Wonton ravioli s lososom a chilli omáčkou
Varíme ryby

Wonton ravioli s lososom a chilli omáčkou

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 2 ks konzervovaného aljašského lososa,1 ks wonton cesta, 100 g zázvoru, 100 g koriandru, cesnak, 10 g chilli papričiek, 1 l oleja, 0,05 l žĺtkov, 0,3 l sladkej chilli omáčky, 0,1 l limetkového sirupu, olivový olej Postup: Cesnak, zázvor, chilli papričky a časť koriandru si rozdrvíme a orestujeme na olivovom […]

Škandinávske koláčiky z aljašského lososa
Varíme ryby

Škandinávske koláčiky z aljašského lososa

Suroviny: 2 ks aljašského lososa, 4 ks vajec, 0,1 kg strúhanky, 0,1 l smotany, 0,001 kg sambalu, 0,05 kg kôpru, soľ, mleté čierne korenie, 0,05 l olivového oleja, 0,3 kg šalátu poľníček Postup: Lososa zmiešame s 3. vajciami, smotanou, sambalom, soľou, korením, strúhankou a najemno nasekaným kôprom. Urobíme placky, ktoré opečieme na panvici. Z olivového […]

Závin z aljašského lososa
Varíme ryby

Závin z aljašského lososa s brokolicou

Suroviny: 3 ks aljašského lososa, 0,3 kg lístkového cesta, 0,2 kg špenátu, 0,1 kg masla, 0,05 l žĺtkov, soľ, mleté čierne korenie, 0,05 kg cesnaku, 0,5 kg brokolice, 0,5 l smotany, 0,2 kg papriky (červenej), olivový olej Postup: Vyváľame si cesto na tenký plátok. Pridáme na masle orestovaný špenát dochutený cesnakom, soľou a korením. Na […]

Grilovaný lososový sendvič
Grilovanie, Sendviče, Varíme ryby

Grilovaný lososový sendvič so špargľou

Suroviny: 3 ks aljašského lososa, 1 ks bagety, 0,1 l olivového oleja, 1 kg zemiakov, 0,2 kg špargle, soľ, mleté čierne korenie, 0,05 kg masla, 0,2 l alba oleja, 0,005 l žĺtkov, vinný ocot, 0,001 estragón Postup: Na lososa si dáme tenký plátok bagety a opečieme do chrumkava. Uvaríme si zemiaky. Špargľu sparíme a orestujeme […]

Zapečené strigoloni
Cestoviny, Varíme ryby

Zapečené strigoloni s aljašským lososom, paradajkami a mozzarelou

Suroviny: 2 ks aljašského lososa, 0,1 kg paradajok, 0,05 kg šalotky, 0,01 kg bazalky, 0,1 kg mozzarelly, 0,05 l olivového oleja, 0,5 kg cestovín strigoloni, 0,2 l smotany, 0,05 kg parmezánu, 0,01 kg cesnak, soľ, mleté čierne korenie Postup: Paradajky orestujeme na šalotke a cesnaku. Pridáme lososa, mozzarellu, bazalku, soľ a korenie. Všetko spolu zamiešame […]

losos v cestíčku
Varíme ryby

Aljašský losos v cestíčku so sójovo–sézamovou omáčkou

Suroviny: 4 ks aljašského lososa, 0,1 kg múky, 1 ks vajca, 0,2 l mlieka, 0,001 kg sambalu, soľ, čierne mleté korenie, 0,2 kg viac druhov šalátov, 0,1 kg paradajok, 0,05 l olivového oleja, 0,05 l sójovej omáčky, 0,05 l ustricovej omáčky, 0,05 l sezamového oleja, 0,001 kg sezamu, 0,5 l oleja Postup: Z múky, vajec, […]

Fettuccine s aljašským lososom
Cestoviny, Varíme ryby

Cestoviny fettuccine s aljašským lososom

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 3 ks aljašského lososa, 0,5 kg cestovín fettuccine, 0,08 l olivového oleja, 0,01 kg šalotky, 0,01 kg bazalky, 0,05 l bieleho vína, smotana na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, tabasco Postup: Cestoviny fettuccine uvaríme v slanej vode. Uvarené cestoviny scedíme. Šalotku orestujeme, zalejeme bielym vínom, pridáme lososa, bazalku, soľ, korenie, […]

Salat Adria
Cestoviny, Varíme ryby, Zeleninové

Šalát Adria

Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby): 250 g cestovín, konzerva 425 ml sterilizovanej fazule so zeleninou v pikantnej omáčke, 120 g tuniaka (konzervovaný v oleji), 50 g olivového oleja, 20 g balzamikového octu, korenie na ryby, soľ Postup: Cestoviny uvaríme podľa návodu na obalu. Zlejeme. Pridáme zeleninu s omáčkou a tuniaka na kúsky. Zalejeme olejom […]

Zubáč na špenáte
Varíme ryby

Zubáč na špenáte so zemiakmi

Energetická hodnota jednej porcie: 673 kcal Suroviny: 1 kg plátov zubáča, 3/4 listového špenátu, 3/4 kg tuhých zemiakov (tzv. šalátových), 3 rajčiny, 1 papriku, 1 celý pór, 1 zväzok zelerovej vňate, 1 citrón, 2 strúčiky cesnaku, 10 dkg masla, 1 polievkovú lyžicu oleja, 1/8 l sladkej smotany, 1/16 l bieleho vína, soľ, mleté čierne korenie […]

Cestoviny so shiso
Cestoviny, Varíme ryby

Cestoviny so shiso

Suroviny: 6 šálok kuracieho bujónu,1 malá konzerva tuniaka, 3 PL sójovejomáčky podľa chut, ČL nakladaného zázvoru, 2 hrste húb enoki, / balenie čerstvých Uddon cestovín, plátky opražených Nóri rias nadrobene najemno, strúčiky na tenko pokrájaného cesnaku, shiso listy natrhané na drobno Postup: Zohrejte kurací vývar v panvici a rozmiešajte v ňom jednu malú konzervu tuniaka. […]

womangalérie VŠETKY