuniaka: 100 g tuniaka, 150 g šalát (loso rosso, loso biondo, frisse – možno nahradiť ľadovým šalátom), 1x  svetlé pivo, 0,04 koňak, 50 g cherry paradajky, 30 g reďkovka biela,...