Čarovné „Parížske košíčky“
Suroviny na Čarovné „Parížske košíčky“:
Na cesto: 130 g hladkej múky, 40 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g zmäknutého masla alebo margarínu, štipka soli, 1 KL citrónovej arómy
Na náplň: 1 balíček Parížskej šľahačky v prášku, 150 ml mlieka
Na ozdobenie: Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné
Ešte potrebujeme: plech na pečenie, formičky na košíčky (Ø asi 5 cm), cukrárske vrecko so zdobiacou trubičkou
Postup:
Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín, soľ, arómu a ručne vypracujeme dohladka. Ak sa cesto lepí, zľahka ho poprášime múkou a premiesime. Tenkú vrstvu cesta vtlačíme do formičiek až k okrajom a formičky poukladáme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 170 °C
- Teplovzdušná rúra: 150 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Doba prípravy: asi 20 minút
- Doba pečenia: asi 15 minút na 1 plech
- Vystačí na: asi 24 porcií
Mohlo by vás zaujímať
Upečené košíčky necháme mierne vychladnúť na kuchynskej mriežke a vyklopíme. Na prípravu náplne ušľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme šľahačkou a košíčky ozdobíme. Podľa vlastnej fantázie dozdobíme zlatým a strieborným zdobením.
Tip: Pred naplnením môžeme do košíčka kvapnúť niekoľko kvapiek vaječného koňaku.
Zdroj: Dr.Oetker