Suroviny na jahodovo-citrónové cupcakes:
Postup:
Formu na muffiny si vyložíte košíčkami. Rúru rozohrejete na 175 °C. Pripravíte si misu na zmiešanie suchých ingrediencií. Cez sitko do nej preosejete hladkú múku, soľ, sódu a prášok do pečiva. V ďalšej malej miske si zmiešate pomocou šľahacej metličky kyslú smotanu, mlieko, vanilkový extrakt a šťavu z citróna.
V tretej väčšej mise si zmiešate tuk Hera s kryštálovým cukrom. Šľaháte pokým sa ingrediencie nespoja. Výsledná zmes by mala byť svetlá a nadýchaná. Potom pridáte vajce, vždy jedno po druhom a vždy starostlivo zašľaháte. Do takto pripravenej zmesi pridáte kôru z citróna a premiešate.
K zmesi striedavo pridávate múčnu zmes a zmes z kyslej smotany. Vždy pridáte 1/3 z každej zmesi a premiešate. Pokračujete tak dlho, pokým nespotrebujete celé množstvo, až končíte vždy múčnou zmesou. Celú zmes mixujete na menších otáčkach, aby ste do cesta nedostali príliš vzduchu. Cesto navrstvíte do pripravovaných košíčkov a pečiete 30-35 minút, alebo pokiaľ špajdľa z cesta nebude po pichnutí suchá.
Mohlo by vás zaujímať
Pokiaľ sa korpusy pečú, pripravíte si citrónovú náplň. V nerezovej miske si metličkou zmiešate cukor, vajíčko, vaječný žĺtok, rastlinnú tukovú nátierku Hera a citrónovú šťavu a kôru a vložíte nad vodný kúpeľ (uistite sa, že sa voda nedotýka misy). Zmes nad vodným kúpeľom zahrievate približne 15 minút, alebo pokiaľ nezačne tuhnúť. Miešate metličkou minimálne každé 2 minúty. Odstavíte z tepla, preložíte do misky a necháte úplne vychladnúť. Zmes krásne zhustne.
Na krém si najprv zmiešate práškový cukor so smotanovým syrom. Hneď ako je zmes spojená a hladká, po kúskoch pridávate zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera. V momente, keď sú všetky ingrediencie spojené, pridáte jahodovú marmeládu a dobre zašľaháte.
Do vychladnutých korpusov urobíte lyžičkou malé jamôčky, ktoré naplníte pripravenou citrónovou náplňou. Dozdobíte jahodovým krémom. Jahodovo-citrónové cupcakes sú hotové:-).
Tip:
Ak chcete mať krém tuhší, pripravte si ho vopred a nechajte ho v chladničke vychladiť aspoň po dobu 2-3 hodín. Krém si tiež môžete pripraviť deň vopred, prikryť potravinárskou fóliou a použiť, až keď ho budete potrebovať.