25 minút
Suroviny na piškótové trubičky:
2 vajcia, toľko cukru, koľko vážia 2 vajcia, toľko hladkej múky, koľko váži 1 vajce
Postup:
1 žľtky vymiešame s cukrom na penu, pridáme múku a sneh z 2 bielkov. Na vymastený, múkou vysypaný plech dávame rovnaké množstvo cesta lyžičkou. Pečieme 8 minút pri teplote 160-180 °C, potom ešte teplé placky pomocou varešky stočíme do kornútikov alebo do trubičiek. Naplníme čokoládovým krémom a ozdobíme sekanými mandľami.
Mohlo by vás zaujímať
Čokoládový krém: 50 g masla alebo margarínu, 70 g čokolády na varenie dáme zmäknúť a dobre vyšľaháme. Naplníme papierový kornútik, na ktorom urobíme väčší otvor a krém do pečiva na striekame.