Šalát s fazuľou a kukuricou
Zeleninové

Šalát s fazuľou a kukuricou

Suroviny na šalát s fazuľou a kukuricou: 150 g šalátovej uhorky, 100 g hlávkového šalátu, 1 paradajka, 100 g červenej sterilizovanej fazule, 100 g cukrovej kukurice z konzervy Na zálievku: 1 lyžička olivového oleja, trocha citrónovej šťavy, soľ, korenie, roztlačený cesnak, trochu nálevu z fazule Postup: Očistenú a umytú uhorku nastrúhajte na kolieska. Hlávkový šalát […]

Hlávkový šalát s rybičkami
Zeleninové

Hlávkový šalát s rybičkami

Suroviny na hlávkový šalát s rybičkami (rozpočet pre 4 osoby): 1 hlávka šalátu, 1 citrón, 4 rajčiny, 2 škatuľky sardiniek alebo tuniaka, 4 vajcia uvarené na tvrdo, 1 cibuľa Postup: Šalát očistíme, umyjeme a rozdelíme na niekoľko častí, pokvapkáme citrónovou šťavou, obložíme rajčiakmi, nakrájanými na kolieska, sardinkami a štvrťkami vajec. Šalát podávame posypaný s nadrobno […]

Kapustový šalát
Korenie pre varenie, Zeleninové

Kapustový šalát

Energetická hodnota jednej porcie: 100 kcal Suroviny na kapustový šalát (rozpočet na 4 porcie): ½ kg bielej hlávkovej kapusty, 4 karotky, 10 dkg vňaťového zeleru, 1½ pohára kyslej smotany, soľ, čierne korenie, cukor, citrón, trebuľka, mletá rasca, soľ,  Postup: Kapustu, mrkvu a zeler očistíme a pokrájame na tenké rezance. Vymiešame kyslú smotanu, pridáme pokrájanú zeleninu, ochutíme […]

Cicerovy salat s morcacimi nugetkami
Hydina, Zeleninové

Cícerový šalát s morčacími nugetkami

Suroviny na cícerový šalát s morčacími nugetkami( rozpočet pre 4 osoby ): 800 g morčacieho mäsa, 3 strúčiky cesnaku, olivový olej, tandoori masala korenie, 400 g cíceru ( nechať namočený cez nos ), citrónová tráva, 400 g čerstvého špenátu ( mladé lístky ), 80 g sušené paradajky v olivovom oleji, 1 veľký baklažán, 3 strúčiky cesnaku, […]

Šalát z pečenej červenej repy
Oddelená strava, Prílohy, Vegetariáni, Zeleninové

Šalát z pečenej červenej repy

Červená repa patrí medzi jeden z najzdravších druhov zeleniny, ktoré môžeme v kuchyni použiť. Dôvod prečo sa u nás neteší prílišnej obľube, je zrejme ten, že doplatila na nie príliš dobré spracovanie v školských jedálňach. Preto bola pravdepodobne znechutená niekoľkým generáciám stravníkov po zvyšok ich života. Červená repa,  obsahuje množstvo zdraviu prospešným látok.  Má lahodnú chuť, ktorú však […]

Miešaný karfiolový šalát
Zeleninové

Miešaný karfiolový šalát

Karfiol patrí v našej rodine medzi obľúbenú zeleninu. Pripravujem ho na mnoho spôsobov. Varený, vyprážaný, s vajíčkom, v polievke. Najnovší recept o ktorý by som sa chcela s vami podeliť je miešaný karfiolový šalát.  Suroviny na miešaný karfiolový šalát : 1 menší karfiol, 6 ks reďkoviek, 50 g mladého vylúpaného zeleného hrášku, 1 mladý kaleráb, kôpor […]

Ľadový šalát so zeleninou
Zeleninové

Ľadový šalát so zeleninou

1 porcia: 919 kJ / 219 kcal Suroviny na ľadový šalát so zeleninou: 1 čerstvá paprika, 300g mrazeného hrášku, konzerva kukurice, 2 lyžice oleja, 4 lyžice čili omáčky, 2 lyžice citrónovej šťavy, soľ, korenie, ľadový šalát Postup: Papriku rozštvrtíme a nakrájame na rezance. Hrášok vysypeme na cedidlo a prepláchneme horúcou vodou. Oboje zmiešame s kukuricou. […]

Šalát s morčacou pečienkou a koňakom
Hydina, Zeleninové

Šalát s morčacou pečienkou a koňakom

1 porcia: 1208 kJ / 289 kcal Suroviny na šalát s morčacou pečienkou a koňakom: 200 g morčacích pečienok, 1 lyžica koňaku, 1 lyžica madeiry, mleté čierne korenie, 1/4 lyžičky soli, štipka cukru, 2 lyžice sherry octu, 4 lyžice neutrálneho šalátového oleja, 1 malá cibuľa, 1 lyžica oleja z lieskovcov, 150 g poľného šalátu, 2 […]

Jedlá bez mäsa, Zeleninové

Insalata Veneziana

Suroviny na Insalata Veneziana: pripravíme si pizzové cesto podľa Vincenza, olivový olej,  1 ľadový šalát, 250 g cherry rajčín, 250 ml majonézy, 2 PL medu, 1 viazanička čerstvej bazalky, okrúhle formičky na pečenie s priemerom asi 10-15 cm Postup: Pripravené pizzové cesto od Vincenza zoberieme a vložíme do vopred vymastených okrúhlych formičiek na pečenie. Dáme […]

z červenej repy
Zeleninové

Šalát z červenej repy, karfiolu a špargle

Od malička nás tak nejako podvedome učili, že zelenina sa rozdeľuje na dve skupiny. Na tú, ktorú dávame do šalátov a tú, ktorá sa varí. To už podľa mňa dávno neplatí, do šalátu veľmi rád dám aj zeleninu, ktorá u nás tradične varí, alebo zapeká. Skúste skombinovať nové veci a možno sami seba prekvapíte. K […]

womangalérie VŠETKY