Šalátová filharmónia s tuniakom je jedlo, ktoré si môžete pripraviť na rýchly obed ale rovnako aj na ľahkú večeru.
Šalátová filharmónia s tuniakom – suroviny:
1 filé z tuniaka vo vlastnej šťave v skle, 3 hlávky rôznych druhov šalátov – napr. hlávkový, lollo rosso a rímsky, 1 menšia mladá cuketa, 1 červená cibuľa, 3 vajcia, 2 krajce celozrnného alebo iného chleba
Postup:
Šalátovú oázu pripravíte za pár minút. Zo všetkých troch hlávok šalátov odstráňte staršie tuhé listy, zvyšok rozdeľte, dobre umyte, natrhajte na kúsky a nechajte osušiť. Opracovať je potrebné aj cuketu – ošúpte, nakrájajte na kocky, osoľte a nechajte odležať, potom ju na olivovom oleji dozlatista opečte. V oleji po cukete rovno opečte na kocky nakrájaný chlieb.
Mohlo by vás zaujímať
Natrhané šaláty s cibuľou nakrájanou na kolieska nasypte do misy a zalejte klasickou zálievkou z našľahaného oleja s vínnym octom, cukrom, soľou a korením. Takmer hotový šalát posypte cuketovými oškvarkami a opečenými krutónmi, obložte odkvapkaným tuniakom a strateným vajcom.