Zapečené rybacie filé so šampiňónmi
Varíme ryby

Zapečené rybacie filé so šampiňónmi

1 porcia obsahuje: 3567 joulov (852 kalórií) Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 600 g rybacieho filé alebo rybieho filetu, 1 cibuľa, 4 cherry paradajky, 4 lyžice masla, ¼ l suchého bieleho vína, 250 g šampiňónov, 3 lyžice hladkej múky, ¼ l smotany, 2 žĺtky, soľ a mleté čierne korenie, 4 lyžice strúhaného eidamu, 2 lyžice […]

Quiche s lososom
Varíme ryby

Quiche s lososom a kôprom

Suroviny ( na 2 porcie ): Korpus: 11 dg ( 3 polievkové lyžice masla ), štipka soli, 20 dg hladnej múky, 1 vajce alebo 6 dg + 2 žĺtky ( ak vám cesto zostane, zabaľte ho do fólie a uschovajte v mraze – vydrží vám dlho ), ½ kg cíceru alebo hrachu (tieto suroviny pomôžu cestu aby […]

Môj život bez lepku
Sendviče, Varíme ryby

Lososový burger so sezamom

Prečo nevyskúšať rybací burger? …Žemľu s delikátnou chuťou lososa a ricotty! Suroviny (4 porcie): 600 g losos, 1-2 ČL sezamových semienok, 1 balenie bezlepkových Hamburgerov Schär, 3 šalotky, 2 PL ricotty, 1 paradajka, 20 g cibuľové klíčky, trocha strúhanky, trocha jogurtovej omáčky, trocha extra panenského olivového oleja, štipka soľ Postup: Opečte sezamové semienka 15 minút […]

Pečený kapor so zemiakovou kôrkou
Varíme ryby

Pečený kapor so zemiakovou kôrkou

Energetická hodnota jednej porcie: 830 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): Potrebujeme: 1 filetovaného kapra (1,80kg), 1 citrón, 3 veľké sypké zemiaky, 2 zväzky mladej cibuľky, 10 dkg masla, 1/8 l oleja,1 polievkovú lyžicu ostrej horčice, múku, soľ, mleté čierne korenie Na srbskú omáčku: 1 cibuľu,3 strúčiky cesnaku,  červenej papriky,  žltej papriky,1 zväzok […]

Suroviny na Tuniak s banánom a jogurtovým šalátom: Mleté čierne korenie, 1 limeta, 3 banány, 300 g kokteilových paradajok, 100 g nízkotučného jogurtu, 4 PL vínneho octu, 1 zväzok kôpru, 1 malý zväzok petržlenovej vňate,
Varíme ryby

Tuniak s banánom a jogurtovým šalátom

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): Čas prípravy: 30 minút Mleté čierne korenie, 1 limeta, 3 banány, 300 g kokteilových paradajok, 100 g nízkotučného jogurtu, 4 PL vínneho octu, 1 zväzok kôpru, 1 malý zväzok petržlenovej vňate, 2 PL olivového oleja, 2 ČL horčice , soľ, korenie, 2 PL karí korenia, 2 ČL cukru, 4 plátky […]

Provensálska ryba
Varíme ryby

Provensálska ryba

Suroviny: 4 ks pstruha alebo 600 g rybieho filé, 0,7 l bieleho vína, 3 cibule, 2 póry, 2 lyžice vegety, 2 bagety, soľ, bobkový list. Omáčka: 6 strúčikov cesnaku, 6 žĺtkov, 1 lyžica octu, 4 lyžice oleja, soľ, korenie Postup: Ryby dobre očistíme, omyjeme a asi ½ hodinu marínujeme v bielom víne. Cibuľu nakrájame na […]

Nákyp z rybieho filé so syrom
Varíme ryby

Nákyp z rybieho filé so syrom

Suroviny: 300 g rybieho filé, 3 vajcia uvarené natvrdo, 80-100 g strúhaného syra Emmental, 40 g masla, 20 g hladkej múky, 1/4 sladkej smotany, lyžička horčice, soľ, petržlenová vňať, soľ a korenie na dochutenie Postup: Vajcia uvaríme natvrdo a potom ich pokrájame na tenké plátky. Polovicou koliesok vyložíme maslom potretú zapekaciu misu. Na panvici osmažíme […]

Losos s olivami
Varíme ryby

Losos s olivami

Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 300 g lososa, 50 g zelených olív, soľ, mleté biele korenie, 50 ml bieleho vína, 50 g masla, pažítka Postup: Porcie lososa posolíme, okoreníme bielym korením, polejeme bielym vínom a necháme v chlade odležať. Grilovací rošt rozohrejeme, poukladáme naň porcie lososa, potrieme ich maslom a grilujeme z každej strany tri […]

Wonton ravioli s lososom a chilli omáčkou
Varíme ryby

Wonton ravioli s lososom a chilli omáčkou

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 2 ks konzervovaného aljašského lososa,1 ks wonton cesta, 100 g zázvoru, 100 g koriandru, cesnak, 10 g chilli papričiek, 1 l oleja, 0,05 l žĺtkov, 0,3 l sladkej chilli omáčky, 0,1 l limetkového sirupu, olivový olej Postup: Cesnak, zázvor, chilli papričky a časť koriandru si rozdrvíme a orestujeme na olivovom […]

Škandinávske koláčiky z aljašského lososa
Varíme ryby

Škandinávske koláčiky z aljašského lososa

Suroviny: 2 ks aljašského lososa, 4 ks vajec, 0,1 kg strúhanky, 0,1 l smotany, 0,001 kg sambalu, 0,05 kg kôpru, soľ, mleté čierne korenie, 0,05 l olivového oleja, 0,3 kg šalátu poľníček Postup: Lososa zmiešame s 3. vajciami, smotanou, sambalom, soľou, korením, strúhankou a najemno nasekaným kôprom. Urobíme placky, ktoré opečieme na panvici. Z olivového […]

womangalérie VŠETKY