Parížske košíčky

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Čarovné „Parížske košíčky“

Suroviny na Čarovné „Parížske košíčky“:

Na cesto: 130 g hladkej múky, 40 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g zmäknutého masla alebo margarínu, štipka soli, 1 KL citrónovej arómy

Na náplň: 1 balíček Parížskej šľahačky v prášku, 150 ml mlieka

Na ozdobenie: Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné

Ešte potrebujeme: plech na pečenie, formičky na košíčky (Ø asi 5 cm), cukrárske vrecko so zdobiacou trubičkou

Parížske košíčky

Postup:

Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín, soľ, arómu a ručne vypracujeme dohladka. Ak sa cesto lepí, zľahka ho poprášime múkou a premiesime. Tenkú vrstvu cesta vtlačíme do formičiek až k okrajom a formičky poukladáme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 170 °C
  • Teplovzdušná rúra: 150 °C
  • Plynová rúra: stupeň  3            
  • Doba prípravy: asi 20 minút
  • Doba pečenia: asi 15 minút na 1 plech
  • Vystačí na: asi 24 porcií

Mohlo by vás zaujímať

Piškótové trubičky

25 minútSuroviny na piškótové trubičky: 2 vajcia, toľko cukru, koľko vážia 2 vajcia, toľko hladkej múky, koľko váži 1 vajce Postup: 1 žľtky vymiešame s cukrom… Čítaj ďaľej

Upečené košíčky necháme mierne vychladnúť na kuchynskej mriežke a vyklopíme. Na prípravu náplne ušľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme šľahačkou a košíčky ozdobíme. Podľa vlastnej fantázie dozdobíme zlatým a strieborným zdobením.

Tip: Pred naplnením môžeme do košíčka kvapnúť niekoľko kvapiek vaječného koňaku.

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach