Treska zapečená s paradajkou a fetou
Varíme ryby

Treska zapečená s paradajkou a fetou

Suroviny: 150 g rybieho filé z tresky, 1–2 paradajky, 30 g tvrdého syra napríklad feta, vetvička čerstvého rozmarínu, 80 g zemiakov, štipka soli, čerstvé mleté korenie Postup: Rybacie mäso opláchneme a osušíme, osolíme ho a okoreníme. Paradajku pokrájame na menšie kúsky, syr pokrájame na kocky. Na rybu poukladáme paradajky, pridáme vetvičku rozmarínu a posypeme syrom. […]

Vajíčková omeleta alla pugliese
Jedlá bez mäsa, Varíme ryby

Vajíčková omeleta alla pugliese

Energetická hodnota jednej porcie: 240 kcal Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 6 vajec, 1 tuniak v konzerve, 1 červená paprika, 1 žltá paprika, 2 lyžice kapár, 1 veľká cibuľa (jemne nakrájaná), 4 lyžice extra panenského olivového oleja, 1/2 lyžice mletej štipľavej papriky, soľ Postup: Na dvoch lyžiciach oleja speníme cibuľku a pridáme na […]

Grilovaný tuniak
Grilovanie, Letná grilovačka, Varíme ryby

Grilovaný tuniak flambovaný koňakom

Suroviny: 100 g tuniaka, 150 g šalát (loso rosso, loso biondo, frisse), 0,04 koňak, 50 g cherry paradajky, 30 g reďkovka biela, 1 dl olivový olej, 1ks citrón Postup: Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme ho koňakom a podusíme nakrátko s pivom. Šalát natrháme na menšie kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, […]

Grilovaný sleď
Grilovanie, Letná grilovačka, Varíme ryby

Grilovaný sleď s bylinkovým maslom

Suroviny: 4 čerstvé slede, 4 lyžičky citrónovej šťavy, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, ½ lyžičky soli, 2 lyžice nakrájanej pažítky, 2 lyžičky najemno nasekanej trebuľky, 100 g masla, mleté biele korenie, 2 lyžice slnečnicového oleja. Postup: Slede umyjeme, zvnútra potrieme citrónovou šťavou a soľou. Maslo s bylinkami vymiešame, osolíme a okoreníme, zabalíme do pergamenového papiera […]

Sleďový šalát
Varíme ryby

Sleďový šalát

Suroviny: 1 väčší zemiak, 1 pohár varenej cvikly – 220 g po odkvapkaní, 1  malé kyslasté jablko, 200 g varenej šunky vcelku, 200 g sleďových matjesových filiet, 2 kyslé uhorky, 1 lyžička horčice, 200 g kyslej smotany, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, petržlenová vňať Postup: Neošúpaný zemiak uvaríme a necháme vychladnúť. Cviklu precedíme a necháme […]

Pečený losos s čiernym korením
Varíme ryby

Pečený losos s čiernym korením

Suroviny: 4 porcie lososa – filety, morská soľ, nahrubo drvené čierne korenie, olivový olej Postup: Na panvici rozpálime olej a na ňom osmažíme lososa potretého morskou soľou a čiernym korením. Pečieme z oboch strán nie príliš dlho – max. 7 min. Na tanieri môžeme dochutiť citrónom alebo limetkou.

Grepová miska Patulai
Varíme ryby

Grepová miska Patulai

Suroviny(rozpočet pre 4 osoby): 500 g aljašskej tresky, 1 lyžice hladkej múky, 2 lyžice olivového oleja, 2 cibule, 4 jablká, 2 pomaranče, 1 grapefruit, 1 lyžice škrobu, 2 lyžice medu, 1 lyžička instantnej kávy, 1–2 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžička octu, soľ, 0,5 l hydinového vývaru, 100 g zelených fazuliek Postup: Rybu nakrájame na malé […]

Treska so zeleninou
Varíme ryby

Treska so zeleninou

Suroviny: 4 plátky tresky (spolu asi 750 g), 4 limetky, 3 papriky (každá inej farby),1 pór, 2 polievkové lyžice oleja, 4 paradajky ošúpané zo šupky, brokolica, 1 čajová lyžička soli, medzi prsty mletého bieleho korenia Postup: Tresku umyjeme a vložíme do misy. Pokvapkáme šťavou z 3 limetiek. Necháme postáť 1,5 – 2 hodiny. Do panvice […]

losos na cesnaku
Varíme ryby

Lahodný losos na cesnaku

Suroviny: 2 lososie steaky (podkovy, pre dve osoby), 2 strúčiky cesnaku, jalapeňo (zelené Tabasco), olivový olej, šťava z 1 citróna, alobal Postup: Na alobal položíme jeden lososový steak, ktorý pokvapkáme zeleným tabascom tak, aby sme ho mohli rozotrieť po celom steaku. Strúčik cesnaku nakrájame na plátky a porozkladáme po steaku. Pokvapkáme olivovým olejom a šťavou […]

Ryba zapečená so špenátom a syrom
Varíme ryby

Ryba zapečená so špenátom a syrom

Suroviny:  150 g baby špenátu, slovenskú pochúťkovú smotanu, rybu – filety, podľa chuti strúhaný parmezán, cesnak, soľ, mleté čierne, korenie, citrón  Postup:  Rybu, osolíme a okoreníme. Baby špenát podusíme s cesnakom. Na pekáč dáme rybu, ktorú zalejeme slovenskou pochúťkovou smotanou. Na rybu rovnomerne uložíme podusený špenát. Posypeme parmezánom. Dochutíme citrónom. Pečieme v rúre predhriatej na […]

womangalérie VŠETKY