Foie gras créme brulé nátierka z husacej/kačacej pečene
Muž v kuchyni, foodbloger Juraj pripravil v spolupráci s Karpatským KB špeciálnu francúzsku variáciu veľkonočnej kuchyne.
Seriál receptov s Karpatským KB v pánskom podaní je dôkazom toho, že poctivé menu, varenie ale aj pečenie si môžu vziať na starosť aj páni....
Miškine šamrole s jahodovou penou
Ingrediencie na Miškine šamrole s jahodovou penou:
2 balenia vyvaľkaného čerstvého lístkového cesta
1 vajce na potieranie
Plnka:
3 bielky (asi 100 g)
210 g kryštálového cukru
Asi 30 g lyofilizovaných (mrazom sušených) jahôd
200 g horkej čokolády na polevu
50 g...
Smoothie Banán-kakaové bôby
Suroviny na smoothie Banán-kakaové bôby( rozpočet na liter smoothie ):
6 banánov, 3 ďatle, hrsť kakaových bôbov, mandľové mlieko
Postup:
Banány ošúpte a nakrájajte na kúsky a spolu s ďatľami a kakaovými bôbmi ich vložte do nádoby...
Brusnice pre zdravie
V chladnom a sychravom ročnom období je príjemné zahriať sa niečím dobrým, chutným a horúcim. Výborne nám na tento účel môžu poslúžiť brusnice, pretože okrem toho, že sa z nich dajú pripraviť skvelé veci,...
Hriešny vanilkový kokteil
Ozvláštnite si svoje maškrtenie! Nemusíte sa predsa neustéle napchávať cukrovinkami. Vyskúšajte omamný vanilkový kokteil, ktorého prípravu hravo zvládnete aj vtedy, keď sa pred dverami zjaví nečakaná návšteva. Stačí vybrať z mrazničky poklad v podobe...
Dáte si Green Rachel alebo Sparkling Night?
Dáte si Green Rachel alebo Sparkling Night? Namiešajte si šteklivé bublinky, ktoré vám spríjemnia nielen sviatky
Keď je smäd veľký, nič ho lepšie nezahasí ako čerstvá sóda. Ak do nej pridáte sirup a ďalšie chutné ingrediencie,...
Vianočné punčovanie
Na zahriatie i dobrú náladu
Voňavý horúci punč, typický nápoj vianočných trhov, v sychravých a chladných dňoch dobre padne aj pri iných príležitostiach. Zahreje a prispeje k dobrej nálade po návrate z lyžovačky, zo silvestrovských osláv na námestí, či ...
Horúce maliny
Nechajte sa inšpirovať receptom na čajovú špecialitu horúce maliny.
Ručne nazbierané lístky dávajú vzniknúť kvalitnému čaju, ktorý si zachováva svoju plnú chuť a príjemnú jemnú vôňu, ktorá sa rozvinie ihneď po zaliatí.
Suroviny na prípravu nápoja...
Jánošíkov grog
Suroviny na Jánošíkov grog ( rozpočet pre 1 osobu ):
1,5 dcl vody, 2 lyžičky cukru, 1 lyžičku kandizovaného hnedého cukru, 0,5 dcl slivovice, koliesko pomaranča, plátok škorice, pár kvapiek citrónovej šťavy, alebo jablkového...
Varené víno
Suroviny na Varené víno (rozpočet pre 4 osoby):
500 ml červeného vína, 125 ml jablkovej šťavy, 4 klinčeky, Medzi prsty citrónovej kôry, 1 cm celej škorice, 100 g kryštálového cukru
Postup:
Všetko premiešame a na miernom...