Palacinka plnená tuniakom, špenátom a koreňovou zeleninou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Na dobré sa lepšie čaká s chutným jedlom. Nech sa páči Palacinka plnená tuniakom, špenátom a koreňovou zeleninou

Palacinka plnená tuniakom – suroviny na 4 porcie:

  • 200 g hladkej múky 400 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 feferónka
  • hrsť bazalky
  • soľ
  • pár kvapiek olivového oleja do cesta olivový olej na pečenie palaciniek
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 200 g mrkvy
  • 100 g stopkového zeleru
  • 100 g koreňa petržlenu
  • olivový olej
  • byľka tymianu
  • 200 g creme fraiche
  • 2× 80 g tuniaka Rio Mare s citrónom a čiernym korením
Palacinka plnená tuniakom

Postup:

Feferónku a bazalku nasekáme nadrobno. Zmiešame s ostatnými ingredienciami na palacinky na hladké cesto a necháme odpočinúť. Potom na oleji v panvici pripravujeme palacinky. Stopkový zeler, mrkvu a petržlen nakrájame na malé kocky a orestujeme všetko na oleji dozlatista. Pridáme špenát, natrhaného tuniaka a osolíme. Dobre premiešame.

Palacinky potrieme creme fraiche, poukladáme na ne zmes zeleniny a tuniaka a zabalíme.

Viac inšpirácie s RIO MARE hľadajte na riomare.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach