Filety z lososa v alobale

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na filety z lososa v alobale:

  • 1 lyžica Ajvaru
  • 1 pohár (460 g) pečenej červenej papriky (kapia v oleji)
  • 2 lyžice lúpaných mandlí
  • 1 konzerva (400 g) sterilizovaného cíceru
  • ½ zväzku petržlenovej vňate (15 g)
  • 30 g klobásky chorizo
  • 150 g vykostených filiet z lososa s kožou
  • olivový olej, morská soľ, mleté čierne korenie, mix čerstvých byliniek (bazalka, šalvia, rozmarín)
Filety z lososa
Foto:Dušan Křístek

Postup:

Rúru predhrejeme na 220 °C. Na plech na pečenie vložíme veľký plát hrubého alobalu, pričom polovicu necháme prečnievať.

Pripravíme si omáčku. Papriku scedíme a vložíme do mixéra spolu s mandľami, Ajvarom, petržlenovou vňaťou, cícerom aj s nálevom (trochu cíceru si odložíme bokom na posypanie) a okoreníme. Hotovú omáčku pomaly nalejeme do stredu pripraveného alobalu.

Chorizo nakrájame nadrobno.

Pomocou veľkého ostrého noža nakrojíme dva, 1 cm hlboké, rezy do kože lososa, do ktorých vložíme bylinkové listy.

Omáčku posypeme chorizom a zvyšným cícerom, na cícer položíme lososa. Dochutíme štipkou morskej soli a čierneho korenia, nakoniec pokvapkáme trochou olivového oleja. Fóliu preložíme a uzatvoríme okraje.

Pečieme 15 minút, kým nie je losos krásne prepečený.

Filety z lososa podávame s čerstvou bagetkou alebo s grilovanou zeleninou.

Recept pre vás vytvoril a navaril známy šéfkuchár svetových celebrít Peter Varga v spolupráci so značkou Podravka

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach