Údený losos s medovo-horčicovým dresingom
Chuťovky, Varíme ryby

Údený losos s medovo-horčicovým dresingom

Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby): 200 gramov údeného lososa, 3cl sektu, 30 gramov medu, 20 gramov Dijon horčice, 50 gramov šalátu rukola, soľ a mleté čierne korenie Postup: Med a horčicu si v miske vymiešame do hladkej zmesi a postupne prilievame sekt na zriedenie a zvýraznenie chute. Dochutíme soľou a korením. Plátky údeného lososa […]

Chrumkavé špagety s tuniakom
Cestoviny, Varíme ryby

Chrumkavé špagety s tuniakom

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 2 konzervy tuniaka na cestoviny, 400 g cestovín špagety, 2 zrelé paradajky, 2 krajce chleba, 2 strúčiky cesnaku, štipľavá paprika, 2 PL extra panenského olivového oleja, čerstvý petržlen, soľ Postup: V osolenej vode uvaríme špagety. Z paradajok odstránime semienka a nakrájame ich na kocky. Z chleba okrájame kôrku a nakrájame […]

Zapečený tuniak
Varíme ryby

Zapečený tuniak – koláč ako ryba

Suroviny ( rozpočet pre 4 porcie ): 4 x 160g tuniaka v olivovom oleji, 200g tvarohového bieleho syra (napríklad ricotta), 4 vajcia, 50 g vlašských orechov, 30 g hrozienok, 80 g strúhaného parmezánu, 200 g vareného špenátu, 1 cibuľa, 10cl smotany, 70 g masla, muškátový oriešok, lístkové cesto (čerstvé alebo mrazené – 500 až 600 […]

Cannelloni plnené tuniakom
Cestoviny, Varíme ryby

Cannelloni plnené tuniakom

Energetická hodnota 1 porcie: 550 kcal Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 12 plátkov lasagní, 2 x 160 g tuniaka v olivovom oleji, 50 g kapár, 2 natvrdo uvarené vajcia, 50 g syra Ricotta, 2 strúčiky cesnaku, 500 g paradajkového pyré, 2 PL extra panenského olivového oleja, 1 chili paprička, strúhanka, soľ Postup: V […]

Ražniči z lososa
Varíme ryby

Netradičné ražniči z lososa a limety

Napichajte kocky lososa a limetku na špajdle a vychutnávajte si úplne nové ražniči z lososa. Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 1 kg filiet z lososa, 1 korenie na ryby, 50 ml olivového oleja, 2 limetky alebo citróny, ajvar jemný, čerstvé oregano, 16 špajdlí Postup: Filety z lososa umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Nakrájame […]

Losos a paprika vo Woku
Varíme ryby

Losos a paprika vo Woku

Suroviny: 500 g lososa, 250 g kreviet, 1 balíček mrazenej zeleniny WOK, 1 červená paprika, 1 žltá paprika, 6 šalotiek, 3 lyžice ustricovej omáčky, 1 lyžica ľanového semienka 1/2 zväzku koriandru, 2 lyžice oleja Postup: Papriku a šalotku nakrájajte na rovnako veľké kúsky. Losos a ľanové semienka smažte 8 minút na strednej teplote za stáleho […]

Miešaný šalát
Varíme ryby, Zeleninové

Miešaný šalát s čerstvo pečeným lososom

Suroviny: 400 g lososa, 250 g natrhaných listov rôznych šalátov, 200 g rajčín, 24 ks olív, 60 g červenej cibule, 4 pol. lyžice hrubozrnnej horčice, 1 pol. lyžica medu, 200 g tatárskej omáčky, kôpor, šťava z dvoch limetiek, 150 g syra feta, 3 vajcia Postup: Lososa očistíme, zbavíme kostí a nakrájame na kúsky. Osolíme, pokvapkáme […]

Tuniakové taštičky
Koláče, Varíme ryby

Tuniakové taštičky so špenátom a parmezánom

Energetická hodnota 1 porcie: 120kcal Suroviny ( rezpočet na 4 porcie): 250 g mrazeného lístkového cesta, 160 g tuniaka v olivovom oleji, 150 g mrazeného špenátu, 25 g múky, 1/2 litra mlieka, 20 g strúhaného parmezánu,1 žĺtok, muškátový oriešok, soľ, hrsť múky na dosku Postup: Uvaríme špenát, scedíme a prepasírujeme ho na pyré. Múku zamiešame […]

Baklažán s cestovinami a tuniakom
Varíme ryby

Baklažán s cestovinami a tuniakom

Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 4 baklažány, 150 g cestovín, krátky formát, 240 g tuniaka vo vlastnej šťave, 400 g paradajkového pyré, 2 strúčiky cesnaku, 20 g strúhaného parmezánu, malý zväzok čerstvej bazalky, 3 lyžice extra panenského olivového oleja, soľ Postup: Osušené baklažány rozkrájame na polovičky, odstránime dužninu, aby okolo šupky zostal asi 1 cm. […]

Plnené cukety
Varíme ryby

Plnené cukety

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 6 menších čerstvých cukiet, 2 x 160 g tuniaka vo vlastnej šťave, 2 vajcia, 70 g strúhaného parmezánu, 1 čajová lyžička nasekaného petržlenu, 70 g strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, mlieko, paradajkové pyré Postup: Cukety povaríme asi 8 minút. Necháme ich ochladnúť, po dĺžke rozkrojíme a odstránime semienka. […]

womangalérie VŠETKY