30 minút
Na dobré sa lepšie čaká s chutným jedlom. Nech sa páči Palacinka plnená tuniakom, špenátom a koreňovou zeleninou
Palacinka plnená tuniakom – suroviny na 4 porcie:
- 200 g hladkej múky 400 ml mlieka
- 2 vajcia
- 1 feferónka
- hrsť bazalky
- soľ
- pár kvapiek olivového oleja do cesta olivový olej na pečenie palaciniek
- 100 g čerstvého špenátu
- 200 g mrkvy
- 100 g stopkového zeleru
- 100 g koreňa petržlenu
- olivový olej
- byľka tymianu
- 200 g creme fraiche
- 2× 80 g tuniaka Rio Mare s citrónom a čiernym korením
Postup:
Feferónku a bazalku nasekáme nadrobno. Zmiešame s ostatnými ingredienciami na palacinky na hladké cesto a necháme odpočinúť. Potom na oleji v panvici pripravujeme palacinky. Stopkový zeler, mrkvu a petržlen nakrájame na malé kocky a orestujeme všetko na oleji dozlatista. Pridáme špenát, natrhaného tuniaka a osolíme. Dobre premiešame.
Palacinky potrieme creme fraiche, poukladáme na ne zmes zeleniny a tuniaka a zabalíme.
Viac inšpirácie s RIO MARE hľadajte na riomare.sk