Tvarohové wafle
Fašiangy, Iné dezerty, Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá, Valentín

Tvarohové wafle

Suroviny: 100 g masla, 50 g cukru, 1 vanilínový cukor, 3 vajcia, 125 ml mlieka, 125  g tvarohu, 150 g polohrubej múky, soľ, citrónová kôra Postup: Zmeknuté maslo, cukor, vanilínový cukor a žĺtky vymiešame do peny. Potom pridáme tvaroh, múku s práškom do pečiva, mlieko, štipku soli a strúhanú citrónovú kôru. Nakonec pridáme tuhý sneh […]

Koláče, Valentín

Májové srdiečka

Suroviny: Na bezé: 3 bielky, 200 g cukru, 1 KL citrónovej šťavy, Farba gélová potravinárska červená  Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm), elektrický ručný šľahač, cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou Postup: Na prípravu bezé v mise vyšľaháme z bielkov a cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Zľahka vmiešame […]

na Valentína
Valentín

Čo by vás potešilo na Valentína?

Valentín: Darčeky, ktorými každý muž ocení svoju lásku  Valentín už patrí medzi sviatky, ktoré i keď u nás zvykom neboli, už sa pravidelne oslavujú. Nielen zaľúbené páry tento sviatok využívajú na možnosť obdarovať svojho partnera, preukázať mu, že ho milujú, že si ho vážia. Ak ten váš nemá potuchy, čo by vám urobilo radosť – vyberte si […]

Dúhová torta so srdiečkami
Torty, Valentín

Dúhová torta so srdiečkami

Suroviny: Na cesto: 6 žĺtkov, 160 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 6 bielkov, 150 g polohrubej múky, Farba gélová potravinárska žltá Na náplň: 500 g zmäknutého masla, 350 g práškového cukru, 3 balíčky vanilínového cukru, 100 ml vlažného mlieka, Farba gélová potravinárska ružová, Farba gélová potravinárska modrá, Farba gélová potravinárska zelená Na ozdobenie: ½ […]

Čokoládový koláč
Torty, Valentín

Čokoládový koláč s lesným ovocím

Suroviny: Na cesto: 300 g horkej čokolády, 4 bielky, štipka soli, 250 g zmäknutého masla, 175 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 4 žĺtky, 1 zarovnaná KL instantnej kávy, 125 g hladkej múky Ešte potrebujeme:tortovú formu (priemer 26 cm), elektrický ručný šľahač Postup: Na prípravu cesta v kastróliku vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Vo vysokej […]

Veterníková torta
Torty, Valentín

Veterníková torta

  Suroviny: Na ovocnú náplň: brusnicový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 120 g), mangový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 230 g), 2 bal. Tort. želé červeného, 3 zarovnané PL cukru, 250 ml vody Na krém: 2 plátky želatíny v plátkoch, 1 PL vody, 1 bal. Zlatého klasu (à 40 g), 400 ml mlieka, 2 zarovnané PL cukru, 250 ml […]

Obláčiková torta s ovocím
Torty, Valentín

Obláčiková torta s ovocím

Suroviny: Na cesto: 80 g hladkej múky, 2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva, 60 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 60 g zmäknutého masla alebo margarínu, 2 vajcia Na ovocnú náplň: 400 g mrazeného lesného ovocia, 4 plátky želatíny v plátkoch, 3 PL vody, šťava z ½ citróna, 50 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru Na smotanovú […]

sisky
Fašiangy, Koláče, Valentín

Farebné šišky

Suroviny: Na cesto: 250 g hladkej múky, 1 balíček sušeného droždia, štipka soli, 70 g cukru, 1 zarovnaná KL Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker, 200 ml vlažného mlieka, 1 žĺtok, 30 g rozpusteného masla, 1 PL rumu Na smaženie: olej Na ozdobenie: 2 balíčky Polevy svetlej Dr.Oetker, Farba gélová potravinárska červená, Farba gélová potravinárska žltá, Zdobenie pestré Ešte […]

Sladký sendvič
Chuťovky, Iné dezerty, Sendviče, Valentín, Veľká noc

Sladký sendvič

Suroviny:Na cesto: 4 vajcia, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g práškového cukru, 100 ml oleja, 100 ml mlieka, 160 g hladkej múky, 1 zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečivaNa náplň: 1 balenie krémovej náplne s vanilkovou príchuťou, 200 ml studeného mlieka, 2 – 3 zarovnané PL práškového cukru, 125 g zmäknutého masla, 6 čerstvých veľkých […]

Marcipánové srdiečka
Koláče, Valentín

Marcipánové srdiečka

Suroviny:Na srdiečka: 150 g marcipánu, 75 g preosiateho práškového cukru, 75 g jemne mletých pistácií, 1 PL čerešňovej pálenky Na ozdobenie: 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker, zdobenie Perličky strieborné Ešte potrebujeme: vykrajovaciu formičku v tvare srdiečka (Ø 3 – 4 cm), papier na pečeniePostup: Na prípravu srdiečok prepracujeme marcipán, práškový cukor, pistácie a čerešňovú pálenku. […]

womangalérie VŠETKY