Baklažán s čerstvou mätou
Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Prílohy, Vegetariáni, Zeleninové

Baklažán s čerstvou mätou

Energetická hodnota jedla: 1079 kJ / 258 kcal Suroviny ( rozpočet pre 4 – 6 osôb ): 1 kg baklažánov, olej na praženie, 60 ml  olivového oleja, 4 strúčky pretlačeného cesnaku, 2 lyžice jablkového octu, 1 lyžica nakrájanej čerstvej mäty, 2 lyžice strúhanky, soľ Postup: Baklažány umyjeme, odrežeme okraje a neobielené ich nakrájame pozdĺžne na […]

Cestovinový šalát s hubami
Cestoviny, Jedlá bez mäsa, Zeleninové

Cestovinový šalát s hubami

Suroviny: 60 g varených cestovín, polovica cibule, 30 g šunky, 30 g fety (ale môže byť i blaťácke zlato), cesnak, 50 g čínskej kapusty, 3 čerstvé šampiňóny,  štipka soli, čerstvé korenie, lyžica olivového oleja, lyžica citrónovej šťavy, rozmarín Postup: Kapustu pokrájame na rezančeky, cibuľu nadrobno nasekáme. Čerstvé šampiňóny olúpeme rozkrojíme na štvrtinky a opečieme na […]

Dyňový šalát
Hydina, Ovocné, Zeleninové

Dyňový šalát

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie): zmes korenia na pečené kura podľa chuti, 20 g olivový olej, soľ, biele korenie, sušený petržlen, ocot, 200 g kuracie prsia, 60 g krabie tyčinky, 200 g dyňa naložená v sladkokyslom náleve, 80 g šampiňóny, 160 g ananás, 80 g mandarínky, 120 g kyslá smotana, 10 g horčica, ďumbier, […]

Zeleninové

Nátierka s kuracím mäsom

Suroviny: 200 g tvarohu, 2 kuracie prsia, 1 paradajka, 1 čili paprička, 1 polievková lyžica olivového oleja, 1 mladá cibuľka aj s vňaťou, medzi prsty soľ a mleté čierne korenie Postup: Kuracie prsia uvaríme pod pokrievkou asi 40 minút v osolenej a čiernym korením ochutenej vode. Potom ich vyberieme a nakrájame na menšie kúsky. Premiešame […]

Šalát so zeleninou
Zeleninové

Šalát so zeleninou

Suroviny: 400 g tvarohu, 1 polievková lyžica na hrubom strúhadle nastrúhaného zeleru, 1 polievková lyžica na hrubom strúhadle nakrájanej mrkvy, 2 polievkové lyžice hrášku, 1 čajová lyžička Vegety, 1 polievková lyžica sójových klíčkov, 1 čajová lyžička citrónovej šťavy, 1 polievková lyžica slnečnicového oleja, medzi prsty mleté biele korenie Postup: Hneď po nastrúhaní zeler pokvapkáme citrónovou […]

Šalát v avokáde
Zeleninové

Šalát v avokáde

Energetická hodnota pokrmu: 2808 kJ / 671 kcal. Suroviny ( rozpočet pre 2 osoby ): 2 avokáda, 1 grep, 1 pomaranč, 200 g rukoly, 50 g čiernych olív, 1 lyžica citrónovej šťavy, 2 lyžice olivového oleja, Podravka ochucovadlo na posýpanie Postup: Avokádo prekrojíme na polovicu, ošúpeme ho, vyberieme kôstku a každú polovičku trochu vydlabeme. Rukolu […]

Šalát s jahodami
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka, Šaláty, Zeleninové

Šalát s jahodami a kuracím mäsom

Suroviny: 1 ks kuracie prsia, 3 lyžce olivového oleja, 2 lyžice horčice, soľ, čiere korenie, ½ citróna, hrsť čerstvých jahôd, mix šalátových listov, balsamico, hrubozrnná soľ, syr feta Postup: V uzatvárateľnom pohári zmiešame olivový olej, horčicu, šťavu z citróna, soľ a korenie. Pohár dobre uzavrieme a pretrepeme. Umyté kuracie prsia obalíme v marináde a necháme v chladničke odpočívať min. 20 minút. […]

Grilovaný kozí syr
Grilovanie, Zeleninové

Grilovaný kozí syr

Energetická hodnota jednej porcie: 842 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 60 dkg čerstvého kozieho syra, rozmarín, 1/2 zväzku petržlenovej vňate, listové šaláty, soľ, mleté čierne korenie, ocot, olej Postup: Očistíme listové šaláty, rýchlo ich poumývame a necháme odkvapkať. Na prípravu marinády zmiešame ocot, olej, soľ, čierne korenie a malé množstvo vody. Kozí syr pokrájame […]

Thunský šalát
Chuťovky, Hydina, Ovocné, Zeleninové

Thunský šalát

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie): 80g Eidamský syr (tehla) 30%, 120g grapefruitu, 80g paradajok, 80 g šalátovej uhorky, 40 g kuracej šunky, 80 Majolenky, 40 ml bieleho jogurtu, 40 ml kečupu extra ostrého Postup: Očistené grapefruity bez kôstok, uhorku a paradajky nakrájame na malé kocky. Šunku nakrájame na drobné prúžky a všetko spoločne premiešame. […]

Cestovinový šalát
Cestoviny, Jedlá bez mäsa, Zeleninové

Cestovinový šalát so zeleninou a čerstvými bylinkami

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie): 110 g cestovín (Fusili), 170 g paradajok, 170 g šalátovej uhorky, 80 g majolenky, 150 g čerstvej papriky, 30 g zmesi čerstvých byliniek( tymián, bazalka, pažítka, petržlen ), 100 g kečupu Postup: Cestoviny uvaríme v  osolenej vode a necháme vychladnúť. Zmiešane majolenku, kečup a nakrájané čerstvé bylinky. Zeleninu nakrájame […]

womangalérie VŠETKY