Suroviny na kuracie krídelká so zázvorom:
1 kúsok nakladaného zázvoru (polotovar v sirupe), 5 lyžíc tekutého medu, 2 lyžice suchého sherry, 12 veľkých kuracích krídel, olej na potrenie roštu, nastrúhaná kôra a šťava z bio citróna, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie
Postup:
Zázvor nakrájame na rezančeky a s 1 lyžicou sirupu vložíme do misky. Pridáme med, sherry, citrónovú kôru a šťavu a dôkladne premiešame. Zmes osolíme, okoreníme, nalejeme do menšieho hrnca, privedieme do varu a povaríme asi 3-4 minúty, až omáčka zhustne. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Z kuracích krídel orežeme špicaté konce a na každý špíz napichneme naprieč 2 krídla. Tak sa dajú ľahšie obracať.
Grilovací rošt Weber potrieme trochou oleja. Krídla grilujeme pri strednej teplote 20 minút, pritom ich raz obrátime. Na záver potrieme ochuteným zázvorovým sirupom a grilujeme ďalších 5 minút. Potom ich obrátime, potrieme aj ich zadnú stranu a grilujeme ďalších 5 minút. Podávame horúce.