lásku
Aktuálne, Valentín, Vzťahy a láska

6 faktov, ktoré definujú lásku

Čo je láska? Fakty, ktoré je dobré vedieť  Láska je jednou z najdôležitejších, a pritom najčastejšie nepochopených emócií, ktoré prežívame. Každý z nás vníma osamelosť ako bolestivú skúsenosť, pretože spojenie s iným človekom je pre nás úplne prirodzenou záležitosťou. Láska nie je nemenný a trvalý stav, i keby sme to chceli. Dlhodobá láska nie je automatická a treba na nej tvrdo pracovať. […]

Valentínske čokomuffiny
Koláče, Valentín

Valentínske čokomuffiny

Suroviny na valentínske čokomuffiny: Na cesto: 1 balenie Muffinov čokoládových s čokoládovými kúskami Dr.Oetker, 110 ml vody, 40 ml oleja, 1 vajce Na ozdobenie: 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker, 50 g masla, 10 ruží Ešte potrebujeme: plech na pečenie, 10 papierových košíčkov (sú súčasťou zmesi na Muffiny ) Postup: Na prípravu cesta zmiešame zmes na muffiny […]

Valentínsky sviatok
Aktuálne, Valentín

Valentínsky sviatok sa ma netýka…

….pretože ide o sviatok lásky implantovaný len nedávno medzi ostatné dni osláv? Na tomto sviatku predsa nie je nič negatívneho. Vedieť ľúbiť je krásna a výnimočná vec. Prečo sa ešte nájdu medzi nami ľudia, ktorí sa po určitom čase spoločného partnerského súžitia hanbia na Valentína prejaviť trochu viac citu? Boja sa, ako ten druhý zareaguje? […]

Valentín - patrón zaľúbených
Aktuálne, Valentín, Zaujímavosti

Valentín – patrón zaľúbených

Valentín: Patrón zaľúbených zomrel pre tajné sobáše Slávenie sviatku zaľúbených siaha do antického Ríma, kde bol 14. február zasvätený bohyni Juno, Jupiterovej manželke, kráľovnej všetkých bohov, ochrankyni žien a svadieb. Nasledujúci deň slávili starí Rimania festival Lupercalie. Počas neho behali okolo rímskeho pahorku Palatina dvaja luperkovia, čiže ochrancovia stáda pred vlkmi a švihali okolo seba […]

Tvarohové wafle
Fašiangy, Iné dezerty, Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá, Valentín

Tvarohové wafle

Suroviny: 100 g masla, 50 g cukru, 1 vanilínový cukor, 3 vajcia, 125 ml mlieka, 125  g tvarohu, 150 g polohrubej múky, soľ, citrónová kôra Postup: Zmeknuté maslo, cukor, vanilínový cukor a žĺtky vymiešame do peny. Potom pridáme tvaroh, múku s práškom do pečiva, mlieko, štipku soli a strúhanú citrónovú kôru. Nakonec pridáme tuhý sneh […]

Koláče, Valentín

Májové srdiečka

Suroviny: Na bezé: 3 bielky, 200 g cukru, 1 KL citrónovej šťavy, Farba gélová potravinárska červená  Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm), elektrický ručný šľahač, cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou Postup: Na prípravu bezé v mise vyšľaháme z bielkov a cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Zľahka vmiešame […]

na Valentína
Valentín

Čo by vás potešilo na Valentína?

Valentín: Darčeky, ktorými každý muž ocení svoju lásku  Valentín už patrí medzi sviatky, ktoré i keď u nás zvykom neboli, už sa pravidelne oslavujú. Nielen zaľúbené páry tento sviatok využívajú na možnosť obdarovať svojho partnera, preukázať mu, že ho milujú, že si ho vážia. Ak ten váš nemá potuchy, čo by vám urobilo radosť – vyberte si […]

Dúhová torta so srdiečkami
Torty, Valentín

Dúhová torta so srdiečkami

Suroviny: Na cesto: 6 žĺtkov, 160 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 6 bielkov, 150 g polohrubej múky, Farba gélová potravinárska žltá Na náplň: 500 g zmäknutého masla, 350 g práškového cukru, 3 balíčky vanilínového cukru, 100 ml vlažného mlieka, Farba gélová potravinárska ružová, Farba gélová potravinárska modrá, Farba gélová potravinárska zelená Na ozdobenie: ½ […]

Čokoládový koláč
Torty, Valentín

Čokoládový koláč s lesným ovocím

Suroviny: Na cesto: 300 g horkej čokolády, 4 bielky, štipka soli, 250 g zmäknutého masla, 175 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 4 žĺtky, 1 zarovnaná KL instantnej kávy, 125 g hladkej múky Ešte potrebujeme:tortovú formu (priemer 26 cm), elektrický ručný šľahač Postup: Na prípravu cesta v kastróliku vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Vo vysokej […]

Veterníková torta
Torty, Valentín

Veterníková torta

  Suroviny: Na ovocnú náplň: brusnicový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 120 g), mangový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 230 g), 2 bal. Tort. želé červeného, 3 zarovnané PL cukru, 250 ml vody Na krém: 2 plátky želatíny v plátkoch, 1 PL vody, 1 bal. Zlatého klasu (à 40 g), 400 ml mlieka, 2 zarovnané PL cukru, 250 ml […]

womangalérie VŠETKY