Parížske čokoládové srdce s malinami je múčnik, ktorý vás prekvapí svojou vynikajúcou chuťou
Suroviny na parížske čokoládové srdce s malinami
Krém: 1 balenie krému z Parížskej torty Dr.Oetker, 400 – 500 ml smotany na šľahanie
Cesto: 1 balenie korpusu z Parížskej torty Dr.Oetker, 260 ml vody, 30 ml oleja, 1 – 2 vajcia
Na potretie a posypanie: čerstvé maliny (hmotnosť 200 g), 1 zarovnaná PL preosiateho kakaa
Ešte potrebujeme: formu v tvare srdca (Ø 22 – 24 cm)
Postup:
Na prípravu krému prevaríme obsah so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) so smotanou podľa návodu na obale a uložíme na 3 hodiny, najlepšie cez noc, do chladničky. Na prípravu cesta zmiešame obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Po upečení necháme korpus vychladnúť a raz pozdĺžne rozrežeme. Na spodnú časť korpusu nasypeme maliny. Vychladený krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Polovicu krému nanesieme na maliny, uhladíme a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Na povrchu torty vytvoríme nožom ryhovaný vzor a posypeme kakaom. Tortu uložíme do chladničky.
Mohlo by vás zaujímať
- Doba prípravy: asi 30 minút
- Doba pečenia: asi 35 minút
- Doba chladenia: 3 hodiny, najlepšie cez noc
- Elektrická rúra: 150 °C
- Teplovzdušná rúra: 130 °C
- Plynová rúra: stupeň