Piškótové trubičky

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na piškótové trubičky:

2 vajcia, toľko cukru, koľko vážia 2 vajcia, toľko hladkej múky, koľko váži 1 vajce

Piškótové trubičky

Postup:

1 žľtky vymiešame s cukrom na penu, pridáme múku a sneh z 2 bielkov. Na vymastený, múkou vysypaný plech dávame rovnaké množstvo cesta lyžičkou. Pečieme 8 minút pri teplote 160-180 °C, potom ešte teplé placky pomocou varešky stočíme do kornútikov alebo do trubičiek. Naplníme čokoládovým krémom a ozdobíme sekanými mandľami.

Mohlo by vás zaujímať

Kokosovo-marhuľové rožteky

35 minútSuroviny na kokosovo-marhuľové rožteky: Na cesto: 100 g sušených marhúľ, 150 g Marcipánu, 120 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 vajce, 50 g strúhaného… Čítaj ďaľej

Čokoládový krém: 50 g masla alebo margarínu, 70 g čokolády na varenie dáme zmäknúť a dobre vyšľaháme. Naplníme papierový kornútik, na ktorom urobíme väčší otvor a krém do pečiva na striekame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach