Šalát s červenou repou a kozím syrom
Zeleninové

Šalát s červenou repou a kozím syrom

Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 500 g červenej repy v šupke, 250 g mäkkého kozieho syra, 4 strúčiky cesnaku, 200 g listového šalátu, 70 g parmezánu, olivový olej, morská soľ, čierne korenie, šťava z 1 citróna, med, 1 hrsť vlašských orechov Postup: Repu varíme v osolenej vode spolu s celými strúčikmi cesnaku do […]

Cícerový šalát s čerstvou zeleninou
Zeleninové

Cícerový šalát s čerstvou zeleninou

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 1 menšia šalátová uhorka, 4 paradajky, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 250 g sterilizovaného cíceru, 200 g balkánskeho syra, zelené vňate (petržlen alebo bazalka, pažítka) Zálievka: olej, balzamikový ocot, soľ, cukor, vínny ocot Postup: Zeleninu očistíme, opláchneme vodou. Uhorku olúpeme a nakrájame na plátky, paradajky a papriky nakrájame na […]

Šalát zo stopkového zeleru
Zeleninové

Šalát zo stopkového zeleru s hrozienkami a orechmi

Suroviny: 6 plátkov bezlepkového chleba, 1 zväzok stopkového zeleru, 1 balíček hrozienok, hrsť vlašských orechov, 1 tatárska omáčka (malé balenie) – je možné vynechať, prípadne nahradiť jogurtom, 1 kyslá smotana (väčšie balenie), soľ Postup: Zeler umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Orechy nasekáme a pridáme k zeleru spolu s umytými hrozienkami. Vmiešame tatársku omáčku a kyslú […]

Salat Adria
Cestoviny, Varíme ryby, Zeleninové

Šalát Adria

Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby): 250 g cestovín, konzerva 425 ml sterilizovanej fazule so zeleninou v pikantnej omáčke, 120 g tuniaka (konzervovaný v oleji), 50 g olivového oleja, 20 g balzamikového octu, korenie na ryby, soľ Postup: Cestoviny uvaríme podľa návodu na obalu. Zlejeme. Pridáme zeleninu s omáčkou a tuniaka na kúsky. Zalejeme olejom […]

Zelerový šalát Zazi
Zeleninové

Zelerový šalát Zazi

Suroviny: 280 g (pohár 580 ml) sterilizovaného zeleru na rezance, 50 g mrkvy, 200 g šalátovej uhorky, 150 g kyslej smotany, 50 g olivového oleja, sušený cesnak, korenie na tzatziky, soľ Postup: Zeler zlejeme a mierne vytlačíme zvyšný nálev. Mrkvu a uhorku očistíme a nastrúhame na rezance. Všetko zmiešame. Kyslú smotanu vyšľaháme s olejom, ochutíme […]

Šalát Vercelli
Zeleninové

Šalát Vercelli

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): brokolica 200 g, paradajky 200 g, cibuľa 20 g, majonéza 60 g, kyslá smotana 60 g, soľ 5 g, korenie 3 g, pažítka 5 g Postup: Očistenú a sparenú brokolicu, paradajky a cibuľu nakrájame. Z majonézy, kyslej smotany, soli, cukru a korenia vytvoríme zálievku. Zmiešame so zeleninou a podávame. Tip: […]

Šalát Coleslaw
Zeleninové

Šalát Coleslaw

Suroviny: 40 g kukurica,  30 g mrkva na rezance, 180 g biela kapusta, 20 g kyslá smotana, 20 g majonéza, ocot 2 g, cukor, soľ, korenie, olivový olej Postup: Kapustu nastrúhame najemno, ochutíme octom, solí, cukrom a pokvapkáme olejom. Necháme 30 minút odležať. Zamiešame kukuricu, mrkvu, majonézu a kyslú smotanu. Dochutíme korením a podávame s […]

Šalát s paradajkou
Zeleninové

Šalát s paradajkou a nivou

Suroviny: 400 g nivy, 2 veľké paradajky, 100 g čiernych olív, 3 bazalkové lístky, 1 polievková lyžica olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 čajová lyžička soli, medzi prsty čierne korenie Postup: Paradajky rozkrojíme a pokrájame na kolieska. Syr pokrájame na kúsky. Lístky bazalky nakrájame na tenké rezančeky a cesnak pretlačíme. Všetko poukladáme spolu na tanier, […]

Mrkvovo-brokolicový šalát
Šaláty, Zeleninové

Mrkvovo-brokolicový šalát

Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 200 g brokolice, 200 g mrkvy, 400 g kolienok alebo penne, 100 g jogurtu alebo kyslej smotany, 1 čajová lyžička soli, 1000 ml vody, 1 polievková lyžica rozpusteného masla,  Postup: Do vody dáme na kolieska nakrájanú mrkvu a osolíme. Necháme povariť asi 5 minút. Potom vsypeme na menšie […]

Šalát so špenátom
Zeleninové

Šalát so špenátom

Suroviny: 400 g tvarohu, 1 polievková lyžica posekanej pažítky, 1 čajová lyžička soli, 10 listov špenátu (alebo 15 mladých listov zo žihľavy), reďkovka, medzi prsty mletého čierneho korenia, 1 polievková lyžica olivového oleja Postup: Špenátové listy vhodíme na minútu do vriacej vody. Scedíme. Pokrájame ich a zmiešame s ostatnými surovinami.Pridáme pokrájanú reďkovku. Podávame s hriankami. […]

womangalérie VŠETKY