sedmikrásky žena
Bravčové, Grilovanie, Jahňacie, Letná grilovačka

Kotlety s „Ratatouille“

Energetická hodnota jednej porcie: 670 kcal Suroviny (rozpočet na 5 porcií): 4 bravčové alebo jahňacie kotlety, 2 strúčiky cesnaku, malé množstvo oleja, soľ, mleté čierne korenie Ratatouille: 1 cibuľu, 3 cukety, 2 papriky, 3 rajčiny, 3 strúčiky cesnaku, rozmarín, tymián, oregáno, asi  hovädzieho vývaru, 3 polievkové lyžice olivového oleja, 1 polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku, […]

Grilované kuracie prsia
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Grilované kuracie prsia so zeleninou

Suroviny ( rozpočet pre 4 porcie ): 600 g kuracie prsia, prekrojené na 1/2, 400 g gril. zelenina (možné použiť mrazenú), 1 ks veľká francúzska bageta, 1 strúčik cesnaku, 2 pol. lyžice bylinkového pesta, čerstvé bylinky (bazalka, pažítka, tymian), tatárska omáčka s hubami Postup: Kuracie prsia posypeme grilovacím korením a z obidvoch strán opečieme. Zeleninu […]

Kuracie Saté
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Kuracie Saté

Energetická hodnota jednej porcie: 362 kcal Suroviny (rozpočet pre 3 porcie): 3 polievkové lyžice sójovej omáčky, mleté korenie, 1 cibuľa, 300 g kuracích prsíčok, 1 polievková lyžica oleja, cesnak, 100 g arašidového masla, 1/8l vody, 2 čajové lyžičky sójovej omáčky, 1 čajová lyžička cukru, 1 čajová lyžička ryžového octu, sambal oelek Postup: Sójovú omáčku ochutíme […]

Grilovaný tuniak
Grilovanie, Letná grilovačka, Varíme ryby

Grilovaný tuniak flambovaný koňakom

Suroviny: 100 g tuniaka, 150 g šalát (loso rosso, loso biondo, frisse), 0,04 koňak, 50 g cherry paradajky, 30 g reďkovka biela, 1 dl olivový olej, 1ks citrón Postup: Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme ho koňakom a podusíme nakrátko s pivom. Šalát natrháme na menšie kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, […]

Grilované morčacie medailóniky s granátovým jablkom
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Grilované morčacie medailóniky s granátovým jablkom

Suroviny: 150 g morčacie prsia, 20 g med, 1x svetlé pivol, 1 dl vývar, 1x granátové jablko, 50 g maslo, 1 ks broskyňa Postup: Morčacie prsia nakrájame na malé medailóniky, ktoré osolíme, okoreníme a opečieme. Mäso vyložíme na tanie a na tej istej panvici si pripravíme omáčku – dáme med, pivo a zalejeme vývarom a […]

Kuracie prsia plnené paradajkami
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Kuracie prsia plnené paradajkami

Suroviny:  150 g kuracie prsia, 50 g sušené paradajky, 100 g zemiaky, 1x svetlé pivo, 50 g demi glace (možno nahradiť zahusteným vývarom), 20 g cesnak, soľ, korenie   Postup: Do boku kuracích pŕs urobíme nožom dierku, do ktorej vložíme sušené paradajky. Mäso osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji.  Zemiaky nakrájame na kolieska a […]

Souvlaki
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Souvlaki

Suroviny: 3 lyžice panenského olivového oleja, 2 lyžice suché biele víno, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1/4 pohára očistenej cibule, 1 strúčik cesnaku, očistený, 2 bobkové listy, rozmrvené na malé kúsky, 1 čajová lyžička oregana, soľ, korenie, 1/2 kg kuracích pŕs, pokrájať na 3 cm kúsky, citrón na ozdobenie, petržlenová vňať na ozdobenie Postup: V miske […]

Bravčové, Grilovanie, Letná grilovačka

Pestrý zeleninový tanier s bravčovým mäsom

Suroviny: 3 papriky ( červená, žltá, zelená), 4 cibule, 100g šampiňónov, 4 ks bravčovej kotlety, soľ, mleté biele korenie, bobkový list, 1 lyžička oleja, estragon, 2 lyžice pikantnej horčice Postup: Umytú papriku pokrájame na rovnaké kúsky, cibuľu očistíme a rozkrojíme, šampiňóny očistíme a väčšie kusy prekrojíme. Striedavo napichujeme na špajle a grilujeme asi 10 minút […]

Grilovaný sleď
Grilovanie, Letná grilovačka, Varíme ryby

Grilovaný sleď s bylinkovým maslom

Suroviny: 4 čerstvé slede, 4 lyžičky citrónovej šťavy, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, ½ lyžičky soli, 2 lyžice nakrájanej pažítky, 2 lyžičky najemno nasekanej trebuľky, 100 g masla, mleté biele korenie, 2 lyžice slnečnicového oleja. Postup: Slede umyjeme, zvnútra potrieme citrónovou šťavou a soľou. Maslo s bylinkami vymiešame, osolíme a okoreníme, zabalíme do pergamenového papiera […]

Marinované kuracie prsia
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Marinované kuracie prsia s celozrnnou bagetou

Suroviny (rozpočet pre 4 porcie): 2 ks tmavá francúzska bageta, 150 g kuracie prsia, korenie podľa chuti, prípadne hotová marináda z obchodu, soľ, kari, korenie, 50 g biely jogurt, 80 g hlávkový šalát, 50 g červená cibuľa, 160 g paradajky,  tatárska omáčka s hubami Postup: Kuracie prsia nakrájame na jemno, naložíme do zmesi korenia a […]

womangalérie VŠETKY