Ľadový šalát so zeleninou
Zeleninové

Ľadový šalát so zeleninou

1 porcia: 919 kJ / 219 kcal Suroviny na ľadový šalát so zeleninou: 1 čerstvá paprika, 300g mrazeného hrášku, konzerva kukurice, 2 lyžice oleja, 4 lyžice čili omáčky, 2 lyžice citrónovej šťavy, soľ, korenie, ľadový šalát Postup: Papriku rozštvrtíme a nakrájame na rezance. Hrášok vysypeme na cedidlo a prepláchneme horúcou vodou. Oboje zmiešame s kukuricou. […]

Šalát s morčacou pečienkou a koňakom
Hydina, Zeleninové

Šalát s morčacou pečienkou a koňakom

1 porcia: 1208 kJ / 289 kcal Suroviny na šalát s morčacou pečienkou a koňakom: 200 g morčacích pečienok, 1 lyžica koňaku, 1 lyžica madeiry, mleté čierne korenie, 1/4 lyžičky soli, štipka cukru, 2 lyžice sherry octu, 4 lyžice neutrálneho šalátového oleja, 1 malá cibuľa, 1 lyžica oleja z lieskovcov, 150 g poľného šalátu, 2 […]

Jedlá bez mäsa, Zeleninové

Insalata Veneziana

Suroviny na Insalata Veneziana: pripravíme si pizzové cesto podľa Vincenza, olivový olej,  1 ľadový šalát, 250 g cherry rajčín, 250 ml majonézy, 2 PL medu, 1 viazanička čerstvej bazalky, okrúhle formičky na pečenie s priemerom asi 10-15 cm Postup: Pripravené pizzové cesto od Vincenza zoberieme a vložíme do vopred vymastených okrúhlych formičiek na pečenie. Dáme […]

z červenej repy
Zeleninové

Šalát z červenej repy, karfiolu a špargle

Od malička nás tak nejako podvedome učili, že zelenina sa rozdeľuje na dve skupiny. Na tú, ktorú dávame do šalátov a tú, ktorá sa varí. To už podľa mňa dávno neplatí, do šalátu veľmi rád dám aj zeleninu, ktorá u nás tradične varí, alebo zapeká. Skúste skombinovať nové veci a možno sami seba prekvapíte. K […]

Šalát s jahodami
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka, Zeleninové

Šalát s jahodami a kuracím mäsom

Suroviny: 1 ks kuracie prsia, 3 lyžce olivového oleja, 2 lyžice horčice, soľ, čiere korenie, ½ citróna, hrsť čerstvých jahôd, mix šalátových listov, balsamico, hrubozrnná soľ, syr feta Postup: V uzatvárateľnom pohári zmiešame olivový olej, horčicu, šťavu z citróna, soľ a korenie. Pohár dobre uzavrieme a pretrepeme. Umyté kuracie prsia obalíme v marináde a necháme v chladničke odpočívať min. 20 minút. […]

Marinovaný baklažán
Chuťovky, Grilovanie, Jedlá bez mäsa, Letná grilovačka, Vegetariáni, Zeleninové

Marinovaný baklažán

Suroviny na marinovaný baklažán: 800 g baklažánu, 4 strúčiky cesnaku, pálivá mletá paprika, oregano, 2 dl olivového oleja, 150 g čerstvej mozarelly, 320 g veľkých zrelých rajčín, čerstvá bazalka, šťava z jedného citróna, 160 g brokolice, 160 g karotky, 200 g tatárskej omáčky Postup: Baklažán najprv pozdĺžne nakrájame na plátky a jemne potrieme drveným cesnakom, […]

Špargľový šalát s kokosom
Varíme ryby, Zeleninové

Špargľový šalát s kokosom a morskými plodmi

Suroviny na špargľový šalát s kokosom (rozpočet na 4 porcie): 500 g zmesi morských plodov, 300 g čínskej kapusty, 300 g zelenej špargle, soľ, 250 g húb Shiitake, 30 g zázvoru, 4 strúčiky cesnaku, 30 g orieškov kešu, 2 feferónky, 8 PL oleja, 150 ml kokosového mlieka, ½ kávovej lyžičky maizeny, korenie, 2 polievkové lyžice […]

Krevetový šalát s melónom a hubami
Varíme ryby, Zeleninové

Krevetový šalát s melónom a hubami

1 porcia: 2009 kJ / 478 kcal Suroviny: 1 žĺtok, 1/4 lyžičky soli, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 lyžica masla, 2 kvapky worcesterskej omáčky, štipka cukru, štipka karí korenia, 1/8 l oleja, 1/8 l smotany, 100 g šampiňónov, 150 g krabieho mäsa, 1 chladený cukrový melón, šalátové listy na zdobenie Postup: Žĺtok s korením rozhabarkujeme, […]

Šalát z grilovaného kurčaťa
Grilovanie, Letná grilovačka, Zeleninové

Šalát z grilovaného kurčaťa

V jednej porcii: 220 kcal (902 kJ), 19 g bielkovín, 1 7 g sacharidov, 9 g lukov, 2 g nasýtených tukov, 47 mg cholesterolu, 3 g vlákniny, 512 mg sodíka Suroviny ( rozpočet pre 4 porcie): 1/4 šálky pomarančovej šťavy, 3 lyžice čerstvo vytlačenej limetovej šťavy, 1/2 lyžičky dijonskej horčice, 3/4 lyžičky soli, 1/8 lyžičky […]

Jemný kurací šalát
Zeleninové

Jemný kurací šalát

1 porcia obsahuje: 1703 joulov (407 kalórií) Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 300 g kuracích prsičiek, 2 lyžice oleja, 1 malá konzerva krájaného ananásu (210 ml), 4 lyžice citrónovej šťavy, 150 g zeleru, 2 jablká, 50 g majonézy, 100 g kyslej smotany, soľ a mleté čierne korenie, cukor, 8 listov hlávkového šalátu, 30 g vlašských […]

womangalérie VŠETKY