Šalát Coleslaw
Zeleninové

Šalát Coleslaw

Suroviny: 40 g kukurica,  30 g mrkva na rezance, 180 g biela kapusta, 20 g kyslá smotana, 20 g majonéza, ocot 2 g, cukor, soľ, korenie, olivový olej Postup: Kapustu nastrúhame najemno, ochutíme octom, solí, cukrom a pokvapkáme olejom. Necháme 30 minút odležať. Zamiešame kukuricu, mrkvu, majonézu a kyslú smotanu. Dochutíme korením a podávame s […]

Šalát s paradajkou
Zeleninové

Šalát s paradajkou a nivou

Suroviny: 400 g nivy, 2 veľké paradajky, 100 g čiernych olív, 3 bazalkové lístky, 1 polievková lyžica olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 čajová lyžička soli, medzi prsty čierne korenie Postup: Paradajky rozkrojíme a pokrájame na kolieska. Syr pokrájame na kúsky. Lístky bazalky nakrájame na tenké rezančeky a cesnak pretlačíme. Všetko poukladáme spolu na tanier, […]

Mrkvovo-brokolicový šalát
Šaláty, Zeleninové

Mrkvovo-brokolicový šalát

Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 200 g brokolice, 200 g mrkvy, 400 g kolienok alebo penne, 100 g jogurtu alebo kyslej smotany, 1 čajová lyžička soli, 1000 ml vody, 1 polievková lyžica rozpusteného masla,  Postup: Do vody dáme na kolieska nakrájanú mrkvu a osolíme. Necháme povariť asi 5 minút. Potom vsypeme na menšie […]

Šalát so špenátom
Zeleninové

Šalát so špenátom

Suroviny: 400 g tvarohu, 1 polievková lyžica posekanej pažítky, 1 čajová lyžička soli, 10 listov špenátu (alebo 15 mladých listov zo žihľavy), reďkovka, medzi prsty mletého čierneho korenia, 1 polievková lyžica olivového oleja Postup: Špenátové listy vhodíme na minútu do vriacej vody. Scedíme. Pokrájame ich a zmiešame s ostatnými surovinami.Pridáme pokrájanú reďkovku. Podávame s hriankami. […]

caprese
Chuťovky, Zeleninové

Halloweenske caprese

Suroviny: 4 mozzarelly, 4 menšie paradajky so stopkou, soľ, korenie, oregano, olivový olej Postup: Na tanier umiestnite 4 bochníčky mozzarelly. Umyte paradajky a vykrojte stopku. Paradajky nakrájajte na plátky. Dva plátky rozkrojte na polovice a vytvorte z nich ústa. Ďalšie dva plátky rozkrojte na štvrtiny a vytvorte z nich oči. Stopky použite namiesto vlasov. Zo […]

Cestovinový šalát s tuniakom
Cestoviny, Zeleninové

Cestovinový šalát s tuniakom

Máte chuť na rýchly a ľahký obed? Vyskúšajte tento vynikajúci cestovinový šalát s tuniakom. Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 450 g mrazených zelených fazuľových strukov, 360 g cestovín penne, 1 červená paprika, 1 červená cibuľa, 2 x 160 g tuniaka v rastlinnom oleji, 100 ml olivového oleja, 40 ml vínneho octu, 160 g […]

Šalát z grilovanej zeleniny
Jedlá bez mäsa, Zeleninové

Šalát z grilovanej zeleniny

Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a šalát z grilovanej zeleniny spolu s ajvarom bude toto jedlo nezabudnuteľným zážitkom. Suroviny ( rozpočet pre 6 osôb ): 1 korenie na šalát podľa vlastného výberu, 150 g jarnej cibuľky, 400 g cukety, 400 g baklažánu, 200 g červenej papriky, 200 g žltej papriky, 100 g ajvaru […]

Miešaný šalát
Varíme ryby, Zeleninové

Miešaný šalát s čerstvo pečeným lososom

Suroviny: 400 g lososa, 250 g natrhaných listov rôznych šalátov, 200 g rajčín, 24 ks olív, 60 g červenej cibule, 4 pol. lyžice hrubozrnnej horčice, 1 pol. lyžica medu, 200 g tatárskej omáčky, kôpor, šťava z dvoch limetiek, 150 g syra feta, 3 vajcia Postup: Lososa očistíme, zbavíme kostí a nakrájame na kúsky. Osolíme, pokvapkáme […]

Šalát z kuskusu
Cestoviny, Jedlá bez mäsa, Zeleninové

Šalát z kuskusu

Suroviny: 1 kg kuskusu, 3 rajčiny, šalátová uhorka, 1 strúčik cesnaku, olivový olej, mandle Postup: Kuskus namočíme, najlepšie cez noc, prepláchneme a uvaríme. Dáme do misky a necháme vychladnúť. Pridáme zeleninu nakrájanú na kocky, nadrobno nasekaný cesnak a premiešame. Ozdobíme mätou a mandľami. Tip: Môžeme dochutiť čerstvo nasekanou petržlenovou vňatkou alebo bazalkou

Baklažán s čerstvou mätou
Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Prílohy, Vegetariáni, Zeleninové

Baklažán s čerstvou mätou

Energetická hodnota jedla: 1079 kJ / 258 kcal Suroviny ( rozpočet pre 4 – 6 osôb ): 1 kg baklažánov, olej na praženie, 60 ml  olivového oleja, 4 strúčky pretlačeného cesnaku, 2 lyžice jablkového octu, 1 lyžica nakrájanej čerstvej mäty, 2 lyžice strúhanky, soľ Postup: Baklažány umyjeme, odrežeme okraje a neobielené ich nakrájame pozdĺžne na […]

womangalérie VŠETKY